Mamici de ianuarie-februarie 2008 (13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Numeioana - eu la CMU mi-am facut azi eco transvaginala la dr Dinu, care mi-a facut ecografiile si-n sarcina trecuta. Intr-adevar e de asteptat: mi-am facut programare de acum 2 sapt.

Referitor la triplu test: eu am nascut anul trecut (deci cunostintele sunt recente!!) mi l-am facut in sapt 16. Eu nu vad de ce sunteti atat de nehotarate, este cumva o problema financiara, sau ce?? Este o analiza pe care o fac mamele atunci cand vor sa fie mai sigure de sanatatea viitorului bebelus...Este anormal? Trebuie sa-ti pui atatea intrebari daca stii ca exista metode prin care poti depista timpuriu anumite probleme?? Nu doare, nu-ti ia vreun litru de sange, nu te taie....zau asa....de ce va speriati si de ce aveti atatea indoieli??

Roxana si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

fetele, desi intru pe forum de abia 9 saptamani, am avut primul vis cu personajele de pe forum!! (oricum a fost simpatic cand am citit pe site partea cu "esti dependent de forum DC daca..."

eu cu TT nu stiu daca sa-l fac sau nu, am intrebat medicul daca are relevanta varsta tatalui, mi-a spus ca nu, eu ma consider tanara si in putere, el a depasit de ceva vreme 30 de ani

felicitari pentru bebele la eco, e super momentul. sotul meu nu a putut veni la cealalta, si sor-mea mi-a spus s amai fecem una sigur pana in 18 sapt., ca dup-aia nu-l mai vezi dintr-o bucata, intr-un singur ecran, si nu mai e la fel impactul.

felicitari pentru inca un baietel in lista! (si multumiri mav pentru capitolul nou.)

va pupic,
Monic

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Fetelor de 2 zile au inceput arsurile pe piept si simt ca mor La sarcina trecuta le-am avut de la 4,5 luni pana la final si ma trezeau noaptea din somn! E ingrozitor

13+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

quote:
Originally posted by docdecap

felicitari pentru bebele la eco, e super momentul. sotul meu nu a putut veni la cealalta, si sor-mea mi-a spus s amai fecem una sigur pana in 18 sapt., ca dup-aia nu-l mai vezi dintr-o bucata, intr-un singur ecran, si nu mai e la fel impactul.

Foarte adevarat. Al meu sot a fost intr-adevar foarte impresionat la prima sarcina, la prima eco... apoi sunt doar eco de verificare si chiar vezi doar "bucatele" si e mai greu de pus totul cap la cap. Prima e cea mai cea! Eu tin minte ca am plans asa de impresionata am fost.

Mitza cu bb2 si Miron Radu (06 oct. 2004)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen e spune:

Laura si eu am arsuri in piept dar rar,iei ceva pt ele????
in schimb am aciditate la stomac , de nu mai pot nu stiu ce sa mai iau sa imi treaca , cred ca de la fructe sau legume o fac nu stiu ce sa zic.

Carmen 10 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

quote:
Originally posted by Laura Ioana

Fetelor de 2 zile au inceput arsurile pe piept si simt ca mor La sarcina trecuta le-am avut de la 4,5 luni pana la final si ma trezeau noaptea din somn! E ingrozitor

13+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Laura - pentru arsuri mie mi-a recomandat medicul la ambele sarcini TUMS.Face minuni.
Ma bucur sa vad ca iti place listuta cu sarbatoritele lunii!
Despre mine nu va pot spune prea multe.Lucrurile, sunt tot asa precum le stiti.
Apropos de sexul lui BB, zilele acestea mi-a casunat ca:ce-ar fi daca am lasa sa fie o surpriza la nastere!!!Am vorbit cu sotul despre aceasta insa, sansele sunt f' mici.Abia asteapta sa vada ce este acolo!

Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by Roxana Claudia

Numeioana - eu la CMU mi-am facut azi eco transvaginala la dr Dinu, care mi-a facut ecografiile si-n sarcina trecuta. Intr-adevar e de asteptat: mi-am facut programare de acum 2 sapt.

