*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 ***(1)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Florina - uite aici

4. Alocatia nou-nascut
a. Se acorda pentru copilul in varsta de pana la 12 luni. Beneficiaza de alocatia nou nascut mamele pentru primii 4 copii nascuti vii

b. Valoarea: 204 RON

c. Cererea se depune la Serviciul Alocatii si Indemnizatii din cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din orasul/sectorul in care locuiesti. Dosarul trebuie sa contina:
- Cerere tip
- Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut
- Actul de identitate al mamei – copie si original
- Certificatul de nastere al copilului nou-nascut - copie si original
- Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior
- Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original
- Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.

d. Ti se va spune o data la care sa vii sa ridici banii.

5. Trusoul pentru nou nascuti

a. Beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.05.2007. Cererile se depun la Serviciul Alocatii si Indemnizatii. Pentru copiii nascuti dupa 01.06.2007 cred ca tre sa dea o hotarare de prelungire a termenului. Oricum te duci si o depui ca tre sa o rezolve cumva.

b. Valoarea: 150 RON

c. Acte:
- Cerere tip
- Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti
- Act de identitate solicitant (original si copie)
- Act de identitate celalalt parinte (copie)
- Certificat nastere copil (original si copie)

d. Banii se ridica idem punctul 4 (d)

Poohy - eu am vazut Sebaned la farmaciile Dona.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Buna!
eu sunt de la mamici de martie-aprilie si am intrat sa va urez bine ati venit a scutece, multa sanatate la capsunei, capsunele si voua, si multa fericire alaturi de ei!
Felicitari si pentru tripleti!

Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Eimotto - multumesc si eu pt informatii, maine trebuie sa se duca si sotul si sa rezolve (depuna) cate ceva pt ca expira valabilitatea adeverintei aleia si noi nu am stiut ca e valabila numai o luna.
Dar primaria nu dadea si nu mai stiu ce alta suma in bani (un fel de premiu de nastere)? Stii ceva si de asta?

Anca si Andrei Cristian (28.05.2007)
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle35 spune:

In primul rand vreau sa felicit toate mamicile pentru bebelusii lor scumpi si cate un pupic pentru fiecare capsunica si capsunel.
Miniuta, nu mi se pare deloc anormal sa manance asa.Si bebe al meu a mancat in primele saptamani cam la trei ore si apoi din ce in ce mai des si o cantitate variabila.Acum are 9 saptamani si ,in afara de noaptea cand doarme cam de la 11-12 la 5, mananca cam din doua in doua ore. Al meu bea si lapte la san si formula . Se intampla de multe ori ca dupa o ora si jumatate dupa ce a mancat sa cera sanul.Asa ca mai toata ziua suntem ocupati cu mancat, facut de biberoane, schimbatul scutecelor.Asa reusim doar sa citim din cand in cand pe forum, cu scrisul mai greu

Michelle cu Alexandru Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

fetelor, pupici multi si multumesc mult pentru raspunsuri. david nu are alte semne de discomfort, in afara de foamea asta rea, care vine cand are ea chef. scaunele sunt la fel, au aceeasi consistenta, miros, culoare. ma miram numai de faptul ca in loc sa se rareasca mesele, ele se inmultesc. dr ma rog, pe primul plan e de fapt e binele puiului, pe planul doi odihna, asa ca o sa ii dau sa manance in continuare cand cere. o sa il urmaresc si zilele urmatoare, si daca o tine tot asa, eventual sun si la dr.

florina, si mie mi-a zis dr sa ii dau sa manance la doua trei ore, si am facut-o si fara ca el sa fie treaz, si manca chiar bine. faza e ca la noi acum e chiar frigutz, in casa sunt 20 de grade, afara 14...iti dai seama ca nu are de-a face cu caldura si deshidratarea. o fi vreun puseu de crestere la sase sapt? ca ieri a mancat in total 930 de ml, si in mod normal se apropia de 800....ei...atata ii mai dau si eu cu presupusul.

ma bucur oricum ca mi-ati raspuns, vad ca mai sunt si altii care mananca tot asa, relativ des, deci nu am de ce sa imi fac griji. pot cel mult sa va invidiez cand va aud cate ore legate dorm bebeii vostri noaptea eu sunt enervata de faptul ca in general am nevoie de ceva somn ca sa functionez cum trebuie, si acum nu ma pot relaxa peste zi sa dorm si eu cand doarme piticul (ca noaptea nu am scapare, ma trezesc de trei ori). ei lasa, noi sa fim sanatosi, si ne facem mari si dormim si toata noaptea

va pup si va multumesc inca o data.

mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Eimotto, asa imi zice si mice maica-mea: ca sa-i fac program la 3 ore ca nu-sh ce...ca de aia plange (daca plange), ca nu- fac program in toate cele...A naibii stiinta, a evoluat de acu' 30 de ani cand erau ele mamici. Acu' psihologia a demonstrat ca e mult mai benefic pentru copii sa li se raspunda nevoilor imediat, da' ce, parca poti sa educi toate matusile

Mai am 2 zile si vine sotulache, daca nu capiez pana atunci. Doua zile au fost ok, azi dimineata a fost chiar superb, mi-am cerut scuze la copil ca m-am plans de el vreodata...a zambit mereu, s-a trezit fericit, a facit kk fara probleme...daaaaaaaaaaaaaar..uite cum l-a lovit catre dupa-masa, n-a mai vrut sa doarma, el care doarme mereu...si la 9 seara, dupa baie, zic "asta doarme pana maine"...ce vorbesti??? La 10 inca era cu ochii mari, asa ca zic hai sa plecam din dormitor si mai stam de vorba...dar s-a enervat, si eu si mai tare...incat a inceput sa urle ca niciodata, nimic nu l-a mai calmat, n-am mai patit asta.

