gravidute din timisoara

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

felicitari Miillyy

PUSSI 15+ CONSTANTIN & ANA

Cum cresc Titi Mici

Poze Cu Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Fetelor.........azi dimineata cand m-am trezit aveam pe sfarcul de la sanul stang.......intarit ceva semitransparent .Este posibil ca de pe acum sa imi apara acel colostru??? Cele care au sarcina mai avansata ma pot ajuta sa imi puna cam pe cand este normal sa imi curga colostru??

23+
Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

quote:
Originally posted by Ank83

Fetelor.........azi dimineata cand m-am trezit aveam pe sfarcul de la sanul stang.......intarit ceva semitransparent .Este posibil ca de pe acum sa imi apara acel colostru??? Cele care au sarcina mai avansata ma pot ajuta sa imi puna cam pe cand este normal sa imi curga colostru??

23+
Raul

Si la mine la fel la ambii sani , in plus mi se mai fac sfarcurile ca si prunele uscate se intaresc si cand am discutat cu nenea doctorul pe aceasta tema (si a si "pipait" sfarcul ) a zis ca e normal si ca se pregatesc sanii pentru marele eveniment . Dar cel mai bine ar fii sa-ti intrebi si tu medicul sa vezi ce zice .

Otiliainceput 34+Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Ank, si la mine sanul stang este cel productiv . Insa nu imi curge mult, ci doar se umezeste un pic. Sa sti ca nu e o regula. La unele mamici apare colostru mult inca din sarcina (am auzit chiar ca le sunt necesare tampoane ptr sani), iar la unele lactatia apare la 2-3 zile dupa nastere. Eu zic ca nu e cazul sa iti faci probleme.

33+

Christian

Mergi la inceput

Multumesc de informatii .a inceput si celalat san

23+
Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinatim spune:

MIILLYY FELICITARI PENTRU BAIETEL SA FIE SANATOS SI SA TE BUCURI DE EL IMPREUNA CU CEI DRAGI si binenteles INSANATOSIRE GRABNICA.

otim da, m-am gandit si eu la peridurala si am si discutat asta cu dr. dar zicea ( si am citit si eu pe net) ca se utilizeaza mai des forcepsul ( asta nu cred ca e prea placut)pt ca nu mai simti cand sa impingi .Nu stiu ce sa zic pana acum am oscilat intre peridurala si cezariana , acum vreau mai mult cezariana , nici eu nu mai stiu ..................vreau doar sa o am in brate si sa stiu ca am scapat.

ashera in legatura cu salteaua de cocos ,eu sambata am fost la cumparaturi la Kappa , galeria si moll , saltea de cocos am luat de la moll ( de la et.1) cu 160 RON ( dimensiunea 120x60 ) - are si husa alba pe care o poti spala si pare mai de calitate decat celelalte ( cel putin asa-mi pare mie), cele pe care le-am vazut la kappa si galeria erau si mai scumpe ( 200 - 250 RON)si colorate .Mie mi-a placut sa fie alba.

Am vrut sa cumpar si lenjerie de pat cu baldachin - ROZ , ALB sau PORTOCALIE - culoare simpla , nu am gasit doar colorate.Ati vazut asa ceva prin magazine?

Nu stiti cumva un pediatru bun ?

si inca ceva , voi o sa va cumparati centura postnatala si sutien alaptare? oare sunt utile?

inceput 33+ Beatrice Anne-Marie

Mergi la inceput

Din ce luna (sau saptamana )se intra in concediul de maternitate

23+
Raul

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ank83

Din ce luna (sau saptamana )se intra in concediul de maternitate

23+
Raul

Daca te ajuta am luat informatiile urmatoare de aici din site de la rubrica de legislative :
" Ca salariata ce am cotizat la asigurarile de sanatate, am avut dreptul conform OU 158/.2005, ca dupa luna a 6-a de sarcina sa intru in concediu de maternitate. Acesta este de 126 de zile calendaristice si se imparte in concediu de sarcina (inainte de nastere) si de lauzie
(dupa nastere). Cele 126 de zile si le distribuie fiecare femeie dupa
cum ii convine, singura restrictie fiind ca minim 42 de zile din cele
126 sa fie dupa nastere.
Numai cele 42 de zile de dupa nastere din acest concediu sunt bligatorii. Pe restul poti sa nu le iei, daca acest lucru te avantajeaza mai mult."

Mergi la inceput

Asta ar insemna ca mai raman 84 de zile in perioada postnatala si ar fi cam 12 saptamani de concediu, adica din saptamana 28 pot intra in concediu.Ma intereseaza mult asta pentru ca si acum eu mai lucrez 11 ore pe zi ..lucru care incepe sa imi cam depaseasca rezistenta .

23+
Raul

Mergi la inceput

Ank83 - nu poti vorbi cu medicul ( cu care te intelegi tu mai bine familie sau ginecolog ) pentru ca prin lege ai si varianta de a lucra doar 4 sau 6 ore pe zi ( din pacate nu stiu exact ) . Asta in cazul in care te intereseaza ...

Mergi la inceput