Mujdei de usturoi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2092) Se curata usturoiul, se piseaza bine cu putina sare, pana cand devine ca o crema. Se pune in sosiera si se amesteca bine cu o cantitate de apa potrivita. Cand mujdeiul este destinat unui rasol, in loc de apa se pun cateva linguri de supa.
Sos de mustar(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1169) Se fierbe ½ ceasca apa in clocote cu sare, piper, zahar si ardei (cate un praf din fiecare). Se toarna toata faina. Se continua fierberea amestecand continuu, pana se desprinde de pe marginile craticioarei. Se adauga mustarul. Se lasa sa fiarba si sa scada daca este prea subtire, sau se adauga zeama ca sa se subtieze.
Sos de ou(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1146) Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat vinul, apoi coaja de lamaie si sarea si se pune la foc mic, se amesteca continuu pana se ingroasa. La primul clocot se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Sos de tarhon(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1093) Se prajeste ceapa in untura pana ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de carne, se adauga sarea, zaharul, tarhonul. Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute si apoi se adauga smantana, lasand sa mai fiarba pana ce sosul este potrivit de gros.
Sos de arahide (satay)(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1453) Puneti crema de arahide intr-un castron de sticla rezistent la caldura si presati cateii de usturoi deasupra cremei. Adaugati pe rand celelalte ingrediente, precum si laptele si apa in cantitati egale, pana cand obtineti un sos de consistenta unei creme groase.
Asezati castronul in cuptorul cu microunde, acoperit cu folie sau capac, si lasati-l 2 minute la 700 watt. Amestecati apoi totul bine - adaugati apa daca este cazul, si lasati din nou castronul 1 minut la peste 700 watt. La urma amestecati din nou bine.