Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (55)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by codita

buna mamici
am si eu o fetita de 7 luni si am nevoie de un sfat de la voi. soacra mea m-a inebunit sa duc fetita la dr. pt ca nu sta in picioare. trebuia sa stea deja? copii vostri pot sta drepti cu ajutor? fetitei mele i se leagana piciorusele nu poate sta si nici talpile nu le pune cum trebuie, dar in schimb a inceput sa mearga in 4 labute. e nevoie de ctrl amanuntit? voi ce-mi recomandati?

stai liniustita, ai un copil perfect sanatos. la varsta asta nu se pune problema de mers. unii copii mai aventurieri se ridica in picioare dar asta e exceptia, nu regula. inainte nu se cunosteau efectele grave pe care le poate avea fortatul copiilor. sa stea in fund cand nu e pregatit, sa stea in picioare, sa fie 'ajutat' sa mearga la 9 luni...etc. soacra ta e depasita. poate ar trebui sa mergi cu ea si copilul la dr numai ca sa ii explice o pesoana...'autorizata'..ca nu are dreptate. si ca fiecare copil are ritmul lui . pe care trebuie sa il respecti. noi suntem vreo 50 de mamici mai active pe forum si cred ca doar 2 fulguleti se ridica pe marginea patului. sa ti spun cati NU stau in fund? muuulti.... si nu e absolut nici o problema.

diana si david 03.12.06
Pentru Sara Pentru Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

quote:
Monicabb, ai scris corect "imaginandu-mi-o".:)
Si, da, "chear" se scrie chiar, "abea" - abia, "vre-o" - vreo, "ia-ti" - i-ati (ex. i-ati facut copilului analize?)...si exemplele pot continua. Ce am insirat eu aici nu-s doar greselile Porumbitei (la ea sa zicem ca e de inteles ca scapa greseli; sunt insa si mamici "cu pretentii" care comit asemenea greseli. Eu le trec cu vederea, ca nu vreau sa-mi sui iar lumea-n cap .Am avut o perioada in care corectam pe oricine gresea (pe alte forumuri, chat-uri, messenger, etc.), dar m-am lasat pagubasa...ca e timp pierdut aiurea + nervi.

ariadna
Bine k nu te-i facut profa de romana k ai fi innebunit sa gasesti in 80% dintre lucrari asemenea greseli si sa nu poti face nimic, oricat le-ai corecta si explica...Lucrurile astea se invata in clasele mici, asa k nu te mai enerva degeaba, caci nu prea se mai poate schimba nimic dupa o anumita varsta....Si oricum, daca nu explici omului de ce se scrie asa si nu altfel, degeaba corectezi... asta asa vorbind la general. in particular, fie vorba intre noi, cred k ar trebui sa ne toleram asa cum suntem....unele cu greseli de ortografie, altele de exprimare, de comportament, de mentalitate...toate facem greseli..e omenesc.
Cat despre scrierea cu unu sau doi "i" la verbe, depinde de rdacina verbului si de sufixele gramaticale pe care le adaugi in functie de mod, timp, persoana...e cam complicat...mai mult dupa ureche...Nu e ca la substantive concret(un "i" din radacina, Un "i" desinenta de plural si inca unul articol).dar cred k suntem rau de tot "off topic", deci trebuie sa ma orpesc...sunt in vacanta, am uitat...

adeju:beeei, toti dintii odata..da unde va credeti voi??/
de la caldura cred k au iesit asa gramada...Si v-ati mai si vorbit cu donsoara crinuta sa va iasa in acelasi timp...brava voua

quote:
Noi am facut vaccinul de 6 luni si se pare ca trebuie sa-l repetam ca n-au fost fix, fix doua luni intre doze... Nu stiam asta, doctorul n-a verificat datele, astept decizia inspectoratului. Desi doctorul (cu doctorat in imunologie) zice ca e OK ca am facut doza de 6 luni cu 1 saptamana mai devreme, si asa as fi zis si eu daca m-ar fi intrebat cineva, dar cica la carte scrie altfel.

Donia : cum e cu vaccinul k n-am inteles: trebuie sa fie fix 2 luni sau sa nu fie mai putin de 2 luni intre???
Noi intotdeauna l-am facut cu cate 7-10 zile peste, de am ajuns sa il facem pe cel de 6 luni la 7...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius-luna a VI-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna dimineata!

