*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 ***(1)
Raspunsuri - Pagina 27
numai_eu spune:
Bogalina, Mica, Chiqui multumesc pentru urari.
Vali
si puiutul tau e un scump si are niste falcute.
Mirela pozele sunt destul de vechi, din primele zile, nu prea se vede cat a crescut. Dar a facut si el falcute si avem cam 4300 g acum. Fetita ta cum a crescut? Voi unde iesiti cu ea la plimbare? Eu ies in parc, daca veniti si voi tot acolo poate ne vedem intr-o zi.
Poti te rog sa-mi trimiti si mie poza cu amandoi din maternitate, ca pe mine nu m-a dus capul sa fac una inainte sa plecati.
Fata care era cu noi in salon nu nascuse pana joi dupa amiaza cand am plecat eu, de fapt sambata cand am fost sa-mi scoata firele l-am vazut pe sotul ei in fata salii de nasteri si spera ca atunci poate naste.
Tu ai depus actele pentru alocatie, trusou si indemnizatia de nastere? Poti te rog sa-mi spui si mie unde le-ai depus si ce acte trebuie? Trebuie sa fiu eu acolo sau le poate depune oricine?
Elteka
si eu sunt singura acasa cu al meu si ma apucau crizele de nervi cand il vedeam cum plange si nu-l calmeaza nimic, asa ca palngeam cot la cot cu el. Dar pana la urma am constatat ca daca sunt eu calma ii trece si lui mai usor. Si acum parca sunt ceva mai scurte, desi de vreo 4 - 5 zile avem concert aproape la fiecare masa din timpul zilei. Si tot mai bine e fara soacra cu tot cu crizele copilului, eu cand o am pe a mea prin preajma ma crizez si mai tare si el la fel.
Motannel spune:
Se vad fotografiile?
Am luat deja banii de trusou si indemnizatia de nastere! 354 ron!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Motannel si
Teodora Elena
alynta27 spune:
Elteka, Bogalina sunt intradevar topita dupa puiul meu! E un baietel scump si cuminte!
Alina-Mirela cu
DAVID 27.06.2007
David
Poze burtica
Pozele mele
Pepsi spune:
in primul rind multa sanatate lui sosonica, si tie kay, multa putere si curaj!
imi place tare mult ce titlu avem, capsunele in scutece, e super!felicitari fetelor ptr noul capitol, m-am emotionat toata, cite spaime cite griji am avut in sarcina asta si acuma sintem aici, e un sentiment minunat!
va multumesc la toate ptr felicitari, le felicit si eu la rindul meu pe proaspetele mamici, din pacate nu prea am mai avut timp sa intru, ca Dominic nu merge la gradi deloc si e putin mai greu cu doi pitici tot timpul acasa, dar am noroc ca am copii tare cuminti!
didi, stii si tu ca viata in 4 e minunata, dar si grea. sintem in perioada de a ne creea rutina! am noroc ca david e un dulce de copil , tare cuminte, nu plinge prea mult, decit daca vrea sa suga sau mai are dureri de burta, dar in general e un scump, cuminte.....Dominic, l-a acceptat ff bine, mult mai bine decit ma asteptam eu! la inceput si mie imi era frica cum spui si tu, dar apoi l-am implicat in tot, si sa duca scutece, sa dam hainele, ma si ajuta sa-l punem la sin......am intilnit ceva probleme cu alaptatul ptr ca la spital cind era sub lampi i-am dat in complectare si formula, ca mie mi-a venit laptele ca si la primul dupa 5-6 zile. acuma,desi nu credeam, ne luptam cu gersurile si adaptarea la sin a lui bebe, imi ajuta mult experienta de 18 luni cu dominic, dar am uitat cit de greu e sa demarezi alaptatul ca de fapt el e un alt bebe care trebuie si el sa invete sa suga, sintem oricum pe calea cea buna, sincer nu as fi crezut ca dupa ce am alaptat atita timp pe primul sa trec din nou prin greutatile de inceput, dar oricum e mult mai usor acuma! cum ne-am mutat la casa inca nu avem gradi ptr dominic, nu prea am cautat noi, ca el nu vrea sa mearga, dar din septembrie il duc macar 2 zile ca sa mai stea si el in contact cu copii de virsta lui, desi avem multi prieteni cu copii de virsta lui, totusi e bine sa mearga si la gadi ptr limba, ca noi acasa numa in romana ii vorbim, te pup si ai grija de baieti!
