Mamici de iulie-august 2007 (58)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ati fugeat fetelor sau inca mai intindeti la rufe?

Eu am terminat cam trei sferturi din treaba, am zis sa vad ce mai faceti. Vad ca e liniste.

Ma intorc la treaba mea.

Luna 29 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Eu am fost un pic pe afara, ne-am plimbat prin centrul orasului cu copilul, cred ca nu am mai fost pe Magheru din facultate. Am dormit un pic si m-am trezit lac de transpiratie in zona capului asa ca m-am dusat si ma simt mai bine, racorita. Problema e ca nu e chiar asa de cald dar cred ca sufar eu cu caldura din cauza sarcinii!

Alina, ma bucur ca esti acasa chiar daca nu ne poti citi! Sa stati cumintele ceva saptamani si apoi sa nasteti!

Eu chiar ma gandeam ca am zis pe 27 iunie ma operez dar daca imi zice dr sa mai stau 1 saptamana, o sa stau. Cu toate astea nu cred ca au gresit varsta sarcinii la Gabi, poate asa a fost sa fie el mai mititel! Dar lasa ca o sa creasca el blond si vanjos, am vazut celelalte 2 capre mici de acasa!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Am terminat si eu treaba, am papat si dormit, trezit ca Deni, dushat.

Acu sa va povestesc criza de aseara. M-a apucat asa o jale, ca dom`le eu cum nasc?

Initial vroiam epidurala, dar anestezista si medicul au zis ca se intampla sa ramana muschiul blocat in contractie, caz in care medicul a zis ca se mai practica sa impinga moasa burta (iar, risc sa se rupa uterul) si el prefera in cazurile astea sa bage forcepsul.

E! Cand am auzit de forceps m-au apucat toate alea! Eu stiu un baiat frumos de 20 si ceva de ani, surd din cauza forcepsului....

Si asa ca de o luna stau si meditez ce ma fac. Nu mi-e atat de frica de nastere (binecuvantata inconstienta probabil), dar as muri daca ar pati ceva copilul (si as mai lua cu mine pe lumea cealalta probabil tot personalul din sala...sa nu ma plicti ).

Si da-i si plange de nu mai stia saracu` iubi ce sa zica (oricum tot ce ar fi zis era prost si neavenit....stim noi ).

Data viitoare, marti, merg cu o noua tema...sa vedem ce si cum cu cezariana (optim din punctul meu de vedere sa lase nasterea sa se declanseze si anestezie rahi).

Iar daca nu se poate nici asa, iubi vrea sa apara fii`su de ziua lui, adica pe 31 iulie

Gata, am terminat!

Simona 31+ Matei Hisham

Nu e suficient sa apartii speciei umane ca sa fii om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Alina.a, ne bucuram ca esti acasa; uite asa, usor, usor, trec saptamanile.Anto, asa o fi.Ghinet, te-ai suparat tu pe domnu' da' si cand o veni acasa cu kilu' de mere sa vezi cum uiti de suparare...Simo, o sa vezi cum se vor rezolva toate.Ma duc si eu sa fac o supa cu galuste si curatenie, ca poate nasc si n-as vrea sa las mizerie acasa.

Mergi la inceput

Simo eu pana la urma dupa ce am vorbit si cu prietena mea care a nascut si a avut epidurala pana la urma m-am decis: nasc cu epidurala dar numai in conditiile in care o cer eu. Mai exact voi sta cat pot acasa, apoi voi merge la spital si imi vor spune dilatatia apoi cand eu decid ca nu mai pot suporta cer epidurala. Daca ajung acolo caci prima oara a fost perfect natural si n-am murit, n-am plans, n-am tipat.

Eu una te-as sfatui daca vrei sa nasti natural sa iti cumperi trusa dar sa astepti pana cand crezi tu de cuvinta, nu sa o pui asa imediat. Despre forceps e adevarat ca sunt riscuri dar riscul forcepsului exista la orice nastere, sunt copii sanatosi (cele mai multe cazuri) si sunt si accidente care sincer se pot intampla la orice fel de nastere, dar sigur nu e cazul sa ne panicam.

Te pup si nu mai plange ca n-ai de ce, ai sa vezi ca nu e dracu' asa negru. Eu una sunt control freak (si vad ca nici tu nu esti departe de mine) si nu suport ideea de cezariana caci eu trebuie sa stiu tot, sa vad tot, si am mai mare incredere in corpul meu decat in doctori, anestezisti etc. D'aia nici nu m-am imbatat niciodata caci nu suport ideea de a nu-mi putea controla comportamentul, corpul etc. In fine, vezi cum e si cu ceza si stai linistita ca de iesit tot iese el de acolo.

