* Ghiocei de martie-aprilie 2006 (38) *
Raspunsuri - Pagina 20
tania2 spune:
salutare, salutare
Una intrebare! Mai sterilizeaza cineva biberoanele sau am ramas ultima?
Si a doua, ziceti ca nu pateste nic la stomacel daca-i dau lapte de vaca, asta in caz ca raman in pana pe undeva, ca Bia papa nan junior. Oare e cazul sa-l schimb?
Va raspund pe fuga, multumim ca v-ati uitat la pozele noastre !
Ciuf, ma da ce loc super aveti acolo!
Am vazut pozele si mi-au placut tare mult, ce bine ca Evei ii place.
Am fost si noi la Aqua magic dar Biei nu i-a placut si mai era si periculos. Alunecai ca naiba si trebuia sa tii copilul incaltat.
Sa stii ca si eu functionez tot cu cafea la prima ora!
Catrinel 17, ai gasit ceva pentru vacanta?
Asa greu este la voi, ca la noi bani sa ai si poti merge unde vrei!
Catrinutza, si noi suntem la "operatiunea olita". Pana acum esec total! Daca plec o secunde de langa ea se ridica, baga un picior in olita si o taraie prin toata casa. Saracii vecinii mei!
Si noi plecam cu patutul in deplasare ca Bia nu doarme cu noi in pat.
Andreea, da, sa stii ca a fost o vacanta linistita. Bia nu a plans deloc si a fost tare cumintica. Ii era teama sa plece de langa noi, daca se indeparta putin se uita tot timpul sa ne vada.
Dar sa stii ca nu seamana cu vacantele celelalte. Ai vrea macar o seara sa-ti urle muzica in urechi, sa te plimbi pe plaja sau sa faci baie la miez de noapte, sa vezi rasaritul...... e , hai buna dimineazta, ca visez cam mult!
Micaalsa, uite un val sa ti treaca putin dorul de mare! Zici ca Iulia e bine dupa ce a-ti fost la Praid? Care-i treaba acolo, ma gandesc ca daca nu-si revine Bia cu bronsiolitele astea sa dam o fuga.
Kim, zau ca daca as putea ti-as trimite si apa, si mare si soare!

Ce dreptate ai cu terapia prin arta! Stai sa-ti povestesceu ce isprava am facut ca am bulversat vecinii.
Aseara am vopsit balustrada din holul blocului ca-mi statea pe creieri cat era de murdara si Bia se agata mereu de ea. Dupa ce am terminat m-am simtit usurata.
Aalina, un baietel la noi in parc a patit asa. Dr i-aspus sa nu-i mai dea lapte in perioada calda ca in contact cu legume, fructe sau ce mai mananca copilul fermenteaza si de acolo scaune moi.
Nshiro, bine ati venit! Cat stati in Romania? Ma bucur ca Maria este bine!
pupici
Bianca Alexandra Iris 15.04.2006
http://community.webshots.com/user/red_tania
iris77 spune:
salutare dragi mamici si pupici ghioceilor,
dragele mele de doua ore stau si citesc de la ultima postare a mea.ufff ufff tare greu mai e sa fi novice!!!!
pe scurt mi/am petrecut atata timp in fatza calculatorului incercand sa >fac cunostinta> pentru inceput atat cu mamicile cat si cu puisorii vostrii!!! acolo unde am gasit poze le/am vizionat, acolo unde nu...nu!!! asa ca daca am sa fac vreo confuzie....imi fac mea culpa de la inceput, nu de alta , dar nu vreau sa imi iau bobarnace!!!
asadar va salut pe toate si va multumesc atat celor care ne/au adresat un cuvant de bun venit , cat si celor care nu au facut/o, nu este nici o suparare!!!
asadar multam de bun venit
alinaalex si Marc Alexandru,
catrinel17 si Oana , iti spun cinstit ca Maria este o exceptie a naturii la capitolul vorbit, citez medicul pediatru, si fara modestie sunt foarte mandra de realizarile ei lingvistice!!!!
referitor la dieta echilibrata iti dau dreptate, eu nu vreau sa o indop pe maria cu nici un fel de vitamine, mai bine o las sa manance atat cat vrea si cat poate.
mariana 1976 JOS palaria! ma inclin in fata ta! esti o mamica eroina. sa iti traiasca puii! Monica, Matei, Markus si Magda
aalina2003 merci si eu sunt de acord un Nu categoric vitaminelor! salutari micutzei Ana
catrinutzaintr/adevar si noua ne/a recomandat medicul sa facem un copro, cu conditia sa il repetam, de regula nefiind semnificativ o singura analiza!
