Dragalasi poznasi de ian-febr 2004 (93)
Raspunsuri - Pagina 19
buli spune:
va zca sinteti prin vacante sau pur si simplu n-aveti chef de net![]()
hai sa va zic una de-a lui Mati :)
imi culege o floricica, ceva intre margareta si musetel. "mama, uite o floare pt. tine ... asta se cheama floarea norilor ... floarea soarelui are petale galbene si mijlocul galben, asta are mijlocul galben si petale albe, deci se cheama floarea norilor, cum ti-am spus"
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by buli
va zca sinteti prin vacante sau pur si simplu n-aveti chef de net
hai sa va zic una de-a lui Mati :)
imi culege o floricica, ceva intre margareta si musetel. "mama, uite o floare pt. tine ... asta se cheama floarea norilor ... floarea soarelui are petale galbene si mijlocul galben, asta are mijlocul galben si petale albe, deci se cheama floarea norilor, cum ti-am spus"
Poet, ce mai!
Floarea norilor...ce frumos! 
Adina +
Olivia 04.03.2004
Roxana_G spune:
Gata, o ora de liniste si pentru mine ca a venit mama si am trimis-o cu Alex. M-am gandit mai bine si cred ca manifestarile ei ciudate din ultima vreme sunt tot legate de BB si de ingrijorarile ei fata de noua situatie. Asta ar explica si de ce se prosteste, si de ce plange mereu, si de ce nu mai vorbeste normal.
Nu stiu daca va spusesem dar Alex a vorbit aproape perfect de la 2 ani, acum poarta discutii coerente si stie foarte multe lucruri, este mult mai avansata decat copii de varsta ei. Numai ca acum nu face decat sa tipe, sa arate cu degetul, sa strige "iiii" si "aaaaa", etc. Nu mai vrea sa faca nimic singura, este despotica in orice, si plange fortat pentru absolut orice si de regula lucruri absurde si nerezolvabile (de ex: voia ea sa sune la usa, de ce nu e minimax, de ce sa ne culcam...si e 1 noaptea, nu vrea sa se imbrace, vrea sa ne jucam intr-un anume fel, vrea in brate, nu vrea mancare, de ce suna telefonul sau de ce nu suna, etc).
Nu stiu sincer ce sa mai zic. Probabil este din pricina ca eu nu mai pot face tot ce vrea ea. Vrea la piscina, insa nu o pot ridica mereu, nu pot sta mult in soare. Nu mai zic ce greu e dupa, mereu baie, strans prosoape, etc etc. La fel vrea mereu cate ceva sus sau jos si scarile ma omoara. Nu mai pot sa ma aplec sa strang jucarii si lucruri de pe jos de minim 10 ori pe zi, sa adun firimituri si mizerie, sa spal lapte varsat pe covor, etc. Nu mai pot sa o car in brate, nu pot sa o las sa ma calareasca, uneori ma doare burta si cand pune capul. Si de aici cred criza ei, insa nici nu vad o solutie pentru ca nu ma simt bine.
Voi ce ziceti?
Rox
35+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)
anda141 spune:
Bine v-am regasit. Noi am fost o saptamana in delta si 3 zile la mare. A fost super!!
Si ptr.ca Albert a intrat in vacanta, astazi l-am dus la tara,sper sa se simta bine.
