|
Picasso
membru incepator
|
Posted 27/08/06 @ 16:14
|
Clipele cind nu esti linga mine Lumina se stinge Inainte de a ma atinge... Clipele cind nu ma cauta Privirea ta--inghet Cu miinile goale Cu degetele albite De singuratate Si cu inima faclie Luminind sentimentul Ce creste-n mine. MA DOR CLIPELE CIND NU ESTI LINGA MINE... |
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 01/09/06 @ 17:08
|
Ca valurile ce se sparg de stinca Asa fug clipele catre sfirsit; Schimbindu-se pe rind,alearga,inca Tot mai departe -n ritm neostenit.
Tot ce se naste-n marea de lumina Ajunge-n floarea virstei plin de har, Dar girbovit de besne se-nruina Sub timpul ce-si distruge propriul dar,
Caci timpul roade-a tineretii mlada In frumusetea fruntilor sapind; Tot ce-i mai bun pe lumea asta,prada Si toate-i cad sub coasa rind pe rind.
W. SHAKESPEARE |
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 21/09/06 @ 16:46
|
Cind ochii-i tin deschisi,ei vad mai lesne Caci toata ziua fara rost ii joc; Dar cind adorm,ca flacara prin besne Spre tine-si taie-n noapte drum de foc.
De-aceea umbra,umbrelor lumina, As vrea aievea umbra-ti sa-mi rasara; Si daca-n ochii orbi sclipesti senina In clar de zi vei straluci mai clara.
O,cit mi-ai ferici-ziceam-privirea De te-as vedea si-n fapt de dimineata, Asa cum toata noaptea nalucirea Fiintei tale somnul mi-l rasfata!
Cind nu te vad,mi-i noapte ziua toata- Si noaptea-i zi cind visul mi te-arata!
W. SHAKESPEARE |
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 02/10/06 @ 17:02
|
Pastrez caietul,darul tau,in minte Inscris cu slova gindului meu viu Ce-ti va pastra aducerea aminte De-a pururea,mai mult ca tot ce scriu,
Ssau,cel putin,cit timpvoi fi in stare Si inima si mintea sa razbata, Cit timp n-or sa te uite fiecare N-o sa te pierd din minte niciodata.
Caietul are file prea putine Ca sa cuprinda dorurile mele; De-aceea le-am inscris numai in mine, Sa te pastrez de-a pururea prin ele.
De te-as pastra-n caiet spre neuitare Ar insemna ca mintea nu-i in stare.
W. SHAKESPEARE |
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 03/11/06 @ 18:40
|
ROMANTA FARA ECOU
Iubire,bibelou de portelen, Obiect cu existenta efemera, Te regasesc pe-aceeasi etajera Pe care te-am lasat acum un an...
Iti multumesc!... Dar cum?...Ce s-a-ntimplat?... Ce suflet caritabil te-a pastrat In lipsa mea, In lipsa ei, In lipsa noastra?... Ce demon alb, Ce pasare albastra Ti-a stat de veghe-atita timp Si te-a-ngrijit De nu te-ai spartt Si nu te-ai prafuit?...
Iubire,bibelou de portelan, Obiect de pret cu smaltul nepatat, Ramii pe loc acolo unde esti... Sa nu tee misti... Si daca ne iubesti- O!Daca ne iubesti cu-adevarat- Asteapta-ne la fel inca un an... Un an macar... Atit... Un singur an... IUBIRE,BIBEOU DE PORTELAN!...
ION MINULESCU |
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 18/11/06 @ 15:18
|
IN OCHII TAI CITISEM...
In ochii tai citisem iubire dinadins Si-n calea vremii steaua mea O clipa s-a aprins. Apoi,ca foi uscate vazduhul coperind, Vazui nadejdi si fericiri Naintea mea pierind. Dup-acea dulce clipa ce-atita ma uimea, Nainte chiar de-a rasari Se stinse steaua mea.
M. EMINESCU |
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 04/12/06 @ 14:07
|
SA FII
Sa fii un gind pe care sa-l port mereu cu mine. Sa fii un vis pe care sa-l am in fiecare noapte... Sa fii inel de soapte Stingindu-mi dorintele... Sa fii o bucata din mine sau aripa de vint izbindu-ma de palmele prezentului. Sa fii o noapte de vara sau un rasarit de soare, Sa fii picuri de cer Udindu-mi visarea... Sa fii pasul pe care Nu pot sa il fac sau mina mea stinga; Sa fii cer si pamint laolalta Sa fii,asa cum nimeni, n-a fost niciodata... Eu-lacat Si tu inghitind cheia Singura cheie care-l poate deschide. Tu,gene de amintiri Si eu inguste carari de lumina, Tu,uitind ziua care a trecut Si eu adormind cu capul pe pieptul tau... Tu,zimbind printre degete de simtire adinca Eu, ascultind plina de dragoste si de frica... Si sus...acolo sus...sus... Dragostea noastra care o sa moara Cind va muri soarele...
