Desprecopii... altfel (grup de suport pt parinti)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ra_mata spune:

Marci, nu a aparut nimic la triplul test, toate pareau ok. |De altfel nu se stie exact ce infectie a fost, ar fi trebuit sa fie una din gama celor toxoplasma, listeria sau citomegalovirus (cred ca astea sunt cele pt care se fac analize, nu mai stiu exact), insa eu le aveam pe toate absolut normale.
Singurul lucru pe care mi-l aduc aminte mai ciudat, din luna a 3-a, a fost ca in loc sa ma ingras treptat, am avut o scadere a greutatii, insa am presupus ca din cauza greturilor si a schimbarii gusturilor.

ra_mata

http://photos.yahoo.com/ra_mata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Cea mai buna prietena a mea are un copil nascut cu agenezie renala stanga . Pe langa ce probleme aveti cu micutii vostrii poate parea un moft , dar orice mamica al carei copil e ,,altfel stie ca ,,moftul asta e in Romania acea imposibila granita dintre ,,noi si ceilalti.
Nu stiu de ce avem perceptia asta negativa asupra copiilor cu dizabilitati , nu stiu de ce exista in cel mai bun caz o atitudine ,,miloasa . Ei nu cer mila , cer sa nu-i mai privim ca pe niste ,,ciudati cand la vorbim sa ne uitam direct la ei in ochi si nu prin ei .
Probleme in familie avem si noi -fratele sotului meu are oligrofenie de gr. II -din nastere de la ginecologul are l-a scos cu forcepsul.
E un om bun cu intelectul unui adolescent de 12-14 ani. Dar il iubeste atat de mult pe baietelul meu , de fiecare data cand vine la noi ii aduce cate un cadou cumparat din pensia lui-si voi stiti ce inseamna o pensie de handicapat , il rasfata , cel mic e topit dupa el.
Cred ca noi avem o problema fata de ei ,noi suntem cei care nu acceptam diferentele noi facem totul de mila si de ...sila .
ma gandesc la soacra mea care merge an de an cu el la o comisie de evaluare ,A. este din nastere cu aceste probleme , are fisa din 1967 , la ce bun aceasta bataie de joc?Ultima data la comisie i s-a spus ca nu-i poate da o adeverinta de pensionare pe viata ca poate ,,se face bine .Si sunt medici , oameni care evalueaza starea de sanatate . Ma intreb omul ala e normal psihic ?
Legislatia , pornita din mentalitatea noastra gresita mai mult ingradeste decat da drepturi acestor persoane .
Avem o tara natioanala -nu ne pasa nici de copiii supradotati si nici de cei cu probleme . Noi vrem sa fim egali in prostie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Originally posted by ligeea
Avem o tara natioanala -nu ne pasa nici de copiii supradotati si nici de cei cu probleme . Noi vrem sa fim egali in prostie

ligeea



Pai nu asa ne-au invatat comunistii, timp de 50 ani? Toti suntem egali! Desigur nu in drepturi ..... asta e capitalism feroce

Tara asta e un fel de Patul lui Procust ....mi-am amintit cat de mult m-a impresionat mitul asta in copilarie....

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisa-77 spune:

Nu am facut febra dupa vaccin(Seara aveam 37.7).In schimb am inceput a 2-a tura de tratament.Acum luam Risatarun.Copilul meu a inceput sa silabiseasca(rar e adevarat,dar o face) si sa scoata sunete(destul de des),in conditiile in care copilul meu era mut.Din nou face "papa" si "mai - mai".Sunt foarte bucuroasa.In schimb nu gasesc kinetoterapeut si nici logoped.la prima nu se baga ca e operat ,iar la a 2-a cica e prea mic grübel big grin evil .
Cam atat despre noi.In rest suntem activ:nu vrem in premergator ,ci tinut de manute si sa tragem tot ce intalnim in cale.
bussi umarmen pt. voi.

Bine ai venit,Ra_mata.
Si eu cunosc o mamica(am fost impreuna colege de camera la spital) ,care are fetita cu sd,retard neuro mare si copilul este inoperabil(vorbesc de inima) din cauza creierului.Copilul acela sta in pat doar culcat.M-a sunat sa ma intrebe de ce nu i s-a acordat gradul I(i s-a dat gradul II) si daca poate sa-i faca vaccinurile la copil,ca medicul din sat nu vrea sa i le faca.
ASTA E TARA IN CARE TRAIM!!!SI-MI VINE SA URLU!!!!

Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)

"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)

http://community.webshots.com/user/krysadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Ra_mata

chiar si cu agnezie totala se poate recupera mult-asa am citit. Va trebui sa invete sa compenseze pentru lipsa de comunicare dintre emisfere, dar se poate...

din cate am invatat eu despre creierul uman -

nu ne nastem cu "zone specializate" ale creierului pentru majoritatea functiilor motrice, cognitive etc. Anumite zone sunt insa astfel constituite incat in interactiunea cu mediul se dezvolta astfel incat se specializeaza in dezvoltarea respectivelor functii.
Creierul cu care ne nastem este potentialul nostru de dezvoltare, interactiunea cu mediul il va dezvolta pentru capacitatea de mai tarziu.

