Copiluti de mai-iunie 2005 (39) - It's show time!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Christina, chestia de la yahoo cred ca este ceva mai noua cu download-ul, asa ca nu esti dusa Iar pentru upload eu mi-am mai instalat o chestiuta sa le incarce grup, nu una-cite-una.

La Alisa au camere de 160 si camere de 130. Cele de 160 sunt mai mari si mai spatioase. Comparabil cu camera 5 era cea de deasupra ei de la etajul 2, camera 11. Pe site-ul lor scrie care anume camere sunt de 160 si care de 130. Intreaba si daca e pat matrimonial sau sunt doua paturi lipite, ca aveau ambele variante.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Teddy, zau ca te compatimesc. Andrei este un inger fata de Alyssa, si tot m-a adus la capatul rabdarilor de cateva ori. Pentru ca in prezenta lui Costi este super maimutza si sta numai agatat de gatul lui, nu mai asculta de nimeni, nu vrea sa auda de altcineva. A fost total anti-sociabil si la petrecerea de ziua lui si la intalnirea din parc.
Cand e cu mine acasa ma incearca pina explodez, vineri l-am lasat si eu sa urle sa vad cat il tine, dupa 10 minute a obosit si a adormit. Se pare ca a ta are antrenament si la chestia asta. Chiar nu stiu ce sfat sa-ti dau.
Eu am vazut cum il "dreseaza" bona pe Andrei, este riguroasa si consecventa. Cu noi nu vrea sa urce scarile singur, cu ea merge pe jos de acasa pina la Roata mare. Asa a reusit ea si cu olita, si cu mancatul la locul lui la masa si cu statul la televizor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Tdi, asta voiam sa spun si eu, consecventa si fermitate cu blindete. Si eu am avut o perioada cind Tudora nu mai voia nimic altceva si urla pina ce primea ceva de sus (am in bucatarie un dulapior unde pun cereale, biscuitei si alte porcarioare, de care le dau doar atunci cind cred eu ca e cazul). Ei bine, din momentul in care a aflat ca exista asa ceva, devenise dependenta de ce e acolo sus, putea sa fie orice, numai sa fie de acolo. Si urla de mama focului pina cind ma enervam si ii dadeam, dar ea mai voia si eu ii spuneam nu, si iar urla, si iar ii dadeam... Pina cind am zis stop! I-am zis lui tati de fata cu fetele ca nu vreau sa mai cumpere nimic pentru dulapul de sus! Si am pus acolo muffins facut in casa, cereale organice fara zahar, stafide si alte fructe uscate, mere curatate si taiate felii sau legume in pungute. Si cind intinde mina ca vrea ceva de sus, ii arat ce este si isi alege ce vrea... si sa stii ca maninca. De oluna nu mai este nici un biscuit sau alte porcarioare cu E-uri acolo si fata maninca ce este. Asa si cu desenele, ma innebunise, tot timpul cerea sa vada, nici nu conta ce, desen sa fie. Si urla si se tavalea pe jos si facea in toate felurile de imi venea sa-i mut gurita... Agata plingea ca vrea desenul ei, Tudorei nu-i placea desenul si urla ca il vrea pe al ei si eu eram capiata... Pina cind am zis si aici stop. Le-am spus ca desenele se pun o data pe zi, unul la amindoua sau cite unul pentru fiecare, la ore diferite, cum aleg, dar daca au ales asa ramine si m-am tinut de cuvint. Am avut parte de vreo doua saptamini de urlete, dar cind au vazut fetele mele, mai ales cea mica, ca aia urla cel mai tare, ca nu au incotro... daca vor desene se uita cind vreau eu si cit vreau eu. Daca nu le convine, nu mai au deloc si gata. Cu mincatul la fel, lor le place sa manince cind se uita la desene (stiu, ca si mie imi place sa maninc la calculator, deci de la noi au invatat), dar in ultimul timp voiau numai acolo sa manince si numai cu desene. Iar am fost nevoita sa tai macaroana, ca ajunsesem cu nervii la pamint, le-am comunicat foarte ferm ca le inteleg ca le place sa manince la desene, asa ca au dreptul la o singura masa pe zi la un singur desen (cea de seara, de la 6.30-7.00 - asa am si eu timp sa pregatesc baita, pentru ca ele stau linistite la desene si maninca). In rest se maninca in bucatarie! Crezi ca nu au urlat!?! Mai ales caprita mica... Dar s-a terminat! Ai sa vezi cit de simplu e, totul e sa simta si sa vada ca nu are incotro... va gasi ea alte lucruri de care sa se lege si sa se crizeze, nu zic nu, dar cu consecventa si fermitate le vei rezolva. Cu somnul in schimb nu stiu ce sa-ti spun! Sa stii ca acele lucruri pe care le maninca au tot felul de chestii in ele care o pot agita. Si cantitatea de zahar o poate agita, si prea multa carne sau mincarea prea consistenta. Dar eu cred ca asa s-a obisnuit sa faca si va fi fff greu sa o dezveti aici. Am exemplul Agatei, care pina la 3 ani si jumatate m-a terorizat cu somnul, adica cu nesomnul. La noi s-a reglat cit de cit aceasta poveste, slava Domnului, ca au inceput sa doarma bine, Agata toata noaptea, iar Tudora se trezeste cel mult o data ca sa se duca linga sora-sa sau sa vina linga noi. Dar le-am mutat de ceva timp ora de bagat in pat la 8.30, fara drept de apel! Vor bine, daca nu sting toate luminile si nu decit sa stea singure prin casa. Lectura se face inainte de aceasta ora si la 8.30 le atrag cu povestea spusa pe intuneric, cine nu vine... pierde! Si uite asa le tin in pat, dar spun povesti pina ragusesc. Deci... pina le adorm, imi ies peri albi, dar macar sint libera de la 9.30, citeodata chiar de la 9, pina dimineata! Si poate si de aceea ma simt mai bine, ca dorm si eu, in sfirsit, aproape toata noaptea, de la 1 la 7. Pentru ca de cind le culc atit de devreme, la ora 7 sint in picioare, si simbata si duminica. Dar prefer asa, decit sa nu dorm deloc si sa ne terorizam unele pe altele.

