* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (10) *
Raspunsuri - Pagina 15

irlandeza spune:
quote:
Originally posted by micsunea
Irlandeza,
Credeam ca ecografia de sfarsit de trimestrul 1 la care se masoara si pliul nucal e obligatorie in toate tarile!
Micsunea
8+
Crede-ma , daca era obligatoriu, mi-ar fi spus, sau m-ar fi chemat mai repede. Si aici analizele de sange si nasterea sunt gratuite, la public. Platesti doar la privat.Eu am cerut sa-l vad pe dr. mai repede de 4 luni, si mi s-a spus ca asta e procedura. Asa ca........

Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
11+

irlandeza spune:
 Irina, bine ai venit si sarcina usoara. O sa fie bine de data asta.
Noi 2 singurei
11+

micsunea spune:
 Multumesc Lorena, abia acum am intrat pe internet
IN FRANCEZA, intr-adevar se spune 
- Clarté nucale sau
- Pli nucal 
Pupici,
Micsunea

irlandeza spune:
 Alinushca, bine ca s-a terminat. Lasa ca vine el bebele. Si din pacate, ceea ce ti-a zis dr. cu 60% dintre femei pierd sarcina, sa sti ca e cam adevarat. Dar tu nu vei mai face parte din acest 60%.
Ai grija de tine si te mai asteptam pe la noi.
Noi 2 singurei
11+

micsunea spune:
 Vai fetelor,
iar am inceput sa ma stresez!
E adevarat ca o cincime din sarcini se pierd pur si siplu in primul trimestru, si majoritatea inainte de saptamana a 10 a.
Pana in saptamana 14 riscul este destul de important.
Totusi, nu exista niciun semn incurajator? Eu am auzit ca din moment ce incepe sa-i bata inimoara embrionului si se agita, riscul de avort spontan se reduce la 3% (fata de 20% cat e el in medie in primul trimestru). E o prostie?
Of, mai am cam o luna de asteptari si dupa aia, daca totul e bine,  incepe stresul cu alte teste ...
Eu am dat vestea cea mare sotului, unei colege de birou si prietenei mele cele mai bune (care mi-a spus ca sunt nebuna daca nu-i spun maica-mii si ca o sa-i spuna ea daca eu ma incapatanez sa tin secretul prea mult- maica-mea fiind in Romania, n-are cum sa stie ca sunt insarcinata 
). 
In familie nu indraznesc sa spun... E asa de grea asteptarea asta si ma intreb daca chiar trebuie sa astept pana sa anunt ca sunt insarcinata? Aici in Belgia se cam asteapta 3 luni juma pana la anunt.
Voi ce credeti, voi cum ati facut?
Micsunea 
8+

irlandeza spune:
 Eu le-am spus alor mei inca de cand am aflat, in sapt.5. Si sotului bine-nteles. Si tot atunci am anuntat si seful, pt. ca avand sarcina toxica atrebuit sa stau acasa . Apoi incet-incet, le-am anuntat pe prietenele mele, si abia acum au aflat si nasii de cununie. Eu nu m-am ferit de nimeni. Si la celelalte doua mi-am anuntat parintii si sefii si sotul, dar n-a fost sa fie.
Noi 2 singurei
11+

Carmilia spune:
 Buna la toate zuzele!
Ioana,ti-ai verificat tensiunea?Eu am fost la MF si aveam 13,5 cu 8,desi ma simteam f.bine si nici nu aveam picioarele umflate(de obicei simt ameteala si tiuituri in urechi cand e prea mare sau mica).In consecinta mi-a interzis sarea total,sub orice forma si control la fiecare 2 sapt.Si nu cu aparatul meu electronic de acasa!Se pare ca e o problema destul de serioasa in sarcina.
Carmilia 
10s3z

ginnette spune:
quote:
Originally posted by irinabobe
alina eu pe la 9 vreau sa fiu acolo daca vrei ne intalnim in fata la elias, ca mai tarziu e posibil sa intre in operatii. eventual vb pe pm unde ne intalnim.
roxana legat de toxo si cmv nu iti face probleme pana nu vezi rezultatel, iti spune una care a avut nopti intregi de nesomna din cauza asta. important e sa nu fi facut boala in timpul sarcinii.
Multumesc Irina pt incurajari
Am citit ca cel mai bine este sa sa fie IgG poz. si IgM neg (pt toxoplasma).
Iar CMV-ul ar trebui sa indice prezenta anticorpilor IgG si absenta celor IgM.
Oricum, pana la rezultate o sa-mi mai iasa ceva fire de par alb

Roxana
12+ 

micsunea spune:
 Irlandeza,
cum e treaba cu avortul in Irlanda?
In Belgia faci aceste teste, cred eu, ca daca se descopera ca bebelusul are sindromul Down (spun bine?) sau e trizomic (sau e acelasi lucru?) poti alege sa ai un avort.
Asta pentru ca parintii au aici dreptul de a alege daca vor sa aiba un copil handicapat sau nu, (probabil avand in vedere si faptul ca intretinerea unui copil handicapat e foarte dificila (financiar, fizic) si in general parintii au mari dificultati in astfel de cazuri).
Poate in Irlanda e interzis sa avortezi si atunci nici nu are sens sa faca asemenea verificari!
Imi dau si eu cu parerea, poate ca nu deloc asta...
Micsunea
8+

micsunea spune:
 Eu nu reusesc niciodata sa tin un secret si acum ca l-am vazut pe bebe miscand asa mi se pare de aiurea sa nu spun...
In acelasi timp, sotul e si el fricos (la cate prostii i-am bagat in cap) si in plus ii e frica sa nu se trezeasca cu mama-soacra pe cap...
Ma mananca rau limba si cred ca nu ma voi abtine prea mult si pana la urma imi voi anunta "anturajul" si familia de vestea cea buna! ![]()
Numai de-ar da DD sa fie totul bine!
Micsunea
8+