Albinute si bondari de martie-aprilie 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 12
BiancaM spune:
Buna seara, stup!!
Ma gandeam ca va pot fi folositoare niste si informatii despre alaptat. In cazul meu nu prea au folosit, din cauza ca eu pompez, dar sper vouasa fa foloseasca.
ALAPTATUL COPILULUI INTRE 2 SI 6 LUNI
Pe parcurs ce copilul creste veti observa ca i se schimba si 'schema' de alaptat. Va puteti astepta la doua perioda de crestere rapide, una la 2.5-3 luni, si una intre 4.5 si 6 luni. In oricare din aceasta perioade, bb va vrea sa suga mai des pe o perioada de cateva zile, pentru a stimula cresterea lactatiei. Majoritatea mamelor produc in aceasta perioada intre 900 si 1200 ml de lapte in fiecare zi, ceea ce inseamna o crestere cu 50 pana la 80% mai mult decat in prima luna.
La 3-4 luni, multi copii au renuntat la o masa sau 2, cerand sanul caam de 7-8 ori pe zi. Alaptand mai rar de 7ori/24h poate duce la o scadere a lactatiei, si la o crestere mai inceata in greutate a copilului. Aceasta se intampla mai ales cand bb petrce mult timp sugandu-si degetele sau suzeta, sau cand incepe sa doarma pe durata mai lunga noaptea, dar nu e hranit mai des ziua. Se mai poate intampla scaderea lactatiei cand mama lucreaza, dar pompeaza la intervale necorespunzatoare. Bb ar trebui sa puna in greutate cam 30gr/24h, pana la 3-4 luni, si continua cu 15gr/24h pana la 6 luni.
In aceasta perioda multe mame incep sa aiba griji, ca bb nu ia in greutate cat ar trebui. Vei vedea ca sanii nu mai sunt asa plini, ca vor curge mai putin, sau chiar deloc. Asta nu inseamna ca nu mai ai lapte, ci ca bb ii goleste comlet.
Totusi, daca bb nu suge bine, sau nu mananca destul de des, daca iei medicamente care afecteaza lactatia, daca iei anticonceptionale care contin estrogen, productia de lapte este intr-adevar mai mica.
Luarea in greutate a copilului este cel mai bun mod de ati da seama daca lactatia este adecvata.
Unii bb prefera un san in detrimentul celuilalt. Cat timp ia in greutate asa cum trebuie, nu trebuie sa va faceti griji.
Veti observa de asemeni ca bb va suge pe o durata de timp mai scurta. Bb poate acum sa suga o cantitate maimare de lapte intr-un timp mai scurt.
TREZITUL NOAPTEA
Cu toate ca unii bb incep sa doarma pana la 10 ore pe noapte,de la varsta de 10 sapt, unii bb vor continua sa se trezeasca pana la varsta de 6-12 luni. Cu toate ca trezitul noaptea poate fi frustrant pentru mama, tebuie sa tii cont ca e normal ca un bb sa se trezesca noaptea la aceasta varsta. De acest lucru trebuie sa tii cont cand esti tentata sa dai bb formula sau sa adaugi cereale la masa de seara, pentru al face sa doarma mai mult.
Copii care dorm mai mult in primele luni, de obicei incep sa se trezeasca din nou noaptea in jurul varstei de 3-4 luni. Poate de vina sunt dintisorii. Un bb se mai poate trezi noaptea din cauza ca ziua nu mananca destul din cauza ca mama nu e langa el, sau se mai poate trezi din cauza ca petrece prea mult timp sugand degetul sau suzeta. Pt a incuraja sa manance mai bine ziua, incearca sa-i oferi sanul intr-o camera intunecata, cu liniste, de cate ori incepe sa-si suga degetul.
Trezitul la fiecare 1-2 ore nu e normal la bb de varsta asta(2-6luni). Dc incepe sa s e trezeasca foarte des, poate de vina sunt dintisorii sau o infectie la urechi, sau o alta cauza medicala. Daca bb se trezeste des noaptea din diverse motive, faptul ca il iei in pat cu tine pentru toata noaptea sau pentru o parte a noptii va face alaptatul mai usor si nu va afecta asa mult nici somnul mamei.
O sa revin si cu informatii generale despre diversificare.