Era s-o sun pe Ella, sa vad cum e cu saritul de pe geam. P-orma am zis ca ma duc la spital cu el, sa urlu la japonezi: daca n-aveti leacuri, linistiti-l voi! Dar l-am pus in carut sa imi pun panatalonii si a inceput sa se innece de atita plans

M-am speriat...Mi-a scris o prietena ca tre' sa-i scot cumva nervii astia, inainte de orice...asa ca de disperare m-am calmat si eu si l-am luat in brate, i-am dat sa suga, am vorbit...Am jurat ca nu ma mai enervez o data, ca vad ca la el e amplificat de 100 de ori...

Si dupa 2 ore l-am adormit...acu' stau cu urechile ciulite..daca misca - m-am ras...Ca io inca o criza din asta nu mai fac fata...

Poohy, Sebamed e f bun, au avut fetele dreptate. Eu il spal o data cu apa, o data cu apa in care pun ceai de musetel, apoi cu sampon si tot asa. Cred ca e prea mic sa-l samponez toata ziua. Noi n-avem decat niste bubite pe barba, dar asta e de la supt, ca sta ud cu lapte si se freaca de pielea mea. Il dau cu crema Sebamed si dupa 2 zile de folosit nu i s-a mai luat pielea ci i s-a facut asa fina! (asta dupa ce 3 saptamani a stat tot descuamat, din cauza lui Johnson ). In zilele cand il spal cu mustel nu-l mai dau cu crema.

Ti-a venit comanda?

Chiqui, dar ce sa aiba crema cu laptele? Eu am cumparat una de la farmacie, habar n-am ce e in ea ca nu pot citi, am alaptat mereu. Nici macar nu m-am gandit ca i-ar face rau lu' bebel...Da si tu un search pe google sa vezi. Asa am luat eu in sarcina una cate una substantele din antacid sa vad ce efect au...

Carrie, frumoase poze si familie!

Alynta, tare fericita esti, mamico!

Dianalaura ai slabit super! Stefan e grozav, imi place salopeta albastra!

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Miniuta, eu nu stiu cum sa te sfatuiesc - dar se pare ca ieri a fost o zi de foame pentru toti :)) A mea a tipat de foame din ora in ora. I-am dat la o ora 1/2 2 - si la un moment dat am zis ca poate nu suge destul din san sau se oboseste pana la completare (eu dau si san si completare) - m-am muls si i-am dat 120ml pe care i-a ras. Peste o ora - iar urlete de foame. O fi puseu de crestere sau altceva, nu stiu

Elteka, merci Ma duc acum sa cumpar - poate o ajuta. Vad ca in lista de recomandari intra si dermatita atopica
Comanda nu a ajuns inca - ei au zis ieri ca trimit - si nu ajunge intr-o zi pachetul din Italia. Chiar ma intreb cat timp face UPS-ul din Italia pana aici...
In legatura cu chelia lu' Dolofanel - nici o grija, la fel ajunge in 2 timpi si 2 miscari si Manu, s-a nascut cu perisor, dar a inceput sa cheleasca intr-un ritm ametitor Umple cearceful cu viteza cu fire de par

Anca de Manu
din burtica
asa cresc eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Mai Elteka, vezi, de aia sarisem atunci in sus ca mai bine cu soacra decat singura va crizati acum amandoua, macar aveai companie. Eu am patit-o cu Yannis, il aveam in carut in sufragerie si m-am dus sa ii fac rapid laptele ca ula raaauuuu si urletul a inceta brusc. Si cand m-a dus sa vad disperata el adormise

Ancamari - pai aia de la 4 e premiul de la primarie de fapt (prima de nastere sau cum i-or mai spune). Cealalta e Alocatie de stat si e de 200 ron fix. Cam la toate tre sa ai aceleasi acte.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Eimotto - multumesc! Deci astea sunt. Pentru indemnizatia de 6 mil trebuie sa depun eu personal, nu?
Mama ce injur la birocratia asta!

Anca si Andrei Cristian (28.05.2007)
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Elteka,

hi, hi...Dolofanel te incearca la nervi? stai sa vezi de acum inainte; si mai zi cand face asa? daca doar seara, nu sunt colici, ci nervi si pe astia greu ii potolesti.
Io azi iar m-am chinuit de la 13:00 cand mi l-au adus din parc pana la 17:30 sa-l adorm; l-am sunat si pe al meu la birou sa-i spun sa vina sa-si ia odrasla in primire ca io-l arunc pe geam (si eu cu el) ca nu mai pot, io copil din asta nu mai vreau sa cresc; si i-am zis verzi si uscate, ca nu s-a invrednicit si el sa faca un copil cuminte, ca atata ne-a dus capu pe amandoi sa facem un terorist care imi macina nervii; stiu, uneori sunt ridicola in peroratiile mele da' ma intreb daca mai sunt zdravana la cap dupa ore in sir de animatie cu copilu'.

Dar acum David doarme in sfarsit si ma uit la el si mi-e asa de drag si ma intreb cum am putut sa gandesc stramb despre el , si am remuscari ca nu sunt o mama buna, ca nu merit un baietel asa dulce si nazdravan.

, mamica de David (24.04.2007)
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

Mergi la inceput