Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 27
gabdyd spune:

da, mi-am adus si eu aminte cate baxuri de scutece mi-a stricat Julie cand avea vreun an jumate. Foloseam din-alea gen chilotel, usor de tras pe ea, si se ducea fata si isi schimba singura "tiotzii". Numa' ce-i gaseam insirati prin casa.
ca tot ati vorbit de urechi clapauge, uitati-o si pe shoricica mea. Are una de la mine, evident aia mai mica
, si una de la tac'su
. In poza asta chiar i le-am prins bine ca era si parul dat dupa ele si a accentuat efectul.
Roxanici, ne mai incuscrim?
roxanici spune:
Apa ptr lapte nu stiu decat ca o infierbant bine bine ca altfel Humana mea nu se dizolva calumea. Nu stiu cum e la alt lapte da la humana daca nu e apa mai fierbinte raman niste cristale pe bibe
N-am termometru sa masor temp apei, da daca as avea sigur as face-o, tare imi place sa am tot felu de gadgeturi si sa fac dupa "retete" tot.
as vrea sa vad si io cum arata o putza decalotata la bebei...din curiozitate, bineinteles
...si daca tot am adus vb de putze de baieti...anul trecut la mare...io n-aveam la ce medita si ma uitam la copchii care se joaca pe plaja si ma minunam ce putze miiiiiiiiiiiiici au baieteii de cativa anisori
Eliana, hai facem inca un club...al mamelor parasite ca si io raman singura, ce-i drept nu cu 2 copii, cu unu dar ptr un weekend prelungit. Hai mai e cineva? sa punem de o gradinita
Rares doarme, iar, de aia tot bantui pe aici...
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
Laina spune:
dulce tare 

moaaama, cat sughita fata asta a mea...si ai vostri fac la fel, fetele, ca m-a terminat cu nervii?...o fi normal?...
Elena si Antonia (3 mai 2007)
Varsta Antoniei
roxanici spune:
quote:
Originally posted by gabdyd
da, mi-am adus si eu aminte cate baxuri de scutece mi-a stricat Julie cand avea vreun an jumate. Foloseam din-alea gen chilotel, usor de tras pe ea, si se ducea fata si isi schimba singura "tiotzii". Numa' ce-i gaseam insirati prin casa.
ca tot ati vorbit de urechi clapauge, uitati-o si pe shoricica mea. Are una de la mine, evident aia mai mica, si una de la tac'su
. In poza asta chiar i le-am prins bine ca era si parul dat dupa ele si a accentuat efectul.
Roxanici, ne mai incuscrim?
Diana, mami de Julie14.11.2003 si de Rianna
15.04.2007
Adica Julie are urechile diferite, una de la tine si una de la tata-su??? adica nu e PERFECTA???