Pana atunci pupici la albiute si bondarei!
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
karra80 spune:
quote:
Originally posted by alexia3
am vazut pozele roxana si nu pot tace...CE BINE ARATI!!!!!!! cum ai reusit......ca mai mult pe net stai,,,,sau asta este reteta!"
http://community.webshots.com/user/alexiabryan
idemmmmmmm....da-ne si noua reteta........tu ziceai ceav de o burta dar nu se vede nimik.........esti super............si eu vreau........

ca eu mai am o burta...
......si merg la mare si nu stiu ce ma fac cu ea Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=303737aee2bcdf28df8cfe&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet Criss in patutz
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu
pozici
roxanici spune:
deci, burta mai am un pic...in rest...n-am facut nimic, cred ca asa mi-e soiul. Uite, aici chiar mi se vede burta; daca v a intrebati ce face rares acolo, ei bine, face kk. In zilele in care nu face kk toata ziua il pun intai cu curuletul in lighenas ca sigur face si poceste toata apa. Acolo chiar ne-a si reusit manevra ![]()
Bianca, abia astept despre diversificare. DAr care e sursa articolelor?
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
Rebiana27 spune:
quote:
Originally posted by anaanamaria
REBIANA27 cum ai facut sa iti apara varsta lui LUCA?
Am creat un ticker cu varsta lui, la baby-gaga, si l-am inserat la semnatura.
Daca vrei sa te ajut, spune-mi, ca si eu am primit ajutor.
Rebiana, mami fericita de
Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)Poze, Varsta lui Luca
annmary77 spune:
In sfarsit am reusit si eu sa descarc pozele cu Denis in calc.Acu ' am o problema:cum pot pune poze in albumele comune? la 1 luna, la 2 si asa mai departe?? Nu va suparati pe mine, stiu ca a-ti mai spus dar nu mai gasesc unde.Asa ca ma ajutati va rog ffffffffffffff frumos??
Ann mami de Alex Gabriel (29.12.2002) si Denis Mihai (31.03.2007)
sherbi spune:
buna seara mamici si puiuti!
mii de scuze ca am fost purcica si nu am mai intrat de mult. de vreo 3 zile va tot citesc pt ca am vrut sa recuperez inainte de a va mai scrie cate ceva.
multumesc fetelor care s-au gandit la mine
.
despre noi: nu am fost la mare din cauza ca nasa a cazut cu ATV-ul si s-a jupuit pe toata partea stanga. plec insa la munte maine si in wekk-end la mare. sper sa nu ratez si de data asta marea. david s-a comportat tare bine prima oara cand am fost la munte, asa ca fetelor eu zic sa-i dati bataie in vacanta.
noi avem 6,400 kg la 3 luni si 1 saptamana. cm habar n-am ca nu l-am mai masurat de mult. a inceput sa doarma noaptea, dar nu e regula. are si nopti cu o trezire sau 2-3. deci la capitolul program stam prost. eu alaptez in continuare, dar cred ca la 6 luni ma opresc, daca am lapte pana atunci. nu de alta, dar vreau rau de tot sa plec in concediu, mi s-a pus pe suflet statul asta acasa.
david inca nu se intoarce pe burta, doar pe o parte. cand il pun pe burta la masaj sta ca bleanda cu nasul in prosop si miauna. nu-i place deloc.
pumnii si-i suge cu foc. eu il las sa se desfasoare, nu am chef sa-l stresez atat timp cat ii place ce face.
eu stiu o treaba: chiar daca dintisorii apar de regula dupa 5-6 luni, pe bb-i ii mananca gingiutele cu mult timp inainte pt. ca pana ajunge dintele sa sparga gingia el creste si provoaca durere si alte alea.
noi mergem mai nou la piscina duap ora 5. pe bb il iau in landou, dar il mai pun si pe sezlong, la umbra. nu-l expun direct si il dau si cu crema de protectie 40.
KK- a facut ultimele doua dati foarte apos si fara grunji albi. sper sa nu fie diaree. nu face regulat oricum. ba de 3 ori pe zi , ba o dat la 2 zile.
am facut ieri baie cu bb in cada si intr-adevar pluteste. scria cineva de treaba asta si am zis sa incerc. i-a placut a nebunie. radea de mama focului. a inceput sa rada si in hohote cand ii trag tricouri pe cap si cand il pup pe gusita. dar nu se prapadeste prea tare. o data si gata.
