Top gastronomic
Fetelor, ma gandii io asa intr-una din zilele astea, gurmanda fara pereche cu o inghetata tiramisu in fata, inghitand lingurita dupa lingurita din fermecata inventie intalieneasca: oare am sa pot manca gusta din bunatatile lumii, despre care se spune ca ai trait degeaba daca nu le-ai degustat macar o data in viata? Care ar fi, dupa voi, mancarurile care trebuie musai gustate intr-o viata de om?
Va dau io niste "titluri" informative, si abia astept de la voi, din colturile de lume in care locuiti, sa contribuiti si voi si sa-mi dati si alte idei.
Iaca-ta:
1. bruschetta
2. tocanita de pui (sau pui cu smantana) si cu mamaliga
3. homar
4. tiramisu' ca la italieni acasa, cu un degetar tare de expresso alaturi
5. creme brulee
6. pui tandoori cu orez basmati
7. caracatita la grill
pisici, flori si jucarele
______________________________
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Raspunsuri
capra cu trei iezi spune:
eu vreau sampanie franzuzeasca. se pune si bautura, nutequila. hac...
de mancare eu as vrea sa incerc paella si bacalao.
haideti, spuneti ...
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
alina023 spune:
In mod clar ai trait degeaba daca nu ai gustat:
- saramura de peste facuta de lipoveni
- bulz ciobanesc facut la stana
- ciorba aredeleneasca facuta de matusa Iulish
- sarmalute moldovenesti facute de maicute la manastirile din Bucovina (de astea doar am auzit...trebuie sa ajung curand pe acolo)
- poale-n brau
- clatite de salcam (ca tot e vremea lor acum)
Si toate astea stinse cu un must dulce si parfumat baut din cana de lut intr-un amurg tarziu de toamna...
Si in mod sigur mai sunt multe...dar nu mi-ar ajunge toata ziua de azi ca sa le enumar
Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
daniella4 spune:
Hmmmmm.
- votez si eu pt bulzii facuti de ciobani
- pui de balta cu sos chinezesc
- salata de vinete...o fi banala, dar tare-i bunaaaaa
scarmanus spune:
Alina , clatite de salcam zici? Da-ne si detalii, te rog, ca asta e chiar la indemana de facut.
Mi-am mai amintit de pasta alla vongole, facuta ca la Napoli (recunosc ca ma dau in vant dupa bucataria intaliana). La poale-n brau va invit eu, fac cu ce vreti voi
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
alina023 spune:
Gata Scarmanus, s-a facut! Eu fac clatite de salcam si tu faci poale-n brau. Mamaaaaaa ce festin!!!
Clatitele de salcam se fac foarte simplu. Iei florile de salcam (pe care le culege sotul din salcam...nu te baga ca risti sa te intepi zdravan) si le treci printr-un aluat clasic de clatite. Apoi le prajesti in ulei, le lasi la scurs pe un servetel si apoi le pudrezi cu zahar pudra. Un deliciu!
Alina 9+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
Mik spune:
quote:
Originally posted by alina023
Gata Scarmanus, s-a facut! Eu fac clatite de salcam si tu faci poale-n brau. Mamaaaaaa ce festin!!!
Clatitele de salcam se fac foarte simplu. Iei florile de salcam (pe care le culege sotul din salcam...nu te baga ca risti sa te intepi zdravan) si le treci printr-un aluat clasic de clatite. Apoi le prajesti in ulei, le lasi la scurs pe un servetel si apoi le pudrezi cu zahar pudra. Un deliciu!
Alina 9+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
In familia unei prietene, asta se numeste frumos 'Taci si inghite' !
nushulica spune:
vin si eu cu tochitura moldovineascacare-i mortala,votez si pentru bulz si din bucataria internationala taccos am mancat in mexic facut acolo de ei si este foarte foarte bun
INGRID
pet.cost2005 spune:
Votez si eu cu amandoua mainile pt. bucataria italiana ... paste, dulciuri, tot. Rapida si fff buna ... !!!
Imi mai place, de asemenea, si bucataria chinezeasca, desi nu cunosc prea multe ... dar din putinul pe care l-am mancat, mi-a placut ...
Petronela
puiutul mult dorit !!!!
scarmanus spune:
Am remarcat ce greu sunt de gasit in ziua de azi retetele originale, ca si cum ai cauta acul in carul cu fan, toate sunt "imbunatatite" in fel si chip, astfel incat la noi ajung convertite rau, de nu mai stii ce mananci.
Imi aduc aminte de prima oara cand am mancat banala pizza, insa facuta de italieni la ei acasa. Ce socata am fost cand am vazut-o asa de saracacioasa, si cat de delicioasa a fost, tocmai pentru ca cele 2-3 ingrediente se rotunjeau in palatul gustativ, fiecare o complimenta pe cealalta si simteai in acelasi timp gustul fiecarui ingredient in parte. Ce blasfemie sa adaugi ketchup pe ea!
Imi place la nebunie ideea de clatite cu salcam, mai ramane sa gasesc salcamul "romanesc", si nu accacii din astea cu flori violete ce le vad pe aici.
Mi-am mai amintit de o minunatie de mancare, cartof copt in jar (de lemne, nu altceva), cu unt deasupra si sare. Sau porumb fript pe jar, frecat cu usturoi si sare.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
Adela P spune:
Eu una, as putea manca sushi tot timpul, apoi creveti unsi cu sos de usturoi unt si gimbir si pusi la gratar...mmmm...mi s-a faut o pofta acum, maine la pranz asta fac. Aaa sau souvilaki de pui grecesc...yummy... ma opresc aici ca altfel ma pun in mijlocul noptii la gatit.