Mamici de iulie-august 2007 (76)
Raspunsuri - Pagina 26
jeni71 spune:
Witchy-witch, stiu ca am vazut detergenti speciali prin Sensiblu.
Luna1-pare de vis ce povestesti tu cum se naste la voi. Ce frumos ! Mi-ar place si mie asa! Eu as merge pe cum imi spune sufletul, care aripa a spitalului ma atrage. Sau, contabiliceste pune pe hartie avantaje/dezavantaje la fiecare aripa din spital si vezi spre ce se inclina balanta!
Paticut te inteleg perfect! Si foarte bine ai descris cu binele si raul.act senzatia asta o am si eu! Sper sa nu ne injure nimeni ca ne varsam ofurile socrosheniilor pe-aici. Noi ne-am mutat de curand aici unde sta. Si de cand ne-am mutat in fiecare weekend a venit careva in vizita. Singurii care m-au deranjat si enervat efectiv au fost socrii+cumnata pt ca au pretentia sa li se puna masa, stau impaiati si nu misca 1 deget. E adevarat ca nu-mi place sa mi se bage nimeni in bucatarie, in vase, dar macar sa vezi putina bunavointa. Ma irita efectiv si doar prezenta lor, soacra-mea e deletata de cand am ramas gravida pt ce "sfaturi" mi-a dat sa dau copilul afara avand in vedere riscul de diabet gestational. Iar cumnata-mea cand vine vine cu tot familionul ea+sot+2 copii . Iar eu sluga cu mese+cafele, etc.
Scuze ca m-am intins,dar ma sufoca si doar voua va puteam povesti asta.
Am fost ieri sa imi fac buletin nou, si nenea militienii au zis ca e gata in 23 iulie cand eu deja ma internez sa nasc. I-am spus tipei aleia ca as vrea mai repede buletinul si a zis sa icnerca in 19-20. Acuma mai am si stresul asta pe cap.
Plus ca nu gasesc nimic sa-mi placa ceva comoda cu sertare sa-i pun hainele la bebe.
Vad ca e liniste, nu mai naste nimeni...................
Jeni35+
Ioana75 spune:
jeni, deseneaza tu un model de comoda care iti place (poti combina toate caracteristicile pe care le vrei) si fa-o de comanda (eu asa am procedat).
Nici noi nu vorbim cu burta, n-am putut vorbi nici la Miruna.
Eu cred ca e liniste pentru ca multe mamici au plecat sa nasca.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
paticut spune:
Acum va cer si eu sfatul desi stiu ca nu poate hotara nimeni pt mine. Aici la spital sunt doua tipuri de unit (doua aripi la maternitate). Una normala, te duci, stai in pat, nasti, ceri epidurala iti da, in fine spital normal, patru gagici cu bebeii in camera, dus pe hol etc.
In aripa cealalta, sunt numai nasterile fara complicatii (adica poti sa optezi sa nasti acolo daca n-ai avut sarcina cu probleme sau cu risc). Au doua piscine pt nascut in apa, te poti plimba la greu, da cu capul de pereti, mingii speciale, au grija doar moasele de tine (adica te monitorizeaza doar ele caci se presupune ca totul a decurs ok) in concluzie totul e natural doar cu mici artificii, anestezie cu gaz (care te ameteste insa nu e ca epidurala, tot mai simti). Nu exista ace in vena sau mai stiu eu ce. In plus tu decizi totul, te poti baga in piscina sa te calmezi, poti iesi sa te plimbi, poti sa topai pe minge. Saloanele sunt de o persoana doar cu dus in camera si ce m-a tentat cel mai mult (am fobia spitalelor) daca nu ai complicatii poti pleca cel mai devreme la 6 ore de la nastere daca se considera ca nu prezinti risc. Oricum tu decizi cand vrei sa pleci si practic cum vrei sa nasti.
Nu stiu acum pt ce sa optez si data viitoare trebuie sa dau raspunsul ca moasa mi-a recomandat acolo, a zis ca daca nu am avut calmante la Cosmin nu vede de ce sa nu fiu in control total la ce se intampla. Singura chestie e epidurala, nu am cum sa o cer ca nu-mi face.
Daca apar insa probleme ma muta in cateva secunde, spitalul normal fiind doar un etaj mai sus, sau cheama doctorul, deci nu asta ar fi problema.
Voi ce parere aveti?
Luna 35 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin
Is the final countdown!!!
