Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (51)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ktrinel, admirat julia in picioare... bravo... cred ca acusi ne paste si pe noi ... ce misto sunt deseel de pe pereti
cu talus valgus povestea sade asa: f multi copii au de la nastere, nu neaparat de la pozitia in burtik mamei, cat mai ales de la hormonii mamei care cauzeaza laxitate ligamentara si care determina piciorusele sa stea asa... chestia e ca nu e necesar decat masaj dc e depistata de la inceput, pt ca ligamentele odata stimulate se intaresc si nu mai sunt laxe, iar pozitia lor se modifica... asta ne-a explicat noua dr. cand am fost cu Oana la 2 sapt... multi medici recomanda ghetute ghipsate imediat, din obisnuinta si comoditate, desi poate ca nu e nevoie, s-a dovedit ca si cazurile grave se imbunatatesc prin masaj sistematic .,.. oricum la noi a fost ok cu masaj, bine ca nu a fost nevoie de ghetute ghipsate sau atele... alta chestie care ma macina pe mine: de ce naiba nu remarca pediatrii asta imediat? cat se poate face ceva? de ce trebuie sa se sesizeze parintii? anyway, suntem in romania, no comment

somleac, in we asta ajung la premaman si iti zic de minge ... cu chilotii m-a lovit inspiratia la al doilea kk care tot in parc s-a intamplat si i-am rupt... nu m-am gandit ca trebuie sa aiba o margine perforata sau ceva sa se rupa mai usor, dar ma uit maine ... merci de informatie, ca uite asa mori prost cu pampersul plin, ca in prima faza nici ca m-am gandit

donia, merci de idee cu securizarea... mi-am adus aminte dupa ce ai zis tu ca am citit si eu undeva ca trebuie sa mergi la nivelul copilului cand securizezi casa ... ma apuc maine... si trebuie neaparat sa dau florile, ca altfel Oana va fi vegetariana

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ariadna30 spune:

Minunat...dupa ce scrisesem vreo 15 min., mi s-a dus mesajul pe apa Sambetei....ca, deh, am mouse smecher, care are "botoane" pt. a reveni la pagina anterioara sau pt. a ajunge la urmatoarea, din greseala am apasat unul dintre ele.

Incepeam laudandu-ma pt. cunostintele legate de medicina si pt. cele legate de lb. latina/greaca...sau din ce lb. or proveni cuv. alea "talus varus/-um"....mie imi fugise mintea la talpite, nu la picioruse, forma lor, etc. Gandindu-ma initial ca era vb. de platfus, ma pregateam s-o linistesc pe a deju; recent am citit ca majoritatea bebelusilor par sa aiba platfus, din cauza pernutelor de pe talpi. Ma rog, nu cred ca e o noutate pt. voi.:)
Fetelor,citindu-va mesajele si afland despre probl. cu care se confrunta unii bebelusi, devin tot mai paranoica.
Imi examinez copilul cu atentie, de parca as avea cine stie ce cunostinte in ale medicinei; ii examinez piciorusele, putulica :), am o fixatie pt. nenorocitu` asta de rahitism, care e prezent la din ce in ce mai multi copii, orice bubita ma duce cu gandul la urācioasa dermatita atopica, etc. Si toate astea se datoreaza si superficialitatii medicului de familie si chiar si a pediatrei. Niciuna dintre cele doua dr. nu s-a uitat vreodata la piciorusele lui Andrei sau la putulica sau sa-mi dea vreun sfat in ce priveste curatarea celei din urma.:) Pediatra examineaza doar chestiunile pe care i le comunic eu ca mi s-ar parea a fi in neregula...si cateva chestii uzuale (fontanele, gatul, ii asculta inima, plamanii, mai rar palpeaza abdomenul...si cam atat). Nu mai zic de diversificare, ca niciuna dintre cele doua dr. nu mi-a dat vreo schema pe care s-o urmez...ambele mi-au dat cate o idee in privinta inceputului, dar fara prea multe detalii.
Uff...scrisesem mult mai mult in celalalt mesaj, dar m-am blocat. (cica dupa 6 luni de la nastere ar trebui ca memoria sa functioneze din nou la parametri normali, nu? )
Daca aveti opiniile/sfaturile pediatrilor in privinta curatarii zonei genitale/decalotarii, va rog, comunicati-mi-le si mie.
Eu curat zona respectiva doar la baita, dupa schimbarea scutecului nu insist prea mult. De altfel, si la baie curat destul de superficial...ca mi-e teama sa nu fac mai mult rau decat bine daca as insista. Intrebare delicata :) : cam cat ar trebui sa se decaloteze minunata pielicica? :) La Andrei, merge cam juma` de cm...n-am fortat, atat se duce lejer. E bine, e rau? Si la baieteii vostri e prezenta secretia albicioasa? O indepartati spaland cu apa/lasati asa...cum procedati?

