*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 ***(2)
Raspunsuri - Pagina 32
poohy spune:
Legat de algocalmin - si cand am fost eu in spital se administra numai algocalmin de catre asistente (eu nu am luat ca eram pe ketonal). Cand am terminat cu ketonalul, mi-am intrebat doctorul daca pot sa iau algocalmin - si mi-a zis ca in nici un caz atata timp cat alaptez, ca pot sa afecteze bebeul grav. Dar ca a auzit numai de 3 cazuri, deci e la alegerea mea. Mi-a zis insa ca pot sa iau pana la 4 pastile de paracetamol pe zi. Acum eu nu va zis asta sa va sperii, cred ca efectele se vad pe loc, deci nu aveti de ce sa va speriati!
Mica, pana la urma i-am dat cu lingurita lui Manu calciul, inainte de masa, ca am descoperit ca e atat de fomista ca papa tot! Ba se si linge pe buzite dupa calciu :D Cand e satula se stramba in ultimul hal, si amestecat cu ceai nu am putut sa i-l dau nici cand ii e foame
Si mie mi-a zis pediatra sa o sterg in gurita - gingii, cerul gurii, obrajori cu glicerina boraxata. Lui Manu ii place muuult, face o mutra atat de satisfacuta si imi suge degetul
O sterg o data pe zi, inainte de baita.
I s-a facut limbuta un pic alba, e o problema? Mie nu mi-a zis nimic pediatra la control (si mama zice ca e de la lapte si nu e nimic)
Anca
de
Manu 
din burtica
asa cresc eu
analex spune:
[quote][A facut cineva vaccinul gratuit? As vrea sa stiu daca are reactii adverse si ce are Infanrixul in plus (ca am inteles ca are ceva in plus fata de cel de la stat).
Arcadia, vaccinul gratuit consta in trei vaccinuri, 2 intepaturi si picaturile pentru poliomielita, ceea ce deja e traumatizant. Infanrixul Hexa are si vaccin pentru Hemofilus influenzae daca nu ma insel, daca incepi cu Infanrix la 2 luni, tot asta trebuie sa-i faci si ulterior.
Teoretic are mai putine reactii adverse.
Daca nu poti sa-l faci rost e OK si cel gratuit, important e sa il faci la timp.
ralucami spune:
Fetelor am facut mastita la sanul stang
Nu va spun in ce hal ma doare si cat de ametita ma simt.
Pana acum am facut doar un masaj sub un dus cald si am pus-o des pe papusa sa suga din sanul cu pricina. Ce sa fac??
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ella_74 spune:
ralucami,
of...eu am fost la milimetru de mastita dar am scapat.
am mai scris aici ce-am facut aici dar atunci tu inca erai cu burtica si cred ca subiectul nu ti-a atras atentia.
Deci:
- comprese reci, daca poti sa suporti gheata
- daca nu cedeaza in cursul unei zile, trebuie sa iei antibiotic; eu am luat augmentin 1 gr 1 pastila la 12 ore
- trebuie sa pui bebitza la san cat mai des; eu am incercat si cu pompa dar bebe suge cu multa mai multa putere decat orice pompa; trebuie sa incerci s-o pui la san la intervale scurte de timp pana reuseste sa desfunde canalele.
- daca nu cedeaza in 48 ore trebuie sa incepi tratament de oprire a lactatiei; sper sa nu ajungi aici.
bafta si iti doresc sa te faci bine .
, mamica de David (24.04.2007)
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David
lbelciug spune:
carrie, draga mea, incearca sa-ti faci un wrap si sa tii micuta in ea. Daca nu are colici ci doar nervi - poate se va calma. Bogdanel se linisteste si doarme f bine in el. De azi m-am hotarat sa-i fac program de masa, asa ca incerc sa nu-l mai pun la san decat la min 2 ore. Ma bazez pe wrap ca sa-l linistesc cand plange dupa tzitzi.
ELTEKA, puii asa mici nu trebuie spalati in gurita. Igiena bucala se incepe o data cu aparitia dintilor. La Matei am inceput inspre 1 an. Apropo, am furat ideea ta si azi m-am urcat pe cantar cu B in wrap si erau tot +6kg. Sper sa fie adevarat.
Of, Chris27 ce vesti rele! Ma rog pt micuta lui Kay sa-i reuseasca operatia! Doamne prin cate incercari trece fetita asta!
Pepsi, si eu patesc la fel cu Matei. Seara se instaleaza in patul din dormitor unde de obicei dorm eu cu piticul si pune monopol pe el.Uneori adoarme singur, alteor ma vrea langa el. Il las sa adorma, in timp ce pe B il adoarme tati sau eu punandu-l la san pe patul din sufragerie. Cand M e adormit il mut in sufragerie cu tati si eu ma duc cu B in dormitor. Da' cum ai reusit sa faci candidoza pe ambii sini? De la ragade cumva?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze
mica0307 spune:
kay Doamne cand credeam ca totul e ok acum. Ne
pentru mica Sosonica, sa fie bine sambata la operatie si sa dea Dumnezeu sa veniti repede si sanatoase acasa
.
chris multumim pentru mesaj. te rog sa ne tii si pe noi la curent cu ce se intampla cu soso.
sonia si kay
Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
Poze
Michelle35 spune:
Doamne ajut-o pe micuta Sosonica!