Referitor la triplu test: eu am nascut anul trecut (deci cunostintele sunt recente!!) mi l-am facut in sapt 16. Eu nu vad de ce sunteti atat de nehotarate, este cumva o problema financiara, sau ce?? Este o analiza pe care o fac mamele atunci cand vor sa fie mai sigure de sanatatea viitorului bebelus...Este anormal? Trebuie sa-ti pui atatea intrebari daca stii ca exista metode prin care poti depista timpuriu anumite probleme?? Nu doare, nu-ti ia vreun litru de sange, nu te taie....zau asa....de ce va speriati si de ce aveti atatea indoieli??

De ce am indoieli ?
Hai sa ma explic un pic :
Triplul test NU este un test de diagnostic .
Este un test matematic ce masoara conform unui program de calculator anumite probabilitati matematice care conform varstei genetice a mamei si indicilor ecografici ai sarcinii iti da niste probabilitati in urma carora calculatorul iti calculeaza niste riscuri ( matematice si statistice ) .
Astfel la o femeie de 35 de ani si o sarcina ecografica de 16 saptamani cu anumiti parametri ai fatului calculatorul calculeaza conform unor grafioce riscurile pentru boli cromozomiale ale fatului .( gen 1 la x % sanse de trisomie in functie de datele introduse.)

Din acest motiv acest test nu este unul de diagnosticare ci doar statistic si nu iti ofera nicio informatie personala despre sarcina ta ci doar ce stie sa calculeze programul in functie de parametrii introdusi.

Evident ca din acest motiv foarte multe astfel de teste dau erori iar mamele ajung sa fie absolut inebunite si nevoite sa faca amnio pentru a determina exact cariotipul fatului.

La mine in familie au fost 3 teste cu valori aiurea si toti 3 copii erau absolut perfect sanatosi dar mamele au stat cu frica in san pana la nastere .

Doctorul meu are mult mai multa incredere in ecografii bine efectuate dacat in calcule si probabilitati matematice astfel incat nu il recomanda decat daca ecografia morfologica de trimestrul I arata niste probleme .

Cam asta e parerea mea personala fata de TT

Daca cititi la mamici de noiembrie - decembrie veti vedea ca 3 mamici au fost nevoite sa faca amnio pt rezultate urate la TT, 2 au rezultate in urma carora bb este perfect, una asteapta inca sa isi faca amnio.
Este o loterie .

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Lala - adevar graiesti! Insa acest test e recomandat de f multi medici, poate ca pentru ei statistica a inceput sa conteze. Ati avut experiente urate in familie insa iti spun sincer ca daca mi-ar spune cineva ca poate calcula probabilitatea ca bebele meu sa fie cu probleme zau de il refuz! Eu vreau sa stiu, este o optiune...Sunt mamici care nu fac acest test din nestiinta sau din ignoranta si cateodata, rar, se intampla ca bebele sa se nasca cu probleme. Nu-ti reprosezi toata viata ca nu ai calculat probabilitatea aia??? Adica, mai bine sa faci ceva din timp, sa te alertezi, chiar daca uneori este degeaba, decat sa nu faci nimic.
Este doar parerea mea...si sa stii ca nu-i urma de rautate in ea . Ma adresez tuturor mamicutelor care se tot framanta!
Pur si simplu sunt optimista, dar precauta! Am facut toate testele posibile, toate analizele toate ecografiile la primul si este super bine si sunt eu multumita de mine. Cred ca la asta se rezuma totul: la a fi impacata tu ca mamicuta, ca ai facut tot ce se putea sa eviti un posibil rau!

Mergi la inceput

Laura eu am avut in sarcina trecuta arsuri de la inceput pana la sfarsit . Aveam pana si de la apa nu mai vorbesc de mancare. Din luna a 6 a dormeam efectiv in fund altfel simteam ca mor
Doctorul mi-a recomandar Dicarbocalm . Nu era remediul minune dar cat de cat m-a ajutat.

Gina si nu esti macar un pic curioasa ce e bb din burtica ?

Felicitari, Carmilia!

Angie succes maine la eco , asteptam vesti super bune

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Roxana eu inteleg perfect ca spui tu si daca tu asa te simti impacata e super ok

As fi si eu impacata daca acest test ar masura probabilitatea copilului meu si nu aceea a unui sir de date a tuturor femeilor de varsta mea cu sarcina de acelasi nr de saptamani si zile. Asta face acel program , o statistica .

Chiar nu vreau sa fac polemici aici doar ca avand experiente neplacute am studiat mult problema .

De exemplu singurii din Bucuresti ce au acel program original in calculator, omologat pentru acest test sunt cei de la Geneticlab.

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput