Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (59)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biabaus spune:

kikineata eu zic sa nu te ingrijorezi prea tare; si Matei al meu mananca zici ca e o vrabiutza; e nascut in aceeasi zi cu Sara si are 7.500 si 71 cm, am fost ieri cu el la pediatru; a fost si racit (nici acum nu i-a trecut de tot) si a slabit, ii ies si dintisorii - cei de jos se vad clar, au iesit cam 4- 5 mm din gingie, iar cei de sus acum sparg (cred ca l-au durut mai tare cei de sus)
Am fost plecati 1 saptamana la munte (sa scapam de caldurile din Buc) si am dat peste alta; la munte era destul de frig..si a racit..ii mai dadeau si dintii... nu manca nimic, cate maxim 100 la o masa; mai aveam putin si o luam pe campii...bine ca am ajuns acasa

ieri de ex a mancat 160 lapte la 6.30, apoi i-am facut caise cu branzica la 9 si ceva, 10 - n-a vrut- atunci i-am facut mar cu banana si biscuit, a mancat cam 4- 5 linguritze (cam in sila) apoi 80 lapte, la pranz a trebuit sa mergem la doctor asa ca am lasat ciorbitza pt la 5; la 2 180 lapte; apoi somn trei ore si la 7 cand am incercat supitza, a mancat ceva ceva (sa zic 100 ml) si apoi s-a sclifosit la un lapte vreo juma de ora si a mancat 100ml; iar la culcare dupa baitza 180lapte si somn pana la 5 30

si oricum a fost o zi in care n-a mancat nici ff rau nici ff bine...

sper ca n-am folosit prea multe cuvinte si ai avut rabdare :)

Bianca si bebe Matei
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Neatza buna! Vad ca va luptati cu diversificarea, ca si mine de altfel.

Am 2 probleme mari:
1. CONSTIPATIA: papam o para mare williams in fiecare dimineata, de doua zile luam duphalac (2,5ml, dim si seara), am scos cerealele, si tot nimic...adica tot mai gros face, si putin sau deloc. Ea facea in fiecare dimineata, si mai o data dupa masa. NU am gasit prune. CE sa mai fac, in afara de a suna doctorita?
2. Nu mancam sub nici o forma mai mult de 5 lingurite de legume. Uneori ma apuca nervii . Daca ii place ceva, deschide singura gura si mananca cu pofta, in schimb legumele i le bag pe gat. E clar ca nu/i plac. Dar totusi trebuie sa manance. CE sa fac????
SORA MEA E GRAVIDUTA! sunt super fericita!

FLORE ALESSIA LIANE 16-12-2006)
LUNA 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Am avut ocazia sa-l cunoastem si noi pe marele Octavian...,barbat in toata regula...,ce mai...,bai nene...,n-are nici o treaba cu copchii de virsta lui...,el are cu astia mai mari de virsta lui...,pai la cite face...si ce fortos este...,chiar si pe fiica mea de 8 luni a eclipsat-o...,asta e...,de azi ne apucam de antrenament...,ca nu mai tine...,nici de-a busilea...,nici in picioare...,nici un cot in gura...,nici o laba in freza...,pai nu se mai poate...,noi stam ca la poza...

