Mamici de septembrie - octombrie 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Fetelor, cucuietelor, va cer un sfat! Please.
Ce sa fac, sau ce ati face voi cu jobul dupa ce vine cel mic?

Aici e asa: ai 3 luni concediu dupa nastere - la noi la firma 4, ca am ceva vechime. Acuma mai dreg eu cumva o luna cu concediu de odihna sau asa si aduc copilul la 5 luni.
Buuun.
Acuma pot sa ma intorc cu program de 60% sau 80% sau... ca acum, 100%.
Sau sa stau cu bebe si sa-mi dau demisia si basta. Reintrarea in job dupa pauza de bebe e f dificila.

Acuma am proiectul meu, care merge f bine, seful meu nu ar vrea sa ma piarda si parca nici eu nu ma vad iesind complet... Daca vreau doar 60% job, nu ma vad ca project manager in continuare, deci o las mai moale cu 'cariera'...

Sunt foarte indoita si nu stiu ce sa fac!?!
Ba am ambatz profesional, ba ma coplesesc sentimente materne: cum sa-l las asa mic in grija altcuiva, etc.
In functie de decizia asta incep sa construiesc si solutia ingrijirii bebeului: cat poate veni mama/soacra, daca angajez o nanny (si ii dau tot salariul meu !!), de cand intra in discutie cresa - mi se pare micutz la 5 luni...

Voi, mai ales cele care deja aveti un copilas, cum vedeti situatia? Ca eu nu stiu cum voi gandi dupa nastere...

Merci de orice opinie si idee - am senzatia ca ma invart in cerc.

V-am pupat si va multumesc

Piciulika 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Fug la o plimbare - s-a oprit ploaia, dar nu pentru mult.
Revin mai pe seara; mor de curioasa cum vedeti voi lucrurile!

Piciulika 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Offf, al meu se pregateste sa plece... Urasc sa stau singura. Mai ales cand stiu ca se duce la sala, ma umplu de fericire... Ce dracu placere o mai fi si asta sa stai sa ridici sute de kilograme pana simti ca iti cad oualele????? Ce oameni nesocotiti! Cica asta e sanatate la pahar... Sigur ca da.. Si daca da masina peste tine maine, ti-ai pierdut jumatate din viata pe drumuri la sala, in loc sa te bucuri de viata si sa respiri fiecare moment...

Bebe Yannis Edmond in evolutie

Mergi la inceput

Bai, da' sunteti culmea! Unde dispareti mai asa cu toatele?
Roxano, pai tipai dupa mine ca care pe unde sunt si acum tu ce facusi? D'apoi e frumoas asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Anisio, io spun prezent. Da' abia am ajuns acasa (desculta), si acu' imi trag sufletul.

Piciulika, ce intrebi tu e un subiect delicat si cu multe implicatii, iar eu una nu o sa iti dau sfaturi. O sa iti spun insa cum mi s-a intamplat mie. Poate nici nu sunt persoana cea mai indicata sa dau sfaturi, pentru ca sunt considerata de unii (binevoitori) "carierista fara scrupule". Am inghitit destule "coplimente" de genul asta, inclusiv din partea familiei (soacra, evident). Eu m-am intors la servici cand Miruna avea trei luni si jumatate. Daca nu ma intorceam, ratam niste oportunitati care nu s-ar mai fi ivit veci pururea. Mi-a fost extrem de greu sa-mi stiu copilul acasa, fara mine, dar pentru noi s-a dovedit cea mai buna solutie, atat material cat si ca evolutie profesionala. Uite ca acum am ajuns in situatia de a avea al doilea copil, insa de data asta sunt pe pozitia de a decide singura modul cum se va desfasura concediul meu de maternitate si ce se va intampla dupa ce voi naste. Voi munci mai mult de acasa.

Si sincer, copilul meu e super dezvoltat, super destept (si nu ma laud), super independent si descurcaretz, fara sa fi stat cu ea 24 ore din 24. Pentru mine e mai important ca toti sa avem satisfactiile noastre in familie decat sa facem sacrificii (unele inutile si mai mult nocive decat binevenite).

