Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

Salutare stup.

Da...canicula asta e ingrozitoare.Noi suntem la Slatina, e ff cald desi si in C-ta mi se pare la fel.Avem in casa 28 de grade, traiasca AC-ul.Iesim afara si seara si dim, e muult mai bine.Alexuca a vociferat si ea prompt de caldura.Trtebuie s-o imbrac ff subtire si s-o scot afara.Aseara am iesit si dupa vreo 2 ore de plimbare s-a incalzit si in carut mititica, era calda pecapisor si relativ rosie la fata.

Ordonea diversificarii mi se pare k asa:cerale, supa de legume si apoi suculete.Eu asa cred ca o sa incep de la 5 luni.Mai intai itreb si dr, da vreau s-o obisnuiesc incet incet de la 5 luni.

CEREALELE se pot face si cu apa, exista cele care contin lapte deja.Eu , oricum dc ma hotarasc pt cele cu lapte, ii iau lapte praf, n-am de gand sa ma mulg, ca oricum nici nu stiu dc mai am atat lapte.Oricum cerealele intra la o singura masa(seara) asa ca nu-i pb.

CONSISTENTA LAPTELUI...E bine panma la 6 luni exclusiv, apoi bb arew nevoie si de altceva, ...alaptare macar...9 luni.Oricum n-am, de gand sa-i daui pana la 2 ani,dc am lapte la un an si ceva o intarc.

MADYBULANCEA , e greu la inceput asa era si la noi statea la san mult tp.Trebuiew sa ai rabdare acum suge cam 15 min, la intervalk de 3-4-5 ore uneopri cd o ias bine la somn si nu da somnicul pe mancare.

DESPRE SUPTUL DEGETULUI, si dc ii puneti manusele, suge manusa.Eu o mai las, am intelers ca e o etapa in dezvoltarea copiilor si oricum toti copiii isi sug manutele.La noi se intampla ori de plictiseala ori cd ii e foame.

VAL, vaccinul INFARIX eu il iai direct de la depozit
, de-aia costa mai putin.

ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-

Mergi la inceput

Io nu ii schimb scutecul noaptea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna dimineata.
1Iulie
-Elyane - IOR
-Carmenfr - IOR
-Martutza - IOR
-Ioanaradu - IOR
-Val-...??? daca ne intalnim la 5 jumate si stam la umbra pe terasa vi???
Cine se mai inscrie?
Distractie placuta Gabdyd si Diana la botez.
Diana_jors ce as mai merge si eu la Oradea....Nu am mai fost de 10 ani...Tu esti de acolo sau sotul?Sa dai o tuar prin Felix pt mine si sa saluti bazinele cu apa termala.
Ioanaradu intrebam de febra legat de otita lui MAtei;ca eu asa stiam ac el creste si temperatura in cazul asta.Il schimb doar la ora 7jumate cand se trezeste a 2 a oara.Noi papamla 9-9 juam si apoi somn pana la 4.30-5-aici papa si schimbat doar daca e plinsau miroase a kk ceea ce nu s-a mai intamplat de vreo 4 zile de cand face doar ziua(kk) si la 7 juam se trezeste -vorbim, neschimbaam si la 9 iar papa.
KArra ma bucur pentru tine ca s-a rezolvat cu fetita.Se pare ca sunt si medici care isi cunosc meseria. Sunt de acord cu sucurile neamestecate si cu diversificare dupa 6 luni.Cat despre gatut, sincer incepusem sa am panichez si eu cu Victor desi el doarme la ambele capete ale patului ca asa ma invatat mama sa-l pun sa nu ramana cu capul intr-o parte.
Apropo de babisme:cica daca copilu zice prima data mama- mai faci o fata;tata-baiat si baba - nu mai faci copii.
Roxanici si noi avem alrmala ora 5
pup.
ora mesei

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

'Neata si va !

Ce harnicute sunteti! Nu mai terminam cu cititul!

Azi nu ma mai vait! Mi-am scos juma' de masea, mi-a pus o chestie si a zis ca am noroc ca se mai poate lucra pe ea dar dupa ce termin cu alaptatul!
Unghia sa-i fie de bine ca nu o bag in seama. Voi incerca sa nu ma lovesc. Oricum, raman cu impresia ca mie de la sarcina mi se trage ca inainte nu aveam asa ceva!

