* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (10) *

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

quote:
Originally posted by micsunea

Irlandeza,
Credeam ca ecografia de sfarsit de trimestrul 1 la care se masoara si pliul nucal e obligatorie in toate tarile!

Micsunea
8+

Crede-ma , daca era obligatoriu, mi-ar fi spus, sau m-ar fi chemat mai repede. Si aici analizele de sange si nasterea sunt gratuite, la public. Platesti doar la privat.Eu am cerut sa-l vad pe dr. mai repede de 4 luni, si mi s-a spus ca asta e procedura. Asa ca........

Noi 2 singurei

Cum creste pisoiul nostru

11+

Mergi la inceput

Irina, bine ai venit si sarcina usoara. O sa fie bine de data asta.

Noi 2 singurei

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Multumesc Lorena, abia acum am intrat pe internet
IN FRANCEZA, intr-adevar se spune
- Clarté nucale sau
- Pli nucal

Pupici,
Micsunea

Mergi la inceput

Alinushca, bine ca s-a terminat. Lasa ca vine el bebele. Si din pacate, ceea ce ti-a zis dr. cu 60% dintre femei pierd sarcina, sa sti ca e cam adevarat. Dar tu nu vei mai face parte din acest 60%.
Ai grija de tine si te mai asteptam pe la noi.

Noi 2 singurei

11+

Mergi la inceput

Vai fetelor,
iar am inceput sa ma stresez!
E adevarat ca o cincime din sarcini se pierd pur si siplu in primul trimestru, si majoritatea inainte de saptamana a 10 a.
Pana in saptamana 14 riscul este destul de important.

Totusi, nu exista niciun semn incurajator? Eu am auzit ca din moment ce incepe sa-i bata inimoara embrionului si se agita, riscul de avort spontan se reduce la 3% (fata de 20% cat e el in medie in primul trimestru). E o prostie?
Of, mai am cam o luna de asteptari si dupa aia, daca totul e bine, incepe stresul cu alte teste ...

Eu am dat vestea cea mare sotului, unei colege de birou si prietenei mele cele mai bune (care mi-a spus ca sunt nebuna daca nu-i spun maica-mii si ca o sa-i spuna ea daca eu ma incapatanez sa tin secretul prea mult- maica-mea fiind in Romania, n-are cum sa stie ca sunt insarcinata ).
In familie nu indraznesc sa spun... E asa de grea asteptarea asta si ma intreb daca chiar trebuie sa astept pana sa anunt ca sunt insarcinata? Aici in Belgia se cam asteapta 3 luni juma pana la anunt.
Voi ce credeti, voi cum ati facut?

Micsunea
8+

Mergi la inceput

Eu le-am spus alor mei inca de cand am aflat, in sapt.5. Si sotului bine-nteles. Si tot atunci am anuntat si seful, pt. ca avand sarcina toxica atrebuit sa stau acasa . Apoi incet-incet, le-am anuntat pe prietenele mele, si abia acum au aflat si nasii de cununie. Eu nu m-am ferit de nimeni. Si la celelalte doua mi-am anuntat parintii si sefii si sotul, dar n-a fost sa fie.

Noi 2 singurei

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Buna la toate zuzele!
Ioana,ti-ai verificat tensiunea?Eu am fost la MF si aveam 13,5 cu 8,desi ma simteam f.bine si nici nu aveam picioarele umflate(de obicei simt ameteala si tiuituri in urechi cand e prea mare sau mica).In consecinta mi-a interzis sarea total,sub orice forma si control la fiecare 2 sapt.Si nu cu aparatul meu electronic de acasa!Se pare ca e o problema destul de serioasa in sarcina.

Carmilia 10s3z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

quote:
Originally posted by irinabobe

alina eu pe la 9 vreau sa fiu acolo daca vrei ne intalnim in fata la elias, ca mai tarziu e posibil sa intre in operatii. eventual vb pe pm unde ne intalnim.
roxana legat de toxo si cmv nu iti face probleme pana nu vezi rezultatel, iti spune una care a avut nopti intregi de nesomna din cauza asta. important e sa nu fi facut boala in timpul sarcinii.

Multumesc Irina pt incurajari
Am citit ca cel mai bine este sa sa fie IgG poz. si IgM neg (pt toxoplasma).
Iar CMV-ul ar trebui sa indice prezenta anticorpilor IgG si absenta celor IgM.
Oricum, pana la rezultate o sa-mi mai iasa ceva fire de par alb

Roxana 12+

Mergi la inceput

Irlandeza,
cum e treaba cu avortul in Irlanda?

In Belgia faci aceste teste, cred eu, ca daca se descopera ca bebelusul are sindromul Down (spun bine?) sau e trizomic (sau e acelasi lucru?) poti alege sa ai un avort.

Asta pentru ca parintii au aici dreptul de a alege daca vor sa aiba un copil handicapat sau nu, (probabil avand in vedere si faptul ca intretinerea unui copil handicapat e foarte dificila (financiar, fizic) si in general parintii au mari dificultati in astfel de cazuri).

Poate in Irlanda e interzis sa avortezi si atunci nici nu are sens sa faca asemenea verificari!
Imi dau si eu cu parerea, poate ca nu deloc asta...

Micsunea
8+

Mergi la inceput

Eu nu reusesc niciodata sa tin un secret si acum ca l-am vazut pe bebe miscand asa mi se pare de aiurea sa nu spun...
In acelasi timp, sotul e si el fricos (la cate prostii i-am bagat in cap) si in plus ii e frica sa nu se trezeasca cu mama-soacra pe cap...

Ma mananca rau limba si cred ca nu ma voi abtine prea mult si pana la urma imi voi anunta "anturajul" si familia de vestea cea buna!
Numai de-ar da DD sa fie totul bine!

Micsunea
8+

Mergi la inceput