ce sa fac???

ce sa fac??? | Autor: babypusycatt

Link direct la acest mesaj

baietelul meu in varsta de 1 an si 10luni nu vorbeste.Intelege perfect tot ce i se cere, asculta ,danseaza ,se joaca ca orice copil dar nu vrea sa vrea sa vorbeasca.Spune mama,bobo,caca,alo si o singura data a zis "mama mea" si atat.Vorbesc cu el tot timpul,ii explic dar totusi nu raspunde.Cum sa mai procedez cu el ?Va rog!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Fetita mea are un an si noua luni. Si nu vorbeste. Mai zice cateodata mama, caca (daca o intreb ce a facut), pa-pa, imita vreo doua animale si cam atat. Intelege tot ce-i spun, comunicam foarte bine. Rar nu inteleg din prima ce "zice".
Si nu-mi fac griji. Vorbim cu ea normal, incet-incet o sa zica si ea cate ceva.

E adevarat ca nici eu nici mama mea nu am vorbit prea devreme. Dar nu stiu sa fie vreo legatura ereditatea.

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

de cele mai multe ori intarzierile de vorbire pot fi provocate de un auz mai slab

eu zic ca decat sa stai sa innebunesti de griji,sa mergi la un pediatru bun, apoi fie la orl fie la neurolog de copii

in principiu daca raspunde cu gesturi la ce ii spuneti voi e aproape sigur ca nu sunt probleme, dar eu sunt genul care oriate povesti as auzi de la alte mame/bunici/prietene despre alti copii, pana nu am confirmare de la specialist nu stau linistita. eventual un neurolog o sa iti dea si sugestii cum sa il stimulati sa isi dea drumul

si ajuta enorm si decisiv gradinita.

mama de Carol (29.12.2008) si 21+ cu Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Fetita mea are tot 1 an si 10 luni si nu vorbeste. Chiar nu-mi fac nicio grija fiindca n-am motive. Desi are un vocabular sarac (mama, apa, ca (asta-i caca, dar cred ca i se pare redundant sa repete silabele:))), pa-pa in functie de intonatie poate insemna "la revedere", papuci sau mancare, cuchii (ochelarii),goool (mingea), cotca (cotzca- e un regionalism:))), shijiiii (asta e cea mai tare, caci e o sintagma, "tom si jerry"- oriunde ii vede, la tv, pe abtibilduri etc ii arata: shiiii jiiii!) si "ham! ham!"- cu asta sunt denumite generic animalele, in frunte cu cainii, desigur..
In fine, in rest vorbeste pe limba ei, duce telefonul la ureche si baga niste ditirambe de ametesti, cu intonatie, cu exclamatii, cu intrebari...fara niciun inteles pentru profani, desigur:)))
Chiar de vreo 2 saptamani a inceput sa ne intrebe, aratand cu degetul, mai ales in carti:"ci shi?" si am dedus ca e un "ce-i aici?/ ce-i asta".
N-a fost niciodata genul sa repete dupa noi (eu nici n-am invatat-o nimic "didactic", dar soacra-mea si maica-mea au incercat, fara succes). Mereu a zis doar exact ce a interesat-o.
Cu auzul sta foarte bine. Limbajul non-verbal e foarte dezvoltat, practic noi stim mereu exact ce vrea, e expresiva si se stie face inteleasa fara cuvinte. Intelege tot ce-i spunem. E o dansatoare cum nu s-a pomenit
Tu, pussycat, de ce iti faci probleme? Nu conteaza ca alti copii fac deja propozitii, fiecare cu ritmul si abilitatile lui. Ai nostri compenseaza prin altele, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danapetrescu spune:

Nu-ti mai face griji,lasa copilul ca o sa vorbeasca , eu il am exemplu pe nepotelul meu care a vorbit tare greu aproape de 2.5ani, acum are 10 ani si este un copil foarte foarte inteligent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

eu zic sa nu-ti faci pb...fiecare copil incepe sa vorbeasca atunci cand e pregatit...Eric la 1 an si 8 luni intelegea tot, dar zicea doar cateva cuvinte, si si alea stalcite...dupa 2 ani insa a'explodat' efectiv, iar acum turuie ca nu stiu cum sa-l mai opresc... vorbeste non stop si e f istet...asa ca stai linsitita...

sa cresteti mari si sa fiti sanatosi!

LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!