Val_, cu placere ptr ,,pont". In privinta colesterolului si eu am ramas masca cand am vazut ca am 290!!!!!! Ma gandeam sa nu fie vreo greseala ca nu mananc deloc gras si nu fac excese de niciun fel si n-am avut niciodata problema asta! Medicul de familie mi-a dat o lista cu alimente pe car am voie sa le mananc dar fara buline cat timp alaptez!Dar nu pot sa ma tin de regim!

ioanaradu, ma bucur ca bebe Matei e bine!Dar sa fie si mai bine! I-am inrosit urechile lui Luca de cat l-am tras si pipait! Pamparsul i-l schimb spre dimineata cand se foieste mai tare. Isi ridica prin somn piciorusele in sus si le azvarle cu putere in fata. Atunci e clar ca trebuie schimbat.

In privinta mancarii, eu habar n-am cat mananca copchilu' asta al meu! Trage de tzitzi cam la 2-3 ore, mai bea si cate putin ceai...Noaptea se trezeste doar o data pe la 4,30 si se culca pe la 22,00...E un copil minunat!
Tzantzari sunt si nu prea. Nici eu nu am plasa la geam si seara evit sa il deschid. Dau drumul la AC. Am mai pus si aparatul cu solutie ca nu-i suport nici sa bazaie si daca ma ciupesc ma scarpin urat. Bebe pana acum nu are niciun semn!

MA duc sa-mi beau cafeaua cat mai doarme Luca si mai revin!

Raluca si Luca (8 aprilie 2007)

foto Luca luna 2
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Karla pt unghii incarnate bandajeaza-ti degetele respective cu Rivanol si schimba pansamentul de cate ori poti.Se inmoaie si se se curat mai usor.Eu mi le fac singura ca am o foboe de pedichiuriste;ma tem de SIDA si boli infectioase luate de la forfecute.
Carmenfr eu nu am inteles unde pui sarea de lamaie in compotul care a dat in fiert in camara? Eu stiam ca e cancerigena si nu mai consum nici eu dar sa mai dau si la bebe.Eu fac compot asa: pun fructe 3/4 in borcane adaug apa cca 300ml in care am dizolvat 3 linguri de zahar (pt min doar cu 1 lingura) si capacesc.Fierb la baie marina intr-o cratita pe fundul careia am pus un prosop timp de 30-35 minute decand incepe sa fiarba apa in borcane.Las in cratita respectiva apoi pana se racesc.Le pun cu gura in jos pe gresie in camara si gata.Anul trecut le-am tinut la soacra mea ca stateam in Ploiesti la sot si au casa.Anul asta vedem cum se preteaza la bloc, ca la Pitesti cand stateam (eu sunt de acolo) tot in camara tineam si rezistau fara probleme.
1 Iulie
Elyane
Carmenfr
Martutza
Ioanaradu
Val??
Paxela??
MAi e cineva..???
Pupi

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Neatza,

intru si eu putin, ca plecam imediat la vaccin... deci curaj gaina ca te tai

Martutza: el e din Oradea (eu sunt dintr-o zona obscura a judetului Mures ). Si inca nu e "sot" (probabil sunt singura de pe-aici care n-am mai apucat sa ma marit [:d]), dar devine foarte curand
Tura prin Felix: sa vedem daca convingem soferul, ca si eu vreau macar sa ma scald putin...

karla32: nici eu n-am idee cat mananca... dar cum inca are cute de abia i le curat, si se lungeste vazand cu ochii, eu zic ca papa destul Singura problema e ca mi s-a reglat lactatia dupa el, si nu mai am ce sa mulg...
Cu ocazia asta, intrebare pentru mamicile care alapteaza: cand trebuie sa plecati neaparat de acasa si sa ramana bebe cu tatii/bunicile mai multe ore, ei le dau lapte praf? Sau numai lapte muls?

Nici eu nu il schimb noaptea, ca daca-l trezesc nu mai adoarme

ioanaradu: si pe mine ma tot cheama lumea la munte, dar e la ceva distanta de oras si am aceeasi problema: de unde farmacie/medic etc? Desi pana acum n-a avut nici cea mai mica problema... Probabil dupa 2,5-3 luni o sa am mai mult curaj...

Carmenefr: poti sa imi dai pe PM reteta originala de tiramisu? e prajitura preferata a lui tati si deja am "ratat-o" de 2 ori (ca sa vedeti ce gospodina desavarsita sunt... dar apreciaza preseverenta )

Va pup, plecam imediat la

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

DIANA, daca alaptezi, in absenta ta ii dai lapte muls.....

