Pisica - un pericol pentru copil ?!

Salut,
Sunt insarcinata in luna a 5-a si avem in casa un pisoi vaccinat si deparazitat. Credeti ca ma expun vreunui pericol ? (exista unele "legende" in acest sens...
Raspunsuri

madau spune:
Din cate stiu eu pisica poate transmite "toxoplasmoza"...insa nu stiu daca regula mai e valabila si daca e vaccinata, deparazitata, etc.
Edit: scuze, acum am citit mai bine titlul si am vazut ca te referi la riscurile ptr copil nu ptr gravida...nu stiu ce sa-ti spun, eu stiu ca parul pe care il lasa nu e tocmai "safe", dar repet, nu ma pricepMadau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani, Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

yanna75 spune:
Rezultatul testului pentru toxoplasmoza (pe care mi l-am facut cam acum o luna) mi-a iesit negativ (deci nu am), cu toate ca am pisoiul dinainte de a ramane insarcinata. Ar putea, oare, exista si alte pericole sau totul e doar o... legenda?

Ralluca spune:
Buna Yanna,
Stiu de la un medic ca e ok cu pisisca atat vreme cat e vaccinata si deparazitata, mai ales daca nu iese din casa. Principalul pericol pentru bebe il reprezinta parul, si in functie de personalitatea pisicii, gelozia acesteia.
Referitor la par, tot medicul in cauza spunea ca e totul ok daca esti atent sa peii pisica si sa aspiri, sau pur si simplu sa n-o lasi in camera copilului cat e mic-mic (nu mai stiu ce varsta). Daca e persana o poti tunde mai scurt.
Cam atat, sper ca ti-am putut fi de ajutor. Sanatate multa!
Raluca 12+ probabil

yanna75 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri... Pisica e "maidaneza", cu parul scurt
(nu lasa par aproape deloc), deci, deocamdata a scapat de "deportare". Sa vedem acum ce va fi cu gelozia...

Anca.Diana spune:
quote:
Originally posted by yanna75
Multumesc mult pentru raspunsuri... Pisica e "maidaneza", cu parul scurt
(nu lasa par aproape deloc), deci, deocamdata a scapat de "deportare". Sa vedem acum ce va fi cu gelozia...
Buna! Si eu am o pisicuta si o iubesc tare tare. Nu as putea sa o dau asa ca m-am documentat cat am putut de mult ce trebuie sa fac sa nu o dau.
Cat timp esti insarcinata am inteles ca e foarte important sa se ocupe altcineva de strans pipi/kk pisicii. Toxoplasmoza se transmite prin fecalele pisicii sau daca mananci carne nefacuta bine (in sange). Daca ti-a iesit rezultatul negativ la toxoplasmoza asta nu inseamna ca nu poti lua oricand. Deci ai mare grija cu stransul dupa pisica. Daca nu are cine sa faca asta in locul tau, mai bine folosesti manusi si te speli foarte foarte bine dupa.
Sarcina usoara si bebe sanatos!

Anca
9+

elyanne spune:
Raspuns: NU
Copilul este un pericol pt. pisica
O sa fie chinuita le greu de cupil, pana se plictiseste de ea.. Unii se plictisesc mai greu, altii mai repede...
Mandrei mele i-a trecut fooooarte greu ... abia acu, de curand, la 2 ani si 8 luni ...
Urmeaza runda doi... baietii, 2 la numar, care o s-o intinda... unul de coada, altul de urechi...
Si nu este un motan prea cuminte... daca i-am fi facut noi ce i-a facut mandra eram facuti franjuri... ei nu i-a facut niciodata nimic. O singura data i-a tras o ghiara pt. ca s-a aruncat pe el, in timp ce dormea dus... si a reactionat si el, trezit din somn, brusc... Daca n-ar fi dormit sigur n-o zgaria...
Eu am intrebat pediatrul cand a venit sa vada fata, la cateva zile de la nastere. Si mi-a spus sa stau calma si sa las pisica in pace, sa n-o dau. Mi-e imi era teama din cauza parului, pt. ca al meu are blana muuulta (e birmanez).

Alina922 spune:
Nu e nici un pericol, daca e ingrijita cum trebuie si daca se respecta elementarele reguli de igiena, adica spalatul pe maini dupa harjoneala cu pisica. Daca zici ca ai facut si analiza pentru toxoplasmoza si a iesit bine, pai ce problema sa fie? Stai linistita si nu da pisica, se zice ca animalele au un efect pozitiv asupra copilului.
Eu am motan (siamez) si un ciobanesc german...momentan, fiind bb prea mic, nu au acces in camera lui, dar cand va mai creste, imi va fi tare mila de amandoua animalutele mele :))
Sa auzi cum urla motanul pe hol cand aude juniorul plangand...zici ca l-am taiat cu lama si l-am rostogolit prin sare .

andreea_and spune:
Uite aici doua articole foarte interesante despre subiect, in caz ca nu le-ai citit pana acum :
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=213
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=843
Si eu sunt insarcinata si am mai mult de o pisica insa de cand am aflat se ocupa sotul de litierele lor si nici gand sa renuntam la ele. Sunt si ele sufletelele noastre si as muri sa dau vreuna.

yanna75 spune:
Va multumesc tuturor, am crezut pentru un moment ca trebuie sa marit motanul prin vecini - tinem, eu si sotul meu, la el ca la ochii din cap!
Niciodata nu ne vom mai lua dupa babe si femei deplasate! Noroc de voi!
Va pup pe toate!

arcadia spune:
Eu am pisica birmaneza si bebe de o luna si jumatate. Nu m-a lasat inima sa o dau, desi nu sunt convinsa ca nu intra par la bebe in camera, desi pisa nu are voie acolo (a mai scapat insa de cateva ori). Chiar ieri am gasit un smoc! Daca as fi sigura ca poate sa-i dauneze in vreun fel lui bebe, as da-o, caci sanatatea lui bebe e mai importanta. Dar cum nu sunt, o tin Mami de
Calinut Gabriel (8 mai 2007)
Poze bebe