nu stiu daca aici mai pot sa scriu, dar am ramas datoare cu povestea nasterii, daca nu e un loc potrivit sa-mi spuneti pe PM si voi sterge ce scriu!
cum spuneam, am avut o nastere ca un fulg, asa cum mi-a fost dorit! am nascut rizind, nici nu credeam ca exista asa ceva! ii datorez totul prietenei mele medic cu care am nascut, dar sa o iau de la inceput!dupa cum multe stiti inainte sa-l am pe david am pierdut o sarcina, asa ca toata sarcina cu david am fost stresata, pina cind nu l-am tinut eu in brate sa vad ca e ok nu am crezut ca va fi bine, oricite teste am facut si ecografi, am fost stresata toata sarcina asta, la fiecare semn gata si vedeam totul rau, a fost o sarcina usoara dar la mine in cap a fost tare greu! uite ca ajung la 40 s si nu nasc, medicul imi zice la ultimul control daca vreau ma induce, incepuse sa-mi fie frica, etc, pina la urma am luat decizia da ok, deci pe 22 iunie ma programeaza la inducere. dimineata la 6 trebuia sa fiu la spital, bineinteles, ca am intirziat(sotul n-a auzit ceasul)si ajung la 6.20, imi zic ca inca nu au loc ptr mine, asteptam sa nasca cineva si apoi ma baga in sala! asa ca la 9.30 apuc si eu o sala, ma baga pe ocitocina, eram deja in contractii regulate de mai bine de 1 ora, dar erau la 20 min. pe la 10.30 imi rup membranele si vad meconium in apa.....m-am panicat toata, stiam ca e semn de suferinta fetala, toata frica mea in cele 9 luni s-a adunat acolo in clipele alea, si m-a luat o spaima.....stiam ca poti pierde un suflet atit de usor.....si la 40s......nu mai eram buna de nimic....prietena mea medic incerca sa ma linisteasca ca nu e nimic grav, abia apoi a recunoscut ca era tare inrgrijorata....asa ca pe la 2 cer epidurala ca nu mai puteam.....din 2 in 2 minute le aveam....pe la 15 vine prietena mea la mine si dupa control imi zice ca sint la 3.5cm si ca nu stiu ce s-a vazut ca inima lui bebe batea rau, semn de suferinta fetala, eram gata, nu mai puteam nici respira, si ca ma pregatesc de cezariana in caz ca trebuie una de urgenta....ca e procedura.....si stateam asa si tot incercam sa inteleg eu daca de fapt bebe e bine sau ce zice ea, ca eram ametita de la epidurala, si odata asa pe la 15.30 simt o nevoie imensa sa imping.....imi zice ea, nu are rost sa te consult ca doar erai la 3.5cm acuma 45 min, si eu ii zic, da ma doare tre sa imping, cheama anestezista ca cica poate nu mai prinde epidurala, si cind colo, eu, de frica cred, ma dilatasem la 10 cm, si copilul vroia sa iasa! nu le venea sa creada, nici mie, ca nu vroiam deloc cezariana, si acuma imi zicea sa nu imping ca tre sa ajunga medicul meu gineco!l-am asteptat pe nenea ala cam 20 min, nu mai puteam, la ora 16 a venit medicul gineco, si am impins de 3 ori si la 16.10 era acolo, medicul faceam glume si am ris impingind, doresc la toata lumea sa aibe o nastere ca a mea a doua, ca la prima am avut parte de un cosmar. sint convinsa ca toate gindurile bune(si au fost multe f multe fete care au fost alaturi de mine de la multe subiecte si le multumesc din suflet si lor si voua) m-au ajutat sa am o nastere atit de usoara in 6 ore, pe cind la primul am avut 24h.....neonatologia era acolo ptr ca asa era procedura avind in vedere ca aveam meconium.....totul e bine cind se termina cu bine, eram cea mai fericita mama din lume. david a facut o forma urita de icter si a stat sub lampi, a fost tare greu, c-a trebuit sa stea dominc fara noi mai multe zile, noroc ca erau bunicii aici, acuma au plecat! acuma, sintem acasa, a luat bine in greutate, mi-a venit greu laptele ca si la primul, dupa 6 zile, dar acuma sintem pe drumul cel bun, bebe suge si creste si doarme si avem o viata minunata! cam asta e povestea mea cu final fericit, ma gindesc la un alt treilea bebe, in 2009......
sanatate multa la toata lumea sa aveti bebei sanatosi ca frumosi sint si sa auzim numa de bine!
