Cataracta - operez sau nu ???
Ca de obicei apelez la voi sa ma sprijiniti cu informatii despre operatia de cataracta. E vorba de tatal meu, care are 72 de ani, un ochi total si jumatate la celalalt. Se opereaza la amandoi, sau in etape ??? La inceput am inteles, ca e o operatie banala, ca de extirpare a apendicului. Ulterior m-am izbit de pareri impartite si profesionale si civile. Unii spun ca exista riscul de orbire totala. Cat de mare este riscul de a ramane orb ?
Situatia parintilor mei nu este prea roza, mama are Alzheimer, iar acum tata cu riscul acesta de a ramane orb, daca operatia nu reuseste. Altii spun ca e operabila laser, altii nu. Am doua saptamani la dispozitie si nu stiu ce decizie sa iau. Cam cat costa aceasta operatie, daca stie cineva toate amanuntele ??? Astept si pareri profesionale de la medici oftalmologi.
Va multumesc anticipat !
Raspunsuri
CORNELIAP33 spune:
Nu sunt de specialitate, dar am ceva experienta in oftalmologie, in calitate de pacient.
O operatie de cataracta este de obicei o operatie simpla cu riscuri mici, care nu ar trebui sa creeze vreo problema. Apar complicatii si risc de orbire atunci cand ochii respectivi au si alte probleme, de obicei fiind vorba de bolile corneei.
Medicul care il vede pe tatal tau si probabil il VA opera ar trebui sa-ti fi spus care este situatia, daca exista riscuri, etc.
De ex. sotului meu care are un inceput de racta i s-a recomandat sa amane pe cat posibil aceasta operatie avand o degenerescenta corneeana.
Iti pot recomanda un dr. bun in domeniu..., daca vrei?!
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe Emanuel!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
CORNELIAP33 spune:
Completez, caci acum am vazut si celelate intrebari.
Din cate stiu se opereaza pe rand, la interval de cca 2 saptamani.
Uite ce am gasit:
"Singurul tratament eficient al cataractei este cel chirurgical.
• Cataracta se opereaza cand stadiul evolutiv interfereaza si impiedica activitatea zilnica normala a pacientului
• Cataracta normala nu este o urgenta de tratament: ea nu trebuie insa amanata mult deoarece in stare “coapta” este mai dificil de operat
Tehnicile moderne utilizate astazi permit interventia chirurgicala ambulatorie (operatia dureaza 7-10 minute), cu anestezie locala (doua injectii mici in pleoape sau numai picaturi) si fara pansament (din prima zi, postoperator)."
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
Ajutati-l pe Emanuel!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
women13 spune:
Draga mea iti multumesc din suflet. Nu stii de cand am postat de cate ori m-am uitat dupa un raspuns si cel mult m-am bucurat, ca m-a bagat cineva in seama. Eu am aflat de aceasta operatie abia Duminica si nu prea eram in tema. Am cautat doctorita telefonic si este plecata 10 zile ( nu mi s-a spus unde-irelevant ). Eu locuiesc si imi desfasor activitatea la 350 Km departare de unde locuiesc parintii mei. Mai nou mi-a spus tata, ca internarea este de max. 5 zile. El mi-a spus , ca exista un pachet de servicii medicale , ce trebuie platite ( probabil medicamente ). Mi-a zis ceva de o solutie de retina de 100 ron, ca sa aflu de fapt, ca toata interventia pe un singur ochi costa intre 15 si 20 mil. lei vechi, cu tot cu "onorarii" pentru echipa medicala.
Sincer, Cornelia mi se pare foarte mult, mai ales , ca tu imi zici, ca interventia , daca nu sunt complicatii , poate dura relativ putin (15 - 20 min.). Mai mult saracul pensionarul meu imi zice , ca de ce trebuie sa plateasca, ca doar el a muncit 50 de ani in campul muncii. Oricum eu ma pregateam, fara sa stie tata, de eventuale "nevoi " financiare, dar 2000 Ron pentru o operatie de cataracta mi se pare enorm, pentru un singur ochi si peste 2 saptamani alte 2000.
Daca gresesc corectati-ma voi sa nu fac vreo gafa. Astept mesaje in continuare.
women13 spune:
Cornelia recomanda-mi medicul si locatia acestuia in tara. Se pare ca interventia cu laser exista si costa aprox. 1000 euro. Sincer mi se pare mai bine, dar inca nu am luat o decizie. Mai am 10 zile sa ma decid. Mai astept pareri pro si contra, laser sau chirurgie clasica. Costurile acestei interventiii, riscuri , tot ce ati auzit.
Multumesc !
corina costea spune:
Si eu azi ma duc sa vad la oftalmolog ..de fat eu tot am vrut sa ma operez de vreo 2 ani. Operatia clasica ajunge undeva la suma de 7-8 milioane iar cea cu ultrasunete la 350-400 de euro. Am sa-ti mai scriu azi dupa ce aflu pretul corect.
Corina
corina costea spune:
Acum am sunat la clinica si m-am programat la control pentru dupa-masa la ora 16. Consultatia ma costa 500.000 iar masurarea dioptriei ochiului 400.000. Sper ca saptamana viitoare sa ma opereze iar operati costa 11.000.000 lei si se face cu ultrasunete si cu o incizie minuscula . Dupa o ora plec acasa si pot sa-mi reiau imediat activitatea.
Cam asta este.
Corina
women13 spune:
Multumesc frumos Corina. Iti doresc reusita totala si sanatate absoluta. Sper sa se poate opera cu ultrasunete si la Bacau sau la Iasi. Din ce imi spui tu , merita sa dai 12-14 mil. Din nou iti doresc multa sanatate.
corina costea spune:
Sa sti ca eu am intrebat daca asta este pretul final si mi-a spus ca da aici incluzandu-se toate inclusiv cristalinul. Iar cea mai scumpa operatie cu cristalin de ultima generatie este 15 mil. Eu am intrebat daca mai trebuie sa dau ceva in plic si tipa mi-a spus ca nu ca asta este pretul si doctorul este la o clinica particulara. Eu am mai suferit doya interventii acum o luna una de stomac si una de splina asa ca am mai cheltui 23 mil. si trebuie sa stiu cum imi impart banii.
Iti doresc succes si sanatate tatalui tau.
Corina
women13 spune:
Doamne Dumnezeului Corina iti doresc din tot sufletul meu multa, multa sanatate. Nici nu mai pot sa iti scriu. Sa iti dea Domnul putere si fizica si financiara. Vreau sa aud de tine cum te simti. Probabil eu 3 saptamani nu o sa mai am acces la net, ca o sa fiu destul de ocupata. Probabil pe 25 il internez pe tata si o sa raman cu mama sa am grija de ea. Sa aud ca esti sanatoasa si sa te vegheze ingerii pe tine si familia ta .
women13 spune:
Corina te-ai operat ?? Cum te simti ? Da-mi un semn despre tine !
Iti doresc sanatate muuuuuuultaaaaaaa. Astept vesti de la tine , normal astept vesti bune. Multa BAFTA !