Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Parintii intreaba, parintii raspund!

Parintii intreaba, doctorii raspund!

(7 voturi)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 19

oana_lex82



1747 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite oana_lex82 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna ziua!

Am un baietel de 9 luni si o saptamana si refuza mancarea, de orice fel..lapte mananca cam 120 ml la masa...in rest mancare solida nu primeste deloc, ce pot sa fac??? Inca de la nastere am avut probleme cu el cu mancarea..pur si simplu nu plange de foame ..ii pun in fiecare biberon cate 2-3 masuri de cereale.Acum e si perioada de eruptie dentara, dar si inainte tot la fel, nu manca...Are 8,500 Kg, 75 cm...Medicii pediatri pe care i-am consultat mi-au spus ca e slab si ca este rahitic..ii administrez 6 picaturi de Vigantol zilnic si 8 picaturi de fier de 2 ori pe zi, si lunat timp de 10 zile ii dau 5 ml calciu gluconic.Mentionez ca are fontamela inca mare...Er trebui sa-i administrez ceva pt pofta de mancare?
Medicii pe care i-am consultat mi-au recomandat sa-l infometez, pt ca astfel va manca..dar din pacate pot sa-l las si o zi intreaga nemancat pt ca nu plange..si daca sar peste o masa la masa urmatoare mananca ff putin...nu ii dau sa manance din 3 in trei ore, ci la intervale mai mari..cam 4-5 ore si de multe ori mananca si mai putin de 120ml de lapte..cam 70-90ml..Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc!
Mergi la inceput

SoriLea



1845 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiSoriLea Adauga semn de carte la raspuns Trimite SoriLea un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna ziua si LA MULTI ANI

Am un baietel, care l-a nastere a fost vaccinat BCG, dar nu in urma acestui vaccin nu a aparut nimik. Am facut testul IDR pe la 1,2 an si a iesit negativ. A refacut vaccinul si iar nu a aparut nimik (ni s-a spus ca trebuie sa apara ca o buba, care v-a sparge singura, in urma careia ii ramane semnul vaccinului ca este imunizat).
Acum eu ce sa fac, sa-l testez iar sa vedem daca a prins sau nu?
Si daca tot nu prinde ce-i de facut?
Intreb pt ca exista in neam pers bolnave de TBC si n-as prea vrea sa ne pricopsim cu asa ceva.
Va multumesc mult pt raspuns

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita a ingerasului RAZVAN - IONUT (11 MAI 2009)

http://b2.lilypie.com/GcAYp3.png


Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
Mergi la inceput
oradeanca
oradeanca



82 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Buna ziua
doresc sa va multumesc mult pentru raspunsuri stimata d-na dr. C. Preda si sa va doresc La multi Ani! de ziua femeii
Mergi la inceput
valentina_22
valentina_22



2103 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luivalentina_22 Adauga semn de carte la raspuns Trimite valentina_22 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multumesc doamnei dr. Preda pentru raspuns si revin cu 2 intrebari:
1. Andrei , baietelul meu in varsta de 3 ani si cateva luni, refuza cu indarjire carnea si ou. Oul il accepta doar sub forma de galuste in supa sau in compoziatia vreunei prajituri preparate in casa, iar carne nu vrea sub nici o forma, nici carnea de peste. Cat era mic i-o pasam si ascunsa in mancare o accepta, acum insa o refuza cu indarjire. Am incercat sa i-o pasez, sa o maruntesc cat mai fin cu cutitul, sa o tai in bucatele mici,am facut adevarate opere de arta ca papica sa arata cat mai atractiv si toate incercarile au dat gres.
Cum as putea sa-l conving sa accepte in meniu aceste alimente? Mezeluri mananca, dar nu ii dau foarte des pentru ca nu le consider foarte sanatoase. Pentru momnet analizele sunt ok, insa mi-e teama ca in timp sa nu apara carente de vitaminte, in special de B-uri.
Mentionez ca nu suntem adeptii unei diete vegetariene, consumam frecvent carne de vita,pui sau peste.