Mergi la inceput

In ce priveste ultima intrebare pe care v-am adresat-o, stiu ca s-a mai discutat cate ceva pe tema respectiva....dar nu cu f. multe detalii. De asta aduc din nou subiectul in discutie.

Citeam putin mai devreme dintr-o carticica despre bebelusi (scrisa de o anume dr. Olimpia Macovei)... La diversificare, e un tabel care prezinta, pe varste (luni), cam care ar trebui sa fie alimentatia diversificata a unui bebelus. La rubrica "6-8 luni" e trecuta si banana....pt. ca peste doua pagini sa fie trecuta la "alimente posibil alergene" si sa fie indicata introducerea ei pe la 8-9 luni sau chiar un an. Nu mai inteleg nimic....
Stiu ca sunt cateva mamici "curajoase" care dau de ceva vreme banana piticilor...si eu sunt tentata (mai ales ca se stie ca toti bebeii o accepta cu multa placere), dar incerc sa aman cat mai mult momentul.
Cica dupa 6 luni copilul trebuie ajutat dandu-i in manuta bucatele de alimente (nu specifica de care) in forma de stea sau bat...si bucatele de paine. E cineva care da deja paine copilului (in supa sau mai stiu eu cum)? Voi cum stiti, de la ce varsta se poate da paine? E valabila chestia cu 6-8 luni (glutenul)?

Mergi la inceput

Dia1609, mananca mai bine Oana?
Chiar vroiam sa te intreb daca ai incercat sa-i dai laptele cand e pe jum. adormita. Din pacate, Andrei asa mananca cel mai bine. Asa e de pe la o luna jumatate. Bine, mananca binisor si cand e treaz, dar mult mai putin decat atunci cand e pe cale sa adoarma...sau chiar doarme de-a binelea. Asa reusesc sa-i dau 700-900 (rareori 1000) ml +mancarica. Cantitatea depinde de apetit (care variaza de la o zi la alta) si de cate mese are (uneori sare peste masa de la 01:00-02:00).
Si cu mancarica e cam la fel : o zi imi mananca bine legumele (cu pacaleli spre sfarsitul mesei), in urmatoarea mananca bine doar fructele...si tot asa. Eu tot sper ca se va regla treaba asta cu timpul si ca n-o sa am un copil sclifosit, dar cine stie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Dia , corecta explicatia..asa ceva stiam si eu ...macar sa isi faca meseria cum trebuie si sa nu traga asa la sorti parca ...unul atela da, altul atela nu, urmatorul da, apoi nu...depinde cum pici. talgus-valgus, talmes-balmes ...

nu credeam ca se trece asa repede de la statul in fund la ridicat, apoi la ridicat in picioare...e ametitor...eu abia tin pasul...parca mi-as dori sa mai stea timpul in loc sa fie bebelus, sa pot sa o tin in bratze , sa o legan....s-au dus vremurile DEJA.