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
ELTEKA spune:
quote:
Originally posted by ella_74
Elteka,
hi, hi...Dolofanel te incearca la nervi? stai sa vezi de acum inainte; si mai zi cand face asa? daca doar seara, nu sunt colici, ci nervi si pe astia greu ii potolesti.
Io azi iar m-am chinuit de la 13:00 cand mi l-au adus din parc pana la 17:30 sa-l adorm; l-am sunat si pe al meu la birou sa-i spun sa vina sa-si ia odrasla in primire ca io-l arunc pe geam (si eu cu el) ca nu mai pot, io copil din asta nu mai vreau sa cresc; si i-am zis verzi si uscate, ca nu s-a invrednicit si el sa faca un copil cuminte, ca atata ne-a dus capu pe amandoi sa facem un terorist care imi macina nervii; stiu, uneori sunt ridicola in peroratiile mele da' ma intreb daca mai sunt zdravana la cap dupa ore in sir de animatie cu copilu'.
Dar acum David doarme in sfarsit si ma uit la el si mi-e asa de drag si ma intreb cum am putut sa gandesc stramb despre el , si am remuscari ca nu sunt o mama buna, ca nu merit un baietel asa dulce si nazdravan.
Ella, mamica de David (24.04.2007)
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David
Ella, exact asa simt si eu...
El saracu' de fapt e tare cuminte, nu cred ca se face mai rau...Numai ca dupa 3 zile de stat singura cu el, in ultima, cea in care n-a dormit deloc - am luat-o razna, ca nici n-am apucat sa fac un dus (si am nenorocitu' asta de fibrom, imi tot sangereaza, de oi ajunge sa-mi scoata astia uteru', ma tampeste ideea...
)Cred ca daca ai pe cineva sa te ajute, te descurci. Cand e sotulache acasa, el se ocupa de perioada dintre alaptat, se joaca, vorbesc, canta - eu mai dorm, mai citesc, ma mai ocup de mine, mai fug in oras...Dar cum am stat inchisa in casa, m-am "infierbantat" la etaju' superior. Eu aveam o viata activa inainte, traininguri in diferite tari, calatorii, sarcini, provocari...Acu' ma termina programul asta, si desi il iubesc pe Dolofanel, l-am vrut si ma bucur ca-l am, vad ca - inconstient - tot ma crizez...
Faza e ca l-am cam repezit, m-am rastit la el si l-am cam scuturat in loc de leganat, si de asta s-a isterizat...Asa ca tot eu a trebuit sa-mi inghit lacrimile de furie si disperare si sa-l calmez...
Mai era si noapte, unde naiba ma duc eu in Tokyo singura in mijlocu' noptii? Asa ca m-am mobilizat total pana l-am dovedit...Doua ore am vorbit cu el in timp ce-l tineam la san, l-am leganat si pus in pat de 3 ori, pana la urma l-am culcat in al nostru...
P-orma am venit pe forum sa plang. Si i-am scris un mail lu' al meu, ceva de genu' telefonului tau, nu-l mai las la nici o conferinta, jur! Maine vine, acu' numar ceasurile...
Sincer, pe urma si eu am avut remuscari, inca mai am, ca de ce m-oi fi enervat, ca nu sunt o mama buna ...si tot asa. Sper sa-mi treaca, il astept pe sotulache maine sa-mi faca psihoterapie
Oricum, m-am gandit la tine ieri
, cateodata imi pare rau ca forumul asta nu e vorbitor...Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
ELTEKA spune:
quote:
Originally posted by numai_eu
[Eltekasi eu sunt singura acasa cu al meu si ma apucau crizele de nervi cand il vedeam cum plange si nu-l calmeaza nimic, asa ca palngeam cot la cot cu el. Dar pana la urma am constatat ca daca sunt eu calma ii trece si lui mai usor. Si acum parca sunt ceva mai scurte, desi de vreo 4 - 5 zile avem concert aproape la fiecare masa din timpul zilei. Si tot mai bine e fara soacra cu tot cu crizele copilului, eu cand o am pe a mea prin preajma ma crizez si mai tare si el la fel.