INTREBARE:CITEAM PE NETCA BEBELUSILOR VARA, INCLUSIV CELOR HRANITI LA SAN AM PUTEA SA LE DAM SI APA PLATA SAU FIARTA SI RACITA PT PREVENIREA DESHIDRATARII.VOI CE STITI???EU II DAU DOAR SAN SI CUM MANANCA LA 3 ORE MA INTREB DACA NU CUMVA II ESTE SETE INTRE MESE???AR FI INDICAT SA-I DAU APA DESI STIU CA LAPTELE DE MAMA ACOPERA TOTUL.DAR MA GANDEAM ACUM PE CANICULA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

martutza pe noi scoate-ne de pe lista, ca pe 30 mergem la o nunta la ploiesti si ne intoarcem pe 2 iulie. imi pare rau!

diana iti dai seama ca e doar paramoia mea cu plecatul, ca si in ploiesti sunt farmacii non-stop si exista si maternitate cu dr buni ... dar asta e ...

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze botez - 20 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Eu cand plec de acasa ii dau formula. Asta daca stau mai mult de doua ore si i se face foame. I-as da lapte de la mine dar nu este suficient ptr muls sau nu vrea sa iasa...! sunt zile cand desi sunt langa el bea si 80-100 ml formula in completare, ca nu am eu lapte suficient si se matzaie. Asa ca e obisnuit!

Am observat ca bebe al meu bea cateodata ceai cu mare pofta desi este satul. Nu foarte mult, dar bea! Am tras concluzia ca ii este sete si ii fac ceai putin concentrat. Il ajuta si sa faca kk mai usor. Sunt si momente cand impinge sticla cu ceai cat colo sau sta cu tetina in gura dar doar o molfaie si nu inghite sau il da pe langa... cred ca stie de acum ce vrea si cand vrea!

Raluca si Luca (8 aprilie 2007)

foto Luca luna 2
http://photos.yahoo.com/ralucamoise2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Diana, ti-am trimis PM
MartutzaDa, si eu parca stiam ca sarea de lamaie e cancerigena.Bine, consumata zilnic , cred.Eu intamplator am vazut la un butic ca ar fi buna pt conserve.asa ca am pus cateva granule in compot(dupa ce am desfacut compotul si l-am pus intr-o oala).Asa ca pe-asta il vom manca noi, pt bb fac altul.Ca am salvat reteta ta.

IoanaCe bine ca v-ati luat Ac.Acum poate si Matei sa stea fara problDa, nici eu nu vreau sa stiu cat o sa vina curentuldesi la noi e cat de cat bine(avem toate geamurile pe nord parca),dimineata si dupa-amiaza insa e nevoie sa dam drumu' la aeroterma.

Pt tantari noi folosim pastile Bygon.Nu miros asa puternic precum cele de la Raid.De fapt nici nu prea se simt.Dar sunt necesare,ca pe mine si pe Teodora, ne pisca tantarii.Pe tati mai putin.Cica noi avem sange mai dulce

Nici eu nu schimb fata noaptea.bine, ea nici nu se trezeste in intervalul 22.00-23.00 si 5.30 dimineata.Oricum, am vazut ca de ceva vreme face mai rar pipi.Ziua face putin mai des(bine, bea si un picut de apa, poate de-asta)

Si noi avem aceeasi probl cu sosetele.Bine ca a fost cald si n-a fost cazul sa-i dau.

Deci, pe 1iulie mergem tot la terasa(vorba Ioanei)
Asta inseamna sa ajung eu mai devreme sa ocup locuri.Da'sa stiu in mare cate mamici vin, adaug si taticii ...Si sa-mi spuneti cati mici sa comand.Era o gluma.Noi anul trecut am stat la terasa asta si am comandat mici, care au venit dupa fix...2ore!!!!Ca intre timp, mancasem si painica de ne-o adusese

Gata, ma duc la curatenie, ca de cand ma laud...desi mare lucru nu pot face, ca fata mea doarme. S-a trezit la 9.15, s-a jucat un pic, a papat si acum somn pana la vreo 11.30-12.00.Deci v-ati dat seama ca eu nu pot iesi cu ea afara dimineata.

Carmen si Teodora Ioana ,8 martie 2007

Mergi la inceput