Mamici de septembrie - octombrie 2007 (40)
Raspunsuri - Pagina 11

Carmenita spune:
Myral esti curajoasa. Eu ma sperii ca mi se intareste si mie burtica de cateva ori pe zi. Dar nici nu am mai avut probleme pana acum. Lasa ca trec saptamanile si sa vezi ce bebei voinici o sa avem. O sa uitam toate greutatile din sarcina. Oricum merita!
Carmen 25+
Andrei

danielle02 spune:
`neata la amiaz si de la noi
danuta,slippers sper sa fie totul bine si ca bebeii sa stea acolo in burtici pana la termen
rodica super burtica
mai fetelor,m-ati ingrijorat cu contractiile astea,cu intarituri de burta si tot.cred ca si eu le am de vreo 2 zile in coace fiindca tare mi se mai intareste burta ptr cateva secunde apoi trebe sa merg la baie sa urinez.imi vine asa dintr-o data dupa ce se mai calmeaza apele... tocmai de asta mi-am sunat moasa si am inceput a studia cartuliile de gravidute pe care mi le-a dat.acu sa va scriu ce am gasit incepand cu sapt.27:
you may experience Braxton Hicks (rehearsal/mock) contractoins which are not painful but the abdomen may feel quite hard at these times.you may experience these from now until delivery.
si ce a zis moasa: e absolut normal sa am aceste contractii fiindca uterul exerseaza (nu stiu ce) nu am inteles ce mi-a zis.tot ce trebe de facut e sa stau mai relaxata,sa nu fac prea mult efort,sa nu ridic si sa nu ma stresez ca face mai rau.foarte multe femei experimenteaza contractiile astea si e absolut normal sa le mai avem.
iar ptr. picioare umflate si dureroase,trebe sa o las mai moale cu sarea,mai multa miscare (plimbari) si masaj cu crema seara.
sper sa va fie cu folos indemnurile moasei mele
danielle 27+
Ebonee
pozici
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png

Gabriela77 spune:
Eu chiar nu am avut contractii in sarcina asta, cu o singura exceptie, dar e adevarat ca de cateva zile am uneori momente din astea in care se intareste brusc butica, dar pt putin timp, si nu e dureros, asa ca am dedus ca sint contractiile BH, deci e ceva normal!
Gabriela 28+
Sara
http://good-times.webshots.com/photo/2587671790101238803tqsFwl?vhost=good-times

rodicamaries spune:
Multumesc Danielle, ma mandresc cu burtica mea insa am si de ascuns cate una alta : celulita, vergeturile, gingiile inflamate...
cat despre contractii (sa nu zic intr-un ceas rau) mie inca nu mi-au aparut, pe langa loviturile (foarte puternice uneori)ale lui bebe, dureri de ficat,dureri de spate, de picioare, nu am avut alte simtome. sper sa mai stea locului macar un pic de vreme.
Rodica
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev259pr_.png

amar spune:
Mai Dani sper sa aiba dreptate moasa ta..si se pregateste uterul pt ce va urma...numai sa nu se pregateasca inainte de vreme...ca pe mine ma doare si spatele asa jos de zic ca tre sa fac treaba mare..scuzati....cum stau cum trece...dar nu stiu ce sa mai zic decat ca ardeleanul ....,,daca-i musai atunci cu placere.,,..mor dupa vorba asta..
Cu dormitul nu mai zic si eu tot pe spate ma trezesc diferenta e ca dorm in fund ca altfel nu pot respira...eeehhhh...
carmen 29s 70% fetita