2. Fiica mea a fost operata la varsta de 3 ani de pseudochist de coledoc(op-deviatie pe ansa in y a la Roux, si colecist scos). De atunci si pana in prezent, acum are 7 ani, periodic acuza dureri difuze abdominale, care sunt foarte dureroase. Examenele clinice, cele de laborator si cele radiologice, arata ca totul este normal, iar din punct de vedere chirurgical totul este in regula. Au fost exclusi si parazitii intestinali si totusi periodoc are dureri crunte, asemanatoare colicilor care o pun la pamant si care cedeaza destul de greu la No-spa. Imi puteti spune cam ce ar putea fi, sau ce investigatii sa mai facem pentru a depista cauza acestor dureri?
Multumesc.

___________________________________
________________________________
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.


Vale, mami de ALEXANDRA si ANDREI

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

ALATURI DE BIBI

BAZAR DC


Mergi la inceput

Crissellena



90 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiCrissellena Adauga semn de carte la raspuns Trimite Crissellena un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna! Felicitari DC pentru initiativa!

Am o fetita de 3 luni si 3 saptamani si 2 doctori (pediatrul si ortopedul) ne-au spus ca ar avea exoftalmie (au banuit ca ar putea fi hipotiroidie) si mi-au recomandat sa merg la endocrinolog, lucru pe care l-am si facut. D-na endocrinolog mi-a recomandat analize (TSH si FT4) pe care le-am facut in 2 locuri. La un lab. particular TSH a iesit 11.73 (val. ref. 0.25-5) iar la Spital TSH a fost 1.30 (val.ref. 0.4-4). In urma rezultatelor, d-na endocrinolog mi-a zis ca nu e cazul sa-mi fac griji, fata a crescut bine, s-a dezvoltat armonios si cel mai probabil au gresit analiza cei de la laborator. Vom repeta analiza peste 1 luna, pentru siguranta absoluta.Cu toate aceastea mie inca mi-e gandul la exoftalmie ... Daca doamne fereste ar fi intr-adevar probleme cu tiroida, ce simptome ar trebui sa urmaresc la bebe? Mentionez ca eu nu ma stiu suferinda de tiroida.

Daca vreti sa vedeti ochii fetei, am fotografii la profil. Poate va faceti mai usor o parere. Va multumesc mult de tot!

Crissellena, mamica de Daria - Anastasia (15.11.2010)

Editat de - Crissellena on 08/03/2011 18:39:50
Mergi la inceput
Miillyy
Miillyy



400 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Miillyy un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multumesc mult pt raspuns si la multi ani de 8 martie! As mai avea o intrebare despre celalalt baietel al meu, de 1 an si 6 luni. Este ingrijorator faptul ca la aceasta varsta are doar 5 dintzisori? Noi ii administram vitamina d 2 pic pe zi de la nastere si i- am facut 2 cure de Osteocare.

M. cu cei 2 iepurasi - Mihnea & Codrin

Mergi la inceput
serbanema
serbanema



6 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
as veni cu o intrebare:
fetita mea a facut de curind un an si pe 3 feb. i s-au facut vaccinurile de 1 an, iar pe 15-16 feb i-au aparut pe picior-tibie- niste nodului sau nu stiu cum sa le numesc , nu sunt durerosi nu au culoare ei se simt doar la palpare, daca pe 19-20 i-au disparut pe 22feb) vad ca au revenit,
acelasi lucru l-am intilnit si astazi(7 martie) a reaparut unul, pe piciorul sting tot pe tibie--este a 3 oara cind apar
stiu ca poate suna "ciudat" dar nu stiu unde sa ma duc cu ea, caci sincer am fost si mi s-au spus diferite diagnostice, dar cu fenistil sau cu rivanol nu am rezolvat nimic. ce analize se pot face , la cine imi recomandati sa ma duc
multumesc anticipat
Corina
Mergi la inceput

Laura13



3926 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiLaura13 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Laura13 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Buna seara,

revin si eu cu doua intrebari:
1. la 2 ani baietelul meu a avut o pneumonie interstitiala f. grava, descoperita f tarziu de doctori. De atunci, adica de 2 ani si jumatate, transpira foarte tare, mai ales in timpul somnului si mai ales in jurul gatului. Nu are lipsa de calciu, este totusi sub medie, motv pentru care, peste iarna ii facem 3 cure cu osteocare. Poate fi pneumonia cauza acestei transpiratii? Ce alte cauze, in afara lipsei de calciu, ar mai putea fi?