normal ca ne mai incuscrim ca imi place de mutritza ei

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
cria_bv spune:
Raluca tare scump Luca al tau. Si eu ma stresez cu urechiusa dreapta ca isi tot misca capul, ii place sa stea pe dreapta si isi indoaie urechiusa, o indrept iar se foieste iar o indoaie si tot asa, sper sa nu se clapaugeasca. La mine frecvent lumea pe strada ma intreaba "e fetita".
Mihaelaa si Vladut plange uneori cand folosesc batista bebelusului, cred ca se sperie mai mult de zgomotul facut de aspirator, dar mereu e incantat de rezultat. Eu continui sa folosesc batista.
Ati mai patit asa ceva: lui Vladut ii venea sa vomite azi cand i-am bagat tata in gura, biberon in schimb mananca?
martutza spune:
Kitty la asta ma gandeam si eu.Deci cand am draci zic ca sunt fite de adolescenta
;ca la medie ies eca ma 18 primaveri nu?
Laina al meu parca- Mos Martin cand maraie.Eu rad de el si el se oftica si se incrunta la mine..e mare hahaiala pe noi.
Roxanici super tare.Sa-i arat si lui Victor poat eia modelu si ma scuteste de o treaba...![]()
Ellyane bafta cu teroristii.Si eu am inceput sa lucrez dar nu prea am timp cu "senzorica".Sper sa ma scape tasu deseara macar 2 ore.
Voiam sa va spun de baiatu meu ceva mai ales maamelor disperate ca au copii maraiti:Baiatu meu e cunoscut in Militari ca "Senzorica" pentru ca are 3 tipuri de senzori.Sa va explic
1.Senzori de pat-se manifesta de la nastere in momentul cand vreau sa-l pun in pat.Ia o fata de "singur pe lume",ridica bratele in aer cu pumnii stransi si cand deschide gura intr-un urlet simt ca s-a surpat podeaua
.Remediul--dupa 2 luni de stat in genunchi langa patul lui cu o mana pe spate/burtica si cu una pe suzeta senzoricaa inteles ca patul nu e dusman ci poate fi si prieten.Acum am capata dexteritate si bag suzi imediat ce "Senzorica" a atins patul.Acelasi lucru se peterce mai nou si in sezlong, masa de infasat si copaie.La baie il bag intai cu picioarele ca sa scap de urlete.
2.Senzori de miscare-se manifesta la plimbare cand mami vrea sa se opreasca sa bea apa sau pur si simplu sa stea si ea 10 min.GRESIT.Nu are voie."Senzorica" deschide ochii, o tintuiese cu privirea, ridica mainile....continuarae o stiti.Remediul-mami nu se mai opreste sa bea apa ci bea din mers, iar daca a obosit rau (adica dupa 2 ore de mers) e musai sa bage pe suzi in actiune si sa miste carutul in dute-vino.
3.Senzori de mama au inceput sa se manifeste pe la 2 luni jumate si continua....
.Daca mama vrea sa intre in camera sa doarma ziua cand doarme si "Senzorica" nu are voie.GRESEALA.Senzorica simte si incepe maraiala cu ochii inchisi.Uneori chiar incepe sa planga de-mi vine sa-l bat, dar...nu e voie..Remediu- imediat ce adoarme "Senzorica" ma intind in pat,daca am facut greseala sa ies mai intru doar cand se trezeste el de tot.
Senzorica e baiatul meu Victor si nu e nici o gluma in ce spun.Pur si simplu asa se intampla.
Acum l-am gasit in pat pe burta cu capul intr-o parte maraind de foame.L-am, luat si l-am hranit cu ochii inchisi.Sper sa mai doarma sa ma intind si eu putin si ma ales sa doarma si la noaptea ca de 2 nopti sa cam zarghit si face tot anapoda..Om vedea...
Pupici.De la mami obosita si de la "Senzorica"
Marta mama lui Victor 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
doina.todor spune:
Ceau fetele!
Nu am reusit inca sa citesc tot din spate dar ma straduiesc. Am sa raspund si eu la cateva subiecte si va rog sa nu va suparati daca raspund la subiecte deja inchise.
In primul rand multi pupici la toti bebeii si la toate mamicile! 
Diversificare noi am inceput cu sucurile de fructe si legume cand am implinit 3 luni. Pe motiv ca desi mi-a revenit lapticul la tzitzi Radu nu se mai satura cu ce are mami si trebuie sa completez cu lapte praf, asa ca dn-a dr mi-a recomandat sa introduc sucurile si apoi pe la 4 luni sa incep diversificarea. Mi-a spus ca daca aveam lapte suficient mi-ar fi recomandat sa incep diversificarea dupa 5 luni chiar 6. mi-a facut o schema de introducere a sucurilor si apoi a diversificarii. Mi-a specificat ca schema aceasta este pentru Radu care are deja 7 kg si 67 cm nu pentru copilasi mai mici, mi-a mai spus ca in functie de dimensiunile copilului se hotaraste ce anume i se da cand incepi diversificarea adica daca e mai maroc nu i se dau cereale sau faina de orez pentru ca s-ar ingrasa prea mult iar daca e mai slabutz atunci se ingroasa supica sau pireutul cu faina de orez sau i se dau cereale.
