Encefalopatie severa

Encefalopatie severa | Autor: tanea1988

Link direct la acest mesaj

Buna dragi mamici ,
Eri in sfirsit am ajuns la un neurochirurg mai copetent cu rezultatele de la rezonanta magnetica si acesta din start ne-a pus diagnosticu : sechele a encefalopatiei hipoxice severe,ventriculomegalie atrofica,atrofie corticala
si mi-a explicat ca copilul niciodata nu va fi ca cei normali permanent o sa fie sensibil,o sa vorbeasca greu, nu o sa retina cuvinte grele, si este sensibil la convulsii si poate aparea si epilepsia, de cind am esit de la medicul ala nu mai sunt om, mi sa prabusit pamintu in fata mea, nu ma ingrijorez ca o sa vorbeasca tirziu sau o sa memoreze mai greu pur si simplu mie frica de epilepsie.....daca las vedea in starea asta as muri... nu sunt puternica in privinta asta.....
poate cineva din voi a mai trecut prin asa ceva, spuneti-mi cum ati procedat voi, poate mai trebuie ceva de facut si eu nustiu..... orice sfat o sa fie binevenit
Copilul are 1,5luni acuma nu mai zice nimic inainte zicea tata, apa a zis de vre-o 2 ori, in rest doar iiiii,aaaa,uf,of si atit, de inteles intelege majoritatea, daca vrea un obect la care el nu ajunge vine si ma ia de mina si imi arata cu degetu sau imi duce mina spre obect, ride ii place sa ne jucam de=a vati ascunselea (eu ma ascund el ma cauta), cint trebuie sa ne ridicam de la buatarie in dormitor stringem impreuna jucariile, el stinge lumina, asa parca e un copil normal

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Imi pare rau, nu stiu nimic despre asta, dar poate sa mai consulti si alt dr. Imi cer scuze, nu stiu povestea micutzului tau, dar de ce i-ai facut investigatia asta? Stiu ca unii copii vorbesc putzin spre mai deloc la varsta asta...poate asa e si in cazul puiului tau. Daca am presupus pe langa te rog sa ma iertzi! Multa putere si sanatate
Edit: am gasit subiectul postat de tine in sept si am inteles ca e ceva mai complicat decat intarzierea in vorbire, dar tot cred ca ar trebui sa mai ceri o parere pt interpretarea rezultatelor de la rezonanta magnetica si poate pt un eventual tratament. Va pup si va doresc tot binele din lume!


Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Buna Tanea.
Imi pare foarte rau sa aud ca treci prin asa ceva,e cumplit sa auzi vesti proaste legate de copilul tau.
As dori sa stiu ce simptome a prezentat copilul tau de s-a pus diagnosticul de Encefalopatie Hipoxica Severa,copilul meu la nastere ,printre altele,a fost diagnosticat si el cu Encefalopatie Hipoxica grad 1 despre care nimeni nu imi spune nimic,iar in dezvoltarea lui au aparut ceva probleme.
As dori sa vb mai multe cu tine in privat daca se poate si daca doresti.Imi poti lasa o adresa de mail??
Te pup !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

deci copilul meu trecuse de anu si el inca nu mergea, eu deja imi faceam griji ,mi se parea ca ceva nu este ok cu copilul meu, plus la asta mai aveam o vecina care avea un baietel de aceeasi virsta cu al meu si eu ca orice mama faceam comparatie,si simteam ca al meu ramine cu dezvoltarea in urma, veneam acasa cu inima frinta si-i ziceam sotului ca copilul nostru nu se dezv. normal , si el imi zicea ca lasa baiatu in pace si sa nu-mi mai bat capu degeaba, am ajuns si la neurolog tot cu problema asta , la analizat si imi zice si ea ca tot ok, eu ii zic uitati-va cum merge ce acesta este mers normal??(merge foarte nesigur, un piciorus nu-l misca corect ) si imi zice duceti-va sa faceti o usg, in aceeasi zi am facut si cind colo surpriza tensiunea marita tare, ventriculul 3 era 11-12 in aceeasi zi ne-am internat, acolo am facut un tratament si parca era mai binisor, Oricum eu nu m-am linistit, simteam eu ceva, asa e instictu de mama , si tot ii ziceam lu sot ca hai sa mai consultam alt neurolog, asa si am facut, acesta mi-a zis ca trebuie s-ai facem rezonanta magnetica numai asa vom afla care e problema, am facut aceasta RMN si am alergat tot la el si el mi-a zis ca da copilul are hidrocefalie, dar nu trebuie operatie , ma trimis la un centru de recuperare pe la sudu Moldovei, si mi-a dat un tratament , nici nu m-am uitat la el din start mi sa parut ca medicu asta nu e competent ma trimite la recuperare cind copilul are hidrocefalie, si am m-ai deschis usile la 2 medici asemenea lui ca la un moment dat am crezut ca toti medicii sunt asa nu m-ai avem incredere, nimeni nu-mi explica ce e defapt cu copilul meu toti ma trimeteau sa dau analize si i-ar analie si numai perdeam timpu asa si plus la asta stresam tare copilul luindu-i singe din vena, si iaca sa gasit cineva care mi-a propus sa maerg la un neurochirurg cica este foarte bun, si acesta mi sa parut ca are intradevar studii in domeniu mi-a explicat totu, deci va explic si voua eu am avut nastere grea copilul a stat 14 ore fara de apa, norma este 8 ore daca bebelusul sta mai mult de atit atunci apare hipoxie fetala adica lipsa oxigenului din timpul travaliului, datorita lipsei de o2 celulele nervoase de la periferia creierului mor.si locul 'eliberat' de ele se umple cu lichid cefalo-rahidian, si astfel creierul are dimesiuni mai mici, deaceea copilul intirzie cu dezvoltarea psihica, si daca nu este descoperita la timp atunci apar probleme si mai mari pe parcursul vietii.....
btz-ovi mail meu este bacinschighenadie@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

