contractii sau miscari ale bebeului?

contractii sau miscari ale bebeului? | Autor: nikol31

Link direct la acest mesaj

fetelor, va rog sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema. peste 2 zile intru in saptamana 25 si de aproximativ 2 saptamani am tot felul de senzatii ciudate in burtica. adica, sa incerc sa va explic. uneori simt cum mi se strange burta asa pentru cateva secunde apoi se lasa. alteori simt asa cam ca o umfletura pe burta si se intareste in zona respectiva. alteori si foarte des cand pun mana pe burtica o simt tare si asta de foarte multe ori in cursul zilei. daca nu as pune mana nici nu as simti ca este mai tare ca de obicei. alteori simt numai asa o portiune din burtica chiar de sub ombilic ca se intareste.am impresia ca mai tot timpul imi apasa ceva pe vezica. nici nu mai stiu ce simt. ajutati-ma sa fac diferenta intre rasucirile lui bebe si contractii. sunt cam ingrijorata de aceste senzatii, mi-e teama sa nu fie ceva probleme. cum simt cand bebele se rasuceste si se misca? lovituri de picioruse si de maini am reusit sa identific prin niste mici zvacnituri in burta, dar restul ...? nu stiu ce sa mai cred.please help
24+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

eu sunt in sapt. 24, deci tot pe acolo. Eu simt asa: zvacnituri, burta se intareste, dar cand pun mana dispare intaritura si se linisteste tot. Eu zic ca e bebe. Dar mai mult nu as stii sa iti zic si nu as vrea sa iti dau informatii gresite. Sa ne mai tii la curent. Sincer, cred ca si la tine tot bebe e....

Bucurati-va de viata si de ceea ce aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

chiar nimeni nu stie? nimeni nu se confrunta cu astfel de senzatii? haideti fetelor, nu ma mai tineti atat cu ingrijorarea asta!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by nikol31

chiar nimeni nu stie? nimeni nu se confrunta cu astfel de senzatii? haideti fetelor, nu ma mai tineti atat cu ingrijorarea asta!!!!

Nikol, ai aici toate raspunsurile pe care le cauti:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98809

numai bine tie si bebelushului!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 10 saptamani!

Mergi la inceput

multumesc lia. am tot citit la ''contractii nedureroase'', dar chiar nu m-am lamurit care este diferenta!!!! daca poate totusi sa-mi explice cineva exact care este diferenta?! va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

nikol31 si eu am patit asa.la 25 de sapt am avut un episod de 6-7 zile de contractii nedureroase(care duc cum cred ca stii duc la scurtarea colului).eu cand am vazut ca sunt destul de dese am fost la medic si am primit tratament(care l-am tinut pana au disparut contractiile).contractiile sunt acele intariri ale burtii(ai senzatia ca te strange tare burta in locul respectiv) care tin cateva secunde si te lasa.cand bebele se impinge si deformeaza burta, de obicei eu daca puneam mana pe burtica si simtea caldura palmei fugea inapoi, iar la contractie degeaba pui mana ca nu se opreste.
sper ca ti-am putut fi de folos.
sfatul meu este ca daca ai contractii(intariri ale burtii) dese sa vorbesti cu doctorul tau.

ps. eu am incercat sa opresc contractiile cu no-spa si cand am vazut ca nu trec m-am dus la doctor ptr ceva mai puternic.

36+Riana Alessya

poze

bebelina mea

Mergi la inceput

quote:

multumesc lia. am tot citit la ''contractii nedureroase'', dar chiar nu m-am lamurit care este diferenta!!!! daca poate totusi sa-mi explice cineva exact care este diferenta?! va rog

Mai clar de atat?

Sa veeedeeeem... Cand am contractii nedureroase simt ca efectiv intreg uterul se strnge asa, ca un pumn care se inchide incetul cu incetul. Senzatia e oricum pe toata burtica, nu doar pe o parte. Mi s-a intamplat si mie cand eram foarte relaxata sa simt ca partea dreapta s-a facut ghem si era mai tare decat restul burtii. Insa nu avusesem deloc senzatia aceea de tensiune cu care eram familiarizata. De aceea cred ca donsoara impinsese funduletul mai la vedere (sau capusorul, cine stie!) Am mangaiat-o si am stat un pic e vorba cu ea si dupa o vreme s-a mutat...