De aceea orice copil cu un deficit neurologic e capabil in masura in care se lucreaza cu el de mic pentru recuperare compensa. Sigur ca rezultatul va diferi functie de potential (gravitatea si tipul de deficit fac parte din acest "potential") si cat de devreme s-a inceput lucrul/tratamentul cu el, cat de intensiv a fost samd. sigur ca vor ramane deficiente oricat se va compensa- dar nimeni nu-si doreste un copil perfect. tot ce ne dorim e sa ne vedem puiul la fel ca ceilalti copii- capabil sa alerge, sa se joace, sa invete, sa creasca ca un adult independent(sau macar partial intependent), multumit de el si de viata lui ....

Eu asta mi-am dorit pentru Alex...La 4 ani ne straduiam sa invete , la 8 ne propuneam sa invatam sa citeasca si sa scrie , acum imi propun sa-l ajut- daca pot sa inceapa sa obtina medii peste 3.0 (aici maximul e 4.0)si poate sa invete compenseze anumite deficiente pe care eu nu am reusit sa le dau de capat-inca.

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

just my 2 cents

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Crisa_77 Logopezii sunt rara avis, pare-se. Dar pana gasesti unul, pot sa-ti spun cateva exercitii de logopedie, pe care le-am invatat eu de la coordonatoarea de ABA :
- cumpara-i fluier si invata-l sa fluiere, sau macar incearca (fi-miu nu vrea, dar insistam). Ma refer la fluier din ala de 3 lei, din piata, zgomot sa faca.Daca e si colorat cu atat mai bine ca-l amuza si mai tare.
- sunt foarte bune si ii amuza draciile alea in care sufli si se desfac, precum o limba de soparla. Cred ca tot in piata, sau la super-market, impreuna cu alte smecherii pentru petreceri
- pune-i apa intr-un castron mai larg si incurajeaza-l sa sufle ca sa valureasca apa.
- taie bucatele mici de hartie si amuzati-va suflandu-le.
- baloane de sapun, sa sufle in cerculet si apoi sa le sufle de colo colo. Faceti concurs cine le tine cel mai mult in aer.

Toate acestea il ajuta sa-si controleze si sa dozeze fluxul de aer care ii iese din piept si din gurita.

Apoi, foloseste poze, minimum 9/13, prim-plan cu obiectele din casa. Cele pe care le vede mereu - masa, scaun, fotoliu, cana, farfurie,pat etc. Deasemeni cu persoanele apropiate : mama, tata, etc. Arata-i-le si spune cuvantul tare si clar de mai multe ori. Daca ai posibilitatea sa faci poze cu aparat digital si apoi sa le tiparesti color si le plastifici, iti intra foarte bine 4 pe o foaie A4.

Poti face exercitii cu el de spus litere (se incepe cu vocalele). Dupa modelul : spune AAAAA. spune EEEEE. spune IIIII. Tonul tau trebuie sa fie usor ridicat, clar si raspicat. Poti incerca diverse variante de intonatii. Daca te imita si il faci sa spuna vocale, poti trece la silabe : ma, ta, ba, bu. Si tot asa. Vorbeste-i in propozitii scurte si raspicate, chiar silabisind cuvintele.

Sper sa-ti foloseasca, daca stiai toate astea, poate sunt utile altcuiva.

Pupicei puiutilor vostri.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Crisa

ma bucur ca nu a facut febra dupa vaccin.

Cred ca schimbarea incepe cu noi insine.Ma intreb daca parintii nostri ar fi putut sa discute in public despre copii lor asa cum o facem noi. Fara sa simta rusine, fara sa se scuze , fara complexe...(ok , noi mai avem complexe uneori, dar totusi ...)


Apoi ignoranta naste intoleranta.
din nefericire in Romania ignoranta in domeniul copiilor cu probleme speciale e cronica ...
ma gandeam, cum sa ceri unui parinte de copil normal sa inteleaga ce e cu autismul, sau agnezia de corp calos, daca un student de psihologie nu-i capabil sau interesat sa inteleaga(ma refer aici la cei din Bucuresti). Mie nu mi-a venit sa cred cand am citit postarea Axiei -cum ca studentii nu erau interesati de postul de tutor. Adica ai sansa sa lucrezi unu la unu cu un copil cu probleme, ti se ofera training pe gratis-aici ar trebui sa platesti pentru cursuri- ba mai mult te si platesc parintii pentru asta si nu te intereseaza?
atunci, ce cauti la psihologie si psihopedagogie? Ce crezi ca o sa faci dupa absolvire?
Bine ca nu-s toti asa. Sunt sigura ca sunt si studenti cu adevarat interesati pe acolo.Pacat ca multi pleaca din tara si nu se mai uita inapoi...
Despre profesori insa...acolo ignoranta e la rangul de "nu stiu ca de fapt nu stiu nimic, da ma dau mare de specialist". Si asta-i tipul de ignoranta care naste monstrii. Pentru ca studentii ii cred, parintii ii cred, publicul ii crede...

