Cele mai citite bloguri
Nr. Blogul lui
1. olguta12
2. Elise
3. AT_Piticilor
4. andruskandu
5. notquiteso
6. Luciala
7. mamitzica
8. mama42
9. sofia_misicu
10. craciunitza
Cele mai citite mesaje de blog
Nr. Mesaj Blogul lui Vizionari
1. Atelierul Piticilor - Lucrari AT_Piticilor 118089
2. Jurnalul unei romance "americanizate"- si nu numai olguta12 55850
3. Bilantz olguta12 49748
4. J D E monica70 40114
5. A murit Laura! craciunitza 30443
6. Un nou inceput...(2) danangie 29103
7. Povestea lui bebe 2 continua buburuza2013 27343
8. scrisoare catre mama Picasso 22961
9. Curiozitate! Ana68 22540
10. Moartea lui Metaforel olguta12 20888

post an entry in your weblog   Jurnalul lui Elise  Ultimile 50 de mesaje     Vizualizare ca mesaj normal (pentru editare)
Necunoscut
Elise
the "TREBUIE"
Acest mesaj a fost trimis de Elise pe data de 17/06/2007 la 09:48 .:. 5598  vizionari .. Exista 16 raspunsuri la acest anunt
Trec anii, si realizez ca sint incapabila sa functionez mecanic: "acum trebuie sa ma trezesc, trebuie sa maninc micul dejun, trebuie sa ma imbrac si trebuie sa plec la serviciu, acolo trebuie sa imi fac treaba apoi trebuie sa ma intorc acasa sa calc, spal, sa vad un film si apoi trebuie sa ma culc ca sa ma pot trezi din nou".

Ei, sirul asta de trebuie sa surprinde la fel de neplacut in fiecare dimineatza. "Trebuie" - de ce trebuie? Nu trebuie nimic....
Imi amintesc argumentele maica-mii din copilarie: "ca asa face toata lumea", "ca acum e ora de masa", "ca acum e ora de somn", ca "TREBUIE".

Ok si, eu cind mai traiesc?
daca tot alerg de colo colo pentru ca TREBUIE, maninc pentru ca trebuie, dorm pentru ca trebuie, ma imbrac cum trebuie si fac ce trebuie si asta imi ocupa tot timpul, eu unde sint in insiruirea asta?
Sau trebe sa ma multumesc cu faptul ca imi aleg ce sa bag in gura la micul dejun pe care, oricum, TREBUIE sa-l iau?!

Deci, lista asta de obligatii a fost intotdeauna dusmanul meu principal.
Conflictul a culminat cu faptul ca m-am dus impotriva mea insami la birou acum ceva timp, si, cu lista de "trebuie facut" pe masa, mi-am baut linistita cafeaua intr-un loc neconvenabil, omitind sa raspund in timp ce niste "trebuie" ma cautau pe telefon, am trecut repede peste toti "trebuie" care ma bombardau pe mail si am incropit repede o demisie netrebuincioasa.
Ca sa pot sa imi urmez dorul de duca si sa plec unde ma duce drumul si sa traiesc citeva luni in care nimic nu era nici planificat, nici obligatoriu, sa vedem daca asa nu supravietuiesc...

Amintirea asta, cu divortul de sirul de "trebuie" imi este inca foarte proaspata in memorie.
Asa ca , dupa pauza de atunci, am inceput sa pindesc si sa fiu pregatita pentru o viitoare invazie de "trebuie".
Cum apare un "trebuie", il kilaresc din start.
De obicei, moare repede dupa ce-l lovesti cu "de ce?"

De ce sa am un program fix la birou? De fapt, nu exista un motiv, cit timp sintem dotati cu telefoane mobile nu crapa nimic daca ajungi la 9 sau la 10.
Sint oameni cu care lucram de peste mari si tari - asa ca prezentza noastra fizica (ca numai fizica e la prima ora dimineatza) nu e deloc obligatorie.
Cu "trebuie" asta am cam avut de furca dar i-am dat de cap pina la urma.
Odata cu el s-a evaporat si "trebuie" trezitului cu noaptea in cap.
Ma trezesc cind mi se trezeste bblisa, si nu ca trebuie, ci pentru ca imi doresc sa petrec cit mai mult timp cu ea.

Imi iau ditamai stacana de cafea neagra, si ma uit urit la restul frigiderului unde pindesc alti "trebuie" la micul dejun- pas, nu mi-e foame, cind oi avea chef de voi mai discutam....

Pe la 10 imi iau mashina si ma plimb prin orash, intotdeauna pe alt drum, pina la birou.
Acolo e interesant (cel putin deocamdata) pentru ca e totul nou si flexibil, nimic batut in cuie: mi se pare ca exista ceva ce poate fi facut mai logic sau mai bine, inca nu mi-a dat nimeni in cap cu "facem asa pentru ca asa se face".
Am fost destul de precauta sa intreb asta inca de la interviu: nu le-am spus ca imi lipsesc in mod absolut talentele de executant, dar cred ca s-au prins si singuri. Asa ca mi-au dat mina libera sa fac imbunatatiri.
Deci tin toti "trebuie" sub control.

