Mamici de iulie-august 2007 (65)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Cer si eu un sfat:
Saptamana viitoare sunt in saptamana 33. Sotul meu se duce la Bucuresti si sincer as cam merge si eu cu el pt 1 zi, plec azi si ma intorc a doua zi. Oare sa ma risc? As vrea sa imi vad prirtenii, sa bat 2 magazine Mini Prix si Ikea si cam atat. Ce sa fac? Doctorul va spune clar NU, ca nici sa plec de pasti in Bulgaria nu a fost de acord. Insa vreau sa merg pt ca dupa ce nasc nu pre o sa am cum cu bebe mic, nu am cu cine sa il las, e mai greu. Pe de alta parte nici nu vreau sa risc nimic pe ultima suta de metri.

Jeni32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Salut burticutze dragute!

Mai, sa stiti ca eu sunt optimista ... si tare nerabdatoare. Daca la prima nastere n-am avut pic de frica (ba da, muream de frica sa n-ajung la cezariana ... de fapt si acum e cam la fel), va dati seama ca acum sunt relaxata.
Poate voua vi s-a parut "nasterea lui Cris" nasoala, dar va spun eu ca nu a fost asa ... cele 6,5 ore au trecut f. repede, iar dupa parca traiam un vis. Eu sunt o mama, care nu a iubit f. tare din prima ... sa nu intelegeti gresit, copilul a fost dorit si mult asteptat (cam 5 luni am "muncit" la el), mi-a fost drag din burtica, dar dragostea a inceput usor-usor dupa ce l-am vazut. In ziua aia n-am dormit o clipa, cu toate ca am nascut noaptea si eram franta, doar m-am uitat la el si nu-mi venea sa cred ca eu (noi adica :)) am facut asa o minune ... si Cris era un urat la nastere ;) Insa dragostea asta mica de la inceput a crescut si creste pe zi ce trece ... nu stiu cum pot iubi asa de mult un pui de om si cum dragostea asta poate chiar sa creasca! Este ca o minune, este al meu si e cel-mai-ce copil, mor de mandrie cand mi-l admira oamenii pe strada, cand face progrese cred deja ca-i un geniu ;) ... si pot continua.
Imi e si gogoasa draga, si sarcina asta a fost dorita (dar am muncit mai putin la ea, spre ghinionul sotului ;)) ... imi e putina teama ca o sa fac "diferenta" intre cei doi ... dar sper sa am in inima atata dragoste sa ajunga pentru doi.
Haideti ca am ajuns prea departe ... ce vroiam sa va spun e sa nu mai puneti totul la inima, fiecare face asa cum vrea si cum crede ca-i mai bine ptr. ea si copilul ei. Nu mai ascultati tot felul de povesti, fie ele bune sau rele, fiecare dintre noi are povestea ei proprie ... care oricum o sa fie cea mai frumoasa poveste. Uitati, eu de ex. am facut prostia sa bag un ochi la mamici de mai-iunie, cine m-o fi pus ... nu-s copil sa cred ca lumea si viata sunt mereu perfecte, dar ptr. noi acum asa trebuie sa fie ... asa ca sfatul meu: nu mai cititi/ascultati de copii bolnavi sau cu probleme, despre nasteri nasoale sau mai stiu eu ce! Noua, la toate, o sa ne mearga bine, copiii or sa fie niste cuminti frumosi, papaciosi si f. somnorosi (adica nu urlatori)! Asa-i ca-mi dati dreptate?

Lia, te cred si eu ca visezi :) Daca-i mic copilul drumul o sa fie chiar mai usor, oricum in primele luni doarme f. mult. Usor ar fi daca alaptezi ... singurele probleme pot fi noptile si oboseala ta. Aici depinde de copil, cat de urlator este, cat de des papa si tot asa. Iar o problema mai mare poate fi soarele ... cica nici la umbra nu esti protejat f. bine de raze, iar ptr. un copil mic-mic nu stiu cat de indicate sunt. Poate ar fi o vacanta la munte mai ideala.
Si noi vom face concediu (ptr. botez mai mult) in tara, in august ... deci iti dai seama, 1600 km cu un copil de ca. 2 luni si o groaza de sticlute, lapte praf si incalzitoare dupa noi. Insa de data asta incercam sa fim mai "relaxati" ... la Cris prea am fost crispati si speriati ... na, primul, pe el am incercat multe ;)

Anya
, mai intri maine pe aici, ca sa stiu daca mai vezi urarile si -le mele?. Sa incep de azi? ;)
Mama, mama, daca ai stii ce te invidiez ...

Noi avem o problema: Cris nu vrea fetita/surioara. Pana mai acum 2-3 saptamani o tinea tare ca el vrea bb cand era intrebat ... muream de mandrie :) Acum a inceput ca vrea baiat, daca insistam ca trebuie sa o iubim si de-i fetita se pune pe plans, ca el nu vrea fetita, daca-i fetita o dam inapoi la dr. si luam alt bb. Incercam in tot felul, cu acelasi rezultat. Ce ma fac de-i fetita? Oricum, si ca n-o sa mai fie singurul o sa fie greu de inteles ptr. el, dar daca mai e gogoasa fetita astia suntem ... Aveti sfaturi? Le primesc cu placere!

Si acum cu vaicarelile: sunt tot burtoasa si nici un semn! Vreau sa nasc! Uite asa!