*********************************************************
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

*********************************************************
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Copilul meu 2.1 an nu vb si este deja pe tratament de 4 luni cu Encephabol, Tonotil N si Tanakan, ce am refuzat sa incerc sunt injectiile cu cerebrolysin si nu stiu daca chiar am facut bine (m-am gandit mai mult la disconfortul lui de a fi injectat in fund cate 10 zile pe luna). Intelege ce ii spunem, insa tot pe "mmmmm" si pe aratat cu degetul sau ne ia de mana si ne duce unde vrea el, doar=doar il intelegem. Eu sincer imi fac griji!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Pentru un raspuns mai concret puteti posta intrebarea la acest topic http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=161738 unde avem doi medici pediatri cu experienta, care va pot da un sfat corect


O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Cum se spune peste tot, fiecare copil are ritmul lui. Fiul meu la 1 an si 4 luni vorbea suficient de bine ca sa intelegem ce vrea, stia toate animalele si cum fac ele, ni le arata fara gres in carti. Fiica mea a vorbit inteligibil (cu exceptia catorva cuvinte uzuale) abia spre 3 ani, dar din momentul in care a inceput sa vorbeasca nu a mai tacut. Vorbeste si in somn, si in ore, vorbesteeeeeeee...
Cei mari au fost amandoi inscrisi la biblioteca de la 2 ani (era mai usor sa imprumut carti de povesti cu imagini decat sa le cumpar), le-am citit mult, le-am aratat multe poze. Amandoi au intrat in colectivitate de la 1 an, la cresa, apoi au urmat aceeasi gradinita (e drept ca la 5 ani diferenta), deci si chestia cu gradinita e atat in functie de fiecare copil cat si de educatoarele de acolo.
Mezina are 1 an, 8 luni si aproape 2 saptamani, spune inteligibil mami, tati, Ada (Sandra - sora ei), usa, pa pa, opa sa (cand urca undeva sau se asaza mai bine) si mesii (mersi). Pana de curand toate animalele au fost ham ham, acum au mai aparut si pisa si pui pui. Atat.
Nu imi fac deloc probleme, e dezghetata, e in permanenta miscare, intelege ce ii spun, face de obicei ce i se cere, incepe sa spuna si "nu" daca nu ii convine ceva. E afectuoasa, prietenoasa, ii cucereste pe toti pe unde mergem. Nici nu ma gandesc sa o duc la vreun medic, sa bag medicamente/chimicale in ea, sa ii distrug creierul in formare. Stiu ca are ritmul ei si nu rezolv nimic grabind-o. Si in plus, e atat de dulce cand turuie la telefon pe limba ei si apoi incheie serioasa cu un pa pa!

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Bijuterii cu suflet

blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Cand va incepe sa vorbeasca ai sa-ti doresti sa mai si taca - glumesc. E mic inca - lasa-l in pace si nu-l forta. Unul dintre copiii mei a vorbit devreme si celalalt f. tarziu. Cand a inceput sa vorbeasca a si balbait cuvintele si vorbea ss-it. L-am lasat in ritmul lui, nu am ras de el si nici nu i-am atras atentia asupta defectelor pt a nu-l complexa. Vreau sa-ti spun ca acum nu mai balbaie si nici nu mai ss-ie. Copilul s-a reglat singur cand a crescut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabandol spune:

buna,
baiatul meu a inceput sa vorbeasca inteligibil in jur de 2ani si 10 luni.eram disperati, am tot fost la medici, am primit de la un inconstient si diagnosticul de "usor autism", pana am ajuns la un medic si om extrordinar care mi-a urmarit copilul timp de o ora si jum, cat timp i-am povestit eu una alta.concluzia...copil alintat, limbaj non verbal ffff bine dezvoltat, eu fara experienta nu il stimulam sa vb cum trebuie.adica eu turuiam cu el dar atunci cand de ex voia ceva, nu insistam si sa pronunte respectiva chestie.dar din mom in care a inceput sa vb nu ii mai tace gura.
acum, fata are 1 an si 6 luni, vorbeste pe limba ei de ma doare capul, spune mama, tata, mami, tati, babuu(bunica-su),iaies(rares), bica, apa papa, caca, pii(copii)papu(papuci) si cam atat.dar sunt linistita si o las in ritmul ei.
so relax, fa investigatiile uzuale si bucura-te de momentele astea
pupici,
oana

Mergi la inceput