Si ce sa mai ceri atunci de la medicul de la sat? Probabil ca e frica de vreo reactie adversa la vaccin-ca omoara copilul si-si pune parintii in cap?

si pana la urma ce e de facut? Decat sa dam din gura- pe forumuri, la radio, la TV...Cine stie cati ani vor trece pana cand se vor schimba atitudinile celor de langa noi. Noi nu avem baghete magice ca sa putem schimba dovleacul in caruta peste noapte si broasca in print-chit ca subiectul a fost deschis de o "vrajitoare". Singurele persoane pe care le putem schimba sunt noi si copii nostrii. Sa ne acceptam asa cum suntem- sa acceptam ca asa cum suntem suntem oameni, copii. Nici mai buni, nici mai rai decat cei din jur...


anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

just my 2 cents

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Crisa
si daca nu ai aparat digital poti duce poze normale la un copiator color si sa ceri sa-ti faca copii pe un A4- le pot micsora daca e cazul.

anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

just my 2 cents

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

si cateva cuvinte despre invatamantul special in US.

exista doua tipuri de planuri de integrare:

504-e mai general, mai usor de obtinut, se adreseaza copiilor cu deficiente usoare care au nevoie de un minimum de adaptare si suport, e stabilit de :specialist(psihologul scolii), profesori, si autoritatea administrativa. Minusuri: trebuie cerut in fiecare an, copilul e evaluat in fiecare an, si parintele nu e intrebat cand se fac modificari.

Alex a avut un 504 anul trecut. Acum asteptam sa vedem cum se descurca...mai curand astept conferinta cu profesorii din noiembrie ca sa vad cum atac problema.

un IEP e ma greu de obtinut, dar re-evaluarea se face automat+ nu se pot face modificari in plan fara acordul parintilor sau elevului(daca elevul e suficient de mare/competent ca sa aiba un cuvant de spus in propriul plan)...


adaptari pentru Alex:
1.repetarea directiilor/cerintelor testului
2.fiecare profesor verifica daca a notat/ inteles toate temele la sfarsitul orei.
3. la ortografie a primit o lista mai scurta de cuvinte de invatat.
4. literatura. Numar redus de intrebari in test-pentru a-i da destul timp sa raspunda. (De obicei 2-3 intrebari erau eliminate pe testul lui, depinde de lungimea testului).
De asemenea a fost mutat intr-o clasa cu mai putini copii in cadrul cursului de literatura.
5. Posibilitatea de a repeta (o data) un test pe care l-a picat.
6. Un curs de comprehensiune a limbajului cu un profesor de educatie speciala-unu la unu.
7. A stat mult in prima banca ca sa evite "distractiile"...








anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005

poze de copii cuminti

just my 2 cents

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Originally posted by anamari
Adica ai sansa sa lucrezi unu la unu cu un copil cu probleme, ti se ofera training pe gratis-aici ar trebui sa platesti pentru cursuri- ba mai mult te si platesc parintii pentru asta si nu te intereseaza?
atunci, ce cauti la psihologie si psihopedagogie? Ce crezi ca o sa faci dupa absolvire?




Stii de ce anamari ? Ca eu am incercat sa inteleg si motivele. S-au desprins trei :
1. Multi se duc la psihologie, pentru ca nu sunt in stare sa se duca in alta parte, iar in Romania nu s-a mai pomenit viata fara facultate. Parintii isi preseaza copii sa faca o facultate - oricare o fi aia, fara sa se intrebe ce naiba or sa faca cu ea dupa.

2.Joburile la scoli, centre de stat si alte slujbe d-astea se obtin pe pile, deci CV-ul in care iti apar activitati in timpul facultatii nu conteaza. Chiar in locurile in care se da examen, "greutatea" CV-ului nu e un element important.

3.La romani functioneaza : sa-mi traiesc eu tineretea si stundentia si cand termin oi vedea io .......din aceeasi familie cu mult discutatul las' ca merge, la fel de profund si definitoriu romanesc.

Exista exceptii, sa nu fiu gresit inteleasa, dar probabil ca nu i-am gasit eu inca. Inca mai sper si inca mai caut.

O zi buna !


Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Poze noi cu Tiberiu

Uita-ti intotdeauna dusmanii - Nimic nu-i enerveaza mai mult.

Mergi la inceput