|
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 04/12/06 @ 14:17
|
TE CAUT
Caut printre amintiri privirea ochilor tai Caut undeva sub tacere glasul tau Si dintre miile de miini Ce se clatina a despartire le zaresc pe ale tale... O clipa deznadejdea Se-nfige in mine ca un ghimpe Si-o scot cu greu, Scormonind printre vise cu acul sperantei. Te-am cautat printre zimbete Unde erai odinioara Dar n-am gasit decit lacrimile mele reci... Te-am zarit din intimplare Intr-o zi,dar erai cu spatele si n-am avut taria Sa-ntind pasul Si sa te ajung. Atunci am simtit Pentru prima oara Ca n-am sa te mai gasesc Si totusi continui SA TE CAUT... |
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 07/03/07 @ 08:52
|
M-am gindit sa scriu citeva rinduri pe care le-am primit acum multi ani de la un medic psiholog si care mi s-au parut extraordinare. Citi dintre noi,parintii,nu ne recunoastem in cele de mai jos? ,,LEGILE COPILULUI,, -Nu ma rasfata.Stiu foarte bine ca nu mi se cuvine tot ceea ce cer.Dar te incerc totusi! -Nu-ti fie teama sa fii ferm cu mine.Eu prefer asa.Asta ma aseaza la locul meu. -Nu folosi forta cu mine.Asta ma obisnuieste cu ideea ca numai puterea conteaza.Voi raspunde mult mai bine daca sint condus. -Nu fi inconsecvent.Asta ma pune in incurcatura si ma face sa incerc sa scap nepedepsit ,indiferent ce fac. -Nu-mi face promisiuni.S-ar putea sa nu le poti tine.Asta ma va face sa-mi pierd increderea in tine. -Nu raspunde provocarilor mele atunci cind spun sau fac lucruri care te supara.Voi incerca atunci sa capat si mai multe ,,victorii,,. -Nu ma face sa ma simt mai mic decit sint.Voi incerca sa-ti demonstrez contrariul purtindu-ma ca o ,,persoana importanta,,. -Nu face in locul meu nimic din ceea ce as putea sa fac si singur.Asta ma face sa ma simt ca un copil si voi continua sa te folosesc in serviciul meu. -Nu-mi menaja,,relele obiceiuri,,,acorda-mi cit mai multa atentie.Altfel nu faci decit sa ma incurajezi sa le continui. -Nu ma corecta in public.Voi fi mult mai sensibil daca-mi vei vorbi blind intre patru ochi. -Nu incerca sa-mi tii predici.Vei fi surprins sa constati cit de bine stiu ce e bine si ce este rau. -Nu ma face sa simt ca greselile mele sint pacate.Trebuie sa invat sa fac greseli fara a avea sentimentul ca nu sint bun de nimic. -Nu ma cicali.Daca o faci,va trebui sa ma protejez prin a parea surd. -Nu-mi cere explicatii pt comportarile mele gresite.Citeodata nici eu nu stiu de ce am procedat asa. -Nu ma pedepsi prea tare.Ma sperii usor si atunci spun minciuni. -Nu uita ca-mi place sa experimentez.Invat din asta,deci te rog sa te obisnuiesti. -Nu ma feri de consecinte.Trebuie sa invat din experienta. -Nu ma respinge cind pun intrebari cinstite.Daca o faci,vei constata ca nu te mai intreb si imi caut informatiile in alta parte. -Nu-mi raspunde la intrebarile prostesti si lipsite de sens.Altfel,voi incerca mereu sa te agat de mine cu asemenea intrebari. -Nu incerca niciodata sa arati ca esti perfect sau infailibil.Ma faci sa simt ca nu voi putea sa te ajung niciodata. -Nu te teme ca petrecem prea putin timp impreuna.Ceea ce conteaza este cum il petrecem. -Nu uita ca eu nu pot creste fara o gramada de incurajari si intelegere,dar citeodata o apreciere,chiar cistigata cinstit,este uitata.Mustrarea batjocoritoare nu. -Poarta-te cu mine cum te porti cu prietenii tai,atunci voi deveni si eu prietenul tau.Tine minte:invat mai mult de la un model decit de la un critic. In afara de asta,te iubesc foarte mult...te rog,iubeste-ma si tu in schimb! |
|
|
Picasso
membru incepator
|
Posted 27/05/07 @ 12:12
|
In ochii tai citisem iubire dinadins Si-n calea vremii steaua mea O clipa s-a aprins. Apoi,ca foi uscate vazduhul coperind, Vazui nadejdi si fericiri Naintea mea pierind. Dup-acea dulce clipa ce-atita ma uimea, Nainte chiar de-a rasari Se stinse steaua mea.
M. EMINESCU
picasso ,mamica de pui zapacit |
|
|
|
Mesaj nou
Raspunde la mesaj
|
|
|