DidiAlex, nu am mai facut ecografie la sold, doar cea de la U3. Intreaba doctorul de ce ti-a spus ca faceti de doua ori. Vreau si eu sa te intreb (sau pe alta fata din Germania) ce stii despre vaccinurile care trebuie facute. Doctorita a spus sa facem la U4 (cand are 3 luni) vaccinul pentru 5 boli. Mie mi se pare cam mult pentru 5 odata. Am intrebat daca nu exista alta posibilitate, si s-a eschivat. Tu stii cumva daca exista alta forma de vaccinuri, cate 2 sau 3?
Fetelor, este vreuna dintre voi care si-a vopsit parul? Eu as vrea sa-mi vopsesc parul, am cumparat o vopsea fara amoniac. Credeti ca e in ordine daca si alaptez(dar am foarte putin lapte)?
michigan spune:
nu face nimeni capitol nou?
Doamne-ajuta pt Sosonica
Mihaela si pui mic Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
Tavi mic si cuminte
ELTEKA spune:
Michelle, vopseaua era cu semnul intrebarii in sarcina. Acu' nu vad ce problema ar fi...Eu una m-am vopsit I-ME-DI-AT,c a nu mai rezistam ![]()
Duda, eu incep sa ma indoiesc de chestia cu mancatul...Uite si tu, femeile alea din Africa abia au ce sa manance, ori am citit ca au un lapte perfect nutritiv (au bebelusi chiar durdulii, numai dupa ce sunt intarcati incepe tragedia...
) Eu am zile cand n-am mancare in casa si nici nu pot iesi sa cumpar. Asa ca mananc numai inghetata si ciocolata si biscuiti si nu vad nici o schimbare. Fructe si legume am mancat dintotdeauna. Am zile cand mananc perfect si bebe e marait...
Liviana, ce bine
, ca oricum nu aveam de unde sa iau glicerina si alte minuni.
Odata m-am dus sa iau supozitoare, dar nu mi-au dat pt copil asa mic fara reteta...asa ca pana la urma Dolofanel s-a "descurcat" singur.
E drept ca uneori e mai greu, el face dimineata si de ex. azi noapte de la 4 a inceput "lupta" (deci nici eu nu pot dormi, ca ma enerveaza cum icneste - asa ca il iau in brate, il tin pe genunchi un pic ghemuit si ma impinge cu picioarele in burta pana reuseste, il mai masez pe burtica, mai icnesc si eu de incurajare...el cand nu mai poate, atipeste...exact ca mine la nastere
).
Nici pompa de muci n-am
. Dolofanel mai fornaie, dar trage cate un stranut - doua si ies singuri afara...
Sotulache nu scapa ocazia sa imi atraga atentia ca n-am folosit absolut nimic la bebel decat laptele meu si ca datorita insistentei lui ii merge bine lui Dolofanel...Eu ce sa zic, Doamne ajuta! Daca eram in Romania precis alergam imediat la farmacie, asa poate ca e mai bine...
Raluca,pune-ti slarfii si du-te peste drum la doctor sa iti dea antibiotice! O sa-ti zica sa o pui pe Bucuria la san (nu e problema, ca infectia e cel mai probabil de la ea) chiar daca doare sau mulge-te, exact cum zice Ella. Mama mea n-a fost prea "insistenta", asa ca i s-a facut puroi si a trebuit operat.
Intrebai de bubite: pediatrul de aici a zis ca sunt de la caldura (te cred, ce nebunie e...). Cica sa le lasa asa..ieri m-am intalnit cu japonica, ti-am zis, si fetita ei era plina...Eu de cand dau drumul la aer conditionat mai des, nu mai are decat pe barbie cateva, ca ramane mult timp ude de la laptele meu ...Plus, il sterg cu apa calda (de la robinet) cand ii fac baie, respetiv cu ceai de mustel cand e ziua de ceai (inainte nu-l stergeam pe fata, de frica bubelor) - acum au trecut! De cateva zile il dau si cu o crema de la L'Occitane (Mom and baby, n-are miros, pur naturala) si are o fata impecabila, sunt uimita si eu de schimbare...ca ieri cand am vazut-o pe japonica mi-am dat seama de cum eram si noi, acu vreo 3 saptamani...Dar ea cica o spala cu Johnson si Pigeon (si eu eram la fel, dar ti-am zis ca am trecut pe SebaMed si rezultatul e incomparabil!). Eu nu-l spal cu sapun pe fata, doar apa si ceai.
Kay si Sosonica - Doamne ajuta!
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
analex spune:
[quote][Fetelor am facut mastita la sanul stang. Ce sa fac??]
Ralucami, daca intr-adevar ai mastita( adica infectia sanului), nu mai pune bebele la sanul ala, mulge-te cu pompa si arunca laptele. Poate ar trebui sa te vada ginecologul, poate ai nevoie de antibiotic.
Sanatate, intr-adevar.