merci pt informatia legata de postarea de poze, nu am purces la treaba dar sper in curand sa atasez si eu cateva poze cu puiul nostru. a si pupici tizei noastre Mariuca nu?
buna ceela si sa te bucuri de puiul tau Traian
simona toma e o idee si siropul naturist dar din cate am inteles acest sirop LIV 50 se da pt probleme cu ficatul??? si noi am fost weekendul trecut tot la PLoiesti!!! pupici lui Edutzu Gabriel
mari78 buna si pupici micutzei Maria Teodora tiza noastra
serj multumim de urarile de bun venit, sper sa contribuim si noi cu ceva bun pe acest forum pupici pentru Ambra si David
ciuf inteleg ca esti una din lidere!! tot respectul de la un nou sosit. pupici pentru Luca si Eva
andreea georgiana daca nu deranjez cu intrebarea pe ce post te putem urmari si noi, alaturi de dulcea ta Bubu? salutari de la un nou sosit
delia 21 buna si pupici lui Rudy
elvie da e o adevarata performanta! asta e si parerea medicului Maria noastra vorbeste extrem de mult pt varsta ei!!! intr/o zi i/am zis >mami parca esti un papagal> replica ai a fost >papagaoooo>??? era un cuvant nou!!! dar l/a rostit. pupici printesei Lara
kim daca ar si manca atat de mult precum vorbeste...as fi in al noualea cer! buna si pupici printesei Alicia
buna biuta si pupici lui Anthony
buna gabi fer si pupam pe Alexandru Ionutsi in acelasi timp Casa de piatra!!!
buna micaalsa si pupam printesica Anamaria
buna tania2 si pupici micutei Bianca Alexandra Iris
salutam si pe mamica tili alaturi de puiutii Matei si Mihaita
buna pispirica si pupam printesa Bia
si bun venit in Romania nashiro si pupici micutei tize Maria
imi cer scuze anticipat daca am facut vreo confuzie sau cumva am gresit at cand am scris vreun nume , oricum dragi scutecisti categoria ghiocei va uram bine v/am gasit.
acum ca am facut cunostinta vreau sa va mai tin la curent cu evolutia puiului nostru. cum va spuneam in paginile anterioare draga noastra Maria este o vorbareata innascuta , dar nici pe departe o mancacioasa...asadar saptamana trecuta am fost la un control de rutina si spunandu/i doctoritei ca nu s/a atins de mai bine de 3 saptamani de supa, mancarica sau carnita, ne/a recomandat sa ii facem un set complet de analize. zis si facut. ca urmare a analizelor este un pic anemica, dar nu de speriat < diagnostic carenta latenta de fer> si putin deshitratata. dr ne/a recomandat sa ii dau 8 picaturi de 2 ori pe zi de Ferrum Hausmann timp de 2 luni.
vestea buna este ca la o zi dupa ce am inceput administrarea tratamentului copila noastra a inceput sa manance. sa fie fierul de vina?????? sa ii produca pofta de mancare????
dupa cate am inteles pentru ca sa aiba loc o absorbtie mai buna a fierului ar trebui administrat impreuna cu vitamina C. stiti ceva de lucrul acesta? si inca o intrebare sunteti pro Zimafluor??? dr pedriata il recomanda, medicul meu stomatolog zice nu!!! voi cum procedati???
pupici iris mami de maria
micaalsa spune:
aida, vazui mesajul, si din avion il vedeam. Mersi mult. 
Serj, ciuf, andreea, catrinutza, aalina, Catrinel, kim ... mersi mult mult de lamuriri, deci vaz ca peste tot se da 3,5% grasime, doar in capul pediatrei mele sta altfel situatia 
u all
tania, eu n-am sterilizat niciodata biberoanele Iuliei, mie mi-a zis moasa in spital ca e suficient sa le spal bine cu apa fierbite si apoi sa le las cu tetina inauntrul sticlei umpluta cu apa rece. N-am avut probleme de nici un fel cu Iulia. Sterilizator am avut, deci nu asta a fost motivul pentru care nu le sterilizam. Am avut tare mare incredere in moasa cu care am nascut si am ascultat-o si la faza asta.
