Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 30
ElenaGiulia spune:
ioanaradumersi de raspuns 
Elena fericita Mamica a Alexandrei(2000)Giulia(2004)si Arthur 28-3-2007
http://b1.lilypie.com/fUZKm3.png
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=19c88ab550e89067185257&utm_source=otm&utm_medium=text_url
florin-a spune:
Cat am lipsit! Probleme de sanatate cu tatal meu ...de asta-i viata! Noutati de la noi..ce sa zic i-am facut gauri de cercelusi fetitei mele Ana-Maria chiar de 1 IUNIE(apropo foarte frumoasa intalnirea voastra...bravo voua)Sambata facem si noi 1luna si jumatate . Pentru fetele care m-au sustinut in alapatare(ghibuadina, ioana radu, roxanici) si nu numai cu parere de rau le spun ca am inceput sa ii bag si completare de lapte praf pentru ca nu se satura numai cu pieptul. Asa ca acum papam o masa tzitzi si o masa formula. Am optat pentru Milumil. Mamicilor ce hraniti bebei cu formula imi recomandati altceva?
va pupic!
florin-a
de Ana-Maria (1luna juma)
diana_jors spune:
Salut,
Cursul ochisorilor: si Alex inca are problema asta, desi foarte putin se mai observa... A avut si el conjunctivita, i-a trecut cu solutie de oxacilina 2%... Cum inca mai avea probleme, am incercat dupa si cu Genticol, dar care nu i-a facut nici rau nici bine, asa ca am renuntat sa ii mai dau ceva, si s-a mai redus fara sa ii dau nimic. (BTW, imi spunea cineva ca imediat dupa nastere li se pune bebeilor in ochi ceva ca sa nu faca nu mai stiu ce boala care ii poate orbi, si unii fac reactie la solutia aia si de acolo ochisorii astia cursi...) Ramaneti doar la curatat cu ser fiziologic si eventual masaj, si o sa vedeti ca trece.
Speriatul de zgomote bruste: probabil detinem recordul... avea vreo 3 saptamani, cand in timp ce motaia la mancare am butonat gresit TV-ul si a bazait brusc. L-a apucat urlatul de abia l-am linistit intr-o ora... evident nici mancare nu i-a mai trebuit
. Acuma s-a mai obisnuit si ma suporta si cand stranut, eventual tresare si isi lasa colturile gurii in jos gata sa planga, dar vorbesc frumos cu el si se opreste.
Legat de mancatul putin(n-am scris pana acuma pentru ca nu e chiar experienta mea): tati al nostru e tot din grupa celor care nu pun strop de grasime pe ei, si mama lui era tot cu el pe la medici si i-a facut tone de analize cand era mic, ca nu ii mananca si nu pune nimic pe el... ce sa spun, azi are 1.85 si kg nici cat mine, si chiar si in ziua de azi mananca o singura data pe zi bine, si inca o data sau max de 2 ori mai rontaie ceva aiurea. Pur si simplu nu ii trebuie de mancare mai mult. Acesta este ritmul unora...
Vitamine: eu am mai luat Elevit...
mi-a zis sa iau 6 saptamani, dar am luat numai vreo 4, ca dupa mi s-au terminat si mi-a fost lene sa imi iau altele. Eu zic ca mi-au facut bine (si nu-mi cade nici parul)... Sa vad ce zice
maine cand ma duc la control, daca sa mai iau sau nu.
Ralualexandrei: Felicitari, si bafta in continuare 
Spunea cineva ca atunci cand ii e somn bebelul ei se freaca la ochi... eu il vedeam pe al meu ca se freca la ochi si nu stiam de ce
Multumesc
, intr-adevar ii era somn ![]()
Intrebare, daca tot era vorba de asta: De la cat timp ati pus bebelul in marsupiu vertical, cu fata spre voi? Pot sa-l pun asa de la 7 saptamani (pe cutia de la marsupui scrie 0+, dar nah...)? Eu l-am pus in marsupiu de la o luna, dar doar orizontal... Problema e ca tati ne lasa singurei o saptamana sau 2, si nu am masina si o sa mai am treburi de rezolvat, si vreau sa stiu cum pot sa-l iau dupa mine cat mai comod pentru amandoi... 