Acum sa raspund si eu cit de cit...,la ce s-a mai discutat...Roxanica,nu am apucat sa merg la enocrinologie...,Vineri sintem programate...,te tin la curent...aaaa,ieri i-am facut o poza din profil sexosului...,special pentru tine...
Iuly,La multi ani,printesei,sa-ti traiasca sa fie sanatoasa...,scuze ,dar eu uit si ziua lui fiica mea...,sa nu te superi ca mai uitam sa uram...,stii si tu cum e..,pina la urma...,nu?...,ce sa zic...,legat de chestia cu uratul...,sint o nesimtita...Cind a fost Raluca-U la Neptun,am vorbit cu ea la telefon sa vin mierucri sa-i vad...,miercuri,cind era fix ziua ei de nastere...,dar eu daca nu mai intram pe forum des...,n-am stiut ...,asa ca-mi fac bagajul,ma duc la ei...si acolo aflu ca este ziua ei..,am zis ca moooor de nervi...,nici macar o floare...,ce nesimtita...si ea ,saraca,mi-a spus ulterior...,ca stia sigur ca vin miercuri,pentru ca era ziua ei...,dar eu...Apoi,ieri,ne-am intilnit in gasca mare in Herastrau...si am stat mult si bine,pina sa realizam ca de fapt este ziua lui d...,nu mai zic ca nu i-am luat si noi nici o jucarica,ca el tot timpul ii ia ceva Crinutei...,dar nici macar un LMA,nu i-am zis......,asta e...,sint batunta-n cap...,dar zau daca a fost cu intentie...,deci...,se mai intimpla...
Kikineata,noi avem 7100,la 8 luni si un pic...,de cind cu caldurile astea...,micam cam aiurea...si mai mult de cind cu carnita...,pentru ca inainte minca mult mai bine,pireul,fara carnita...,buuuun,acum am descoperit ca in casa...,maninca foarte bine,daca i le dau putin mai reci de temperatura camerei...si cel mai si cel mai bine,maninca afara,la aer curat...,deci aum am ocazia,merg in parc cu jumate de bucatarie si ii pregatesc sa pape...,ieri in Herastrau amincat doua mese...,super bine...,cam astea sint ponturile de la noi...Oricum,se pare ca noi nu asimilam...,ca de mincat...,mincam binisor...,comparativ cu alti bebei...Cam atit de la categoria ,musca...,dau legatura mai departe...
Asiza,
noi sintem la RDS si merge super...,de vreo doua luni,de cind il am ,nu mi-a picat net-ul deloc...,plus pretul convenabil...,avind in vedere ca am si telefon...si ca mama sta calare pe el ...Ce face Denis?Cum mai este?...i-a iesit dintisorul?...
Aelita,mi-e dor de voi...,LMA,printesei Sofia...,cu intirziere...,sa nu te superi si tu...,puuupam tare

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by chris80

foarte bine, plimbati-va voi prin Hajduszoboszlo si Abitibitemiscamangue, noi ne petrecem vara prin locatii mai usor de pronuntat si de care a auzit tot poporul, gen praktiker, bricostore si ikea si sa nu aud reclamatii ca nu stiti pe unde sunt, se gasesc, cu exceptia ultimului, prin diverse zone din bucuresti!

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

saptamina viitoare,facem si noi ikea,in gaska mare...,vii sa-ti vedem si noi printesa?

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

quote:
Originally posted by kateryna

quote:
Originally posted by bebinuta

Sus, in exterior se vede un coltisor alb(sau cel putin asta vad eu) si intrebarea era daca e ok sa iasa pe acolo sau prin interior sau pe mijloc.
pentru raspuns. Sper sa iasa cat mai repede ca ma innebuneste de cateva nopti. E ok sa iasa prima data incisivii superiori?

Incisivii de sus ies prin exteriorul gingiei (intre gingie si buza). Uite-aici o poza cu www.dropshots.com/photos/239028/20070628/b_221932.jpg" target="_blank"> incisivii de sus. Sper sa se inteleaga. Cred ca www.dropshots.com/day.php?userid=239028&cdate=20070607&ctime=130420" target="_blank">aici se vede mai bine ce zic.

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

Merci, cam asa vad si eu coltisorul, dar ma gandeam ca e prea sus.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Sa continuam...,deci...
Bun venit fetelor noi...,voi stati in umbra?...si cind apareti,apareti toate odata?...marfaaaa...,bine ati revenit la noi...