Nu stiu cu ramasul in pana cum e ...ai grija si nu-i da din start lapte de vaca, trebuie sa-i faci trecerea treptat de la cel praf la cel de vaca. Asa ca inainte sa ti se termine vreo cutie de lapte praf asigura-te ca gasesti sau nu in zona aia si pastreaz-o pentru trecerea treptata la cel de vaca.
Eu cred ca ne-a ajutat Praid-ul, de atunci n-a mai facut deloc rosu in gat in conditiile in care ea facea tot la 2 saptamani. Oricum, medicul de acolo mi-a zis sa nu ma astept la miracole din prima pentru ca trebuie repetat in fiecare an, timp de 3 - 4 ani consecutivi, tratamentul din salina si atunci el garanteaza 100% ca n-o sa mai faca. Oricum e fff buna salina asta, de asemenea este si un strand cu apa sarata acolo in Praid care ar fi cica unica in Europa si de asemenea ff buna pentru afectiunile astea. Cei de acolo zic ca marea e "mic copil" pe langa salina ...
Noi vom merge in Septembrie iarasi ... daca te hotarasti poate mergem impreuna, sa o pregatesti pe Bia de iarna
. 
carmenpitt, imi pare tare rau de problemele de sanatate ale tatalui tau ... si eu am trecut prin asa ceva si e groaznic sa-ti vezi parintele asa neputincios si suferind. Sa dea Dumnezeu sa se faca bine si sa uitati episodul asta. Tu trebuie sa fii tare pentru mama ta si pentru Ali, ca astia mici simt durerea si suferinta parintilor. 
Bubulina mishelina
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
micaalsa spune:
iris, tre' sa-i dai un mielut la Iulia mea
. Las' ca recuperezi tu, bine ca ai reusit si atat la cat talmes balmes a fost aici la noi in ultima vreme.
Deci noul cuvant e papagaooo ... misto de tot, de-abia astept s-o aud si pe a mea pocind cuvintele. Aspra tare Mariuca ta ![]()
Si eu stiu ca fierul da pofta de mancare, desi din cate stiu eu parca avea efecte dupa o vreme de la inceperea tratamentului. Dar poate la Maria ta sta altfel treaba
... la fel ca si cu vorbitul.
Iulia a inceput sa manance bine dupa ce am venit de la Praid, toata lumea de acolo ne-a zis ca da o pofta de mancare la copii ... si m-am convins si eu de asta. Inainte tare rau manca, vorba ta, treceau saptamani in sir cand ea bea doar laptic si ceai si ceva iaurt ... atat.
De administrarea florului si eu m-am interesat mult pentru ca nu stiam ce sa fac, sa-i dau sau nu. Partea proasta e ca daca incepi sa-i dai trebuie sa te tii zilnic de tratamentul asta pana la varsta de 18 ani. Daca uiti sa i-l dai intr-o zi atunci mai mult rau faci decat bine pentru ca dintii o sa-i devina ff sensibili si predispusi astfel la carii. De. mea stomatolog mi-a zis ca ar fi o varianta mai usoara in sensul ca incepand de la 1 an si jumatate sa-i dau Zimaflor pana la 3 ani, varsta dupa care se pot face 2 florizari pe an la cabinetul stomatologic si astfel de atunci nu mai trebuie sa stai cu stresul asta sa nu cumva sa uiti sa i-l dai intr-o zi. Eu am inceput sa ma gandesc la varianta asta, mi-ar fi mult mai usoara. Intereseaza-te si de asta si te hotarasti atunci. Daca ar fi existat doar prima varianta, sa-i dau eu zilnic ... n-as faceo. Si Vigantolul il mai uitam ... d-apoi asta, atata amar de vreme. Si nu poti fi tot dupa copil pana la 18 ani, sunt diferite situatii cand el pleaca intr-o excursie sau tu pleci ... in fine, nu esti langa copil si atunci iarasi e ff posibil sa uite si el. E prea mare corvoada asa. Daca ar merge faza cu florizarile de 2 ori pe an atunci ar fi ok, si-asa controale stomatologice facem de 2 ori pe an, atunci am face si florizarea. Tine-ne la curent cu ce te-ai hotarat sau daca mai afli ceva.
Sper c-ai priceput ceva din ce-am scris ca am bagat o viteza ... a mea s-a trezit si-mi rastoarna sertarul cu farfurii. Ma duc sa vad ce-a mai ramas din ele ![]()
Bubulina mishelina
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
iris77 spune:
micaalsa sunt datoare de un mel...vorba Mariei, am confundat fetele...
sa imi fie cu iertare...![]()
da stiu ca zimaflor trebuie administrat zilnic, dar din cate am inteles eu doar pana la varsta de 12 ani si dupa se pot face sedintele de fluorizare!!! cate bordeie...atatea batai de cap pentru mame...

