Mamici de iulie-august 2007 (70)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Felicitari Andicu si bine ai venit Filip!

Mioara 39+ Doru Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Felicitari, Andicu, pentru bebe Filip!!

Felicitari, Irinusha si Jadi!!

Anto, bine-ati venit acasa!

io ieri am crezut ca nasc! am avut 3 contractii extrem de dureroase, la 20 de minute, de-am zis ca mor...in viata mea nu m-a durut ceva in halu asta! si mai eram si singura acasa... plus de asta, si bebelina a fost extrem de miscareatza toata ziulica. azi cre'ca se odihneste.

in rest, nik deosebit, am obosit deja citind 2 capitole.
diseara mergem dupa caditza, pampers, servetele si altele asemenea. trei sferturi din lucrusoarele de bebe le am deja in ordine (coana nasha sa traiasca! ), restu tre sa le pregatesc zilele astea. ca si bagaju meu. maine incheiem 36 de sapt. mai e putintel.

pentru bebeii ce urmeaza!

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">36+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna ziua dragelor si bine v-am regasit.

Acum sa povestesc repede despre noi ca nu stiu cat timp am liber de la stapanire.

Deci joi 21 iunie, seara ne-am dus la dr pt scoterea cerclajului. Inainte de asta mi-a facut un monitoring unde se vedea clar (si simteam si eu) ca am contractii, destul de regulate si apropiate dar nu f puternice.
Dupa ce mi-a scos bentitele (nu erau fire, ci niste benzi de plastic) colul s-a deschis cam 3-3,5 cm.
Ne-a zis ca orice se poate intampla, fie sa se opreasca contractiiile fie sa nasc. Sa megem acasa si daca nu se opresc in catea ore sa ne ducem la spital.
Ne-am intors acasa si contr erau din ce in ce mai tari si semanau clar a contr de travaliu, nu ca cele pe care le-am avut toata sarcina.
Asa ca ne-am dus la spital, am ajuns pe la 21:30. M-a luat o moasa in primire, m-a controlat, dilatatie intre 4-5 cm.
Mi-a zis ca voi ramane la spital, m-a pus la monitoring intr-o camera de travaliu.
Am chemat kineziterapeuta pt ca deja durerile erau mari s aveam nevoie de suport, contractiile erau foarte apropiate, cam la 2-3 minute.
Dupa vreo 2 ore dilatatia nu avansase iar moasa mi-a zis ca ar fi vrut s avada un progresa inainte sa-mi faca anestezia dar ca e decizia mea, daca vreau imi face anestezia si apoi daca nu ma dilatez imi pune oxitocina in perfuzie. Nu-mi suradea ideea dar dupa inca cateva contractii am decis ca vreau anesezia.
M-a mutat in sala de nastere, a venit anestezista, mi-a pus epidurala si apoi a fost marfa, m-am relaxat, am sunat-o pe mama, am motait un pic.
Dar dilatatia nu avansa iar pe monitoring nu se inregstrau bine nici contr nici inima lui bb. Moasa a zis ca ar vrea sa-mi rupa apa si sa pun un snezor intern pe copil, dar ca doctorul va veni la spital pt o alta nastere si va decide el ce e de facut. Intre timp mi-a pus oxitocina in perfuzie.
Apare si dr, ma controleaza, dilatatia 5 cm; imi rupe apa si apoi se duce la cealalta nastere.
In acelasi timp mi-au dublat si dozajul de oxoticina in perfuzie. Era in jurul 2:30.
Cam in cinci minute am inceput sa am dureri mari, am chemat-o pe moasa, i-am zis ca nu-mi mai merge anestezia si ca am dureri.
M-a controlat, dilatatie 9cm, nu-i venea nic ei sa creada.
Incepe sa aranjeze instrumentarul de nastere, imi zice sa nu imping pana vine dr, ca cealalta mamica nastea si ea si dr va veni imediat dupa aceea.
Eu ma suiam pe pereti si-mi venea sa-i strang de gat pe toti, de ce nu merge anestezia mea???
Mi-au zis ca e mai bine asa, ca sa simt cand trebuie sa imping.
In fine, dupa vreo 20 de minute care mi s-au parut ani, apar in fuga dr si kine, zambeau nu aveau treaba, ca ce bine, hai ca vine bebe, poti sa impingi. Nu aveam nici un chef, ma ustura vaginul de cand mi-a scos cerlcajul si de la toate controalele si dezinfectantele folosite. Dar cand trebuie, trebuie, nu e loc de intors, simteam cum coboara copila.
Nu mai stiu de cate ori am impins (oricum mult mai putin decat la Victor), cred ca de vreo 5-6 ori, dar nu sunt sigura.
In fine, am simtit cum iese, mi-au pus-o pe burta, era calda ...si cam albastra si scancea un pic dar nu tipa (Victor a iesit tipand), era ora 3:17. Au zis toti ca e ok pitica, e din cauza ca iesit repede; i-au dat lui sotu foarfeca sa-i taie cordonul iar apoi au luat-o, au curatat-o, au aspirat-o, i-au pus oxigen sa respire. Imediat s-a facut roza si a inceput sa miorlaie, of ce muzica frumoasa.
Imediat dupa ce am nascut dr s-a dus la cealalta mamica, s-o coasa probabil. Eu am ramas pe masa cu "dansa" la expozitie.
Mi-au redat comoara, mi-au pus-o in brate, amusina dupa tzitzi deja.
Dupa ce s-a intors doctorul, am eliminat placenta, m-a brodat si ...asta a fost.