amar spune:
Fetele uitati ce am gasit pe aici citind.....la mine se cam aseamana..important e ca nu dureaza mult si sunt haotice greu de urmarit
Se spune ca aceste contractii pregatesc viitoarea mamica pentru nastere. Unii doctori chiar recomanda folosirea contractiilor Braxton Hicks ca o oportunitate pentru a exersa exercitiile de respiratie care vor fi foarte utile in timpul travaliului.
,,Multe femei observa ca aceste contractii apar mai ales cand desfasoara activitati fizice usoare. Daca aceste contractii devin dureroase, trebui sa te intinzi pe pat, sa faci un dus cald sau sa bei cateva pahare cu apa, deoarece aceste contractii pot fi induse si de o stare de deshidratare.
Trebuie sa suni medicul daca:
Contractiile sunt insotite si de scurgeri vaginale.
Contractiile sunt insotite de dureri de spate in partea de jos.
Ai mai mult de 3 contractii pe ora.
Vin la intervale regulate (pot fi semne ale nasterii premature),,
cum o da dumnezeu de acum...ma rog numai sa mai stea un pic...si nu am facut nimic deosebit
carmen 29s 70% fetita

tomasa spune:
Tin si eu pumnii fetelor care se simt rau dintr-un motiv sau altul si ma gandesc la voi: Slippers, Myral, Danuta, Roxana, Carmenita...
Sim si Mandarinutza, astazi ma voi duce la cumparaturi in zona. Ieri am ajuns doar in Unirea ca trebuia neaparat sa-i cumpar sandale noi lui Tudor si nu-i iau decat de la Andy Kids. Am vazut si pt. Maria o rochita care mi-a placut mult la Z (era alba si haioasa tare, cu buline marisoare, colorate), dar era pt. vara...vara viitoare si, spre rusinea mea nu m-am indurat sa dau 700.000 pe ea.
Gabriella, eu ma mai duc la eco pe 9 august de-abia. Si dr. la care merg eu are aparat 4d dar nu cred sa-mi dea asa o poza reusita.
Am uitat sa urez "bun venit" fetelor noi si sarcini usoare!
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
26+
Maria

danielle02 spune:
despre durerile de spate si picioare:
as you wind up the second trimester,so you may start noticing some new symtoms,such as backaches.
about half of women have back pain at some point during pregnancy,usually in the lower back.you may have lumbar pain,which is felt around your spine at about waist level.it may be aggravated by sitting for long periods of time,standing or lifting and it tends to be worse at the end of the day.then there`s what`s known as posterior pelvic pain,which you may feel in the back of your pelvis or deep inside your buttocks.this pain may be triggered by activities such as walking,climbing stairs,getting in and out of a low chair,twisting and lifting.positions in which your hips are bent such as sitting in a chair and leaning forward may make posterior pelvic pain worse.
you may also find that your leg muscles cramp up now and then.they`re carryng extra weight and may suffer from sluggish circulation as your growing uterus presses on the veins thhat return blood from your legs to your heart.unfortunately,the cramps are likely to get worse as your pregnancy progresses.leg cramps are more common at night but can also happen during the day.when a cramp strikes,stretching the calf muscle by straightening your leg and then gently flexing your toes back toward your shins should give you some relief.walking for a fwe minutes or massaging your calf sometimes help,too.
danielle 27+
Ebonee
pozici

Gabriela77 spune:
Tomasa, adevarul e ca si eu am ramas uimita de cat de bine a surprins-o doctorul. Dar mai e si meritul ei! Acum activitatea mea preferata e sa o privesc pe ea. Cred ca m-am tacanit....Cred ca abia astepti sa o vezi pe Maria!!! Ce mai zice Tudor de surioara lui?
Gabriela 28+
Sara
http://good-times.webshots.com/photo/2587671790101238803tqsFwl?vhost=good-times

danielle02 spune:
rodica incerc sa nu ma mai gandesc la grasimi si vergeturi,sani care curg si durerosi si toate cele......cateodata mii scarba de mine dar imi mangai burtica si zambesc...
amar si eu sper ca moasa sa aibe dreptate,numai contractiile imi lipseau acum si aveam de toate...
gabriela cel mai bine faci ca nu te agiti.si eu incerc sa o iau ca pe ceva normal,mai beau un no-spa sa ma linistesc si inainte
imi pare rau ca informatiile mele sunt in engleza,sper sa intelegeti
danielle 27+
Ebonee
pozici