De ce nu l-am votat pe Basescu! Rusine!

Raspunsuri - Pagina 45

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Candy

1. Jurnalista chiar este de etnie rroma, motiv pentru care a fost considerata o remarca rasista. Daca nu era de aceasta etnie, se putea considera ca a folosit expresia "tiganca imputita" in sens peiorativ.

2. Aproape tot ce spune si ce face presedintele in intimitate este de interes public, inclusiv daca-si bate nevasta, copiii, daca bea pana cade sub masa - chiar daca o face intre patru pereti. Pentru ca este cel mai inalt demnitar al statului, se presupune ca trebuie sa fie un reper moral si un model de comportament. Nu un sfant, dar un om care respecta principiile pe care si le-a asumat prin aceasta functie - nediscriminarea, respectul fata de toti cetatenii etc. Ati auzit ieri stirea potrivit careia in mai multe judete, baieti din clasele I-IV au inceput sa adreseze colegilor lor apelativul "pasarica"?

3. Nu este permisa obtinerea de inregistrari prin microfonare (implantare de microfoane in spatiul privat al unei persoane publice, ascultare de telefoane etc).

4. Inregistrarea putea fi facuta publica putea fi facuta publica din 2 motive mari si late:
- telefonul a fost introdus in spatiul sau privat (masina) de catre insusi presedintele
- inregistrarea se referea exclusiv la persoana jurnalistei si nu la o alta discutie care sa aduca atingere intimitatii presedintelui

4. Tot clamati faptul ca i s-a incalcat dreptul la propria imagine (ceea ce este fals cf. normelor jurnalistice). Dar el nu a incalcat drepturile jurnalistei prin faptul ca a sters inregistrarea de pe un mobil care nu-i apartinea si, mai mult decat atat, ca si-a permis sa raspunda la acel mobil?

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Candy, elevii aia s-au exprimat asa, datorita faptului ca au vazut emisiunea carcotasilor. Si poate si din cauza posturilor TV care au dat al greu. Basescu a folosit o data cuvantul si altii de enspe mii de ori, asa ca... vina e multipla!

Si inca ceva, daca un copil se duce cu mobilul la scoala si profesorul i-l confisca si-i spune ca-i deranjeaza ora, de aceea l-a luat, i-l va inapoia la sfarsitul orei sau sa vina maine cu parintii sa il recupereze, cum se cheama? Furt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Ati auzit ieri stirea potrivit careia in mai multe judete, baieti din clasele I-IV au inceput sa adreseze colegilor lor apelativul "pasarica"?

Daca s-ar adresa asa colegelor mai treaca-mearga. Dar daca au inceput sa se adreseze asa colegilor atunci avem o mare problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Mai oameni buni, voi chiar nu pricepeti sau va faceti ca nu pricepeti?
Basescu nu e nici un om de pe strada, nici jurnalist, nici profesor, e seful statului. I se impun anumite standarde, si asta nu numai in Romania. Nu poate da cu pumnul in cineva, nu poate injura ca la usa cortului, nu poate rasturna mese prin localuri.... Cu atat mai mult cu cat are si antecedente (ma refer la episodul cu "gaozar", adica "homosexual").
Daca i se tolereaza un astfel de comportament, unde vom ajunge? Sa se bata pe strada cu ziaristii?

Si, in cazul in care face totusi astfel de gafe, e de asteptat sa-si asume greseala si sa se indrepte. El practi si-a cerut scuze pentru ca incidentul a fost facut public, nimic mai mult.

Reactia organismelor internationale:

Reporters Sans Frontieres: "Seful statului si-a aratat slabiciunea"
Elsa Vidal, responsabil pentru Europa si fosta URSS al Organizatiei Reporteri fara Frontiere, a declarat la RFI România, ca daca presedintele Traian Basescu are un temperament sangvin sau nu, e treaba acestuia, însa el trebuie sa dea exemplu, cu atât mai mult, cu cât e seful unei tari care tocmai a intrat în Uniunea Europeana. „Chiar daca presedintele spune, în apararea sa, ca a lansat aceasta insulta într-un spatiu privat (nr.- masina sa) nu cred ca poate fi facuta distinctia între spatiu public si spatiu privat pentru un sef de stat. Cred înca o data ca seful statului are datoria sa se comporte exemplar. Din pacate, presedintele Basescu si-a aratat slabiciunea“, a afirmat oficialul Reporteri fara Frontiere. Referitor la intentia unei parti a mass-media româna de a boicota întoarcerea presedintelui, Elsa Vidal a sustinut ca presa da dovada de inteligenta si vitalitate alegând acest demers.

Amnesty: România continua discriminarea rromilor
Amnesty International a informat, în raportul sau anual privitor la situatia drepturilor omului în lume, ca în România continua discriminarea comunitatii rromilor în toate domeniile. În raportul privitor la România, publicat în februarie 2006, Comisia europeana împotriva Rasismului si Intolerantei si-a exprimat îngrijorarea fata de lipsa de informatii si esecul de implementare a legislatiei antidiscriminare. Comunitatea rromilor a continuat sa fie discriminata în toate domeniile, inclusiv munca, educatia si locuintele. O lege pentru prevenirea si pedepsirea tuturor formelor de discriminare a fost amendata în iunie pentru a raspunde cerintelor directivei UE privitoare la egalitatea între rase. Totusi, la sfârsitul anului Parlamentul înca nu adoptase un text de lege privitor la protejarea minoritatilor etnice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

.Nu, nu intelegem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Am si eu o intrebare....si ma rog daca Amnesty considera ca rromii sunt discriminati asta ce inseamna ca trebuie sa facem??
Ce 'contacte' am eu cu aceasta comunitate?Zilnice.Aveau pana acum cateva zile satra langa spitalul Universitar si ii vedea lumea in toata splendoarea lor mancand, spalandu-se, certandu-se toate pe spatiul verde dinspre statia de metrou Eroilor.
Apoi distractia continua in metrou unde am invata pe dinafara discursurile de "da si mie"...sau pe strada, sau la semafor sau cand vad la tv de unde si ce mai fura (incepand de la linii de tren - chestii care ar putea avea urmari grave!!! pana la buzunarele oamenilor).
Si vreau si eu sa stiu cum as putea atunci avea respect pentru aceasta comunitate???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Asta-i subiect fluviu?

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

da,da, sigur, e de interes national sa stim cate suluri de hartie igienica foloseste basescu si cum isi alinta nevasta in pat. Uite d'aia avem cea mai mare rata a mortalitatii infantile, din cauza ca presetintele nu stie sa se exprime cuviincios

si ca sa ajungem la pagina 100, pun aci o "stire" de ultima ora de dezbatut neaparat:

Incredibila descoperire in Scandalul Pasarica!

Ascultand banda inregistrarii pe telefonul mobil sustras de presedinte, cercetatorii de la Institutul de Cercetarii pentru Cercetarea Cercetarilor, a ajuns la concluzia ca in cadrul discutiei pe care Presedintele Basescu o avea cu sotia sa, a scapat un partz. Exact, un partz! Foarte bine mascat de bruiajul liniei telefonice si de calitatea slaba a inregistrarii, acest zgomot a iesit la iveala numai dupa analiza in frecventa de unde Z34 a sunetului cu un echipament de ultima ora achizitionat de institutia mai sus amintita.
Luand la cunostiinta gravitatea acestei fapte, CCT a reactionat ulterior cu consternare propunand inca o boicotare pentru ziua de luni, 25 Mai 2007.
Reamintim cetatenilor romani ca in conformitate cu legile in vigoare, flatulentele constituie un afront la adresa noastra a tuturor, o incalcare a normelor ecologice, o deversare tendentioasa a gazului metan in atmosfera. Astfel de lucruri venind din parte unui Presedinte arunca o pata de culoare neplacuta in zona protectiei mediului in tara noastra, a respectarilor tratatului international de la Kyoto a carei semnatara este si tara noastra. Se propune de asemenea un miting al tacerii in ziua de maine pentru respectarea victimelor poluarii in care se va cere demisia presedintelui Basescu.

sursa: www.jurnalul.ro/articole/93278/un-examen-crucial-pentru-presa" target="_blank">comentariul light

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buggy spune:

Sincer, mie mi se pare trist si incredibil ca in continuare ii gasiti scuze presedintelui pt comportamentul pe care l-a avut.
Personal am mai multe pretentii pentru cei care prin natura functiei pe care o detin au responsabilitatea de a fi un exemplu pentru cei din jur."Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Na, ca aparu si faimoasa poza:

http://www.andreicrivat.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:

Na, ca aparu si faimoasa poza:

http://www.andreicrivat.ro/

Intr-adevar, Base pare foarte agasat.....

Alina

Mergi la inceput