Copiluti de mai-iunie 2005 (40) - It's show time!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nelia ce bine ca ai ajutor de nadejde pentru baietelul care va veni . Imi place cum a dat vestea sotul tau, astept sa-mi spui reactia soacrei, daca a lesinat sau nu .
Vroiam sa te intreb, pe tine te-au suparat sinii cind ai intarcat-o pe Tudora, ca pe mine ma cam supara, cred ca am suficient lapte, inca. Asa ca, in seara asta dupa ce fac dus, ma leg strins cu o fasa sa dispara laptele si sa nu fac ceva urit la sini.

Florentina si Isabella de cind e domnisoara de doi ani, numai boacane face. A luat borcanelul cu iaurt, mi-a facut toata sufrageria , pe parchet si pe covor, eu ii explicam ca nu se face asa, iar ea cu lingurita arunca peste tot prin camera . Am certat-o dar ridea, drept pentru care i-am aruncat borcanelul la gunoi, abia atunci a inceput sa urle.
Am citit ce i-ai spus Oanei, eu am incercat sa vorbesc cu o mamica despre fetita ei, care o lovea pe isabella. Raspunsul a fost: cind o sa mearga la camin Isabella, o sa loveasca si ea, trebuie s-o lasi sa se apere . Mama, ce educatie, n-am ce spune. Aaa, tipa e romanca, nu ca era una de aici si nu ma baga in seama, de asta am certat-o eu pe fetita ei sa nu mai loveasca.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Florentina, pai si eu ma emotionez de fiecare data cind vad semnatura... si inca ma mai intreb daca e sigur vorba de mine. Cred ca am postat in acelasi timp, ca tocmai ce terminasem de povestit despre reactia fetelor.
Danelutza, de data asta nu, nu am avut nici o problema cu sinii, pur si simplu nu i-am mai dat si s-a terminat si laptele, dar presupun pentru ca din cauza ca sint gravida si deja ei au alta sarcina de indeplinit. La Agata am avut vreo saptamina probleme, nu grave, dar aveam lapte mult si a fost mai greu sa scap de el (de fapt, a disparut cu desavirsire tirziu, cind am ramas gravida cu Tudora!). M-au ajutat comprese reci cu tarite muiata sau varza pusa pe piept. Nu bea multe lichide, nu scoate laptele din ei, nu fa dusuri cu apa calda, ci cit poti de rece. Se va rezolva in citeva zile.

CORNELIA www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">13+ , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ah, si mai voiam sa va spun ceva despre problemele pe care le aveti cu alti copilasi, mai agresivi, prin parcuri. Eu am un principiu: niciodata nu cert copilul altuia! Nici macar nu ma uit urit la el, cu atit mai mult cind sint micuti. Pentru ca daca cineva imi cearta sau imi apostrofeaza copiii... fiara devin! Si am principiul asta pentru ca stiu ca un copil, mai ales mic, incaseaza foarte greu ceva venit de la un strain si sint ultima mamica din lume care as vrea sa fac un copilas sa sufere. Si cum consider ca vina si responsabilitatea o poarta adultii... ei, in schimb cu ei, nu prea mai am principii! Dar nu in fata copiilor, ci asa, mai pe la spatele lor, le spun tot ce am de spus, este adevarat ca intr-o formula diplomatica. Daca vad ca nu am cu cine, imi iau copiii si plec... si gata!
Si ca o concluzie, eu cred ca nici un copilas agresiv nu e vinovat, la virstele astea micute. Intodeauna exista o problema, una pe care ei, micutii, nici nu o pot constientiza, dar reactioneaza pe masura, ca sa se descarce. Si cind vad un copil mai agresiv, nu simt decit un sentiment de frustrare ca vad un copil neajutorat, lasat prada instinctelor primare, cu parintii stind pe margine, la taclale... Dar, desi nu-mi place sa o fac, daca ai mei sint in pericol, ii feresc, adica plec mai departe sau din parc sau de oriunde as fi, gasind o scuza cit de cit plauzibila. Pentru ca, din experienta, stiu ca nu toti adultii sufera sa le spui ca nu fac bine ce fac, unii o incaseaza chiar mai greu decit o fac proprii copii pusi in aceeasi situatie. Eu ma stiu pe mine, sint genul de parinte care suport orice observatie si primesc orice sfat legat de mine, de felul meu de a ma comporta si de atitudinea mea ca parinte. Unele sint constructive si ma ajuta, din afara se vede mult mai bine o problema, altele le ascult si fac ca mine... dar nu ma supar. In schimb, orice observatie facuta direct copiilor mei, oricit de bine intentionata ar fi, sau chiar mie, dar in fata lor sau legata de ei... ma deranjeaza si nu-mi pica deloc bine, chiar daca stiu ca e reala. Ma simt asa, ca si cum, din cauza mea si a incapacitatii mele de a-mi educa copii, ei sufera in societate. Nu stiu daca e bine sau nu, dar asa simt! Voi cum reacionati in aceleasi situatii!?! Chiar sint curioasa...