2. Conform prospectului, singulair-ul trebuie administrat la 2h de la masa. Ce se poate intampla, care sunt riscurile, daca nu se respecta cele 2h si medicamentul este administrat mai repede, sa spunem 1/2h dupa masa?

Multumesc anticipat.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si prichindel
Poze Daniel

Mamici din Iasi


Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.
Mergi la inceput
Dr.C.Preda
Dr.C.Preda



72 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui serbanema

as veni cu o intrebare:
fetita mea a facut de curind un an si pe 3 feb. i s-au facut vaccinurile de 1 an, iar pe 15-16 feb i-au aparut pe picior-tibie- niste nodului sau nu stiu cum sa le numesc , nu sunt durerosi nu au culoare ei se simt doar la palpare, daca pe 19-20 i-au disparut pe 22feb) vad ca au revenit,
acelasi lucru l-am intilnit si astazi(7 martie) a reaparut unul, pe piciorul sting tot pe tibie--este a 3 oara cind apar
stiu ca poate suna "ciudat" dar nu stiu unde sa ma duc cu ea, caci sincer am fost si mi s-au spus diferite diagnostice, dar cu fenistil sau cu rivanol nu am rezolvat nimic. ce analize se pot face , la cine imi recomandati sa ma duc
multumesc anticipat
Corina



Va recomand un consult dermatologic. Chiar daca dvs ati relatat aparitia acestor noduli in legatura cu vaccinarea, cel mai probabil nu exista nici o relatie intre cele doua evenimente.
Mergi la inceput
Dr.C.Preda
Dr.C.Preda



72 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Citat:
citat din mesajul lui Dr.C.Preda

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

felicitari pentru initiativa!

si mi se pare si mie util un subiect separat despre vaccinuri, ca prea s-au dezbatut mult pe aici pe DC.

baietelul meu, care acum are 3 ani si jumatate, a facut ROR-ul la 1 an. in 2 saptamani a facut rubeola ca reactie la vaccin. (diagnosticul acesta l-am primit de la medic).
am aflat ca la 7 ani se face rapel la ROR. daca el a facut rubeola post-vaccinare, mai e "necesar" vaccinul ROR?

________________
Traiesc in Orasul Alandala



Vaccinul de la 7 ani este de fapt un rapel, adica un “refresh” la imunitatea castigata anterior pentru rujeola, rubeola si oreion, deci il va face.



Imunitatea la rubeola (boala pe care a facut-o ca urmare a vaccinarii!) este imunitate castigata natural, ca urmare a declansarii bolii sau este limitata ca imunitatea data de vaccinare?

mai am un baietel de 9 luni. acum o luna a facut rubeola.
ce optiuni (m pentru a fi imunizat si contra rujeolei, insa fara a-i administra inutil vaccin anti-rubeolic (ROR)?
(mai) exista varianta de vaccin anti-rujeolic?

multumesc!



________________
Traiesc in Orasul Alandala



Imunitatea dupa boala este “pe viata”. Exista un vaccin antirujeolic, dar vaccinul ROR protejeaza nu numai impotriva rubeolei si rujeolei dar si impotriva virusului urlian, cel care da oreionul. Oricum, in situatia data, numai o testare serologica poate spune cu exactitate care este statusul imunologic al micutului, daca boala pe care a avut-o dupa vaccinare a fost rubeola (aspectul clinic uneori poate induce in eroare!) si daca e necesara efectuarea rapelului. Informatii suplimentare vi le poate oferi medicul infectionist.
Mergi la inceput
Pag. din 19 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)


DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com