Caise cu frisca si rom(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1326) Caisele spalate si scurse bine de apa se curata de coaja, se rup in doua, se scot samburii si se asaza pe o farfurie de sticla. Capsunile se spala repede, se scot coditele, se inteapa in cateva locuri, se pun pentru 30 minute in rom dupa care se scot, se pudreaza cu zahar si se asaza cate una pe fiecare jumatate de caisa, in locul samburelui. Cu un cornet se garniseste fiecare caisa cu frisca. Se pun la rece
Pepene galben cu diverse fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1333) Se taie pepenele in doua, se curata de samburi, iar miezul se scoate si se amesteca cu alte fructe de sezon curatate de samburi si taiate in bucati mici. Se pune amestecul de fructe intr-un vas de sticla si se da la rece cateva minute. In momentul servirii, se asaza portii in jumatati de pepene galben sau in cupe si se toarna putin coniac, zahar si, eventual, lichior.
Salata de fructe(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1389) Pepenele, merele si perele se curata de coaja si de samburi/seminte, se taie felii sau cuburi mici si se amesteca cu ciresele fara samburi si boabele de struguri. Se presara cu zahar, se stropesc cu rom si se pun la rece pentru 1-2 ore
Desert simplu cu afine si capsuni(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1357) Curatati capsunile si taiati-le in jumatati, asezati-le in cerc pe o farfurioara, apoi adaugati putina frisca pe fiecare (frisca se adauga in locul frunzelor - asemanator celor din fotografia de mai sus). Daca doriti presarati peste frisca putin zahar brun, dupa care asezati afinele (cate 1-2 afine pentru o jumatate de capsuna).
Cirese marinate in vin cu mascarpone(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1204) Ciresele se lasa la marinat in vin cu 2 linguri de zahar. Intr-o tigaie uscata se prajeste fisticul, iar dupa ce este gata se lasa la racit si se toaca marunt. Se rade coaja de lamaie si limeta si se stoarce lamaia.
Intr-un bol separat se bate smantana cu 2 linguri de zahar pana devine frisca. Apoi se adauga Mascarpone, coaja rasa de lamaie si limeta, si sucul stors. Daca doriti ceva mai dulce mai puteti adauga zahar.
Amestecul de cirese se imparte in 4 cupe iar peste acestea se pune cate putin din compozitia de frisca si se presara fisticul.
Se taie apoi in felii subtiri si se aranjeaza pe o farfurie. Se presara scortisoara, apoi se stropesc cu cateva picaturi apa de flori de portocal.
Se servesc cu putin iaurt fara grasimi. Nu ar putea fi mai simplu!
Desert de vara cu zmeura(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1859) Toarna jumatate din cantitatea de zmeura, 1 ceasca de zahar si sucul de lamaie intr-o tigaie, striveste fructele usor cu o furculita si adu amestecul la fierbere; se fierbe timp de 10 minute, amestecand ocazional, pana cand amestecul este siropos. Amesteca usor restul de zmeura si lichiorul in amestecul fierbinte si pune compozitia la frigider pana se raceste bine de tot.
Intr-un bol se bate smantana cu 3 linguri de zahar si vanilia pana devine frisca.
Folosind pahare lungi decorative, aseaza un strat de frisca, o lingura de amestec de zmeura si apoi cateva bucatele de bezea. Se repeta o data sau de doua ori, in functie de marimea paharului, si se incheie cu fructe de padure si putina frisca.