Gata, va pupic pe burtici sa treaca problemutele! O zi faina! M-am intins ca o zi de post ...

Irinusha cu Cris ( 3 Mai 04 ) & "Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )

www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

eu una nu as pleca - as fi vrut sa plec in concediu dar nici pe mine nu m-a lasat medicul sa mai plec undeva dupa 7 luni

oricat m-as gandi ca nu e mare lucru sa plec, daca s-ar declansa nasterea mai devreme - chiar fara legatura cu plecarile sau cu ce fac - tot m-as intreba mereu daca nu sunt eu de vina...

il poti ruga pe sot sa-ti aduca ceva
iar ikea ramane tot acolo...

Mergi la inceput

Mily, numai bine!!! Putere si rabdare multa! Asculta doctorii, important e sa fie copilul bine! Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Am motait un pic dar vad ca nu vrea sa se lipeasca somnu lde mine si pace!
Anto, raman si eu la vorbele tale! Vedem ce se mai intampla dupa ce se naste duduia Miruna...
Anya, mult noroc maine, la marea intalnire cu Arina!

Oana, e mortal Stefan cu perlutzele lui!
Siminoc, atat harnicie e molipsitoare! Pazea, ca va ajung din urma! Ni s-au adunat si noua aproape 2 saci de hainutze primite de la prieteni. Multe noi, multe purtate de finutza mea... Cred ca saptamana asta imi fac si eu curaj sa le sortez si sa le spal cum trebuie. De calcat cred ca o sa calc numai strictul necesar si o sa ma ocup de restul dupa ce nasc. Intrebare de incepatoare: ati folosit detergenti speciali pentru hainutzele copilului sau balsam?

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 6 saptamani!

Mergi la inceput

Jeni, la Cris am facut vacanta in Spania in sapt. 32+/33+ ... cu avionul si acceptul dr.. Daca calatoresti pe caldurile astea cu masina, riscul de tromboza este mare ... altceva n-as vedea sa fie problema. Intreaba dr. mai bine! Intotdeauna depinde de femeie, cum a purtat sarcina, de eventuale probleme ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Irinusha, tare ma tem ca eu sunt in faza aceea cu "am primul copil, deci ma stresez". Iau aminte oricum si la ce spunea Luna mai devreme, ca important e sa te bucuri de fiecare moment. Sper sa-mi recuperez libertatea de miscare cat mai repede si dupa aceea sigur o sa fiu mai sigura pe mine!
Miillyy, multa, multa sanatate tie si bebelushului! Sunt sigura ca merita sa faci toate eforturile ca sa-l tii in burtica cat mai mult, in siguranta! Noi va tinem pumnii si va asteptam acasa fericiti de tot, cu un zambet mare dupa toate incercarile astea!
Alina.a, ! Tu si Elisa sunteti doua luptatoare!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 6 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by anyah

Hellou, hellou la toate mamicile. Scuze daca am picat ca musca-n lapte, dar si eu sunt o gravidutza care urmeaza sa nasca la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august. Maine implinesc 30 saptamani.
Si... este prima sarcina, am 23 ani, ma simt inca un copil si mi-e cam frica. :P

*kinder surprise*

Simona 33+ Matei Hisham

Nu e suficient sa apartii speciei umane ca sa fii om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

feteleee, am intrat si noi in saptamana 34!!! yeeees!!!
In alta ordine de idei, am intrat sa-i urez si pe aceasta cale Anyei bafta maine la marea intalnire si sa-i multumesc ca mi-a raspuns deja intrebarilor de pe mess cu ce a raspuns fetelor paginile anterioare....scuza-ma Alina, dar nu deschisesem DC-ul inca...
jadi, super frumoase pozele de la mare! Ne gandeam si noi sa riscam un drum, dar am renuntat, desi as merge la ai mei acasa, am oroare la gandul ca as putea ajunge in jegul ala de spital! Andicu stie ce vorbesc, ca nu cred ca a ales ea intamplator Euroclinicul!

AndraSapt34 cu Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
De calcat cred ca o sa calc numai strictul necesar si o sa ma ocup de restul dupa ce nasc. Intrebare de incepatoare: ati folosit detergenti speciali pentru hainutzele copilului sau balsam?

Lia, stiu ca acum nu poti sta sa calci, dar nici dupa ce vine bb nu cred ca mai poti. Cel putin primle saptamani. Asa ca...eu spun sa calci daca vrei doar ce va purta el saptamanile acelea, primele. Sau poate totusi gasesti pe cineva sa te ajute, sa le calce pe toate si sa le pui deja in dulap. Eu am calcat singura, asa cum am mai povestit. Si nu mai sfatuiesc pe nimeni.
Cat despre detergent: eu am spalat hainutele de bb cu Persil Sensitive, la masina de spalat. Cele cateva care mi-au ramas de la Stefan, in special cele deschise la culoare, le-am scos apoi in cada si am pus Vanish (parca asa se cheama), le-am lasat putin, apoi le-am clatit bine-bine. La cele colorate am pus vanish in masina si am dat optiunea "clatire suplimentara"

Multumesc celor care mi-au raspuns referitor la sampon si ulei de masaj pt bb. Auzisem ceva de o firma buna Mustela/ O sa ma mai orientez. Cat despre ulei, merg pe cel de masline fiert la baie de aburi.

Oana 34+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput