Serviciul si sarcina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

georgeta, apropos de acest subiect: vineri directoarea firmei m-a intrebat (de fapt a afirmat ea in locul meu) stiind ca legal am dreptul cam de pe 18-20 iulie sa intru in prenatal : "dar cred ca mai vii pina prin septembrie....?!?!?" Afirmatie la care eu m-am blocat si am zis ca voi vedea in functie de cum ma simt, de caldurile de afara, si de alte chestii...si stiind ca eu conduc machina zice: s-ar putea sa nu mai poti sofa dar lasa ca te aduce sotul la servici..:((((
Mi s-a parut atit de inuman mai ales din partea unei femei, adica mort-copt nu conteaza vii in orice conditii pe baricade, nu conteaza cum te simti, daca esti in stare sau daca chiar mai ai randament...important e sa fii aici prezent!!! E adevarat ca am colege care au venit cam pina la inceputul lunii a 9-a, dar era iarna, sau abia inceput de vara, probabil se simteau in stare... nu stiu...in orice caz discutia asta mi-a lasat asa un gust amar...

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Danat, pe lumea asta sunt oameni si oameni... Nu are rost sa te enervezi din cauza lor... Tu ai dpretul la acel concediu si daca vrei sa vii bine, daca nu, nu. Poti sa mergi la medicul tau si sa-l rogi sa-ti dea o hartie in care scrie ca nu poti veni la servicxiu si gata, nu mai are ce sa comenteze sefa binevoitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienuca spune:

Buna fetelor
Eu inca nu ma pot plange, pentru ca nu vem decat 13 saptamani, dar o sa ma confrunt si eu cu ele, numai ca pe invers: o sa fie iarna atunci. Dar e bine sa stiu cum va descurcati voi, sa urmez si eu exemplul. Eu am probleme cu aer conditionat de la birou: bate in sus, dar este chiar in spatele meu. Eu simt prima cand scade temperatura si ma cam ia frigul. Il mai inchid, dar ... Ma cam luat de cateva ori o stare de raceala dar acasa ii dadeam in cap cu ceai cu lamaie.
Dana, dna. director deja nu mai este femeie. Altfel nu-mi explic. Cum a putut sa spuna asa ceva??? Dar si tu poti sa spui "Nu, nu este asa."

Succes la serviciu si sarcini usoare in continuare. Ah, si nasteri usoare
Va pup

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgetaim spune:

Danat imi pare rau ca ai o sefa atit de rea. Are copii? Noi abea mai stam pina in iulie si ea zice sa mergi la seviciu pina in septembrie? Nu judeca?

geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Draga geta, nu cred ca judeca, are copii si tocmai de asta nu imi dau seama cum unele femei pot uita complet prin ce au trecut si ele in asemenea perioada a vietii...cred ca unele o fac si din rautate, ca deh, daca tu o sa pleci, macar sa-ti ia si ultima farima de energie...ma dezgusta, mai ales ca din partea unei femei (care cindva parea om) nu ma asteptam!
In plus, parca in ultimele zile toti au super-pretentii de la mine, astfel incat ajung acasa la 6 stoarsa de energie, nici sa maninc nu am chef, fac un dush si pic lata in pat. Ma simt f incordata si stiu ca trebuie sa ma controlez pt ca daca de mine nu-mi pasa, de bb mi-e tare grija sa nu-l afecteze starea asta de tensiune...

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgetaim spune:

Danat eu cred ca multi oameni sunt si invidiosi cind vad ca cineva va avea un copil si mai ales ca va urma sa stea 2 ani acasa. Li se tot pare ca vrei sa te sustragi de la munca. Sunt sigura ca sefa ta se menaja cit mai mult cind a fost in aceeasi situatie. Astia sunt oamenii, sau unii. Eu te sfatuiesc sa nu te agiti prea mult.Daca-ti da ceva de facut iei situatia ca atare si o rezolvi cu mult calm.E bine sa-ti faci un autocontrol pentru ca bebe sa nu fie ,daca e posibil, deloc afectat. Eu am observat ca atunci cind am o stare sufleteasca mai precara bebe este mai agitat in burtica.
Iti doresc in continuare sarcina usoara,caci mai avem...

geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna, eu cred ca sarcina da uneori o sensibiilitate exagerata viitoarelor mamici. Faptul ca acasa primesti mai multa atentie, mai mult ajutor nu inseamna automat ca si la birou trebuie sa se intampla acelasi lucru. Acolo esti platit sa prestezi o anumita activitate si beneficiezi de toate drepturile si obligatiile ce curg in urma contractului pe care l-ai semnat.

Mergi la inceput

Eu am senzatia ca nu i-a convenit deloc sefului meu aceasta veste. S-ar putea sa ma insel, dar am senzatia ca mise cauta nod in papura. Nu cer tratament preferential in nici o directie (buna sau rea).
Eu chiar nu stiu ce vor oamenii astia? Muncesc pana la 9-10 seara. Nu am comentat niciodata nimic (stiam de la inceput ca asa va fi). Toate sunt bune si frumoase pana cand te mariti sau astepti un copil de parca ar trebui sa cerem voie pentru asa ceva. Iar eu nu voi sta acasa 2 ani ci numai 6 luni. Va spun, parca imi ceream scuze ca s-a intamplat. Nu mi-a venit sa cred!! Ma intreb care va fi ziua in care imi va spune sa nu mai vin. Pe bune!
Poate exagerez eu, dar asta simt acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala26 spune:

Salve dienuca! e tare delicat momentul cand trebuie sa-i spui sefei/sefului ca esti insarcinata sau ca vei pleca in concediu prenatal, la recomandarea medicului. Imi amintesc ca si eu am incercat o usoara senzatie de "impostor", ca si cum depasisem limitele profesionalismului.
Totusi poti sa-ti asiguri superiorul ca nimeni altcineva nu-ti va face treaba in locul tau pana pleci si intr-adevar trebuie sa o faci cat mai bine (daca se poate sa faci un plan si sa te tii de el, daca esti intrebata sa le arati dovezi concrete) pentru a-ti pastra imaginea ta de angajat model si sa nu ii dai motive ca sa caute "nod"...Este DREPTUL tau sa faci un copil. Legea nu le permite sa abuzeze de tine, sa te dea afara pe chestia asta, asa ca....Apropo, nici timp de 6 luni dupa ce ce revii la munca, firma nu are voie - conf. legii - sa te dea afara. Iar in jumatate de an cred ca ai timp sa le arati ca faptul ca esti mama nu te impiedica sa fii un bun angajat.
Oricum sarcina usoara si nu mai pune la inima rautatile lumii!

Mergi la inceput

Da Lala, asa este cum spui tu. Oricum, nu sunt singura care este luata la 3 pazeste de sef. Trece printr-o perioada mai incordata, si-l inteleg. Problema este ca nimic din ce fac nu e bine. Daca intreb prea multe, de ce intreb, daca nu o fac ... de ce nu m-am gandit sa o fac. Nu am sorti de izbanda cu el. Trebuie sa inghit acest ... shit si sa plec capul. N-am incotro. Iar mi-a imi este destul de greu sa fac chestia asta. Singura diferenta care va fi dupa ce ma voi intoarce va fi aceea ca nu voi mai sta la birou mai mult de 18:30 cel tarziu 19. Asta sigur nu-i va conveni. N-are decat. Sunt foarte trista. Am crezut ca am scapat de astfel de lucruri, dar m-am convins ... Toti sunt la fel. Asta e.

Diana cea trista si supa

Mergi la inceput