si apropo de sare intr/adevar aerul din salina cat si apa din lacurile care se formeaza in jurul acesteia sunt mana cereasca pentru diverse afectiuni, in mod special cele respiratorii.
am sa iti urmez si eu exemplul si am sa o cobor in salina pe Maria intr/un weekend cand o sa mergem la bunici. noi avem in zona o salina la Slanic Prahova, este si un centru de tratament renumit in Europa. singura mea teama este sa nu o sperii pe Maria pentru ca trebuie sa coboram cu liftul minim 150 de metri in pamant, iar ultima data cand am fost, acum 4 ani, in lift nu functiona nici o lumina si acesta scartaia din toate incheieturile.
te/ai facut bineinteleasa
pupam pe Iulia
iris mami de maria
aalina2003 spune:
Tania, da..eu mai sterilizez, da'e pura obisnuinta, nu necesitate.De altfel, cand plecam, nu car sterilizatorul dupa mine.Cu laptele nu stiu ce sa zic, nu e mai bine sa faci trecerea asta acasa, eu cred ca e mai safe..S-aar putea sa fie cum zici tu, lapte+ceva caise de prin pom, visine vreo 2-3..azi trecem pe la pediatra, sa vedem, acu'e mai bine, oricum.
Carmenpit, multa putere tie si mamei tale. Stii si tu, astea sunt lucruri care fac parte din viata..te cred ca ti-e greu, eu mereu ma gandesc ca mi-ar fi imposibil sa trec prin asa ceva.
Iris,Ana primeste fier de cand s-a nascut, fiindca are o anemie hemolitica,tot de-atunci. Da, se da asociat cu vitamina C naurala, picaturi, pentru mai buna absorbtie. Se gasersc la farmacie, nu sunt scumpe. Ana primeste mult fier, in 2 prize, 18 picaturi pe zi si de fiecare data primeste si 2 picaturi de vit C..(acu, zice ea, adica acru, da'nu sunt sigura ca stie ca e vorba despre gust sau crede ca asa se numeste aia)
aalina2003 spune:
Iris, vitamina C e naturala, nu naurala, ai inteles tu..iar daca Ana ar avea pofta de mancare cat fier a luat ea, atunci as fi si eu foarte fericita..deci, nu cred sa-si fi reventi asa repede, anemia, vreau sa pusn, dureaza ceva, fiindca o mare parte din fierul asta, din pacate, nu se asimileaza.
dianad spune:
Am scapat de examen, sper cu bine. Revin dupa ce citesc ca lumea ultimele 3 capitole.DianaD & Alexandru
aida_o spune:
dianad,
mai bine nu le mai citi 
www.onetruemedia.com/shared?p=241b3734905abb9d5d8142&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">A fi parinte, e o binecuvintare
(Alexandra - 3 mai 2006)
Catrinel_17 spune:
IRIS, eu ii dau Fluor-vigantoletten… ajunge. Fierul e mai bine asimilat cu vit C, pe chestia asta da-i fructe. Portocale, etc! Dupa ce va incepe sa manance mai multa carne, se va regla si cu fierul!!!
Apropo de pocit cuvinte, oana are o prietena Nathalie… Ii zice “tatali”
TANIA, mi.e si frica sa zic, da, am gasit 3 oferte… daca nu, am fi plecat mai tarziu. Mi.a placut povestea ta cu marea, mai ales cum s-a trezit Bia ![]()
Eu nu mai sterilizez de la la 9 luni… de fapt de pe la 6 nu mai e nevoie.
KIM, a fost o incurcatura, am gasit oferta pe Internet, am facut rezervare online, am dat detaliile de credit card, si am crezut ca asta a fost, cand colo, asta era numai asa… sa intrebe ei mai departe, si in caz ca erau locuri, rezervarea devenea definitiva. Ei mi-au scris de fapt, dar eu (cascata) dadusem adresa de yahoo pe care n-o prea consult… si cand m-am uitat (dupa o luna
) am vazut ca totul fusese stornat. Na ja. Invatare de minte ![]()
MARIANA, cum e cu linkurile? Cum as putea sa te ajut?
DIANAD, Aida are dreptate!!
laasaaa….
Am vrut sa ii mai scriu lui CIUFulescu, dar am uitat ce... 
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)