MIHAELAAA- asa are si david capu. eu am vazut defectul, ca sa zic asa pt. ca asa arata si david. cred ca le va trece si se va rotunji odata cu varsta.
am inceput sa ma apropii si eu de forma de dinainte de sarcina. mai am 7 kg de dat jos, dar parca nu mai sunt buflei. vergeturile insa ma termina nervos. apar pe zi ce trece din ce in ce mai multe.
APA- eu ii dau lui david apa direct din sticla cu lingurita. cam 4-5 lingurite 1-2 pe zi.
OMIDA NUMARATOARE- am ramas placut surprinsa sa vad ca si voi aveti. eu am luat-o din CORA. nu stiu cat am dat pe ea. am vazut-o pe raft si mi-a placut. lui david nu-i place prea tare. o pun sa cante melodiile calsice si el da cu manuta pe la cercul cu floricele mov.
DIVERSIFICARE- eu sunt in ceata rau. mai studiez ce si cum. incep pe la 5 luni, il obisnuiesc cu cate un produs pe saptamana, fie leguma sau fruct si la 6 luni ii dau masa completa cu legume asortate si suc de fructe sau fructe pasate. cereale cred ca-i bag la 6 luni. mai e pana atunci, vad eu cum ma organizez.
FE- ei i-am dat vreo 2 spatamani si m-am oprit. 2 pic/zi. nu-i placea, dar nici nu-l scuipa. ii mai dau dupa 6 luni. vigantol ii dau 2 pic/zi.
SCUTECE- ma declar multumita de diapers air. eu iau din cora marimea 4-10 kg. cand nu gasesc merg pe huggies.
CEAI- eu nu-i dau. ceaiurile au tot felul de efecte, unele provocand alergii samd. prefer apa chioara. hidrateaza si nu afecteaza.
AC- eu il tin deschis din cand in cand, dar nu ma topesc in casa. nu-mi bate soarele direct si e acceptabil. eu il tin deschis si cu bb in camera. noi dormim inveliti cu pilota si el dezvelit in body. e rece gheata peste noapte, dar de odihneste. orice ii pun pe el miorlaie si da din picioare pana se dezveleste.
eu am inceput sa mai mananc si din cele interzise, gen varza si suc de portocale. se partaie, dar nu plange de burtica.
DEPRESII- eu am mai avut de genul ca sotul se plimba mult si eu rup bulevardul in sus si-n jos si nu mai pot de plicti. dar trece si i-am promis ca imi iau bilet le SPA si dusa sunt...
el ma ajuta cu el prin casa, schimba pampers, il culca, se joaca cu el. eu oricum nu fac nik toata ziua. nu gatesc ca nu-mi place, traiasca carciumile! vine femeia lunea si joia sa faca curat si sa calce. eu doar spal rufe si paharele de suc, bolurile de inghetata si alte crontanele si tot simt ca dau in greu.
cam atat despre noi.
am vazut pozele cu bb. sunt superbe. multumesc Doamne pt. minunile din viata noastra.
ROXANICI- super tare rares cu noua schema din program.
ELPOWER- pup gropita theei. e dulce foc.
scuze mamicii cu fetita care face vocalize, nu am retinut despre cine era vorba. m-am hlizit cand am vazut-o pe pitica.
KARRA80- criss e smecheroasa rau cu noua ei pozitie.
pup toti copilasii!
la multi ani mamicilor care si-au serbat ziua aceasta luna si bb-lushilor care au mai crescut cu o luna!
maine plec la cheile gradistei, la relaxare. o sa mai intru cand ma intorc. acum mai bantui p-aci ca sotu e la o nunta. nu m-am obosit sa ma deplasez, mai ales ca e in urziceni.
ma duc sa fac bagajul.
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)
gabdyd spune:
si noi bebeii care au mai crescut cu o luna ![]()
Roxanici ce baiat bine ai! Pe cuvant ca nu ii trebuie freza, e mai sexy asa. Poza aia in alb negru e SUPER.
Sherbi super program, tine-o tot asa!
Diana, mami de Julie
14.11.2003 si de Rianna
15.04.2007
sherbi spune:
poftiti la poze de la botezul lui david.