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
alexia3 spune:
Elena giulia incep cu tine...dar nu mi s+a intamplat asa ceva...cred ca daca m+ar inspaimanta ceva as merge la medic sau l-as suna...stiu ce inseamna sa stai cu frica in san si sa incepi sa faci fel si fel de scenarii(poate nu este cazul tau, dar eu.....asa sunt si fac o ntreaga fisa de spital cu repercursiuni....of) poate nici nu mai este nevoie ca s-o fi limpezit pielea la ochisori...iti doresc rabdare, deschidere si curaj sa...fie totul bine.
paxela...legat de mancare...nu te nelinisti...speriel putin ca il duci la dr si ...merge
...am trecut si noi prin o astfel de perioada...manca cand 100 cand 30 apoi 40....sotul ma trimitea la dr cu el, dar ce sa ii spun...nu tusea nu avea febra nu ii curgea nasul nu plangea....era vesel, linistit, cuminte la urechi nu avea nimic....l-am dus la control...copilul sanatos tun. si mintea mea s-a gandit sa-i faca urocultura ca bb fac destul de des infectie de la pampers si este asimptomatica si este insotita de lipsa poftei de mancare... dupa ce i-am dus proba la laborator...s-a pus bebe pe mancare...azi trebuie sa iau rezultatul ... si tot cam atunci mi-a zis pediatra sa incep cu sucul de morcov si mar...poate sa plictisit baiatul de lapte si sa-i mai diversific putin...asa ca bem si suc zilnic....ori sucul ori proba la lab...ori...cine stie ce, dar am gonit lipsa si a ramas foamea. ai rabdare si perseverenta, nu sta mai mult de 30 min la masa chiar daca nu vrea sa manance.
am incercat si eu sa ma uit la poze....dar baiatul meu este gelos, si cand a vazut poze cu alti copiii a inceput sa planga si sa suspine se oprea si se uita la mine si iar la poze si plangea...
gata ca fata mea nu a mancat de dimineata si vine pranzul ...pa
ioanaradu spune:
florin-a eu m-am suparat f tare ca nu am putut sa-l alaptez pe matei decat f putin. bineinteles, supararea m-a "ajutat" sa nu-l mai alaptez deloc, pentru ca am pierdut si bruma de laptic pe care o aveam. dupa ce m-am calmat, m-am gandit si razgandit si am ajuns la concluzia ca si daca ma dadeam de ceasul mortii, tot nu aveam de ales, copilul trebuia sa manance, asa ca multumim lui DD ca exista atatea alternative pt asa zisa "hranire artificiala".
daca bebelina e ok cu milumil, atunci da-i inainte, sa aiba pofta si sa creasca mare. daca vei avea probleme, gen constipatie/deranjat la burtica, atunci poti face trecerea la un laptic cu bifidus. din cate stiu eu, exista nan cu bifidus, iar noi papam topfer cu bifidus.
diferente intre cele 2, nan si topfer:
- cica topfer ar fi cel mai apropiat ca aport de vitamine de necesarul oferit de laptele de mama, insa ma indoiesc ca ceilalti producatori de lapte praf nu tin cont de necesarul unui bebelus. acum depinde de fiecare, ce-i prieste si ce-i place. eu am o prietena care a incercat TOT ce exista pe piata la categoria lapte praf si abia ... abia manca fetita ei lapticul, mai mult cu forta. pana la diversificare s-a chinuit ingrozitor. acum are 10 luni, si a inceput sa-i dea lapte de vaca. si ghici??? mananca lapte de zici ca n-a avut in viata ei probleme la capitolul asta.