http://www.copaculdehartie.ro
buli spune:
Adina 
Monica, puneti si voi ceva poze 
Roxana, fragmentul asta Nu mai vrea sa faca nimic singura, este despotica in orice, si plange fortat pentru absolut orice si de regula lucruri absurde si nerezolvabile (de ex: voia ea sa sune la usa, de ce nu e minimax, de ce sa ne culcam...si e 1 noaptea, nu vrea sa se imbrace, vrea sa ne jucam intr-un anume fel, vrea in brate, nu vrea mancare, de ce suna telefonul sau de ce nu suna, etc). i se potriveste perfect si lui Matei, si eu nici nu-s gravida, nici nu mi-am schimbat comportamentul fata de el. am impresia uneori ca vrea sa testeze limitele si faca asta doar de distractie. l-a apucat de vreo 2-3 saptamini si se agaraveaza pe zi ce trece. ieri, de ex., desi eram iimbracati de padure, am ramas in casa pt. ca a sarit calul incredibil de mult. nu l-am mai lasat deloc sa iasa afara. din experienta de pina cum pot sa zic ca va avea efect 2-3 zile si o luam de la capat. chiar nu pricep ce-i cu el, pina acum era rezonabil, dar de o perioada parca-i altul 
noi facem toate nebuniile cu el, dar incep sa ma gindesc daca n-ar trebui sa fim mai sobri - nu mi-ar placea deloc, pt. ca firea mea e mai jucausa, dar ...
anda141 spune:
Punem si poze, aseara ma grabeam, am vrut doar sa va spun.![]()
Albert e la tara, dupa cum va spuneam si nu a plans. E baiat mare, oricum. Toata ziua se lauda ca e baiat mare si nu mai plange, ma ajuta la treburi,cara si el bagaj ca doar e mare. Acum face muschi, e preocupat de aceasta treaba.
Ma inteleg tare bine cu el, e destul de ascultator si intelegator pana acum. Mai are si el cate o criza , dar destul de rar si atunci cand este f.obosit , nu isi face somnul la pranz, dar ii trece. Si daca nu ii trece, il inchid in camera 2-3 minute si se potoleste.
Roxana, incearca sa o lasi sa urle, sa o ignori, ca trebuie sa se calmeze.
http://www.copaculdehartie.ro
Roxana_G spune:
Monica, nu merge deloc cu ignorarea, ba e si mai rau. Si sincer capacitatea mea de a ignora este si ea limitata.
Anca, ingrijorator daca si Matei e la fel, o fi o perioada a lor. Nu stiu ce sa zic. Cand era la gradi credeam ca face asa pentru ca ii lipsim, acum ne-a avut pe amandoi 3 saptamani cu ea si inca 2 doar cu mine. Insa cam degeaba. Nu stiu daca merge nici sa fii sobru, eu una nu mai sunt tocmai jucausa si nu imi mai arde de giumbuluslucuri (uite asta noapte mi-a fost cam rau, miercurea trecuta credeam ca nasc) si tot asa e. Nu stiu ce sa mai zic, ma gandeam ca nu mi-a mai ars mie de distragerea atentiei dar daca asa e si la voi...Si tot cam asa, de 2-3 sapt a inceput si la noi.
Rox
35+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)
buli spune:
la noi e si mai rau cind sintem amindoi acasa ... fuge de la unul la altul ... circ, ce mai
si culmea, era chiar rezonabil, dar acu parca l-a luat canicula de urechi ![]()
in fine, eu sper sa treaca
daca e numai unul acasa, e ok, pt. ca il afecteaza rau daca il ignori, daca sintem amindoi iese o vaicareala de iti vine sa fugi. am ajuns sa ne punem problema sa ne petrecem weekendurile separat
buli spune:
Adina, ma mut cu "negocierea" la subiectul asta, dincolo, o naucim pe Mirela ![]()
noi probabil o sa ajungem in Bucuresti vara-toamna asta (in formatie completa) asa ca vom da de veste.
la fel si voi daca ajungeti in Iasi, da?
Roxana_G spune:
Anca, Alexandrei i-a mers cu rasfatul intre 2 numai la mare, de cand ne-am intors sotul meu a clacat si incercam amandoi sa ignoram crizele. Deci nu mai are sustinere, dar degeaba. Nu stiu, sper sa se termine mai repede caldura si sa pot sa ii fac un programel. Voiam sa o dau la inot, la balet, la ceva. Insa cum naiba sa plec pe caldura asta? In plus m-au incurcat si ai mei cu renovarea lor, trebuiau sa plece cu ea in concediu si uite ca nu se tin de promisiune. Deci vii in Bucuresti si mie nu imi dai un semn? 
Rox
35+
si Alexandra Maria
(10.02.2004)