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)
carmen94 spune:
riloasa..........merci de raspuns.ieri a mancat toata ziua 170ml.a pierdut deja 100 gr.in 3 zile.e mult?e putin?deja imi fac griji.
Imi pare tare rau ca Mihaita are dermatita.ma rog sa scape cat mai repede de ea ca tare pacatoasa este.eu am si acum dermatita atopica si toata sarcina am stat cu teama ca Darius sa nu o mosteneasca.pana acum avem noroc.
cat despre fornait.............si Darius fornaie.mie mi-a explicat pediatrul ca nu au inca destul de dezvoltate caile respiratorii,ei trag mult aer in piep si de aceea fornaie.mi-a zis sa nu-mi fac probleme.am incercat si eu sa-i curat nasul crezand ca are mucozitati,dar nu scoteam mai nimic.
martutza..........eu am dermatita atopica si acum la 37 de ani.nu vreau sa te sperii.poate ca daca pe vremea cand m-am nascut eu medicina era asa avansata scapam de ea.stiu ca sunt ceva subiecte interesante pe DC pe tema asta.cand am sa le gasesc am sa-ti trimit linkurile.
sfatul meu......................sa evite cat poate de mult unguentele cu cortizon.eu mi-am nenorocit epiderma folosind diverse unguente cu cortizon(asta la sfatul medicului).sa-i faca un set de analize sa depisteze la ce este alergica.vad ca ti-a raspuns si riloasa....deci vezi ca se poate vindeca.
elpower..............duminica de pocni si pe tine mutatul patului????
paula75......insanatosire grabnica ptr.Eliana.nu te ingrijora ca face kk la 2 sau 3 zile.se zice ca e normal ptr. bb alaptati la san.Darius pana acum a facut in fiecare zi cam de 2 sau 3 ori.azi prima data cand a facut doar o data.in schimb noaptea nu mai face kk de la 1 luna.
alexia3...............ai om de baza in casa,ce mai incolo si-ncoace!!!!
BiancaM...............merci de informatiile despre alaptare.au venit cand aveam nevoie.
roxanici................raresu e un scump!!!!!
sherbi............super poze!si David e un dulce!!distractie placuta!
Carmen si Darius/5.04.2007
Laina spune:
sherbi...ultra faine poze!!
roxanici, ai un baiat de milioane!!
Noi raportam o noapte linistita, contrar asteptarilor mele. Caci pana acum pitica parca are senzori: cand e taica-su de serviciu, doarme de n-are treaba, mananca o data noaptea, linistita, dupa care se culca la loc si doarme pana dimineata. Cand sunt eu de serviciu, parca incepe nebunia generala...plange, se foieste, scanceste, nu vrea sa manance, si cand mananca, ia doar vreo 50 ml...panarama.
Azi-noapte insa a fost calma, s-a culcat pe la vreo 23, pe la 2 i-am dat sa manance asa, mai mult prin somn (si ce bine papa asa, ia 100 ml fain, ca e linistita :))) ), apoi s-a culcat la loc, iar la 6, cand a plecat George la servici, hai sa manance iar...Ufff...plangea de foame, lua biberonul, tragea de cateva ori, apoi se incorda si se inrosea si plangea...o mai calmam, si aopi de la capat...asa pana am reusit sa-i dau 80 ml... Are gaze cred, de-aia face asa. Mai ales ca ea nu face kk decat ajutata cu supozitor...Ce sa-i facem, ne chinuim asa pana la diversificare, ca dup-aia o mai pot ajuta. Se poate sa ma mosteneasca pe mine la faza asta, ca si eu la fel eram si sunt. In fine, sper sa fie asa cum zic eu si sa nu aiba vreo alta problema. In rest, ia cam 90 ml la fiecare masa, chiar daca ne mai chinuim sa o convingem.
Cu kk nu stiu cum sa rezolv insa... ea bea ceai, baby drink, ii place la nebunie, il prefera laptelui uneori...ca sa mai manance, o momesc cu ceai, ii bag bibul cu ceai, trage de 2 ori, apoi il bag pe cel cu lapte, din care trage pana se prinde ca nu e ceai, dupa care se mai stramba :P
Elena si Antonia (3 mai 2007)