Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (47)
Raspunsuri - Pagina 23
alexandra_25 spune:
Asa deci....ne incurci...

Da de la vaccin a facut febra!
pentru mamica sfatuitoare a noastra!
alexandra
de
Mark Andrei 23.11.2006
poze cu Mark
www.bebo.com/Widget.jsp?WidgetId=3662428255&MemberId=3524611238" target="_blank">slideshow Mark
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Un site cu cei mai frumosi fulguleti 
Donia spune:
Chiar ma gandeam ce de reactii da vaccinul asta de la 6 luni! Ma bucur ca fulguletii sunt mai bine, iar cei care nu sunt vor fi si ei cu siguranta.
Mi-am amintit ca ieri in masina am auzit un cantec care m-a facut sa plang aproape, m-a dus gandul al tema propusa de Ktrinel, cu parintii de fete/baieti.
La refrenul cantecului zicea cam asa:
Tatilor iubiti-va fetele
Pentru ca ele vor iubi la fel ca voi
Fetele vor deveni iubite
Si mai apoi mame
Asa ca mamelor iubiti-va si voi fetele.
Concluzia mea e ca asa cum ne iubim copiii vor iubi si ei la randul lor... Ma gandeam la dragostea parintilor mei, cat de calzi, generosi si dragastosi i-am simtit mereu si imi sunt intr-adevar modele, desi mama a murit, am ramas cu amintirea dragostei ei si asta m-a invatat sa fiu mama la randul meu.
Na, ma gandeam ca daca sunteti cumva prea vesele sa va impartasesc din melancolia mea ![]()
Si pentru ca ieri incepusem sa raspund la tema, dar cineva mi-a inchis calculatorul, reiau pe scurt acum.
Roxana e atasata de mine si de sot in mod egal, asta pentru ca noi am fost mereu o echipa in modul in care o crestem. O iubim si o rasfatam la fel, avem aceleasi reguli si aceleasi pareri, iar daca nu e asa noi oricum asta ii aratam, adica niciodata nu mergem unul hais si unul cea.
Au existat scurte perioade in care a avut preferinte, adica il prefera pe unul sau pe celalalt la cititul povestii de seara, sau la spalatul pe dinti, dar asta a fost cam tot.
Si desigur a existat perioada complexului lui Oedip cand a spus in cateva randuri ca ea o sa se marite cu tata cand o sa creasca mare. Mai precis s-a exprimat ca tata "o sa ma marite pe mine'... traducere din engleza, probabil
Dar tata i-a explicat de fiecare data cu rabdare ca el deja are o sotie si ca desi o iubeste foarte mult nu o s-o marite, pentru ca ea este copilul lui si nu poate sa ii fie sotie. Dar era amuzant sa o vedem in timpul asta, caci desi accepta pe moment explicatiile, dupa cateva zile iar spunea cum se va marita ea cu tata...
Dar perioada asta e normala, Freud spune ca exista cateva crize prin care copilul trebuie sa treaca atunci cand progreseaza de la o etapa la alta. Copilul trebuie sa accepte unele realitati, trebuie sa gaseasca singur rezolvarea acestor crize iar parintele poate cel mult sa ii ofere un ghidaj, sa ii dea repere, insa nu poate forta trecerea peste aceste crize, nu le poate evita sau grabi.
Daca aveti ocazia cititi "Psihanaliza copilului" de Francoise Dolto, ea explica acolo foarte frumos etapele astea pe care le-a descris Freud si cum putem noi, ca parinti, sa le recunoastem si cum sa oferim reperele de care copilul are nevoie.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
a_deju spune:
fetelor, nush daca va e de folos, dar cum mie mi-a fost, share-uiesc si cu voi... pt cele care nu primiti deja alocatia si indemnizatia pe card, banca pro credit are un serviciu f fain, si anume iti deschizi cont cu tot cu card (de debit) la ei, specifici ca e pt alocatie si indemnizatie, te prezinti cu buletin si certificat nastere copil, si ei se ocupa de restul (adica depunerea acetlor la ... unde se depun, ca nu stiu, pt ca banii sa nu mai vina prin posta, ci sa fie virati in cont). ideea e ca te scutesc de multe drumuri, cozi, nervi, etc.. costa 3,9 ron eliberarea de card, si au un comision anual de 5 ron. atat. si mai e o chestie, poate fi imputernicit pe cont si tatal (asta daca mama este in CIC, ea fiind dee drept beneficiarul indemnizatiei si alocatiei), asta in eventualitatea ca vrei sa faci o operatiune direct din cont (adica nu plata direct cu cardul, sau retragere de la bancomat) si poate nu ai cum sa ajungi tu la banca, trage tati repede o fuga si rezolva problema...
sper sa va foloseasca, mie mi s-a parut sper faina chestia!