CORNELIA www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">13+ , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri. M-ati mai linistit in ce priveste comportamentul isteric al fiica-mii de cinteva zile. Sper sa fie doar o perioada care trece. Sau chiar poate are o legatura cu Amelia, pentru ca, uite, ieri nu ne-am intilnit cu ea, iar azi Eva nu a mai fost speriata cind am mers la piscina.
Ba chiar a fost foarte vorbareata si jucausa cu ceilalti copii din piscina pentru copilasi.

Nelia, ai dreptate, si mie mi se urca singele in cap cind cineva zice ceva de Eva. Am avut noroc pina acum, ca nimeni nu i-a zis nimic, pentru ca Eva este o fetita foarte cuminte; stie sa isi astepte rindul atunci cind sint mai multi copii, imparte jucariile ei cu ceilalti copilasi, daca vede o jucarie la un alt copilas si vrea sa se joace cu ea merge si o cere, iar daca nu i-o da, i-o trage frumos din mina , dupa care spune "thank you!" (deh, ce poti sa mai zici la asta?)

De-asta nici nu stiu ce sa fac atunci cind Amelia o chinuie pe Eva. Si nici nu stiu cum ar reactiona mama ei daca m-as lua de copchila si nu stiu nici cum ar vedea daca as incerca sa ii spun ceva despre ce face fiica-sa. Pentru ca, in mod vizibil, ea stie si vede ce face Amelia, dar intoarce capul de fiecare data! Iar Amelia se uita la ea de fiecare data cind face ceva rau; se uita si la mine, iar daca nu ma duc linga ele, nu se opreste. I-am mai spus foarte gentil, din cind in cind, ca nu-i frumos sa lovim sau sa ranim ceilalti copilasi.
Oricum, o sa incerc sa nu ne mai intilnim cu ele pt ceva timp. Acum sint foarte multe activitati pe care le pot face cu Eva, la care Amelia nu vine. Asa ca ne e bine deocamdata.

Daniela, eu am o prietena in Florida, al carei baietel are 2 ani si 8 luni si tot mai suge!!!!!! Si suge asa, cind il apuca pe el, cite putin, cite mai mult, de multe ori doar sa se joace asa. Si il alapteaza peste tot, de se uita lumea la ei ca la urs, ca baiatul cere pe unde il apuca si ii ridica tricoul ca sa ajunga la sin! Ditamai baietelul, care face la wc de la 2 ani, sta agatat de sinul mamei lui. Prietena mea e disperata, ca pina acum se trezea si noaptea si se agata de sinul ei, numai asa de stat cu gura acolo, ca mi-a zis ca nu trage de f multe ori noaptea. A facut si 2 carii la masele, probabil ca tot din cauza asta.
Parerea mea este ca pina la 2 ani e ok sa alaptezi, dar cind copilul face si la wc singur, este deja prea mult. Ce-o sa faca, o sa mearga la scoala, in pauze, ca sa il alapteze?
Si asa imi vine si mie sa zbier la copchila aia, cind o vad ce face! ... dar trebuie sa ma abtin.

