Mamici de Noiembrie - Decembrie 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 28
geany_bc spune:
quote:
Originally posted by dany26
Gravidutzelor...stiti cumva care e diferenta dintre 3D si 4D?care e mai buna?sau trebuie sa le facem pe amandoua??
Mersic!
Echografia 3 D se vede static, adica doar poze de calitate superioara fata de 2 D, iar 4 D e video, adica vezi on line ceea ce face bebeul.
Geany
13+
bb_yasmi spune:
petro, asa stiam si eu. insa o asistenta mi-a zis ca se poate face in perioadele 9-14 (morfo precoce), 16-19 si 22-26.
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
15+ mami de baietzel sau fetitza???
poza eco bb
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96494.birthdue.png
dany26 spune:
Of ciudat mai calculeaza doctorii astia data nasterii.....de ex Olim tu ai avut UM =24.02.2007 si nasti pe 2 Dec. iar eu am avut UM=08.02 pana pe 15.02.2007 si cica nasc pe 1 Dec. ....sunt aiurea rau...
12+
dany26 spune:
quote:
Originally posted by geany_bcquote:
Originally posted by dany26
Gravidutzelor...stiti cumva care e diferenta dintre 3D si 4D?care e mai buna?sau trebuie sa le facem pe amandoua??
Mersic!
Echografia 3 D se vede static, adica doar poze de calitate superioara fata de 2 D, iar 4 D e video, adica vezi on line ceea ce face bebeul.
Geany13+
Super acum chiar am inteles mersi mult de explicatie!!!!!!
bb_yasmi spune:
voi cum va calculati saptamanile de sarcina dupa UM sau dupa ce iese la ecografie?? ca la mine e mai mare cu o sapt jumate!
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
15+ mami de baietzel sau fetitza???
poza eco bb
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96494.birthdue.png
anacami spune:
Dany, poti sa nu faci niciuna, mie cea mai importanta mi se pare cea morfologica. 3D "ofera" poze color, cu o imagine destul de apropiata de realitate, 4D este cu imagini in miscare (a 4a dimensiune fiind timpul, este un fel de filmulet).
Eco morfologice care ar trebui facute sunt
1. la 12-14 (/16) saptamani parca se numeste morfologica precoce (/timpurie),
2. cea mai complexa este cea de la 22-24 saptamani cand ar trebui sa se definitiveze formarea tuturor organelor (si la 12 saptamani se formeaza majoritatea, dar mai "rudimentar"). Dr. Iosup mi-a spus ca dansul imi rec. 3D dupa 20 saptamani (ca inainte nu s-ar vede trasaturile finale ale fetei, de ex.); nu rec. nici foarte tarziu, cand nu ar mai fi atat de mult lichid amniotic...
Petronela,nu stiu ce sa iti spun, si eu am avut dureri mari de cap, vad ca acum m-au mai lasat-este posibil sa fie de la vremea asta sau o lipsa de vitamine (Ca,Fe,..).
Anca,ma bucur ca rezultatul este bun!!!Felicitari!
Legat de sex-ul bbului, eu am spus deja la toti cunoscutii (si chiar mai putin cunoscuti
), sper sa nu se fi inselat doctorul (dr. Iosup)! N-ar fi bai daca ar fi baiat, dar .. deja m-am obisnuit si eu destul de mult cu ideea de fetita. Oricum, ma mai duc si saptamana viitoare sa fac o eco pt. TT, iar la 18 saptamani merg la dr. Pop (cu siguranta atunci imi vor fi spulberate toate indoielile,daca mentine si acesta sexul feminin).
Camelia, Sebastian
(26 mai 2004) si bb2
darleena spune:
Pai morfologica de trim I e aia in care iti masoara pliul nucal, iti vede osul nazal, si se uita si la organe. Dar cum bb nu e inca total dezvoltat, nu se poate vedea tot, si de aceea cea mai importanta de morfolica de trim II care se poate face incepand cu sapt. 19 pana pe la 24 sau si mai incolo.
Morfologica de trim. III iar nu mai are o importanta asa de mare, ca deja ai facut-o (sau se presupune ca ai facut-o) pe aia de trim II si nu ar mai putea interveni chestiuni prea importante.
14+ 
Pana vine bubu 
poze bubu mic
pet.cost2005 spune:
bb - da, pai aia intre 9-14 e pt. primul trim. ... si cealalta pt. trim 3 ... cred ca este vreun motiv pt. care sunt perioadele astea ... adica ce vezi la aia de trim. 2 poate nu se vede inca la trim. 1 ... e mai concludenta. Si la fel pt. trim. 3 ...
Petronela
puiutul mult dorit !!!!
danangie spune:
PETRO no-spa e la fel ca buscopan. Mie atunci la urgente pentru dureri imi daduse buscopan. Si da.....paracetamolul il poti lua. Dar sa nu iei mai mult de 3 pe zi.....mai bine sa nu exagerezi.......
POZELE MELE
RAMONELLA spune:
Pe mine m-a tinut cam 30 de minute la ecograf,si la sfarsit a scris acolo morfologie normala pentru aceasta varsta.Deci eu cred ca e ok,nu????Dar nu mi-a pomenit niciodata nimic de TT.Probabil ca a vazut ca am 25 de ani.
poze
vine bebe
Ramonel
15+
Alexia Beatrice