[/quote]
Dra Luna. in primul rand iti multumesc de intelegere - legat de socrii mei din episodul trecut. in ceea ce priveste sfatul: al meu e simplu atat timp cat esti in control cu toate de ce sa vrei sa fii dincolo... crezi ca daca e sa fie ceva nu reactioneaza astia.. adica las' ca se vrea stapana" nu in nici un caz si oricum mie cel putin mi-ar placea faza cu intru in apa ies ma plimb, urlu linistita cand vrea muschiul meu, nu se uita nimeni la mine ca la urs si poate daca totul e ok.. in 10 ore esti acasa...eu asta as alege.. oricum decizia iti apartine.
paticut 35+ cu Rares
paticut spune:
quote:
Originally posted by witchy_witch
Credeti ca e vreo problema daca eu nu am avut NICI MACAR O CONTRACTIE pana acum, pe tot parcursul sarcinii? Adica nu am simtit niciuna. Stiu, teoretic, ca se intareste toata burtica si o simti ca un pietroi, si nu cred ca as fi putut sa am fara sa imi dau seama. Sau poate doar in somn. Ma ingrijoreaza ca toata lumea are, numai eu nu, stiind ca de fapt contractiile sunt pregatirea uterului pentru nastere... pai si al meu ce are de nu se pregateste, e mai prost el asa, sau cum?
sapt. 33 cu maricel in burtica
Draga Witchi - sunt in saptamana 36 (adica 35+) sau cum s-o spune corect.. si pana acu vreo 2 zile cand de nervi am avut prima contractie nici eu nu stiam ce sunt alea..de ce sa se mai pregateasca uterul nostru? poate ca deja stie ce are de facut decat sa ne dea noua idei d'alea negre cu ce antispastice sa iau si etc... asa ca stai linistita nu creed ca e cazul sa-ti faci probleme. eu nu am scris ca nu am contractii sa nu dea fetele cu rosii in mine ca " ia uite si la asta noi ne plangem si mandra asta rade" dar asa este nu am avut nici macar o contractie .....sa recunosc ca atunci cand conduc pe distante mari mi se intareste putin burta dar cred ca este de incordare - ca atunci cand te intorci de pe-o parte pe alta...
totul e ok.
paticut 35+ cu Rares
siminoc spune:
Salutare burticutze, mamicutze si piticutzi! Am venit sa semnam condica!
Multumim mult (io si bebelina) pentru majorete! Avem nevoie de incurajari. Io am emotii legate de ceza si ea ar mai sta putintel in burtica la mami! ieri dupa plimbare si fugarit aspiratoru' prin casa abia am primit drept recompensa o contractie nedureroasa!
Am o lene in oase imposibil de descris in cuvinte! Mi-e lene si sa scriu! oare ce-o fi cu mine?
Am citit din urma da' mare lucru n-am retinut! Imi storc neuronu' putin, da' sa nu va suparati pe mine si sa nu aruncati cu tot ce apucati!
Dana esti o gravidutza foarte frumoasa! Prin comparatie, io sunt o gogoasa cu mers de pinguin! Cam tot atatea kg am luat, da' cred ca sunt mult mai mica de inaltime!
Luna, io as opta pt sectia cu piscina si libertate de miscare! Parerea mea. Decizia iti apartine!
Succes cu programul!
Lia, ce-a fost greu a trecut! Felicitari!
Deni, deja ati realizat foarte mult, tu si piticul, ca aveti un program (cat de cat) de papa si somnic.
Spor la treburi tuturor !!!!
Oana (Ghinetz) esti bine? Simo?
Am doar un dus la activ pe ziua de azi, asa ca ma voi refugia in curand sub jetul de apa!
Revin (nu stiu cand exact)!
Simona, mamica de Miruna
A M R 2 ZILE (teoretic! cu tot cu prelungiri!)
Luna1 spune:
Dragele mele va multumesc pentru pareri, mai astept si altele si in urma discutiei cu sotul meu am decis ca vom spune exact ce si cum dupa ce vizitam spitalul pe 5 august. Insa inclinam spre au naturel caci suna atragator plus ca realizez ce norocoasa sunt sa pot avea optiunea sa decid ce si cum.
Paticut despre socrii, imi pare rau ca patesti asa. Si pt toate fetele imi pare rau care au socrii nashpa.