Deci sa va spun schema de introducere a sucurilor la Radu:
Ziua 1 : la masa a doua in jur de ora 10 doua lingurite de suc de portocale apoi laptic portie intreaga
Ziua 2 : suc de mere tot 2 lingurite
Ziua 3: suc de morcov
Daca nu are reactie la nici unul atunci se va mari treptat cantitatea tot la masa de la 10 si se va scadea cantitatea de laptic proportional. Ideea e ca trebuie sa aiba aceeasi cantitate de lichid lapte + suc in fiecare zi la masa de 10.
Apoi se pot si amesteca sucurile astea trei intre ele daca ii place la BB
Apoi la 4 luni mi-a recomandat urmatoarea schema de introducere a mancarii:
Ziua 1 : la 10 suc si apoi la masa principala adica la ora 13 – 14 doua lingurite de morcov fiert si facut pireutz lungit cu zeama in care a fiert
Ziua 2 : tot la masa de pranz mai adaug o radacinoasa alba ( patrunjel sau telina sau pastarnac)
Urmatoarele zile se adauga “albiturile” pana le termin apoi a spus ca e ok sa fierb si un pic de dovlecel sis a il introduce
Si cu papa mai solid se face la fel ca si cu suculetzul adica ii maresti treptat cantitatea de pireutz si o scazi proportional pe ce de lapte pana ajungi sa inlocuiesti intreaga masa. Mentionez ca cantitatea de pireutz trebuie sa fie de aprox 150g atunci cand inlocuieste toata masa.
La masa de la 10 dupa luna 4 o sa introduc pe langa suc si cate un fruct ( caisa, piersica, mar, banana etc)
Restul meselor raman de lapte
Cand mai vine D-na Dr o sa imi spuna si despre restu de luni adica dupa luna 5 cand am inteles ca bagam si branzica dulce ( adica nefermentata ci facuta din lapte cu calciu) si restu de mancaruri adica spanac, ou (doar galbenus) , poate chiar si carnita de pui
Era sa uit mi-a spus ca nu e voie sa ii dau biscuiti pana dupa 6-7 luni ca au in ei gluten care nu se da la bebei sub 6 luni .
Decalotat noi am pus-o pe d-na Dr sa o faca prima data ca putzi lui Radu era lipita tare sin u am avut curaj. Am facut-o la 2 luni chiar in ziua cu vaccinul, a plans la pipi vreo doua zile si i-a trecut acu e ok dar il decalotez in fiecare zi la baita si pare ca pe el nu il deranjeaza iar eu m-am obisnuit intretimp ca si mie imi era ciudat sa o fac, mai ales ca tati facea misto de mine de fiecare data la inceput .
Cam atat ca v-am inebunit , mai revin ca s-a trezit teroristu si daca nu are companie urla de parka se sfarseste lumea.
Va pup si revin
Doina & BB Radu (23 Martie 2007)
Poze Radu http://community.webshots.com/user/doinatodor
http://b1.lilypie.com/sJbup3.png
Laina spune:
Marta...
cat de frumos....am ras cu lacrimi, lacrimi de crocodil, caci si Antonia are senzorii respectivi. In plus, senzorii de mama se manifesta si la miscarea mamei in pat...NU NU. Mama nu se misca in pat deloc, trebuie sa stea/doarma absolut imobila. :))))
Varsta Antoniei
martutza spune:
quote:
Originally posted by Laina
dulce tare
moaaama, cat sughita fata asta a mea...si ai vostri fac la fel, fetele, ca m-a terminat cu nervii?...o fi normal?...
Varsta Antoniei
E normal.Al meu sughita dupa fiecare masa pan al 3 luni si de atunci mai sughite cand se agita ff tare dupa masa.Remediul-in functie de ora-la san daca e aproape ora mesei,1 lingurita de apa sau 3 pic de lamaie dac e imediat dupa masa.Uneori nu i dau nik si trece cam in 10 min.Se pare ca pe ei nu-i afecteaza atat de tare ca pe noi.Al meu uneori adormea sughitand.
Varsta lui Victor
Victor Mihai
martutza spune:
quote:
Originally posted by Laina
Marta...![]()
cat de frumos....am ras cu lacrimi, lacrimi de crocodil, caci si Antonia are senzorii respectivi. In plus, senzorii de mama se manifesta si la miscarea mamei in pat...NU NU. Mama nu se misca in pat deloc, trebuie sa stea/doarma absolut imobila. :))))
Varsta Antoniei
ADEVAR GRAITA-I DOAMNA.Pai cum sa se miste mama ce are mancarici...sa stea acolo intepenita....Of Doamne ce ne fac pe noi santajistii astia mici.Da' tot ii iubim nu-i asha? Si inca cat de mult....
Varsta lui Victor
Victor Mihai

14.11.2003 si de
15.04.2007