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
Dorsilia spune:
Multa sanatate bolnaviorilor!
deja sfaturi s-au dat, nu mai insist, Ruxandra a zis bine cu protocolul
am o mica nedumerire: exista mar cu biscuiti in borcanase de cumparat? pt varsta de 4 luni? de la firma nestle? sau alta?
Dorsilia spune:
si inca o chestie: nu vi se pare ca vaccinurile astea super scumpe dau totusi efecte adverse? am citit pataniile voastre si v-am inteles pe deplin, imi pare rau ca a trebuit sa suferiti panica de a nu stii cum sa va ajutati copilul si de a vedea cum la spital dau din colt in colt
Intradevar, acum am citit tot din urma si inteleg de ce nu am defel incredere in medicii de spital. Dar iata ca uneori se ajunge la mana lor (adesea nepriceputa).
Sper ca pana acum sa-si fi revenit mititeii, saracutii de ei, asa mici, fara aparare si sa-i mai si doara ceva si sa nu poata spune, mie una mi se rupe sufletul. Sa ne ajute cel de sus sa-i crestem mari si sanatosi
un weekend fara probleme va doresc
a_deju spune:
asaaaa.. si cum motanu' descaltat, dezbracat si pampersat doarme, sa ma dezlantui :))
cu patutul... avem pliant. nu mai tin minte la secunda cat a durat sa-l montam, dar concluzia a fot una si buna: aici intepeneste si nu ne mai atingem!! bai nene... si apropo de, dandusa n-a reusit sa-l monteze decat cu..foarfeca.. probabil devine mai usor de manuit daca e butonat mai des, dar..io nu ma risc. mihai a avut febra musculara vreo doua zile dupa operatiune, nici cu gandul nu gandesc ce-o fi la gura lui dac-om pleca cine stie pe unde si-om vrea sa-l luam la pachet :)) de doua zile am renuntat la etaj, si facem tumbe la "tatami" :) se zbatea niste coada de dubiu pe la mine prin capshor, ca curentu', ca prafu', ca..nimica.. motanu' e super incantat, foarte bine, sa-i traiasca :)
cu amoru' de parinti... greu subiect... ai mei au divortat cand aveam eu vreo 6 ani, nu m-a afectat in niciun fel, am ramas cu mama, pe tata il vedeam in fiecare week-end, pana la o anumita varsta i-am iubit la fel de mult pe amandoi, n-am suferit ever de complexe gen tata nu-i acasa, mama danseaza pe masa, etc :) am fost, in general, un copil educat sa se descurce singur, nu subintelegeti de-aici ca cine stie carui regim spartan oi fi fost supusa, nicidecum... dar mama fiind medic, avea si ture de cabinet, si garzi la spital.. se putea intampla sa nu ne vedem trei zile la ochi, si de-aia trebuia sa am instructajul facut sa ma descurc singura prin si pe langa casa. si asta de pe la 7 ani.. ceea ce nu pot sa zic decat ca mi-a prins bine. in prima tabara am plecat la 2 ani jumate, si de-atunci in fiecare vara, pana am intrat la facultate, o tura la mare, o tura la munte. daca stau bine si ma gandesc in urma.. taica-miu absenteaza cu brio :) adica da, ne vedeam, prajitura, film, circ, patinoar, de-astea... nici nu ma asteptam la mai mult :) never ever nu l-am iubit mai mult doar pt ca el era cu entertainmentu'. si la fel de never ever nu m-a preocupat faptul ca nu exista ca prezenta fizica in casa. probabil ca mama si-a facut foarte bine treaba in a ma face sa pricep ce si cum... si faptul ca au ramas in termeni destul de amicali.
cu progenitura proprie, nu stiu de ce-om fi in stare... eu imi doream fata, enorm de mult, si asta pt ca tot timpul mi-am dorit o sora, si ma si vedeam, gilmore girls reloaded :)) da' n-as schimba acuma motanimea..pe nimic din lumea asta :) "momental" nu manifesta preferinte.. eu mai fac misto de mihai si-i zic ca-l fac mamos, si pe la 4-5 ani o sa zica "maaaaaaamiiiii, io nu vreau la fotbal cu tata, vreau la patinaj cu tineeee" :)) tot ce stiu 100% sigur e ca parinti perfecti n-o sa fim, greseli o sa facem, si ceva de reproast la un moment dat in viata, tot o sa fie :) si ca sa fiu sincera, prefer sa-i fiu prietena foarte buna, un soi de big sister, ca oricum mintea pe-acolo o am :) si ce mai stiu 100% sigur, e ca o sa profit la maxim de copilaria lui, pt ca alta ocazie sa mai fiu si eu copil, nush de-oi mai avea :)
cam asta ar fi... dar cred ca cu gratie elefantina, am calcat subiectul in picioare, si-am aberat dupa cum a dorit muschii mei (daaaa... aia de sub sunci :)) )
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
ziggy spune:
Dianocica, tu intrebai de baby expo din Brasov? Am fost eu azi, dar slabut fata de cel din Bucuresti din septembrie, atunci am fost eu. Ce informatii doreai?
Teutz, si puiul meu se trage de urechi. Cred ca daca ar avea mai mult par s-ar trage si de el, dar asa doar il mangaie. La inceput de tragea doar de o ureche, si pentru ca el avusese otita, am crezut ca inca il mai durea urechea, dar a fost o alarma falsa.
poze calin
Calin (5.12.2006)
Donia spune:
luly, ma bucur ca sunteti bine 
Yagmur, prinde...
Daca incepi cu cerealele sa ne mai scrii cum merge, ca si eu ma tot pregatesc sa incep, dar psihicul nu ma lasa ![]()
Las' ca nici Cristi nu are ochi albastri, cum ar fi fost in schema, dar eu tot spun ca imi seamana, si sotul imi confirma, restul oamenilor nu prea vad chestia asta, dar parerea mamelor primeaza, nu?
roana, cred ca a fost un zgomot cam infricosator daca ati avut furtunile alea. Cum a reactionat Alex?
flisa (si dianocica:)) cerealele sunt recomandate pentru ca sunt o sursa de energie. Si desigur de fier si vitamine. Organismele vii au nevoie de energie pentru a trai si functiona normal si pentru a creste. Pana si digestia se face cu consum de energie, si in somn organismul continua sa consume energie!).
De ce sunt cerealele necesare in timpul diversificarii? pentru ca se inlocuiesc mesele de lapte (care contine grasmi si glucide, ambele surse de energie) cu altceva. Fructele si legumele singure cu ofera suficienta energie pentru nevoile bebelusului. Nu ganditi in termeni de cura de salbire, pentru ca regulile valabile la adult nu se aplica si la copii.
Oricum, cerealele sunt recomandate in alimentatia adultului ca si a copilului. Daca aveti curiozitatea, uitati aici recomandarile alimentare de pe site-ul guvernamental canadian: www.hc-sc.gc.ca/fn-an/food-guide-aliment/basics-base/quantit/index_e.html" target="_blank">Canada's Food Guide
dianocica, eu sunt din Brasov
, cu ce te pot ajuta? Cu jucariile imi tot propun sa fac poze sa-i arat si asizei, dar tot nu ajung. Poate azi. Nu avem prea multe, dar Cristi e inca multumit de ele. Pentru scurte perioade de timp. Deocamdata tot cele care se pot manca il pasioneaza.
Cu scaunul de masina nu am idei, noi deocamdata incapem in scoica, oricum nu stiu ce se gaseste in Romania si legislatia e probabil diferita.
Lorym, ma bucur ca e bine Rianna. Noi tinem A/C orientat spre tavanul masinii, treapta 2-3 la inceput, apoi 1-2 pentru intretinere.
Teutz, Cristi nu se trage de urechi, ci deocamdata de picioare... dar cine stie? Macar acum sunt pregatita, daca ne-ai scris tu de Dumbo... 
Laura si alexandra, va doresc sa le fie bine puiutilor cat mai repede. Pediatrul meu imi spunea ca pot avea neplaceri (febra, durere) chiar si la 2 zile dupa vaccin.
Ma cheama, revin.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
aelita spune:
flisa ideal e sa dai doar lapte pana la 6 luni.cat copilul merge foarte bine asa,nu are sens sa risti sa-ti strici linistea !
cerealele se dau NU MAI DEVREME DE 4 LUNI,dar in general se recomanda dupa 5 luni jumate,atat timp cat nu e cazul.(banuiesc ca aveti mai mult)
cazul ar fi daca e prea slabut copilul.
cate luni are Rares?
tu nu esti trecuta pe lista?
Alexandra,cum se mai simte Mark? De ce are febra?
Lorym,slava domnului ca sunteti bine!
Iti spun cu aerul la masina: nu il pui la o linie,doua,noua,la nu stiu cate grade,pt ca edpinde de cat de cald e afara.tu da-l cat sa nu sufle direct pe copil,si cat sa te simti tu bine.daca tie iti e cald,si fata transpiram,si e mai rau sa o tii transpirata.ca astea sunt cazurile cele mai dese in care racesc copiii,de prea imbracati,mai mult decat de prea dezbracati.
deci,faci rece in masina atat cat sa va fie bine .eu dau si la picioare si la fatza,dar poti regla toate orificiile alea incotro sa sufle.
in fatza tot timpul e mai racoare decat in spate,unde ajunge mai greu aerul,neexistand atatea orificii.acumd,epinde ce masina ai tu,eu la una mi s epare ca nu are orificii si in spate,dar e climatizat.in cealalta e un orificiu in spate,pe care il ptoi inchide sau deschide,si oricum e jos,in mijloc,cam intre scaune.deci nu da direct in copil.
eu tot timpul dau drumul intai f rece,cum am facut intotdeauna,si cand incepe sa se simta,il dau la gradele care imi convin.
cred ca a fost de la vaccin,dar ca sa fii sigura,nu ii mai da piersica.pana la urma,poti trai si fara piersici.
yagmur
S.
auras_v spune:
fetelor am avut o saptamina de-mi venea sa 
si sa fug de acasa ...trebuia luni sa facem vaccinul de 6 luni dar dunminica noaptea mi-a facut febra 38,3 ...cum nu vroia sa pape cu prea mare placere la lingurita am presupus o rinofaringita dar luni iar febra si scaune usor modificate asa ca de marti am trecut la regim fara lapte ,doar morcov ,orez , banana si carnita de pui ...toate bune si frumoase ...ieri am reintrodus laptele cu cereale la fiecare bibe si a fost bine azi dimineata i-am dat lapte fara cereale si dupa doua ore un kk mare si apos care a iesit prin body si a murdarit si cearceaful asa ca am luat-o de la capat cu regimul dar de data asta cu lapte humana hn25...tot de ieri ii curge si nasucul si se ineaca cu secretiile si tuseste ...cum o fi racit nu-mi dau seama ...de la prinz incoace mi-a mai facut doua scaune imprastiate dar mici cantitativ si unul care arata bine ...nu va imaginati cum e sa nu-i dai lapte ci doar ceai , morcov, etc.. partea cu mucisorii nu ma inspaiminta desi pt ea nu-i tocmai usor dar scaunele ale ma termina ...si ca sa fie tacimul complet kiki mi-a facut o alergie alimentara probabil la cioco , deci mincare mai de regim si pt ea iar scumpul meu barbat are un curs de facut la servici la care se duce timp de doua sapt zilnic de la 2 la 7 si a intrat si in sesiune (facultate facuta mai la maturitate ) ...concluzia e ca sunt aproape singura ...soacra mea ma intreba ieri, alaltaieri : vin sa te ajut ? dar n-a mai dat nici un telefon ...azi am sunat-o si i-am zis sa vina si sa o ia pe kiki la curte ca nu mai pot , macar in weekend sa-mi fie mai usor si sa ma pot odihni putin cind doarme ziua bubu ca noptile sunt luuungi si cu o mie de treziri ....ca toata casa-i vraiste ,ca mincare nu am , ca rufele sint in masina de dimineata si n-are cine le pune la uscat nu va mai spun...incerc sa le iau in ordinea prioritatilor...va pup si va multumesc ca sunteti aici...as vrea sa va mai spun ca mi-a fost dor de voi ...nici macar n-am avut timp sa arunc un ochi si sa vad ce mai discutati 
uitasem sa va spun ...diagnosticul e enteroviroza