Ne pregatim de weekend :). Pentru mine e o mare bucurie, caci voi sta cu bursucii mei. Poate chiar iesim din Bucuresti, dar deocamdata nu ne-am facut un program.

Am vazut ca m-ati intrebat de ciulama: inca nu i-am dat si voi mai astepta. O s-o fac (eu sau mama) cu foarte putina faina si nu prajita, asa incat sa fie putin mai groasa decat o supa. Iar peste, stiu (de la doctorita) ca se poate da salau fiert, eventual cu legume si putina zeama de lamaie. Asa le-am dat si fetelor cand erau micute. Stiu ca gasisem si o reteta (pentru bebei de 8 luni parca), chiar aici pe DC. Doctorita mi-a recomandat si ficat de pui, caci Victoras e cam palid (suspect de anemie), dar cu asta mai astept. Adica o sa-i dau doar daca nu e din comert si furnizorul e de incredere.

Si-acum o veste buna: Victoras se intoarce de pe burtica. Din cauza ca e grasunel, bebelul meu nu reusea sa se intoarca. Dar saptamana asta ne-a aratat ca a crescut :). Nu ma pot lauda cu ridicatul in picioare, nici cu statul bine in fundulet, dar va prindem noi din urma.

Cu toate ca are atatea kg (pe care le-a acumulat de la alaptat, caci in ultimele 4 luni a luat doar vreo 600g), Victoras nu pare gras. O sa va pun cateva poze cu prima ocazie, ca sa ma laud si eu cu frumuselul meu (cu frumuseii de fapt).

Va doresc o zi superba,

Manuela si Stefan, Maria (3.07.2002), Ioana (23.02.2004), Victor (22.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

'neata! hop si io c-o intrebare idioata (..duhhh... ce alte pretentii se pot emite in cazu' meu....): motanu' are varfu' limbii mov... ma gandesc ca poate de cat si-o fi frecat varful de dinte.. dar... sa-mi mai bat capu' si cu asta?? i-am pus glicerina pe suzeta, dar..la cata glicerina a halit el pana acuma... nush ce efect si-o mai face... daca aveti vreo idee, ziceti si la fata :)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianarus78
a_deju, las' ca dupa primii 3-4 iesiti se potoleste eric si-ti vine cheful si de bb2. stiu io ce zic.

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Povestea nasterii lui Ianis

..... aici introduc frumos omuletu' lu dianocica, dupa ce si-a smuls tot paru', strangandu-se singur de gat .. (si cu varfu' limbii mov pe-afara...) :))))

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

neatza,

chris, cum nimerisi tu intre 2 babe...se putea si mai rau? eu zic ca da...intre 3 babe...

crinuta, bravo pentru dintisor !

mai fetelor, ia mai lasati gramatica in pace ! logic ca nu toti stapanim gramatica limbii romane la perfectie, dar mesajele noastre sunt cat de cat coerente ! Totul a plecat de la Porumbita, daca stiam ca nu e romanca, m-as fi abtinut si nu as fi apostrofat-o, acum imi pare rau, asta e! oricum ea s-a suparat si din alte motive ( vezi ceaiul de musetel, etc), nu numai de asta, asa ca...nu e cazul sa facem polemica prea multa pe marginea gramaticii...

Ralumat, sa ne traiesti !

desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

quote:
Originally posted by a_deju

'neata! hop si io c-o intrebare idioata (..duhhh... ce alte pretentii se pot emite in cazu' meu....): motanu' are varfu' limbii mov... ma gandesc ca poate de cat si-o fi frecat varful de dinte.. dar... sa-mi mai bat capu' si cu asta?? i-am pus glicerina pe suzeta, dar..la cata glicerina a halit el pana acuma... nush ce efect si-o mai face... daca aveti vreo idee, ziceti si la fata :)

...idei? nu imi vine in cap decat ca a vrut sa guste si el din sticla cu violet digentiana...

desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Noua nu ne-au iesit dintii, dar vrem in picioare..uitati-ma aici cum stau.

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius-luna a VI-a

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Avem poze pe net: http://picasaweb.google.com/manuela.neaga/3Minuni

Manuela si Stefan, Maria (3.07.2002), Ioana (23.02.2004), Victor (22.11.2006)

Mergi la inceput

acs.. super poze, super minuni :) aia in care dormiti adunati acolo....moooor de drag :)

madaluta...sa traiasca voinicu'.. vaz ca n-are nicio treaba.. acushi o ia la picior :)

Mergi la inceput