Asa ca tu o sa stii cel mai bine. Iti spun insa sigur un lucru: nu o sa poti sa decizi asta acum, inainte de a naste. Sper ca decizia pe care o sa o iei sa fie una satisfacatoare pentru voi toti, si nu numai pentru unii. Pup.

Ana 24+ si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

buna tuturor burticilor
sa nu dati cu pietre ca nu am scris, da nu am avut nici o inspiratie, am fost deprimata de atata stat in casa mai mult singura, da am citit tot sunt cu lectiile la zi.
va compatimesc pe cele racite , bagati lamaie multa si ceai (face bine pe caldura), despre picioare ce sa va zic am niste gambe , dr. zice ca e placenta jos si apasa pe uretere si ca nu am ce sa fac, sa le tin mai sus.
de azi am inceput sa merg la serviciu si a fost foarte bine , o sa stau cate 5-6 ore sa nu ma obosesc foarte tare, am innebunit azi colegii de birou am vb tot timpul si am facut treaba pt 3 zile, au trecut orele pe nesimtite.
in rest suntem bine ,colul este in continuare scurt dar bine inchis, am fost la eco sapt trecuta, ne dezvoltam normal, avem 5 zile avans si 850 g, avem si poze cu pe care o va chema Miruna.

poze
26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Nana, sa te bucuri de calatoria asta! Ce frumos va fi! Drum bun! Chiar ma intrebam, pe unde esti!

Pe mine iar ma doare gatul, sper sa nu racesc totusi! In sarcina asta, asa sensibila am fost cu gatul…drept e ca nu prea s-a declansat nici o raceala, dar tentative cu duiumul. Enervant!
La mine picioarele nu se umfla tare, dar fenomenul exista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Prisi, bine ai revenit. Bravo pentru BB Miruna! (Dupa cum vezi, am si eu una acasa). Ai grija cu munca, sa nu exagerezi totusi.

Gabriela, ai grija mama cu gatul, sa nu faci vreo amigdalita, sau alt pocinog, tocmai acum. Incearca miere si lamaie.

Ana 24+ si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Gabriela, draguta, ai mare grija ca la mine asa a inceput distractia... Ma durea in gat si nu am dat importanta. Masina mea e decapotabila si ma tot fataisem prin oras cu plafonul descoperit. M-am gandit ca am respirat ceva aer rece si de aia ma sacaia gatlejul... Apoi a inceput petrecerea... Si o tot tin asa, ca vad ca nu mai scap. Al meu cica sa stau eu linistita ca 4-5 zile nici nu am sanse... M-a sprijinit, nu stiu ce sa zic... Adica m-a intarit asa si ma gandesc ca ma pot baza pe el... Apoi a venit si Roxana sa-mi spuna ca trebuie sa las boala sa-si faca damblaua... Deci am intrat in hora si iote-ma ce joc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Am venit si eu de la eco bebe e bine si binenteles ca a crescut are 810g, iar colul e lung si inchis cu toate contractiile mele de care ma speriasem ca nu trec nici cu antispastice. Dar nu ma intrebati de culoarea caruciorului ca la fiecare eco facut se schimba sexul daci nu as vrea ca la cateva saptamani sa il schimb iar. Poate doar eco 3d sa ma mai convinga desi la eco morfo am vazut si cateva imagini 3d dar nu statea in pozitia care trebuie.Am vazut ca si alte fete au fost la eco Andreea ce poze superbe mai ca as face si eu 3d daca ar iesi asa bine.Sabina Y. binenteles ca e o dulcica fetita ta.Prisi acum am vazut si bebelina ta. Of, toate stiti culoarea caruciorului cred ca ma bag si eu la un eco 3d.De bucurie am uitat totusi si o veste mai putin buna doctora mea o sa intre in concediu de pe 15 20 august desi eu ma gandesc ce bine ar fi sa reziste bebe pana atunci ca si doctora nu imi dadea mai mult de 20 august ca termen cu contractiile mele si cu uterul prea mic dar cine stie? Mi-e nu stiu cum sa caut si alt doctor.Myral25+

Mergi la inceput