Ajung acasa undeva dupa amiaza, nu "trebuie" sa ajung la roa fixa pentru ca am convins-o pe maica-mea ca e inutil sa imi forteze mina, am responsabilitati. Ajung, si o expediez pe mama cu "trebuie" cu tot: kupilul "trebuie" sa manince 150 ml de supa, "trebuie" sa-si termine cartoful, "trebuie" sa doarma peste juma de ora.
Incui usha, dau drumul la muzica si incep sa tzopai cu fie-mea prin casa: nu trebuie, mama... NIMIC nu trebuie, nu vrei supa - iti dau suc de fructe, si daca nu vrei sa dormi ne luam de manutza si plecam la plimbare, putem sa dormim si mai incolo: si cind ii vad zimbetul larg si fara dintzi de bblush entuzismat, imi trec toate spaimele ca "nu cresc copilul in mod ordonat".
Nu, nu-l cresc ordonat. Kupilul meu nu e robotzel. Nici eu nu sint, si nici pe ea nu vreau sa o leg cu nspe mii de "trebuie ca asa face lumea".
Putin imi pasa cum face lumea. Lumea face cum vrea ea. Si eu la fel.

Elise & BBLisa

Trimite reactia ta
Previous page
# /2  

Elise
adrift :)

Posted 18/06/07 @ 21:22 (Edited 18/06/07 @ 21:28) Reply with Quote
ei... la mine concediile's cu alte "tabieturi".

De obicei concediile debuteaza cu o dimineatza in care imi rumeg cafeaua fara chef, la birou.
Si apoi am o revelatie sau o viziune: io pe malul marii.
Asha ca fug la shefu', shefa sau shefii, dupa caz: le explic ca, brusc si sin senin, sint extrem de obosita desi nu par. Nu ma pot contrazice, eu stiu cel mai bine.
Si ei, in marinimia lor, nu ma vor lasa sa fac greseli ireparabile si sint sigura ca imi vor aproba citeva zile libere.
Riscul - pe care ei nu-l stiu, si nici nu e bine sa-l stie - e sa le iau si daca nu mi le aproba, de fapt sa mi le iau de tot.
Din milogeala in milogeala, imi iau coada la spinare si... plec.

Si din momentul in care plec, "trebuie" fix cardul si mashina (si cheile de la mashina, de preferat). Uneori si pasaportul.
Restul de "trebuie" la gunoi: nu-mi trebe nimic, pot sa cumpar cind o sa simt nevoia: si pasta de dinti, si periutza, si haine de schimb... N-am fost in deshert pina acum, probabil pe acolo nu sint magazine si mai "trebuie" una alta.
Da' pe unde imi fac eu concediile in principiu gasesti de toate.

Deci bagajele sint optionale, nu mai am chef sa le fac, nu le fac: doar zbor spre orice destinatie - cunoscuta sau necunoscuta... necunoscuta e mai bine.

Iuuuu-huuuu.....

Elise & BBLisa
Back to top

Porumbita
membru de baza

Posted 18/06/07 @ 22:51 Reply with Quote
mie imi place sa fac liste cu trebuie (trebuie pe zile, luni, pe anul in curs) ma motiveaza sa am ce bifa... ma enerveaza acei "trebuie" impusi...

off topic... Elise ce ai facut cu cei doi catei?
Back to top

Elise

Posted 18/06/07 @ 22:59 Reply with Quote
unul rezideaza la mama mea shi unul la mama lui barbatu-meu.
Ii scoatem la plimbare cu schimbul de trei ori pe zi shi planificam sa-i aducem la vatra dupa ce o pricepe bblisa ca nu-s de mincare.

Elise & BBLisa
Back to top

Porumbita
membru de baza

Posted 18/06/07 @ 23:07 Reply with Quote
:) ma bucur ca aveti planuri de "reintregire" a familie... pariu ca bblisa va fi ff fericita cu asa tovarasi de joaca...
Back to top

Elise

Posted 19/06/07 @ 07:08 (Edited 19/06/07 @ 07:09) Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porumbita

:) ma bucur ca aveti planuri de "reintregire" a familie... pariu ca bblisa va fi ff fericita cu asa tovarasi de joaca...

sint sigura - nu stiu cit de fericiti vor fi tovarashii, ca ea va fi fericita precis.
Deocamdata ieshim si noi cam jumulitzi dupa dovezile ei de dragoste pasionala, si noi nu sintem 2 la kg ca prapaditii aia de catzei...

Elise & BBLisa
Back to top

larissa_79
membru senior

Posted 24/06/07 @ 14:58 (Edited 24/06/07 @ 14:59) Reply with Quote
elise, nici mie nu-mi place "trebuie". Mai ales acel "trebuie mort copt sa stai la job la program" Ai,n-ai chef...trebuie sa fii acolo!
Drept urmare sunt in CIC si cu sanse mari ca acel trebuie sa mergi la job sa devina amintire. Doar ca pentru asta au trebuit pusi in functiune alti "trebuie" mai mititei....Dar trebuie mai mititeii imi fac mare placere numai la gandul ca o sa-l dea gata pe TREBUIE al mare din viata mea care imi fura toata viata!

Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
Back to top
# /2  
 Mesaj nou   Raspunde la mesaj
Previous page