Tocmai ma laudam ca ma simt incredibil de bine, si ieri m-a palit o durere de cap din aia de zile mari, am stat numai cu comprese si intinsa, si nici acum nu ma simt prea bine, am capul tot greu ca o banita. Si cind ma gindesc cite am de facut, mai ales de invatat... ma si mai tare durerea de cap. Va pup!

Edit: Ah, voiam sa va spun ca am vazut toateee pozele puse in ultimele zile!!! Dar fiind atit de multe nu am cum sa ma desfasor acum cu comentarii. Si eu am avut aceeasi senzatie, ca au crescut si s-au schimbat puiutii vostri. Sint copii in toata regula!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pengunica spune:

LA MULTI ANI OANA C! SA fii fericita alaturi de cei dragi.

NELIAam luat aminte ,in ultimul timp si Benica a inceput sa fie din ce in ce mai rautacios ..... imi par tare bune metodele tale,se cunoaste ca ai experienta...felicitari pentru reusite.
OMUSTATAmultumim pentru apreciere....

Cum in ultimul timp nu am parte decat de evenimente,, speciale..,,.tin sa va anunt ca am facut o entorsa de toata frumuseteacand iesesam din casa am calcat stramb(nu am mai purtat tocuri de mult )si acum am un picior cat un pepene,ma doare de mor...am fost astazi la doctor si nu am rupt nici un oscior ...mi-au dat ei un fel de comprese dar si asa cred ca dureaza o saptamana pana o sa pot merge normal.Nici de condus nu mai poate fi vorba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

fetele am intrat doar un pic sa va zic de noi.

imi pare tare rau ca nu am ajuns mai devreme la intalnire sa prindem si noi pe toate lumea. dar imi e tare greu sa-l scot pe tati din casa devreme. oricum primul pas a fost facut si sper sa se repete mai des.

noi ne-am imbolnavit tare rau. si gaga si eu. sambata noapte ea avea 39.5 si eu niste frisoane de n-am patit in viata mea. tremura patul cu mine. m-am mobilizat duminica sa merg cu ea la spital si a intrat pe antibiotic. mi-a recomandat si mie dar n-am putut sa-l iau. am vomitat imediat. n-am mancat nici eu nici ea nimic ieri. astazi a fost ceva mai bine. a stat tati cu noi. acum a plecat si el in cta. oricum am zacut amadoua si am dormit non stop. gaga pare mai bine. iar eu care pana pe la pranz muream de frig acum stau cu prosopul de gat ca curg apele de pe mine.
o sa va mai dau de veste

mami de annelies (30.06.2005)
urmeaza poze noi :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Nelia si Gabitza, va multumesc pentru sfaturi si incurajari...chiar am nevoie! Pengunica, sanatate si ai grija sa nu ajungi ca si mine sa ti se urce copilul in cap, atunci e mai greu sa iei masuri.
Am stat si am cugetat, cum se zice prin ardeal...problema mea din pacate e mult mai complexa. daca ar fi vorba doar de o pitika rasfatzata m-as mai descurca cumva...e mult mai mult...in 2 cuvinte, simt ca m-am inhamat la o carutza mai grea decat pot sa duc.
Nelia, si noi avem "dulapul de sus", obiect de disputa la sange cu Aly si tac-su, ca si el e un pofticios nevoie mare. am rezolvat o parte din circ dupa ce am aruncat multe din chestii direct la gunoi. pitika a prins cu amandoua mainile punctul meu slab si profita, imi este tare greu sa fiu ferma pe termen mai lung...deh, consecventza, bat-o vina nu e o calitate definitorie la mine. tac-su este total de neajutor (sa nu zic ca inrautateste situatia), primele 5 minute face pe durul apoi iti da si haina de pe el, vorba aia. daca pitika nu vrea sa manance ce i-am pus in farfurie el insista si incearca sa o convinga cu buna, apoi facand pe seriosul, apoi ii da drumul cu "nu mai primesti nimic, o sa ramani cu burta goala!" si dupa cateva minute zice "saraca, vrei sa ramana cu burta goala, hai sa-i dam...(clar ceea ce si vrea pitika, gustari sau biscuiti)."
Gabi, si eu fac parte din categoria mamelor ignorate in prezenta tatilor, ba de cele mai multe ori ma impinge afara din camera cand se joaca sau citesc povesti...nu ma deranjeaza deloc ptr ca asa am putin respiro sa mai fac una alta prin casa fara sa stau cu maimutza printre oale, apoi cu mine e toata ziua, e normal sa-si doreasca sa stea si cu el (si sa-i frece nervii si lui, as mai adauga.). stiu ca o persoana straina reuseste sa se impuna mai bine decat parintii, voi ati avut noroc sa gasiti o bona ok din toate punctele de vedere.