In episodul urmator, intalnirea cu Victor si intoarcerea acasa.
O sa trimit niste poze cu printesa pe email-ul comun.

Sonia e o dulce, mananca san destul de des ca oboseste repede. Noaptea e mai agitata, ziua doarme mai bine. Sa speram ca in timp va fi invers. Insa e destul de cuminte, mai ales daca o compar cu fra-su care scosese untul din noi intr-o saptamana.
Probabil experienta isi spune cuvantul, si eu sunt mult mai relaxata cu ea decat am fost cu Victor. S-a nascut cu nasul turtit si un pic stramb, din cauza pozitiei din uter. Dar a inceput sa se corecteze, dupa cateva zile se vede diferenta deja.

Pupaturi la toata lumea,

Anto 37 cu siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Anto ce poveste frumoasa. Desi partea cu epidurala care nu mai functiona nu mi-a placut. Sa traiasca Sonia, sa se faca mare ca frumoasa e sigur.

Luna 33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monjum06 spune:

buna, am revenit si eu cam din doi in doi.
azi e prima zi cand nu dorm la pranz odata cu fetele (imi place cum suna la plural), fiindca ma simt destul de odihita si mai am si ceva treaba.
Felicitari noilor mamici si bun venit bebicilor. sa aiba o viata usoara si frumoasa cu bucurii si dragoste. Partea materiala e mai putin importanta si asta se construieste.

revenind la povestea nasterii, este foarte important sa pleci de acasa cu inima deschisa si incredere, si sa te gandesti ca in cateva ore cel mult o sa vezi macar (eu nu am luat-o in brate imediat pe micuta) rodul a 9 luni de asteptare si intrebari si parti mai mult sau mai putin placute.

Eu am nascut la Bucur cu dna dr. Constantinescu Camelia pt care am toata stima si toata increderea. In afara faptului ca este un medic f. bun este si un om deosebit. Daca nu era ea, nu as mai fi avut-o pe Maria, avand in vedere ca in ianuarie cand am avut varicela, toata lumea imi recomanda sa nu tin sarcina (familie, colege, medicul de familie, chiar si Iosup la care am fost la eco), mai putin mama si sotul care a mers si el pe aceeasi incredere in dra.
La vremea respectiva, dupa ce mi-a spus ca riscul este f. mic, ecografiile sunt bune m-am dus singura la ecografiile recomandate, la medic de familie, ca daca auzea soacra ca macar un medic a zis, "Hm, cam riscant", ne innebunea (pe sot il inebunea sa ma convinga pe mine, rezulta scandal).
Acum ceea ce conteaza este ca bb e bine, nu are nici o problema si nu mai conteaza cine si ce a zis.