Eu mi i-am educat oarecum. Adica ei sunt super insa vreti sa va zic ca ei nu vin niciodata nu neanuntati, ci neinvitati? Practic daca nu ii invit nu au ce cauta dar recunosc sotul ma sustine in treaba asta, chiar el zice ca n-are chef cateodata insa si eu sunt draguta si am grija sa ii chem destul de regulat (cam o data pe luna) ca el sa isi vada parintii. Insa sapt trecuta crezand ei ca daca acum stau acasa si sunt o duamna clar am chef de ei, au venit neanuntati sa-mi aduca un DVD. Ce credeti? Nici nu m-am dat jos din pat, au sunat de doua ori si au plecat. Apoi m-au sunat seara si le-am zis ca nu asteptam pe nimeni deci nu am deschis usa ci am stat in pat. Au zis chiar ei ca bine am facut si data viitoare ma suna. Sigur nu mai vin a doua oara fara sa anunte sau sa ii invit. Iar cu copilul sunt super draguti, deja s-au oferit sa il ia la ei pe Cosmin mai des dupa ce nasc si incepe si al meu serviciul (va sta o sapt doua acasa in fct de cum ma simt), s-au oferit sa vina la curatenie dar clar mi-au zis sa ii solicit cand doresc si daca doresc. Sincer, eu mai mult de atat nu pot cere. Iar cand ma calca pe nervi eu actionez imediat si uite ca functioneaza.
Luna 35 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin
ddanagh spune:
Luna dupa cate vad eu toata lumea iti zice sa nasti naturel, naturel. Stam bine la sfaturi, nu . Ce, ne doare pe noi ???
Eu zic ca noi am adjudecat: cel mai bine e GAZATA.
Dana S39 cu Daria Stefania
AMR 9 zile pana la DPN
Giana spune:
Buna ziua mamici si burtici!
Va multzumesc din suflet ca v-atzi gandit la mine pe 6. A trecut totul cu bine si la ora 9.30 am nascut un baietzel de 3.100g si 49 cm.
Din pacate nu am avut timp sa o caut pe Cristina in maternitate pt ca de cum am ajuns m-au si bagat la pregatiri pt ca am facut cezariana si am fost prima din acea dimineata. Va datzi seama ca dupa aceea nu m-am mai putut da jos din pat.
Asa ca de ieri suntem acasa si totul e super mai putzin cu laptele care se pare ca nu-i ajunge puiului. Doamne....ma doare sufletul cand il vad cum cauta cu guritza tot timpul sa suga. Dar din experientza stiu ca nu trebuie sa-i dau supliment inca ci sa-l tzin cat mai mult la san.
Mie nu-mi vine sa cred ce usor a fost...adica vreau sa zic ca azi am si facut de toate ca de obicei prin casa fara sa am nici o durere. Doar ca le-am facut usor cu pauze dese de pus bb la tzatzi.
Sunt aproape refacuta complet si asta dupa operatzie.
Christina,imi pare rau. Dar esti din Ctza si ne putem vedea la pitici sau in alta parte.
GeorGiana 39s Luca Serban si Stefan Daniel (17 august 2005)
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut prima minune
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
oaana spune:
buna tutror.
eu am terminat de spalat ,de calcat.de asezat,etc.
am fost si am vorbit cu anestezistul pt. epidurala-ca numai un anestezist avem-a zis ca vine la orice ora il chem,numai sa nu fie plecat din localitate,asa ca o siguranta tot nu am.
ILENUTZA felicitari pentru dezlegare,poate il mai tii cateva zile pe bebe sa nastem odata.
Mamii succes la provocarea contractiilor.
Eu nu trebuie sa cumpar epidurala,au in spital,dar tre sa cotizez bine la medici.
A,voiam sa va spun ca eu am folosit la spalat un detergent antibacterian-SANO si balsam la fel,aproape ca nu miros a nimic hainele.Apoi le-am calcat bine,caci stiu din experienta anterioara ca nu prea o sa mai calc apoi.
Ilenutza,am uitat sa-ti spun ca am gasit gel intim si sapun lichid de la Hofigal-e un succes pt. orasul Barlad.Dar spune-mi tu folosesti gelul intim mereu,dupa baie,sau l-ai luat pt. dupa nastere?
Va pupik si astept vesti cu bebei noi.
Karliga,maine sigur o sa ai bebe in brate.
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb AARON
poze Iosua
MAI SUNT 13 ZILE(TEORETIC)
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Luna1 spune:
Dana bunnnn, deci ma gazez!
Imi spunea prietena care a folosit gazul la nascare ca era high, vedea stelute, si te invata ei cand sa il inhalezi ca sa isi faca efectul in timpul contractiei.
Poate ma inec naibi de la gaz in piscina. M-oi crede sirena si ma bag pe sub apa.
Luna 35 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin