Copiluti de mai-iunie 2005(38) - It's show time :)
Raspunsuri - Pagina 28
gabitzam spune:
Elisor, noi avem in plan un weekend la Constanta. Sper sa le vad pe fetele de acolo daca or avea timp. Parca Laura zicea ceva de o nunta.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
elly_b spune:
azi nu a mai fost asa de bine la gradi 
de unde ieri imi povestea ca ii plac copiii mici si ca se joaca cu ei si de georgiana (educatoarea) si de aniela (directoarea) si ca a cantat si desenat, azi dimineata deja nu-i placea de nimeni si copii erau "urati!" (?????
). ii explic copilului ca toti copii sunt frumosi si cuminti si merg cu placere la gradi. ea nimic. ajungem. cat eram eu cu mana pe ea, totul era ok si era mai mult decat fericita acolo. daca luam mana si faceam un pas inapoi se invinetea instantaneu.
pana la urma a trebuit sa o las plangand ca deja statusem cu ea mai bine de 30 min si o dusesem si la grupa si nimic. si tata ma astepta jos ca am mers cu el de dimineata si nu puteam sa-l mai tin ca la 12 trebuia sa fie mort copt cu mama la spital.
am mai stat un pic in curte si se mai linistise dar tot maraia. azi se duceau in parc sa faca concurs de desene pe asfalt. sper sa-i treaca. o sa sun mai tarziu sa vad cum e.
ma gandeam eu ca nu poate fi asa frumos .... ![]()
si apropo de "urati", cand am auzit-o mi s-a facut rau. ca sunt patita cu ea si mi-a fost frica sa nu inceapa sa strige la copii. acum vreo doua, trei luni ii citeam copilului povesti de fratii grimm (adica eu citeam si ea se uita la poze
). la fiecare povestioara exista cate un desen. si destul de multe vrajitoare. copilul ma tot intreba "ce e asta?". si eu ii spuneam ca e o vrajitoare. dupa cateva min de repetat intrebarea ma prind ca nu intelege copilul ce e o vrajitoare. si ii dau explicatia "este o baba urata si rea!" 

intelege si se potoleste.
dupa 2 zile eram in parc si nu se mai pomenise nimic de vrajitoare. ne dadeam in leagan si vine la leaganul de langa un nene pe la vreo 60, mic de statura, slabut, cu ochelari rotunzi si mari (nimic neobisnuit) cu un baietel. incepe actiunea leaganul si gaga cu ochii tinta la el. il fixa de ma simteam chiar jenata. dupa cateva min de fixat omul, scoate perla : "baba ulata!"
lesin.
incerc sa schimb vorba. ea nimic. "baba ulata" si "baba ulata" fixand bietul om. incerc sa-i povestesc de babu (bunica mea
), gandindu-ma ca schimba vorba, ca mergem la ea, ca a facut papa bun etc ... . gaga nimic. se incrunta la el si repeta cu dezaprobare "baba ulata" 
se uita mirat omul la ea .... si isi ia nepotelul si pleca ! 

mami de
annelies (30.06.2005)
urmeaza poze noi :D
gabitzam spune:
Ce atmosfera de leneveala....Cred ca ati iesit la plimbare, sau motzaitzi pe la umbra pe undeva ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
ioanailincam spune:
Salutare! AM disparut in ceata de cateva zile, am ratat si aniversari, urez acum La Multi Ani cu bucurii pentru toti copilasii.
Adevarul e ca scrieti intr-un ritm infernal si daca nu am timp sa tin pasul cu raspunsurile, dupa aceea se produce efectul bulgarelui de zapada
si prefer sa nu mai scriu nimic decat sa nu raspund cuiva. Totusi, trebuie sa ma intorc, asa ca pe sarite:
Teddy - am terminat curatenia la debarale sambata. De fapt am reusit inclusiv sa scot hainele de vara (ca mai era un pic si trecea si eu tot cu cele de iarna ma impopotonam
) si sa pun pantofii in pantofar. Per ansamble e bine, dar nu-mi vine sa cred ca deja cele 2 marete debarale sunt pline
. Si toate astea sambata pentru ca printr-un noroc chior Ana a dormit vreo 4 ore. Culmea e ca am avut timp sa ma duc si la birou, si de copil si de ordine. Asa mi se intampla si mie apropo de ce zicea Mickyyy de eficienta: imediat ce am stiut ca voi merge la birou si sambata si duminica m-a apucat harnicia: ordine in dulapuri, spalat rufe, stat cu copilul in parc pana seara tarziu. Cand e cate un week-end liber, fara constrangeri, stau ca pleasca si nu fac nimic si tot eu ma enervez pe acest motiv
.
ANdroix - bafta maine la examen. SI alimenteaza-te bine ca ai nevoie de laptic. Ca veni vorba, i-ai dat si completare Georgiei sau nu e enevoie?
Ai chemat tamplarul? Sper ca ai primit nr. pe PM!
Lucurul cel mai palpitant este ca am scapat si noi de suzeta
. Inspirata de povestea Oanei cu rujul, am aplicat o varianta miseleasca as zice: samabata seara i-am spus ca Lucky (cainele bonei) a mancat suzeta si nu mai este. Bietul copil a repetat povestea de 10 ori, pur si simplu mintea ei refuza sa inteleaga
. La care mi-am dat seama ca trisez pentru ca nu ii dam ceva in schimb si s-ar putea sa avem probleme. Dar ce sa-i dam, ca era 10 noapteas si nu pregastisem nimic. SI atunci a venit gandul salvator: am intr-un sac la capul patului niste plusuri nedespachetate de cand ne-am mutat. AM bagat repede mnana si am scos o buburuza pe care i-am dat-o pe post de cadou de la Lucky ca i-a mancat suzeta. Bietul copil a recunoscut, cred, jucaria: este o buburuza de plus, ale carei picioare fac diverse zgomote. DIn cum a luat-o la scarmanat precis o stia. Cu toate astea a fost foarte fericita de schimb (oricum la noi nu se punea problema sa ii luam ceva ce isi dorea foarte mult pentru simplul motiv ca nu isi exprima astfel de dorinte... inca
). A mai intrebat vreo 2 zile de suzeta la culcare (in timpul zilei n-a mai cerut-o cum obisnuia sa faca), ii repetam povestea si ii indesam in brate plusul sa doarma cu el in loc de suzeta.
In toata afacerea asta 2 lucururi m-au frapat: unul ca am luat decizia cu barbatul asa, pe nepusa masa. Adica nu am stat sa dezbatem daca e timpul sau nu, daca vom reusi etc., am zis eu: ce-ar fi sa nu-i mai dam suzeta (dupa ce ii povestisem mai devreme cum procedase Oana) si barbatul a achiesat. Iar al doilea lucru: cat de repede a inteles si acceptat lipsa suzetei. Asta legat si de primul aspect: daca am fi stat sa dezbatem, precis am fi ajuns la concluzia ca nu e inca pregtatita, ca nu va intelege, ca trebuie negresit sa ii mai permitem acest accesoriu bebelusesc etc. Dar asa, trecut la actiune cu sange rece, a functionat.
Una peste alta suntem multumiti, desi se trezeste in continuare noaptea, acum nu sa caute suzeta, ci pentru ca asa s-a obisnuit. Asta nu stiu cum o vom rezolva, ca maine poimaine face 2 ani si tot asa ne chinuie.
In plus, iar s-a stricat la butica. E tare sensibila sau poate ca nu s-a vindecat bine de ultima data, nu stiu ce sa zic. Acum suntem pe tratament cu Ecoflorina si vreau sa-l tinem vreo 7 zile ca mereu il intrerupeam cand se facea bine si nu cred ca trebuia procedat astfel.
Chris - pe litoralul romanesc vrem sa ajungem si noi vreo 2 week-end-uri macar vara asta, dar nu la Mamaia, ci la Eforie Nord cu pensionarii
. Insa nu stiu de pe acum cand va fi asta, vom merge la inspiratia momentului.
Apropo de mare: fetelor care vreti sa mergeti in Bulgaria, ati facut vreo rezervare, ceva? Puteti sa-mi recomandati vreo agentie serioasa? Barbatul a primit un morman de oferte, dar ne e sila sa le studiem (ce-i drept nu avem nici banii sa mergem sa rezervam) si ma tot gandesc sa nu luam si vreo plasa (desi cred ca s-au rarit astea de la o vreme). Macar un lucru e hotarat: mergem la Nisipuri cu all inclusive (dat fiind ca e primul an si nu am chef de experimente pe la diverse restaurante pana nu ne prindem cum stau lucrurile).
Despre intalnire: sambata as putea veni si eu, desi tot am senzatia ca am un impediment (e barbatul cu fortbalul plus ca nu am ajuns inca la Moreni asa cum ne-am propus). Daca e vremea urata nu mai mergem la Moreni, dar nici in parc nu suna bine.
Aoleu, ce tarziu este! Va pup, sper sa mai intru diseara.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
monu spune:
Elisor, multumim de intrebare.
Imi pare rau ca ai fost atat de marcata de decesul buncii. Dar nici sa stai in stres nu e bine. Asa ca de cate ori ai vreo nelamurire fuga la dr decat sa stai cu gandul la cine stie ce.
Azi am avut aventuri din epoca de piatra. Azi noapte Antonia a facut febra 38.2. I-am dat Nurofen si e mai bine dar nu prea mai vrea lapte. Adica face scandal si tipa. in fine. De dimineata adica pe 9.30 a binevoit si Alexia sa se trezeasca. Mancase pe la 5 lapte asa ca era cu burta plina. Ne-am imbracat si hai la Medlife pentru analize. Pentru prima data si pentru ca era mai aproape am ales Medlife Budimex. Mare greseala!!!! Am ajuns, am urcat la etaj, si.... nu iti dadeai seama daca erai intr-o policlinica veche sau era ceva particular. Aerul acela de vechi si murdar si ingramadeala si nu stiai pe unde sa o iei. Ne-am dus cica la ghiseu sa platim si sa mergem la recoltare. Madam de acolo nu stia preturile corecte ale analizelor, ne-a trimis la pedi sa ne dea serul pentru IDR ca ei nu au si nici nu stia daca ii puteam face analizele in conditiile in care Alexia ia de aseara antibiotic si aerius. Si peste tot o mireasma de mizerie. Pai bine domle dau bani sa imi faca analizele la copil nu sa mi se imbolnaveasca de alte cele. Pentru ca sala era plina de copii care tuseau. Si am fost si cu pitik. Nu inteleg de ce trebuie sa stam in continuare si sa acceptam conditii mizere dar pe banii nostri ca era cica la privat.
Asa ca am plecat la Medlife Grivita care arata omeneste. Acolo brusc au avut de toate inclusiv serul pentru IDR si o asistenta draguta pentru copii. Cand i-a luat sange nu a plans ca i-a bagat ac cu fluturas. S-a speriat un pic cand a vazut ca incepe sa curga sange pe furtun. La IDR a plans dar nu a facut crizele de urlete la care ma asteptam. Si ca sa fim amandoua cu bulinute la mana ca am fost fete cuminti, am donat si eu ceva sange pentru analize sa vad ce mai face ficatul. Oricum sambata mergem sa masoare galma de la IDR si cu analizele mergem la Stanciu.
Eu stau si ma gandesc cu groaza daca in Bucuresti e asa in celelalte ce poate fi! Si nu numai faza cu Budimex ca eu am ramas marcata si de Elias. De atunci m-am jurat ca dau bani si ma duc la privat unde e mai curat. Dar vad ca nu intotdeauna privat este egal cu civilizatie si curatenie.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
fran spune:
Gabi-care motaiala la umbra ca la mine la birou e ca la nebuni...nu mai intru in amanunte...eu am patit cu o cheie ce zici tu de cercel... a aparut la locul ei dupa 2 saptamani...si nu a fost o gluma...
Monu-dar de ce luati aerius? Ca Paul ia din ala pentru alergie-cand se simte foarte nasol. Parca ziceati ca faceti si analize pt. alergie, nu or sa fie influentate de pastile-ca ala scade histaminele...
Voi scrieti aici mare si cu rosu
cum ramane cu intalnirea ca nu stiu daca mai ajung sa scriu ca sa va raspund dar incercam sa venim si noi. Nu stiu sigur daca vineri avem liber pentru copii, nu stiu sigur daca sambata nu plecam din Bucuresti
, v-am zis ca la noi e ca la balamuc...
Cris-noi vrem sa o tinem pe Iepu la mare macar 20 de zile , anul trecut am facut 2 ture de cate 12 zile si i-a mers tare bine. Acum fac integrari si derivari cum sa o duc cu ai mei, sa stam macar cateva zile cu ea, apoi sa-i lasam singuri si in alt we sa-i recuperam. Noi mergem de obicei in Cap Aurora-mi se pare cea mai linistita locatie de pe litoral. Anul trecut am fost si in Saturn la hotel Cupidon si a fost ok.
In we am fost la tara avem o casa "aproape" gata-de 5 ani. Eu una nu prea mai cred ca o sa fie gata "definitiv" in viitorii 10 ani...Totul e minunat, dar de fiecare data mai e ceva de facut pe acolo...
Elisor-oferte la mare sunt cu gramada-mareea.ro, eximtur.ro, infoturism....sper sa nu intre ca reclame
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
monu spune:
Fran de fiecare data cand Alexia face rosu in gat pe langa antibiotice primeste si aerius. asta mai reduce si productia de muci. si e suspecta de ceva alergii de face asa des rosu in gat. deja am ajuns ca la 2 sapt sa faca rosu in gat. 
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
ioanailincam spune:
Am uitat sa va zic ca aproape 90% suntem convinsi sa o luam si pe Mogo cu noi in concediu. De unde initial nici nu concepeam sa o luam sa ne strice concediul acuma ne gandim ca mare lucru nu are ce strica. SI mi-e teama ca daca nu o luam, dupa ce vom vedea facilitatile pentru copii o sa ne gandim mereu la ea si o sa para rau ca nu am luat-o cu noi. Intrebare tehnica: cum se face cu mancarea pentru copil? Ca la cazare am vazut ca majoritatea hotelurilor au gratuitate pentru copii pana in 12 ani la cazare, dar la masa ce faci? Comanzi separat pentru copil? Sau e bufet suedez si atunci nu se simte o gura in plus?![]()
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
nelia spune:
Monu, imi pare rau ca te chinui cu fetele, stiu foarte bine cum e. Si eu am tras-o cu Agata cu rosu in git intre 2 si 4 ani, a avut de toate (si un streptococ), a luat antibiotice, tusea si cite o luna dupa o viroza banala, dar ma bucuram ca nu face otite... acum nu ma mai bucur, ca Tudora nu face deloc rosu in git, dar in schimb tragem cu urechile. I-am facut Agatei toate analizele posibile, inclusiv cele legate de alergii si nu o data, de mai multe ori si nu i-a iesit niciodata nimic. Eram disperata, pentru ca asa cum am facut anul asta cu Tudora, asa am facut si atunci, adica am bagat antibiotice la greu in ea, ca nu aveam incotro. Si dintr-o data, dupa 4 ani, fara sa-i fac nimic special, a redus racelile, anul asta a facut doua viroze, cu rosu in git si tuse, dar forme simple si care au trecut repede. Ma gindesc ca poate si la Alexia este o sensibilitate, care va trece cu anii, adica ce vreau sa-ti spun este sa-i faci analizele pentru alergii, dar daca nu iese nimic sa nu-i dai nici un medicament in afara de antibioticul pentru git. Pentru ca si aici imi spuneau ca are astm si am vrut nu stiu de cite ori sa-mi dea medicamente si pompa si alte chestii, dar am tot aminat si refuzat si bine am facut. Acum sint in aceeasi situatie cu Tudora si cu tuburile in ureche, astept in septembrie sa vad ce-mi spune, dar nu-mi vine sa-i pun un obiect strain in urechi, mai ales ca i se face anestezie totala pentru asta si ma sperie acest lucru. Astia fac anestezie, dar nu fac analize inainte sa vada daca e in regula, daca nu e alergic copilul la vreuna din substante (ma intreaba pe mine, pai, eu de unde sa stiu!?!), daca suporta inimioara... sint inconstienti! Si in fiecare zi reiau scenariu cu tuburile, sa-i pun sau sa nu-i pun!?! Sanatate la fetite!
Fetelor din Bucuresti, am nevoie sa merg la o ecografie la sfirsitul lui iulie si sa trimit rezultatele aici. Unde ma sfatuiti sa merg, trebuie sa-mi faca cineva rezervare inainte, cu cit timp, cam cit costa? Mi-ar placea sa fie o ecografie buna, mai ales din cauza virstei mele, as vrea sa merg la un doctor renumit si recomandat de voi. Dar daca vreau sa fac niste analize generale la fete, unde as putea sa merg? Mi-ar placea sa le fac la singe, urina, pentru paraziti si pe Tudora sa o duc la un ORL-ist bun. Si as mai avea nevoie de un homeopat pentru copii, cunoasteti asa ceva? Mi-ar placea macar sa discut cu unul, sa aflu ce as putea sa le dau ca le imunizez un pic, pentru a preveni parazitii etc. Cam multe pretentii am, dar raspundeti si voi la ce stiti...![]()
Si cu intilnirea din august cum ramine? Noi ne intoarcem pe 22 august si voiam sa va spun ca daca ramine Bran, ne-ar conveni cel mai mult pe 11 august, pentru ca pe 4 sint in Moldova sau ar trebui sa fiu, iar 18 e prea aproape de plecare. Daca ar fi de exemplu la Busteni, Sinaia, Brasov... eu sint pe acolo imediat dupa ce venim de la mare, adica ori saptamina 23-29 (mai sigur), ori urmatoarea, si atunci pe 4 as fi la munte, dar mai aproape de Bucuresti. Poate intra si fetele care mai voiau intilnire si stabilim cumva din timp. Daca nu se poate la munte, as vrea sa o facem oriunde, si in Bucuresti, numai sa apucam sa ne intilnim.
Astazi, la 13.30 am intilnire cu obstreticianul si voi afla rezultatele la analize, din pacate cred ca mai putin la ecografia si testul de singe pentru depistarea malformatiilor congenitale, pentru care trebuie sa mai astept citeva zile.
Nu-mi vine sa cred ca mi-a trecut raul cel mare si ma simt si eu cit de cit omeneste!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
monu spune:
Nelia, multumesc ca mi-ai impartasit din experienta ta. Cu ceva timp in urma una dintre fete spunea ca prima boala pe care o face copilul cu aia o va tarai ceva timp. daca ma intelegi ce vreau sa spun. Alexia prima data a facut rosu in gat si cu aia defilam. si eu m-am gandit ca poate cu timpul ii va trece. sotul se pare ca era la fel. rosu in gat la greu si antibiotice dar cu timpul a trecut. sper sa nu aiba nimik. o sa mergem cu ea la mare si poatela salina.
medici:
- eco - o eco de sarcina buna o face Iosup (Centrul Medical Unirea dar are si cabinet particular). iti trebuie programare din timp. o eco morfo fetala e in jur de 2 mil si juma. acum nu ma stiu exact. la cabinet la el daca zici ca e urgenta scapi si fara programare din timp. cel putin asa era cu ceva timp in urma.
- analize pentru fete - medsana, medlife, medicover. vezi ca au site-uri.
- medic homeopat bun nu stiu si nici orelist ca nu am avut de-a face cu ei. pot sa iti recomand un dermatolog daca vrei
ca noi suntem cu bubosenii de la caldura.![]()
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia