Cataracta - operez sau nu ???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corina costea spune:

Ceau,

Vesti proaste.....am fost vineri cand m-am programat dar dupa ce mi-a facut toate chestiile alea la ochi mi-a zis ca nu ma opereaza. Am intrebat de ce? Si mi-a raspus..apreciez faptul ca tipul a fost foarte sincer si nu l-au interesat numai banii...Mi-a spus ca aceasta cataracta pe care o am eu este congenitala adica asa m-am nascut si daca nu a evoluat pana acum nu v-a evolua nici de acum. Si nici daca imi pune un alt cristalin tot nu o sa vad ca malformatia este din nastere si nu dobandita in timp. Si mai exista un risc si aici vorbesc strict despre tipul de cataracta pe care o am eu ca in timpul operatiei sa-mi sparga globul ocular ....asa ca medicul mi-a spus ca nu are rost sa ma supun unei interventi care oricum nu-mi v-a imbunatati vederea si sa mai dau si bani aiurea. La mine pe ochi nu se vede punctul acela care se vede la cei care au cataracta asa ca raman asa. Voi ati hotarat cand va operati? La tatal tau nu se pune astfel problema ca el a facut cataracta la batranete si el inainte a vazut eu de mica am vazut in ceata cu ochiul drept.
In rest sa fim noi sanatosi ca belele vin si singure.
Te pup, Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Eu sunt asistenta la o clinica particulara ofta si pot sa dau niste informatii despre catatracta.
Oribirea dupa operatie iese din discutie, asta daca alegi un medic cu adevarat bun. La noi vin din toate colturile tarii sa se opereze.
Operatia de cataracta la noi e intre 15-50 milioane,depinde de ce tip de cristalin se alege. La cel de 15 mil se face o incizie un pic mai mare pe conjunctiva si cristalinul e mai solid un pic, dar e foarte bun ca si calitate, cel de 50 mil e ultima generatie, e foldabil si presupune o incizie minima.Anestezia se face prin injectie, cam o ora si jumatate dureaza pregatirea pac, operatia si dupa operatie cat mai sta pacientul in blocul operator sa se mai linisteasca.
Se pune pansament pe ochi pana a doua zi cand vine la contorl. Se mai face un control la o luna, 6 sapt, 6 luni, 1 an. La al doilea ochi se poate face operatia dupa o sapt, sau doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Imi pare rau ca nu ti-am raspuns n-am mai intrat de mult si nu ti-am vazut solicitarea. Daca mai estre de actualitate, dr. care il vede pe sotul meu si-mi pare foarte bun se numeste Lazar si practica la Oculus. Tarifele pentru operatia la ei, le gasesti aici: http://www.eye.ro/index_4.php
Avand in vedere ideea de asigurare medicala(pentru ca este pensionar) s-ar putea opera la Spitalul de Oftalmologie, nu stiu insa daca, costul cristalinului intra pe asigurare, operatia insa da. Oricum mai trebuie si plicul, caci asta e.
Multa sanate,

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe Emanuel!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns women13 spune:

Multumesc ! Se amana si la tata, deoarece au aparut rezultatele de la cardiologie, care trebuie sa le repete si eventual sa faca un tratament, dupa care sa se intervina chirurgical.
Corina dar nu exista remediere a vederii prin purtarea unor ochelari ??? Intreb si eu ca prostul, ca nu stiu. Bine ca ai avut parte de un medic bun, ca vorba lui, poate pateai o pozna si mai mare.

Mergi la inceput

Nasha daca era o astfel de posibilitate as fi incercat de mult. Mi s-a spus ca este din nastere si nu are ce face. Bine ca macar a fost cinstit cu mine si nu mi-a luat banii cum fac multi altii. Bine ca vad foarte bine cu celalalt ochii si daca nu ma deranjeaza am stau asa.

Va pup, Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Soacra mea (70 de ani) s-a operat acum vreo 10 zile la Spitalul Militar. A costat-o cristalinul aproape 6 mil, a mai trebuit sa cumpere niste picaturi si cu ce a dat in plic.. in total vreo 13 milioane. S-a operat joi (cu anestezie locala) si a iesit sambata din spital. A mai fost odata la control si isi mai pune picaturi. E tare multumita ca vede bine acum. Vrea sa stranga bani sa se opereze in toamna si la celalalt ochi.

Ingrid si Cristi 4 ani si 2 luni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ingridnen

Soacra mea (70 de ani) s-a operat acum vreo 10 zile la Spitalul Militar. A costat-o cristalinul aproape 6 mil, a mai trebuit sa cumpere niste picaturi si cu ce a dat in plic.. in total vreo 13 milioane. S-a operat joi (cu anestezie locala) si a iesit sambata din spital. A mai fost odata la control si isi mai pune picaturi. E tare multumita ca vede bine acum. Vrea sa stranga bani sa se opereze in toamna si la celalalt ochi.

Draga mea , daca nu iti cer prea mult poti sa imi spui ce si cum a dat in plic si cui ?? Medicul , asistenta ( e ) anestezist. Cam care e raportul. Sincer habar nu am si nici nu vreau sa jicnesc, dar nici sa dau prea mult. O sa dau pentru ca sunt o echipa amabila si profesionista, care procedeaza ca la carte inclusiv in discutiile cu pacientii si membrii familiei acestora. Mai rar asa , sincer !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Intreb si iti spun..probabil luni, sper ca nu e prea tarziu

Mergi la inceput

E foarte bine. Eu chiar Luni il internez pe tata. Multumesc. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Nasha va doresc mult noroc si sanatate atat tie cat si tatalui tau si sa va intoarceti sanatosi si sa vada tata foarte bine...

Va pup si bafta..
Corina

Mergi la inceput