Anca, o sa incerc sa iti trimit un email in seara asta.

Merg sa ma uit la un film, apoi poate mai scriu.

Pupici.

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Am uitat, am pus albume si poze noi, in pozele de la semnatura, ... pentru cine mai are timp.

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Salutici la fete!

Am venit repede la o cafea ca apoi plecam la cumparaturi si oricum este cald afara si vrem sa iesim cu bicicletele...

O duminica frumoasa sa aveti!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Buna mamici! Eu am inceput tratamentul pt. embriotransfer desi am 2 chisturi.Pe 18 ma duc la eco si pe 20 ar urma transferul.Cristian e bine insa nu vrea sa mai manance nimic,chiar din cele ce ii placeau.Sper sa fie de la masalutele de 2 ani,desi ma gandesc sa nu aibe si ceva viermisori.Cum se vad viermisorii sau alti miscatori si ce alte manifestari are? Va pupic dulce,dulce!

Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
Cristian din burtic pana la mot
Cristian 13-15 luni,poze
16-19 luni
poze noi 20-23 de luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Mama, dar liniste mai e pe aici, am cules subiectul de pe pagina a doua

Denisa sanatate multa.
La viermisori nu ma pricep, ca nu ne-am confruntat cu asemenea probleme, dar iti povestesc fetele, parca se scarpina la nasuc, sint mai albastri in jurul ochilor... cam atit am retinut.

Nelia si eu incerc pe cit posibil sa-i dau o educatie corespunzatoare Isabellei, de aia mi-am si permis sa-i fac observatii fetitei respective, mai ales ca mamica ei imi spunea deseori ca trebuie sa se apere, e bine asa. Majoritatea copiilor lovesc, pentru ca mamele stau la povesti iar copiii isi sparg capetele. Chiar astazi la biserica, povestea preotul, cum primaria a trimis scrisori acasa, la familiile care au copii marisori, ca un apel la educatie, pentru deja au luat-o rau pe aratura.
Cum a reactionat soacra, la aflarea vestii ?

Oana foarte frumoase pozele . Isabellei nu i-am dat sa suga in public decit pina pe la 4-5 luni, de pe la 6 luni, nici macar suzeta nu i-am dat-o decit cind facea nani. Cred ca prietena ta, ar trebui sa-i interzica sa mai suga, mai ales in public, de-acum e mare, chiar daca urla o sa-i treaca, asta e doar un moft.

Fetili, sa va povestesc ce-am facut aseara, vorbeam cu soata despre cit de usor am intarcat-o pe Isabella, cum m-a vazut aseara dezbracata si se juca cu tita dar nu a cerut, si... si... si m-a apucat o jale, de nu ma putea opri sotul din plins . De asta imi era frica, iar acum sufar, mai rau e ca ma dor sinii si laptele s-a facut ca pietricelele . Miine cind ma duc sa-i fac Isabellei vaccin, il intreb pe pediatru daca trebuie sa iau ceva, iar daca nu, ma duc sa-mi intreb doctorul, ca mi-e frica.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ne-am intors de la Constanta. Destul de obositor, dar a fost vreme frumoasa. Problema noastra a fost Andrei. Nu stiu cat mai dureaza perioada asta de isterie la el, ca ma lasa nervii complet si total. Nu stie decat sa maraie, sa fie uracios, sa planga, sa urle, sa stea in brate la taica-su. Greu ii intru in voie. Se sperie de tot ce este nou pentru el. Nu a mancat mai nimic astea doua zile si n-a facut kk pina n-am ajuns inapoi. Cand e nervos arunca cu ce are in mana dupa noi sau ne loveste.
Pe plaja nu-i placea nisipul, urla ca l-am dat cu crema, imi dadea picioarele sa-l curat de nisip, ca e murdar. In final, de oboseala, a adormit la Costi in brate pe plaja.
Am hotarat sa incercam sa schimbam ceva in comportarea noastra fata de Andrei, ca nu o mai scoatem la capat. Sigur gresim undeva.