Cu apa, membranele erau fisurate, dar bb maria s-a asezat cu capul ca un dop si cand a iesit, a iesit cu apa cu tot.

Azi am o saptamana si 10 ore de cand am nascut si nu mai tin minte nici ca m-a durut, nici ca eram ametita, daca mi-ar zice cineva acum sa nasc prin cezariana sau sa fac epidurala nu as vrea nici una.

Luni dimineata am dat si un examen, am lipsit 2 ore de acasa si Maria a fost super cuminte, a dormit linistita.
Seara iar am plecat la scos de fire si la fel a fost de linistita.
este un copil cuminte, incepe sa ii treaca icterul, se curata, de maine putem iesi si afara.

Cu Gabi,.. ii place de "surioara" cum ii zice, ma ajuta la schimbat pampersi, dat cu crema, dar ar vrea si ea un body ca surioara, cearceaf ca al surioarei, sapun toate. in rest ma ia in brate toata ziua si imi spune ca ma iubeste, ne jucam impreuna (de aia nu am timp de net). I-a pus o iconita pe noptiera de langa patut s-o apere ingerasul.
Dar a avut si cateva reactii, sa o stranga de mana sa ii dea cate o palma, sa ii dea in cap... oricum trebuie sa fiu cu ochii in 4.

Cer si eu sfat de Gabi mama celor 3 baietei, cum ai procedat in astfel de situatii?

Sotul se repede la ea, o ceaRTA o atinge, ea rade nervos si apoi se duce in camera si plange. Mi se rupe inima si ma cert cu sotul sa nu mai dea in ea sau sa o repeada.
Pedeapsa cu inchisul intr-o camera iar nu imi place, fiindca se sperie si cum ea a avut probleme cu inimioara nu cred ca e buna.

incerc sa ii tot povestesc ca e mica, avem grija de ea, ii arat poze cu ea de cand era mica.
Cand e cu mine, e OK, cand mai apare cineva, sotul, mama, musafiri, nu stir ce sa mai faca (mi-a aruncat alunele prin toata sufrageria, a adus apa si a varsat-o). Orice numai sa fie centrul atentiei si sa ne faca in ciuda. Si mie imi vine sa o ciufulesc atunci, dar... i-am luat desenele, papusa preferata...

Acu' ma intorc sa mai citesc.

Nasteri usoare in continuare, felicitari noilor mamici si pupici multi.

Monica mama lu'Gabi si a Mariei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Anto, pentru ca ai impartasit cu noi povestea Soniei! Sa va bucurati mult una de cealalta! Citind, ma tot gandeam: pot si eu, pot si eu! nu chiar acuma, dar mai incolo sigur o sa pot!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 5 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Am trimis poze cu Sonia pe email-ul comun.

Anto, mamica de Sonia (22 iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Edit: mi-am actualizat semnatura .
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samurai-lady spune:

ANDICU felicitari !!!
Filip bine ai venit !!!

Samurai-lady 34 weeks si Kenta 4 ani

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC

Web-poze Kenutz

www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe

POZE BB ECO 4D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

anto super pozele cu micutza ta sa-ti traiasca!Si povestirea tot super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Monica ma bucur sa aud ca Maria e bine.

Despre Gabi, desi nu mi-ai cerut sfatul mie imi permit sa-mi dau si eu cu parerea ca e pe gratis.

Eu zic ca Gabi nu trebuie pedepsita deloc pentru ca cu cat o veti pedepsi mai mult (fizic sau oricum) cu atat in capul ei se va contura ideea ca acum Maria e mai importanta deci va incerca mai mult sa va atraga atentia facand prostii. Eu zic ca trebuie sa ii explicati mereu ca Maria e mica, sa petreceti mai mult timp cu Gabi, acum cat Maria inca doarme si nu va solicita atentia ata de mult.

Usor de spus, nu?

Eu asa voi incerca sa procedez.

Luna 33 sapt+
Adelise Raluca si Cosmin

Is the final countdown!!!

Mergi la inceput