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Elly, imi pare rau sa aud ca sunteti bolnave...sper sa treaca repede, multa sanatate!
Monu, la voi cum merge? sper ca sunteti mai bine si n-a trebuit sa mai mergeti pe la spitale.
Nelia, imi pare rau ca te doare iar capul, sper sa scapi de neplaceri si sa te bucuri pe deplin de bb din burtika. Astept cu nerabdare sa ne povestesti reactia fetelor (si eventual a soacrei) cand or sa afle.

Elisor, ti se simte absentza!

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Tdi, tocmai de aceea am si insistat pe consecventa pentru ca asta imi lipseste si mie, trebuie intii sa mi-o impun mie si apoi sa le-o prezint fetelor. De aceea imi si este greu, desi stiu foarte bine ce am de facut (la teorie nu mai intrece nimeni!), nu sint la fel de tare si in practica. Si inca cu copiii m-am intrecut pe mine insami, pentru ca alfel, daca ar fi sa ma las de capul meu... vai mama lor de consecventa, organizare si altele din astea. Dar eu sint si genul ca atunci cind nu mai pot, nu mai pot! Am limitele foarte sus sau jos, depinde de unde apuci problema... dar si cind am ajuns la ele, s-a terminat! Ei, in unele privinte cu fetele am ajuns si atunci am luat masuri. Am mai ajuns si in altele cu mine, am luat si acolo... mai am si cu sotul citeva limite aproape atinse, le voi rezolva si pe acelea... si parca e mai bine!

Am citit ce ati mai scris, din urma, dar nu apuc sa va raspund, ca ma car sa-mi termin tema pe care trebuie sa o predau miine. Si am si test dimineata, si un examen grei joi... Si nu pot sa invat decit pina la 3 si la noapte, dupa ce culc maimutele. Ca astazi la 4.30, inainte de a o lua pe Tudora de la gradinita, are Agata programare la dentist. In locul dintelui care a cazut, ii creste frumos si corect un altul. Alaturi de cel cazut i se clatina de vreo doua saptamini cred un al doilea dinte, am incercat sa trag de el, dar nu iese. Ei, problema este ca, in spatele dintelui care se clatina, asa, intr-o dunga, a iesit un dinte si nu inteleg ce e cu el acolo, ca nu e nici in dreptul dintisorului care se clatina, nici aproape de el, e undeva pe gingie. Si vreau sa ma duc sa o vada, sa-mi spuna ca e corect, ca poate trebuie ajutat sa iasa mai repede cel care se clatina ca sa-i faca loc celui din spate. Doamne, are niste dintisori de lapte atit de frumosi si egali... mi-e groaza ce poate sa-i iasa acum, asta a fost si este frica mea de cind am copii: sa nu semene cu mine la dintii definitivi! Si cu ocazia asta se va uita doctorul si daca e totul in regula, sa nu aiba vreo carie pitita, daca mai trebuie curatati... Eu ma uit cu o oglinjoara speciala de dentist cam de doua ori pe saptamina si ii ingrijesc din cale afara... numai ca nicioadata nu poti sa stii. Abia astept sa ma linistesc! Ca de aseara de cind am vazut strimbatura aia de dinte in gurita ei, o vad numai cu dintii strimbi si uriti!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Am incarcat si eu o parte din poze pe contul comun, in acelasi album cu Chris, da nush ce dreq am facut ca le-am pus de mai multe ori. O sa intru dupa ce culc capcaunii sa le sterg pe cele care sunt puse in dublu, triplu exemplar si sa le pun pe restul.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Andreea, m-am uitat pe contul de poze, nu sunt puse in dublu-triplu exemplar. Sau ai apucat sa le stergi? Mi s-a intamplat si mie la o incarcare o data sa-mi zica yahoo ca o poza este dubla, dar cand am intrat a doua oara nu era nici o dublura.

Mergi la inceput