Cateva poze de la Mamaia vedeti www.dropshots.com/day.php?userid=273156&cdate=20070609" target="_blank">aici si www.dropshots.com/day.php?userid=273156&cdate=20070610" target="_blank">aici.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

La multi ani, Bianca!

La multi ani, Sara, Iaochim si Alexandru!

Revin si eu in mod spectaculos dupa o lunga absenta si dupa ce scriu un mesaj imi face figura laptopul si mi-l sterge pe tot. Intre timp m-am facut mai bine, asta dupa ce m-a trecut soacra pe antibiotic pentru ca nu imi mai reveneam deloc.

Nelia-ti-am trimis un PM.

OanaC-si eu cred ca schimbarea in comportamentul Evei se datoreaza fetitei cu care se joaca si cred ca ar trebui sa vorbesti cu mama ei. Pe de alta parte s-ar putea sa fie si ceva tecator, cum spunea si Nelia. Am observat ca la ei comportamentul se schimba din cand in cand fara nici o cauza anume.

OlgaT-ma intristez cand vad ca scrii mesaje atat de scurte si nu ne spui nimic despre Tony. Esti suparata pe noi?

Tdi-stii ce probleme imi faceam eu de Maya ca pana acum doua luni nu spunea nimic in afara de mama si tata. Nici acum nu pot sa spun ca vorbeste mare lucru, dar si-a dat drumul asa, deodata si acum spune vreo 40 de cuvinte. Si totul s-a petrecut atunci cand a avut ea chef. Si ea facea la fel ca Alyssa, refuza efectiv sa repete dupa noi. Te rog, nu te igrijora.

Eli, Laura, Ralwca-pe unde sunteti?

Anca-nu am mai avut timp sa-ti raspund la mesaj. Si Maya a avut roseola in toamna si tot asa s-a manifestat. Noroc ca boala asta trece repede. Sanatate lui Patrick!
Sotul meu este plecat pentru 9 zile si apoi se intoarce in Romania. De altfel planuim sa mergem in Tunisia o saptamana. Stiu ca ma intrebai mai demult de agentii. Eu ti-as recomanda CMB din Bucuresti. Daca vrei iti trimit pe e-mail coordonatele lor. Iar legat de patut, motivul pentru care pediatra imi recomanda trecerea la patut normal era de frica sa nu inceapa sa-l escaladeze, nici un alt motiv. Eu am facut babysitting cu un copil care si la 4 ani avea patut din ala, deci depinde de voi si de el.

olita- de unde Maya ajunsese in State sa faca ceva ori de cate ori o puneam (totusi nu cerea ea inca), acum a dat rau inapoi, probabil din cauza schimbarii si, de cand suntem in Romania nu mai face aproape deloc la olita . Deocamdata o las in pace, nici nu stiu cum sa procedez.

Laura-Delia mai suge degetul, ca la noi este teroare. Maya sta numai cu degetul in gura, desi a avut o perioada lunga cand il folosea numai la culcare. O amenint, o pedepsesc, dar degeaba. Sotul meu zice ca lui i se pare o dependenta de genul cum au fumatorii si efectiv nu stim cum sa o dezvatam.

Daniela-am admirat tortul si fetita care are acum 2 ani. Eu nu stiu cum reusiti voi sa faceti torturi asa frumoase, mie nu-mi ies niciodata frumoase ca aspect. La gust mai treaca-mearga.

Dau drumul mesajului asta ca mi-e teama sa nu-l pierd si poate mai revin in seara asta, daca nu clachez.

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput