POSTA ROMANA, o posta de rahat???

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Si eu am trimis un plic cu poze, nerecomandat, si nu a ajuns niciodata, din pacate. A cui o fi vina...?
Cand trimit felicitari cu ocazia sarbatorilor sau diverselor evenimente folosesc plicuri cat mai simple, fara culori ostentative, modele, etc, si pana in prezent au ajuns.

In privinta pachetelor folosesc serviciile unei companii romanesti. Platesc 85centi/lb si le livreaza la usa destinatarului. Pana acum am trimis de 4 ori in mai putin de 1 an jumate si toate au ajuns fara a fi desfacute. Poti trimite de la mobila, electrice/electronice (cu vama) pana la mancare (neperisabil), deci o gama f. variata.

O alta amica a trimis bani de aici din State, printr-o cunostinta, insa in R trebuia sa ii trimita prin posta undeva in provincie si i-au refuzat 200$ motivand ca nu "arata conform standardelor". Si erau bani de la mama USA .
Oricum este trist sa vezi atatea experiente negative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_popa spune:

Carolyne, ce companie folosesti pentru pachete? Opereaza numai din Chicago sau si in alte parti ale USA? Cat despre $ trimisi in Ro si neprimiti de banca, stiu si eu, mi-au refuzat si mie ca erau mai vechi de ceva an (parca 1997, nu-mi amintesc exact)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Silvia,

Mi se pare ca au birouri in vreo 3-4 orase mari, nu doar in Chicago, dar nu-s sigura.
Mai mi-a spus cineva de o companie cu servicii asemanatoare, diferenta consta in faptul ca trebuia sa faci un singur pachet si nu scriai nimic pe el (adresa, telefon, etc), ceea ce mi s-a parut nefiresc si am declinat din start, pe cand cu firma asta mi se pare ca au coborat baremul la minim 20lbs (inainte era minim 40lbs) si poti trimite 2, 4 sau 10 cutii, important este sa cantareasca impreuna minim 20lbs. Daca vrei iti trimit numarul lor de telefon si ii intrebi direct pe unde mai au reprezentante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

quote:
Originally posted by Carolyne

Silvia,

Mai mi-a spus cineva de o companie cu servicii asemanatoare, diferenta consta in faptul ca trebuia sa faci un singur pachet si nu scriai nimic pe el (adresa, telefon, etc), ceea ce mi s-a parut nefiresc

pt ca acea firma duceau pachete in ro prin firma non profit, fiecare pachet primea un cod de numere si fiecare cod de numere era intr-un tabel cu datele celui ce trebuia sa primeasca pachetul. In asa fel nu platea la vama omul ce trebuia sa transporte in ro.

posta ro... uff oribila... 50 % nu primesc ai mei ce le trimit. Daca pun un plic cu o felicitare mai mare nici vorba sa ajunga... mai bine trimit pe net poze si ei aleg ce le place si le scot pe hartie si le duc o dat ape an... e chiar simplu cu netu cu vb si cu pozele.. nu mai vad rostul postei.

cu posta usa nu am avut nici o data probleme.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aaka spune:

intr-o perioada trimiteam si bani in plic si prin minune au ajuns dar de cand stau la noua adresa nimic nu ajunge, noroc ca nu mai puneam bani ca i-am facut card mamei si scoate de pe el daca are nevoie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Pot sa va spun ca "seiozitate Postei Romane" este cunoscuta si "apreciata"
afara ...

Ieri dimineata am fost la posta olandeza ( TNT Post ) si am pus o scrisoare cu TNT EXPRESS ...un fel de servicu rapid ..cu ei scrisorica mea(in care era o procura) ..trebuie sa ajunga in 2-4 zile ...asa scrie la descrierea servicului lor ...
Am intrebat cat face ..sa stim cam pe cand luam bilet de avion copilului ....raspuns : "Tnt livreaza scrisoarea in 2-3 zile postei romane( cred ca biroului de schimb sau cum se numeste ) care se ocupa cu distribuitul ei pe teritoriul RO .dar am avut cazuri in care clientul a facut reclamatie ptr ca nici in 7 zile de la predarea scrisorii de catre noi la PR ..nu ajunsese scrisoarea "
O scrisoare normala olanda romania ..prior ...in Bucuresti este livrata in 7-10 zile si in Timisoara a ajund de 2 ori dupa 3 spatamani ...o sa va anunt cand ajunge expessul meu ..ptr ca fac pariu ca nu va ajunge doar 2-4 zile ,ci mai mult ...daca ajunge ..promit sa imi cer scuze publice ptr acest post al meu

Edit : am uitat sa spun ca la topicul asta m-am gandit cand am auzit-o pe tanti de la tnt ..si inspiata de voi am scris pe plic ca nu is bani inauntru ...
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

eu ii trimit fratelui meu,in portugalia,inclusiv dvduri,tigari,puse in plic mare,scrisoare simpla,deci nu recomandata si de 2 ani de cand e acolo,n am avut probleme niciodata.insa eu locuiesc in provincie,sa aiba vreo legatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

miti foarte bun link-ul, multumim.

Marybell si Erik (23 dec 2006)
poze bb
varsta lui Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

quote:
Originally posted by Loma

Nu-i posta de rahat, oamenii is de toata jena.

Poate mesajul meu nu isi are rostul aici, dar am zis eu sa nu mai deschid un subiect nou si sa povestesc aici ce mi s-a intamplat azi la unul din oficiile postei romane.

Ma duc dimineata la ora 9 la oficiul postal din cartier sa imi ridic un pachet. Binenteles plec cu copilul din dotare pentru ca nu am cu cine sa il las acasa. Stau la rand si imi ridic coletul. In acest timp copilul meu care are zece luni a gangurit pe limba lui si din cand in cand a mai tras si niste chiote de bucurie. Nu mi s-a reprosat nimic. Dupa ce am luat si chitanta dau sa plec dar in acelasi moment ma intalnesc cu o cunostinta (in incinta oficiului) pe care o salut si cu care ma conversez de complezenta pret de 1-2 minute nu mai mult. In acelasi timp copilul meu scotea aceleasi sunete (nu plangea si nu tipa). Drept pentru care doamna de la posta care tocmai ma servise incepe sa urle la mine: "iesiti afara si barfiti si luati-va si copilul". La care ma uit la ea stupefiata (nu imi venea sa cred ca mie mi se adreseaza) si o intreb "cu ce va deranjeaza doamna acest copil, si cum pot eu sa fac un copil de zece luni sa taca?", la care ea imi raspunde: "daca ai un copil de zece luni nu pleci sa iti rezolvi problemele cu el" ca face galagie si pe ea o deranjeaza.

Nu imi vine sa cred ce mi s-a intamplat, am iesit si am gratulat-o cu epitetul "nesimtita" (poate nu trebuia dar m-am enervat la culme).

Asta mi s-a intamplat mie azi la un oficiu al postei romane.

Sanziana si Codrin Marius (15.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Banuiesc ca si eu sunt o norocoasa, mi-au ajuns absolut toate scrisorile si pachetele in Ro, fara exceptie, e adevarat ca nu am trimis nicioadata bani in plic, doar felicitari, poze, si pachetele mici. Cateodata fac mai mult pe "drum", adica 3-4 saptamani, dar ajung. Invers, cand ai mei pun pachet din Ro spre Canada, ajung in maxim 2 saptamani. Dar nu am avut pb nici la trimis, nici la primit.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b] 27.10.2003

Mergi la inceput