- imi spunea o mamica de fetita de 1 an si jumatate ca ea i-a dat nan, la recomandarea unui pediatru din franta, ca cica ar fi singurul care contine aminoacizii care ajuta la dezvoltarea creierului.
acum, eu iar stau si ma intreb: "ceilalti producatori nu stiu despre aminoacizii astia??"
- dezavantaj topfer ... nu-l gasesti decat in farmaciile donna, deci daca nu esti din bucuresti, in tara sunt putine orase in care exista o astfel de farmacie, asa ca poate fi mai greu de procurat.
sper ca nu te-am bagat prea tare in ceata!
sa cresteti mari!
mami de
Matei Stefan 12.03.2007
poze botez - 20 mai
alexia3 spune:
si eu ii dau formula la Bryan. in maternitate dadeau humana asa ca am ramas pe humana. pediatra mi-a dat ceva nume din care sa aleg humana, milumil sau nan si atat ...a spus ca cel putin primele 4 luni sa-i dam un lapte bun, adica cele enumerata...dar mai este si dupa copil...deci FLORIN_A daca accepta cu placere lapte...da-i inainte.
florin-a spune:
Ioanaradunu m-ai bagat in ceata, Se pare ca ii place Milumil avand in vedere ca dupa 4 ore de somn mananca aproape un bibe de 120ml pe nerasuflate.Avantajul meu este ca mai am laptic iar bebelina nu a refuzat sanul de cand ii dau formula.ia si tata ia si bibe.Deranjata la burtica nu am avut-o. Ar fi trebuit sa imi dau seama in functie de consistenta scaunului, nu? Are scaunul galbui spre mustar si e asa cremos..nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun.In schimb mai avem din cand in cand probleme cu colicii.Or trece si astia 
karra80 spune:
quote:eu am pus-o de la o luna cu fata spre mine si deja acuma am incercat si sta fff bine si cu fata inainte.....ca isi tine capul binisor....oricum nu o duc asa pana la 4 luni dar am incercat si e ok...daca ai marsupiul de ;a chicco ca celelalte nu stiu cat sunt de sigure in zona capului si a gatului....
Originally posted by diana_jors
Salut,
Intrebare, daca tot era vorba de asta: De la cat timp ati pus bebelul in marsupiu vertical, cu fata spre voi? Pot sa-l pun asa de la 7 saptamani (pe cutia de la marsupui scrie 0+, dar nah...)? Eu l-am pus in marsupiu de la o luna, dar doar orizontal... Problema e ca tati ne lasa singurei o saptamana sau 2, si nu am masina si o sa mai am treburi de rezolvat, si vreau sa stiu cum pot sa-l iau dupa mine cat mai comod pentru amandoi...
Dianade
Alex (23 aprilie 2007)
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma distrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu
pozici
karra80 spune:
o sa scot una din pozele de pe web....ca nu am stiut...sorry...
Carmina
de
MARIA CRISTINA 8 martie 2007
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
www.onetruemedia.com/shared?p=28e4816245397340f2cea6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">asa ma distrez eu cu mami
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Asa creste puiutul meu
pozici
gabdyd spune:
Hai ca am reluat obiceiul de a raspunde in alt browser.
Despre ochisori ... puneti-le fetelor lapte de mama, stoarceti din tzitzic direcr la coltul din interior al ochisorului si apoi ii intoarceti putin sa le intre bine in tot ochiul. E steril si e foarte bun. Si la a mea i-a curs o data ochisorul si i-a trecut imediat asa, dar trebuie sa recunosc ca nu era grav. Alte minuni din "popor", cica sa ii dau cu pipi de-al ei..., poftim!!!??? Nu, pe-asta n-am vrut s o incerc.
continui cu rasp in mesajul urmator ca am obiceiul sa ma lungesc...
Diana, mami de Julie
14.11.2003 si de Rianna
15.04.2007