Am intrebat-o si eu pe doctorita si mi-a spus ca atata timp cat nu se strange toata burta ci doar o parte, inseamna ca e doar bebe care face gimnastica si nu contractie. Contractia este cand se intareste toata burta. Eu pana acum pot spune ca nu am avut deloc contractii, pt ca la mine se intareste numai in partea de sub burik si daca vb cu ea sau pune tati mana, imediat da un picior si fuge.

Am reluat niste raspunsuri de pe topicul celalalt, sper ca fetele nu se vor supara. Ce a ramas neclar, poti sa ne explici tu un pic mai detaliat?

Mai avem 10 saptamani!

Mergi la inceput

multumesc. nu mi-e clar de unde vine senzatia aceea de inatarire a burticii fara sa simt presiune, fara sa simt ceva care se strange. pur si simplu devine pentru cateva secunde mai tare sub ombilic, nu toata burta si cand pun mana simt asa ca am ceva inauntru... stiu ca am dar nu stiu in ce masura ar trebui sa simt treaba asta. asta ce e?

Mergi la inceput

quote:

multumesc. nu mi-e clar de unde vine senzatia aceea de inatarire a burticii fara sa simt presiune, fara sa simt ceva care se strange. pur si simplu devine pentru cateva secunde mai tare sub ombilic, nu toata burta si cand pun mana simt asa ca am ceva inauntru... stiu ca am dar nu stiu in ce masura ar trebui sa simt treaba asta. asta ce e?

Probabil ca e o contractie nedureroasa mai slaba. La varsta asta a sarcinii nici nu e bine sa ai contractii prea puternice. Si sigur ca nu are cum sa ti se intareasca toata burta, se intareste numai uterul, deci ceea ceea ce simti mi se pare super ok. Daca acel ceva pe care-l simti tu misca, e clar copilul - logic, nu? Pentru ce-ti faci atatea probleme?!

Editez ca sa mai adaug un lucru: oricum, la o sarcina normala poti sa nu fii deloc constienta de contractiile nedureroase pe care le ai. Simptomele sunt extrem de vagi iar in timpul unui program normal, n-ai vreme sa-ti rasanalizezi senzatiile. Am o multime de prietene care au dus usor sarcina si care habar n-au ce-s alea contractii nedureroase! Stiu ce-s durerile de nastere si atat, ca pe alea n-ai cum sa le ignori!

Mai avem 10 saptamani!

Mergi la inceput

hai ca stiu ca v-am zapacit. dar mai am o intrebare. dar acele intariri ale burticii care nu creeaza nici o presiune sau o strangere au vreun efect asupra colului? ar trebui sa-mi fac probleme sau numai daca acelea mai puternice in care imi simt tot uterul incordat ar fi multe??? ca din acestea am toata ziua, cel putin de 5 ori intr-o ora simt ca burtica este mai tare. e adevarat ca de cand am sesizat mai tot timpul sunt cu mana pe burtica, am denevit paranoia!!!!! scapati-ma de acest fenomen patologic!!!

Mergi la inceput

quote:

hai ca stiu ca v-am zapacit. dar mai am o intrebare. dar acele intariri ale burticii care nu creeaza nici o presiune sau o strangere au vreun efect asupra colului? ar trebui sa-mi fac probleme sau numai daca acelea mai puternice in care imi simt tot uterul incordat ar fi multe??? ca din acestea am toata ziua, cel putin de 5 ori intr-o ora simt ca burtica este mai tare. e adevarat ca de cand am sesizat mai tot timpul sunt cu mana pe burtica, am denevit paranoia!!!!! scapati-ma de acest fenomen patologic!!!

Cred ca numai tu singura poti sa te scapi de orice vrei tu! Si ca sa te linistesti, fa un eco unde sa-ti masoare si lungimea colului si gata problema! Discuta detaliile astea si cu ginecologul si vezi ce-ti spune el.

Mai avem 10 saptamani!

Mergi la inceput