Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (55)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

madaluta, da, ai dreptate...bine ca nu m-am facut profesoara de lb. romāna! Desi, acum cativa ani eram aproape de a deveni una. Am constatat insa ca nu e ceea ce imi doresc...si, la scurt timp dupa primirea repartitiei pt. o scoala din orasul meu, i-am anuntat ca renunt la postul respectiv.
Zici ca ar trebui sa ne toleram - cu greseli gramaticale sau fara ele. Pai, sunt toleranta; altfel ai fi vazut zilnic in postarile mele comentarii despre "greselile zilei", etc. N-am eu treaba cu cine, ce si cum scrie; ideea era alta. Nu mi-a placut faptul ca toata lumea observa greselile Porumbitei si o "penalizeaza" de fiecare data cand se iveste ocazia, dar nimeni nu observa alte greseli care sunt comise de catre alte persoane. Adica, e grav cand ea greseste, "ca ne obosesc mesajele ei", dar, ca X scrie la fel de incoerent + greseli gramaticale destul de mari, nu conteaza; toata lumea se amuza citind mesajele acelei X si le considera "originale".
Si, asa cum spuneai si tu, chestiunile elementare care tin de gramatica se invata in clasele primare. Concluzia e clara, cel putin pt. mine...asa e. (eu nu inghit chestii de genul : "am scris in graba, n-am timp sa pun virgule" etc.; ori apas "space"-ul, ori tasta cu virgula/cratima - e egal, nu?)
N-am facut decat sa adaug un mic comentariu la ceea ce zicea una dintre mamici cu privire la greselile gramaticale...nu cautam subiect de senzatie sau de cearta. :)
Am preferat sa dau exemple simple pt. intrebarea dianeirus pt. ca n-am vrut sa creez o confuzie si mai mare insirand termeni "sofisticati" (conjunctiv imperfect, desinenta, etc). (pun pariu ca 50 % dintre romāni - daca nu chiar mai multi - habar n-au ce-s alea desinente. A nu se intelege ca o consider incapabila/ignoranta pe dianarus!! Am preferat exemplele simple in ideea ca mai intereseaza si pe altii/altele ce povesteam io acolo.

Daca tot esti cadru didactic, am o intrebare : ai idee de ce unele scoli medii sunt numite "scoli normale"? (daca numai astea sunt normale, celelalte ce statut or avea? ) Am absolvit o asemenea scoala....si de curand m-am lovit iar de acel termen, de asta intreb. Toata lumea o stia ca fiind "Liceu pedagogic", dar, oficial, se numea "Sc. normala N. Iorga".

Tot ce am scris mai sus nu se vrea subiect de disputa, am raspuns madalutei, atat!

Am vazut ultimele poze ale fulguletilor; nu mai nominalizez atasand laudele de rigoare fiecarui mesaj in parte, ca am senzatia ca nu ma baga nimeni in seama. Mi-au placut toate pozele, toti copilasii sunt frumosi.

Editez pt. ca am mancat doua litere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by Laura13

1. pana cand dati mancarea blenduita copiilor? o cunostiinta mi-a spus ca daca nu ii dau bucatele mici mici de acum nu va mai mesteca. asa-i?
2. pot sa ii dau suc de fructe PROASPAT in loc de ceai/apa? ca nu vrea deloc sa bea nimic altceva decat suc de fructe (30ml suc+70 ml apa..... n-are nici un gust de suc, dar lui ii place!)
3. legumele+carnita i le dau la 18. cineva mi-a spus ca nu e bine, ca nu are timp stomacelul lui sa digere pana seara la culcare. asa-i??
mai vroiam sa intreb, dar am uitat. LOGIC!
nu uitati..... VOTATI! VOTATI! VOTATI!
va pupic, somnic usor!

Laura lui Daniel - 14.11.2006

1. cred ca pana are cel ptin 4 dintisori, dar si atunci blenduita, dar nu atat de fin.
(cunosc pe cineva care, desi nu avea copilul nici un dinte, nici macar unul acolo, de fason, ii dadea pieptul de pui taiat cu cutitul, ca sa invete sa mestece, ca cica are copilul gingia ascutita si se descurca. dupa capul meu, cred ca se cam chinuia copilul, plus ca mi se pare inutil, eu nu am vazut pe nimeni care sa nu fi invatat sa mestece, asa ca, dupa mine, putea sa lase exercitiile pe mai incolo)
2. cred ca ii poti da linistita, daca bea, e ok si mai sanatos.
3. nu cred sa aiba ceva cu digestia, ce, dupa masa de seara trebuie sa stea copilul treaz pana i se termina digestia? asa ca eu cred ca poti sta linistita din punctul asta de vedere.
dar de ce nu i le dai la pranz? nu ii plac? sunt mai gustoase in a 2a jumatate a zilei? eu zic ca e mai important sa le manance, nu ca o face la 1 sau la 6. zic si eu.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

deschid eu cap. nou

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Sara are nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_n-d_06 spune:

CAPITOL INCHIS!

FULGUITI LA CAP. URMATOR, VA ROG!

Mergi la inceput