pe pereti sunt niste chestii lipite, autoadezive si care nu lasa urma . cand ne plictisim le dam jos si punem altele.... e amator cineva ? ca vine taica=meu in iulie aici si pot sa-i incarc valiza

ariadna, posibil alergen ...inseamna totusi posibil alergen....nu pot ei sa zica strict Da sau Nu...unii pot reactiona, altii nu...lasa si ei o portita de scapare...si o tema de discutii pt mamici

modelul romanesc de diversificare, pe unde baga broccoli si conopida? as putea deja sa le introduc?

cam liniste pe aici ....Dianocica tot la lista aia lucrezi...vezi ca s-a tocit creionul

mirona, bravo, inotatoare o faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

neata!
sa va dau noile vesti.deci seba de apropape o saptamana,are scuzati expresia,muci.fara febra,fara rosu in gat.bun..punem apa de mare si scoatem cu batistuta,dar in loc sa se amelireze situatia s-a nasolit,adica a inceput sa si tuseasca si sa fie nevoie sa aspir de n ori pe zi si chiar si noaptea.asa ca aseara am fost iar la dr-a,acu a facut si rosu in gat.asa ca am inceput un tratament extins care contine si antibiotic din pacate.oricum azi noapte a dormit mult mai bine,nu s-a mai sculat din cauza ca se ineca cu secretii.
si acum revin la oful meu.eu cand incep divesificarea?luni face 6 luni,dar pana nu se face bine nu se poate.bag de seama ca suntem ultimii,cred ca ma apuca 7 luni si el tot alaptat exclusiv va fi[:)
revin

Mergi la inceput

dia vezi ca trebuie sa se rupa pe lateral,cel putin asa era la libero.
despre securizarea casei.eu am luat doar protectii pr prize.noi avem multe sertare asa ca era cam scump sa iau pt toate.am golit pe cele de jos,sau am pus lucruri in care putea sa umble-era un deliciu sa cotrobaie-si la restul am pus scotch.
la biblioteca i-am lasat carti pe care pute sa le frunzareasca ea.se amuza sa le scoata.am sa pun niste poze drept dovada.
florile le aveam pe sus,una singura era pe jos,o dracena si am dus-o pe balcon ca sapa intr-una in pamant.
somnleac ce fac puii? sunt mai bine?
ariadna eu ii las puta in pace.am incercat sa il decalotam,de fapt sotu si am ajus la concluzia ca e o metoda cam barbara.asa ca o sa il lasam pe el sa aibe placerea asta cand o mai creste.

Mergi la inceput

dia am pus poze aici
sa ai grija sa nu aive la indemana medicamente,detergenti sau cutite.astea noi le-am pus cat mai sus.si la fel ca si Doina eu gatesc doar pe ochiurile din spate.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

exista la ikea niste aparatoare pt aragaz, se pun chiar pe margine, sa ii fie greu copilului sa ajunga la flacara sau la oala fierbinte. nu sunt chiar f estetice, cel putin in catalog nu par, dar sunt practice.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sbogdana spune:

mamici, mare atentie cand mergeti la mare, la padure, in parc, etc..
mare atentie pe ce calcati, si ce se afla in locurile unde se joaca piticii.

Cititi www.jurnalul.ro/articole/94438/la-mare-la-soare-cu-seringile-n-picioare" target="_blank">articolul acesta din JN..

Eu vazusem acum ceva timp filmul 'The jurnalist' cu Cate Blanchet, in care o jurnalista incerca sa demaste mafia traficantilor de droguri, si ce m-a ingrozit cel mai mult in film, ca la un moment dat ea se duce intr-un cartier de-al lor si acolo copii de 3-5 ani jucandu-se cu seringile gasite pe jos..Groaznic

Cred ca noi trebuie sa fim mult mai vigilenti decat parintii nostrii ca traim intr-o lume nebuna

Bogdana & Tahfeem Zara(16 nov 2006)

Mergi la inceput