Dianarus,
problema 1...,nu stiu exact cum s ate sfatuiesc sa il faci sa pape...,dar stiu sa-ti spun ca trebuie sa-l faci sa pape...,pai daca aia,nu...,aia nu...,ce papa?...ia-l cu totul de la inceput...,adica pe rind...,azi morcovel,miine morcovel di dovlecel...,fa-i piure simplu...,daca nu-l vrea,pune si un pic de cereale...,sa-l faci mai dulce...,apoi cu fructele...,fa-i un fruct...,da-i s aincerce...,ii place,maninca,ok...,daca nu...,mai fa-i un alt fruct si il amesteci cu cel refuzat...,adica primul...,daca nici asa nu vrea...,ii pui cereale peste ,ca sa il faci mai dulce...,trebuie sa ia cel putin cite o lingurita din fiecare,ca sa-si dea seama daca ii place sau nu...,nu?!?Eu,personal,am sunat doctora in perioada in care Crinuta refuza sa manince aproape tot ce-i dadeam...si mi-a zis asa:"incearca sa-i dai din ora in ora...,chiar daca stai toata ziua cu mincarea dupa ea...,macar stii ca ai sanse sa ii dai cit de cit...,dar daca o lasi la program si nu a mincat la ora de...,este naspa...,ca sta nemincata foarte mult timp..."...asa ca asta am facut...,daca nu vroia ,ma tinema cu castronul dupa ea...,ii faceam alt fel si alt fel de chestii si am reusit sa o fac sa pape...,ea era distrata cu joaca...sau muzica...si eu o pacaleam sa pape...,dar chestia asta este doar de moment...,nu poate dura o vesnicie,pentru ca isi distrug stomacelul...,deci pentru o perioada mica poti incerca...,la noi a mers...
problema 2...,
ziua si noi adormim ori in carut,ori in brate la tiza...,nu mai adoarme singurica de mult...,pentru ca eu...i-am schimbat locul de citeva ori...si sincer nu prea mai am pretentii la bietul copil,care nu mai stie daca asta-i locul ei...sau pentru cit timp este locul ei...,asa ca eu o adorm,asa cum doreste,momentan...Plus ca ne-am mai luptat si cu dintisorii,perioada critica...,cind sugea non-stop...si numai asa adormea si se linistea...si vreau sa spun ca inca mai dureaza acea perioada...,ori ca-i ies alti dintisori,ori ca a reusit sa ma manipuleze...,deocamdata nu zic nimic...,pentru ca pe 28 ,plecam iar...si deci iar ii schimb locul...,offf,asta este...,ce sa fac?!?
Iuly,
noi am avut citeva oua de la tara...,care fac piureul de culoarea mustarului...,zici ca pun numai ou...dar in general folosim oua cumparate...
Roana,
papam ficat de pui,pe care il congelez pe bucati...,in zilele cu ficat,scot o bucata,o descongelez,o fierb si o amestec cu legumele fierte...Maninca bine ficatul...,pot spune chiar mai bine decit oul sau carnita...,dar si mai bine maninca piueul de legume...simplu...,acum n-am ce sa fac...,tre' sa-i dau si carne si restul ca am crescut doar...

Mindrete de Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Diana, pai nu trebuie sa aiba si puiul amintire cu dintisorii? Oricum nu l-am mai stresat de multicel cu o poza si acum au crescut bine toti. Iti mai pun o poza cand reusesc sa-l prind. Macar sa-l stresez cu folos. Sa si aratam pozele.

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Stiu ca ati mai explicat de mii de ori, dar pentru o mamica batuta/n cap, adica eu, vreti sa mai spuneti cum faceti pireul de legume? Adica ce legume puneti. POate nu/l fac eu cum trebuie, cu toate ca e simplu: fierbi legumele si le blenduiesti. Mai spuneti si vreun descantec , ceva, o abracadabra...??

FLORE ALESSIA LIANE 16-12-2006)
LUNA 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Radu.anca, felicitari pentru dintisor si pentru ridicatul in picioruse! Acum incepe distractia, nene! Zilele astea voi cumpara si eu pasta de dinti si voi incepe sa-i spal Alexiei cei doi dintisori. Ce mishto ca mergeti la curs de inot! Referitor la problema cu ochisorul, cativa fulguleti au avut canalele lacrimale infundate si interventia a fost foarte usoara.
Luly, eu ii voi da Alexiei oua de la tara, de la bunica mea (deocamdata nu i-am introdus oul). Daca gainile vor trage chiulul si nu prea o sa oua, ca au mai fost si perioade din astea, voi cumpara de la Cora.
Dianarus, daca refuza si fructele, si legumele, si cerealele, cred ca ar fi bine sa-l lasi cateva zile doar cu laptic. Bine ca vrea lapte! Noi tot 4 mese avem pe zi. Referitor la a doua problema, eu zic sa incerci sa treci din nou la adormitul in patut. Asa as face eu. si multa bafta, putere si rabdare!
Sbogdana, vine si al patrulea dintisor? Bravo! Eu ii dau apa Alexiei in timpul mesei. La masa de fructe bea cam de 2 ori, iar la cea de legume de 3-4 ori. Nu bea mult, 10-15 ml de apa la o masa. Eu stiu ca banana are potential alergen si mai aman introducerea ei.
Flore, ai incercat sa-i pui in piureul de legume o masura de lapte praf sau cereale cu lapte sau un mar ras? Sau poti incearca sa pui mai mult dovlecel, ca e mai dulce si poate ii place asa. Referitor la constipatie, imi pare rau, nu stiu ce sa spun, ca n-am avut problema asta. Felicitari surioarei tale pentru burtica! Sa aiba o sarcina fara probleme si o nastere usoara!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Flore, eu fac legumele la steamer si apoi le blenduiesc, adaug o jumatate de lingurita de ulei de masline si gata. La piure pun asa: un dovlecel mic (ii scot semintele), un morcov mai maricel, un cartof, putina telina (un cubulet), putina radacina de patrunjel, un sfert de rosie fara seminte, un sfert de ardei gras. Imi iese piure pentru doua zile din toate astea.

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia

Mergi la inceput