Luna 29 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Simo, daca stiam, faceam un cor al bocitoarelor (ce artistic ar fi sunat pe doua voci!) ca si pe mine m-a palit o angoasa de aia criminala in legatura cu nasterea. Teoretic, eu m-am decis pe nastere vaginala fara epidurala (vorba ta, zi-i inconstienta si da-i pace, dar am o chestie legata de intepatura in coloana peste care nu pot sa trec nicicum). Dar daca n-o se poata??? Daca nu e bine pozitionata bebelusha, daca n-am eu putere s-o imping si asta ar fi culmea - daca n-o sa ma dilat suficient?!

Unde mai pui ca acusi inchei 7 luni de sarcina si mereu m-am pregatit psihologic pentru pragul asta din cauza contractiilor. Nu stiu de ce mi s-a pus mie pata ca daca trec de 7 luni, de acum pot oricand sa nasc. Si ma gandeam cu groaza ca eu n-am apucat sa discut nimic cu gine despre nastere, ca nu stiu cand sa ma duc la spital si cate si mai cate...

Cred ca n-am asteptat asa de tare o programare la gine de cand sunt eu. Vreau sa aud din gura ei ca sunt pe maine bune, asa bleaga si angoasata cum ma vedeti.

Acu am terminat si eu...

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by valen
Ma duc si eu sa fac o supa cu galuste si curatenie, ca poate nasc si n-as vrea sa las mizerie acasa.

M-ai terminat cu fraza asta.

Eu am zis ca atunci cand oi naste nasc aici in direct ca nici de nebuna nu ma duc la spital pana nu simt ca nu mai pot. Urasc spitalele fie ele si englezesti.

Luna 29 sapt+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Valen m-ai terminat..esti practic cu copilul intre picioare si faci curat . Parca ma vad si pe mine in situatia asta.

Lia ai descris perfect sentimentul (si iar imi vine in gand bancul ala cu "si eu tot curva da nu stiu sa zic asa frumos ca dansa" )

Luna nu stiu ce m-a apucat, zau...imi trec prin minte cele mai horor scenarii, ca nu am sa am putere sa imping, ca o sa fie colul prea dur etc etc...toate terminandu-se cu imaginea lui nea` cu forcepusl in mana intre cracii mei

Simona 31+ Matei Hisham

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by Simo78

Lia ai descris perfect sentimentul (si iar imi vine in gand bancul ala cu "si eu tot curva da nu stiu sa zic asa frumos ca dansa" )

Simona 31+ Matei Hisham

Azi am facut senzatie cu bancul tau in vreo doua situatii!
Cred ca la urma urmei e normal sa ne gandim la chestiile astea, mai ales eu, fara alte nasteri la activ. Si ideea ca atunci "o sa stii" ce si cum (asa-mi spune mie toata lumea, sa nu-mi fac nici o grija ca in clipa aceea o sa le stiu pe toate!) nu ma prea incalzeste... Daca le-as sti pe toate, vorba Lunei, as naste acasa linistita, ce sa mai dau bani pe taxi, mai stric siesta vreunui medic pe acolo. Mai ales in iulie, pe caldurile alea...

In fine... Am incredere in gaza mea mica. Unde n-o sa ma descurc eu, sper sa puna si ea umarul ,ca o tipa temperamentala ce este si sa-si revendice locul pe lume!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

salutare si de la mine. acum m prins si eu liber la calculator.

olguttza "explicatiile" despre anestezie nu merg asa ca te rog sa imi dai si mie adresa caci ma intereseaza subiectul.

anya . multumim pt vesti.

alin.a bine ca esti acasa. mai ai putina rabdare si se face bb mare. sa stai cuminte in pat.

oana stai linistita in pat ca pana la urma face sotul treaba. si la mine a fost asa. stai in pat, nu face nimic, dar nici el nu facea. cand a vazut ca se ingroasa gluma si e praful peste tot, plus ca noi faceam foamea s-a pus baiatu pe treaba. am renovat si noi apartamentul, dar 99% din treaba a trebuit sa fie facuta de el. deci se poate pana la urma.

acum a vazut ca mai fac cate ceva prin casa si nu mai spala nici vasele, dar il iert caci munceste destul de mult.

simo parerea mea e ca mai bine sa lasi prostiile si sa nasti natural. eu inca mai sper ca se poate si in cazul meu desi am o cezariana la activ si medicul mi-a spus ca n-am nici o sansa la nastere naturala. dar eu tot sper. pana la urma orice nastere are riscurile ei.

lia o sa te descurci tu o sa vezi.

valen tu chiar nu poti sa stai in pat?
de fapt zic si eu, dar la prima sarcina eu pierdeam lichid bine mersi si in loc sa merg urgent la spital (trebuia sa fac cezariana caci nu puteam sa nasc normal) eu am pus la spalat si am mai stat si sa intind rufele.

28+ 21.07.2003
poze

Mergi la inceput