am citit de aseara subiectul tau ... am cautat putin pe paginile franceze sa vad ce gasesc despre asta si o sa mai caut, poate iti gasesc ceva util.

Instinctul de mama nu minte, am trecut prin acelasi lucru si mi-a luat 3 ani ca sa pot dovedi ca nu inventez probleme si ca situatia e grava. Eu zic ca e bine ca ai obtinut diagnosticul, iar de acum sa vezi ce se poate face, stiinta avanseaza si sper sa ai acces la medici care sa va ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

am citit de aseara subiectul tau ... am cautat putin pe paginile franceze sa vad ce gasesc despre asta si o sa mai caut, poate iti gasesc ceva util.

Instinctul de mama nu minte, am trecut prin acelasi lucru si mi-a luat 3 ani ca sa pot dovedi ca nu inventez probleme si ca situatia e grava. Eu zic ca e bine ca ai obtinut diagnosticul, iar de acum sa vezi ce se poate face, stiinta avanseaza si sper sa ai acces la medici care sa va ajute.


Si eu ti-as fi recunoscatoare daca ai posta link-urile aici,dupa
ce le gasesti,
Desi la noi este doar grad 1,diagnosticat la nastere,as vrea sa mai aflu detalii,mai ales ca la noi nimeni iti zice nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Vai Tanea..acum am citit necazul tau...Plang continuu...ce rau imi pare pt Igor..dar in inima mea sper ca nu e asa grava treaba precum ti-a expus-o medicul ala...daca ai putea sa mai consulti o parere..a unui alt asemenea specialist..poate ai putea ajunge la Bucuresti sau la Iasi..sunt medici ff buni specialisti...Sper sa nu feie ce ti-a zis..Sau macar partea cu epilepsia..

Si eu am pierdut apa la inceput de travaliu si la fel ca si tine am nascut dupa 14 ore..dar nu mi-a zis nimeni ca ar trebui sa-mi fac probleme sau ca Iustin ar fi fost afectat in vreun fel..la noi insa i s-a oprit inima cu 2 ore inainte de nastere si a trebuit resuscitat..dar nu mi-a zis nimeni ca tre sa-mi fac probleme Acum nu mai stiu ce sa cred..cum imi dau seama daca copilul meu are probleme???
Al meu merge prin casa de la un obiect la altul de la 8 luni iar singur fara sprijin cam de la 11 luni..nu vorbeste nici al meu decat mai spune mama, tata,dada..in rest silabe de-ale lui...face pa cu manuta, bate din palme, danseaza (ceea ce ma impresioneaza e ca tine ritmul) mi se pare ca are ureche muzicala dupa miscarile ritmice pe care le face..alearga ff tare si repede, se invarte in cerc alergand si de 70-70 ori (numarate) fara sa ameteasca, si asta mi se pare ciudat...In rest nu stiu ce sa zic..nu pare sa aiba probleme..
Tu cum ti-ai dat seama ca al tau are probleme,in afara de faza cu mersul, ti-au zis la nastere ca ar putea avea probleme in dezvoltare sau au mai existat episoade ingrijoratoare in evolutia lui???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Oana_Lex dupa ce ai nascut,neonatologul ti-a spus ca Iustin ar avea de suferit in urma travaliului tau???
Encefalopatia hipoxica ischemica perinatala este de 3 graduri:1,2,3(usoara,moderata,severa).
Cauza leziunilor neurologice o reprezinta nivelul scazut de oxigen din vascularizatia cerebrala care este insotit de hipoglicemie.
De obicei copii nascuti prematuri au un risc mai mare de a prezenta EHIP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steluta25 spune:

Buna. Si noi am avut probleme...Ehip forma usoara. Am rezolvat cu muuulta kineto. Acum, la 1 an si jumatate, e un copil perfect normal fizic si intelectual. Dar drumul a fost lung si greu. Vreau sa uit momentele alea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

de-as putea sa-i fac si eu kineto ce bine ar fi, al meu pur si simplu urla cind vede ca se apropie cineva de el, m-ai ales sa-l forteze, poate un pic mai tirziu o sa incercam, acuma il las sa se linisteasca, este foarte traumat de la atitea analize cum ar fi singele din vena.....
El permanet are o stare de somnolenta, ochisorii par sa fie obositi, nu vorbeste nimic, inainte daca mai zicea tata acuma a incetat, chear si acum nu merge bine parca se clatina,dimineata cind se trezeste ii tremura minutele, partile corpului nu intodeauna le arata corect, si am observat ca nu are capacitatea de a se concentra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

din pacate trebuie sa faca kineto chiar daca plange, timpul in care nu faceti nimic este timp pierdut

Mergi la inceput