Draga mea, si eu sunt 100% convinsa ca asta e chestia...Cand e sotulache acasa, eu sunt super calma, si copilu' la fel...Da' aseara m-am crizat rau...era la mijlocul perioadei de "singuratate", se zice ca aia e zona de conflict, criza...
Azi noapte l-am tinut langa mine, vad ca asa dorm cel mai bine. Dorm iepureste, dar barem nu mai sar in sus la orice miscare sa ma duc la patut. Si parca si el doarme mai bine...
Da' sa stii ca la criza de ieri chiar as fi vrut s-o am pe soacra-mea. A mea e tare de treaba, de fapt amandoi socrii. Ea e profesoara, el e doctor, ma iubesc tare... Atata doar ac voia sa vina pentru 2 saptamani, altfel nu renteaza sa zbori al capatul asta de lume...si mi se pare cam mult. Si cand am vizite de japonezi ma enervez, ca peste zi e asa cald si umed, as sta dezbracata, dar daca vine lume tre' sa pun sutien, haine...si deja ma apuca nervii...
Si uite asa se crizeaza copilu'...
Pupici pentru curaj, mai dureaza vreo 2-3 ani si pe urma ne putem intelege cu ei

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel
Alyna24 spune:
Ella, Elteka, subscriu si eu cu crize de isterie aseara de pe la ora 18 pana la baita!La noi asa e aproape in fiecare zi!Sor'mea mi-a zis la un moment dat ca nu-i normal sa urle asa, ca nici lacrimi nu are!
E clar ca totusi nu-l doare ceva dar...ce sa fie?Gripe Water parca nu are mare efect!Urlaaaa....si nu stim cum sa-l mai potolim!Eventual se mai calmeaza daca te plimbi cu el in brate!
Si apoi il apuca iar!Ce-or avea copiii astia ca vad ca nu suntem singurii!
Cica asa e firea copilului am auzit la cineva!Pai seamana chiar toti asa?
Alyna cu pitik de David Andreas(22 Aprilie 2007)
michigan spune:
revin si eu cu intebarea lui ancamari
indemnizatia de nastere este altceva decat trusoul?
iar alocatia de care vorbiti de 204 este cea pe care o vom primi in fiecare luna pana la 2 ani?
cred ca o sa-mi frang gatul in toate actele astea si o sa-i injur pe toti functionarii pe la ale caror ghisee trebuie sa pierd timp pretios!
Mihaela si pui mic Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
Tavi mic si cuminte
lavini spune:
Neata, mamicilor!
Trusoul e una, in valoare de 1,5 mil., iar ajutorul de nastere e alta treaba, 204 ron.Doua chestii total diferite.Alocatia copilului pana la 2 ani e a treia chestie-2 mil/luna incepand cu luna urmatoare nasterii copilului.Deci trebuie intocmite 3 dosare.
Addinel, Maternitatea e in sec. 6.Nu am apucat sa iti dau un raspuns, o sa revin.
Aseara am avut si noi prima criza existentiala.Andrei a urlat vreo 4 ore, de la 8 la 12 noaptea, si asa cum ziceau Ella si Elteka imi venea sa sar pe geam.A fost tare greu, mai ales ca a fost prima criza si habar n-aveam ce sa-i fac.Nu cred ca il durea ceva, ca in brate leganat se simtea tare bine.Cum il puneam jos....Din pacate si eu am tipat la el, la tac'su, m-am enervat, am plans, l-am scuturat, iar dupa ce a adormit mi-a parut tare rau.Da cel putin a dormit pana la 5 azi dimineata.A mancat, a facut kk de s-a murdarit pana la gat, a adormit la loc.S-a trezit la 8.30, a mancat un sfert de ora si acu doarme.Cred ca urletele de ieri au fost constructive-sau macar asa sper.
Lavinia, mamica de Radu Andrei
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin
duda35 spune:
a da mersi mult de raspuns.
A luat si el Oscilococcinum - se pare ca azi are 37 si merge spre bine.
Sper sa scapam cu cea mica...ca pe mine m-a luat o durere de git
.
o zi buna va doresc!
mamica de baietel si fetita