Parintii intreaba, doctorii raspund!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui micola

Vin si eu cu o problema:
In noiembrie 2010 Alexutu a fost operat de ectopie testiculara..Nu mai zic ca inca nu i-a coborat testiculul, dar in ianuare, tocmai de ziua lui am ajuns iar la spital..A facut granulom de fire de la cusatura din interior, care tine testiculul, sa nu se duca inapoi (daca am inteles eu bine)...Drul care l-a operat i-a taiat pur si simplu acest granulom pe viu..Acum, de cateva zile am vazut ca ii apare iar...am sunat la dr, ne-a chemat luni sa-l vada..
Am inteles ca organismul lui nu suporta firul de matase cu care a fost cusut si din cauza asta il elimina..
intrebarea mea este: cum ar fi mai bine: sa-l reoperam ca sa-i inlocuiasca firele (cum a sugerat un alt medic) sau tot asa, sa-l taie, de fiecare data cand apare?..si, oare, asa or sa iasa toate firele de acolo? pe rand?
Deja e traumatizat, abia il schimb, abia il imbrac, nu ma lasa deloc...

va multumesc anticipat



Am o din 21.01.2009
! Doamne ajuta sa ne fie sanatosi copilasii! !!




Decizia in acest caz apartine medicului chirurg. Din punct de vedere psihologic pare, intr-adevar, mai usor de acceptat schimbarea firelor de sutura, dar, repet, decizia apartine chirurgului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui dicirstea

Am 2 baieti, fiecare cu cate o problema:
Cel mare tuseste de cum incepe frigul pana in primavara, cu mici si rare pauze. Tusea incepe seaca, latratoare, suiera din gat si in sfarsit expectoreaza, dureaza vreo 2 saptamani apoi timp de inca 1-2 saptamani are episoade rare de tuse seaca, 1/zi, si apoi de la capat.
Are si un stil groaznic de a se juca si alerga numai cu gura deschisa , striga si chiuie afara si eu ma gandesc ca e din cauza aceasta. O singura data a facut febra, rar muci.
Pediatra i-a dat de vreo 3 ori antibiotic (augmentin, klacid dar fara analize si aerosoli) iar cand a facut febra si am ajuns la spital i s-au facut analize si i-au dat amoxicilina. De fiecare data nu a avut nimic la plamani, doar faringita/laringita.
Toate astea din septembrie pana acum. De 2 saptamani a facut si conjunctivita si apoi a reluat episodul tusea si nici acum nu a trecut. Doar ca acum am refuzat orice medicament, doar siropuri si oscilo. Am platit o serie de sedinte la o salina, dar nu am reusit sa ajungem.
Ce sa-i dau sa nu mai tuseasca? M-a albit.

Iaar cel mic a avut si are o problema cu mucii....sunt nesfarsiti.
Cand ii curg zici ca are furtun de pompieri la nas, mi s-a intamplat sa-mi vomite ca se ineca cu muci. Ii fac aerosoli si il aspir, dupa o perioada de odihna care nu tine prea mult aud noaptea o fornaiala, iar ziua numai cand suge. Vine si momentul in care nu mai am ce aspira, far fornaiala tot se aude. Pediatra a zis ca e o vegetatie mai abundenta, de cand s-a nascut (si nou nascut fornaia) si cu varsta s-ar putea sa se mai retraga. Dar de unde stiu eu ca nu se agraveaza?

Ce analizer ar fi relevante pentru amandoi?



CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

MOS CRACIUN 2010

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare



1. Asa cum precizam in alta interventie, cauzele cele mai frecvente de tuse recurenta la copii sunt rino-adenoiditia, hipertrofia adenoizilor (polipi), astmul bronsic, refluxul gastroesofagian, aspiratia de corpi straini. In opinia mea, ar fi necesare investigatii ORL si alergologice.2. Intr-adevar, este posibil ca problema lui sa fie vegetatiile adenoide (polipii); acest lucru se poate confirma / infirma printr-un examen ORL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanacarmen

Fetita mea are 3 ani si nu are nici o masea. La varsta de 2 ani nu avea decat 4 dintisori. Care ar putea fi cauza, ar trebuie sa fac vreo investigatie ? Exista in Romania vreun laborator unde se poate face analiza pentru depistarea valorii vitaminei D din organism ( precizez ca nu este vorba de 25-OH Vitamina D)?



In acest caz se face o ortopantomograma si cateva investigatii (calcemie, fosfatemie, fosfataza alcalina, etc) si un examen de pedodontie, eventual endocrinopediatrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui moonchild

Am si eu o dilema.

Fetita mea, acum in varsta de 2 ani si 2 luni , a facut aproximativ cu un an in urma (prin ianuarie) primul herpes la gurita. Atunci totul a debutat cu febra si agitatie foarte mare (ii dadeam o lingurita de mancare si incepea sa planga f. tare). Dupa cateva zile in care doctorul a tratat-o pentru raceala pentru ca nu avea alt simtom, a erupt si herpesul la gurita impreuna cu mai multe ulceratii(afte?) pe limba si gingii. Nu am mai mers inapoi la doctor atunci sa ii spun de fapt ce era pentru ca deja cand au aparut aftele si herpesul se simtea bine, putea sa manance..etc..
Anul acesta s-a intamplat acelasi lucru, fara febra de data asta, doar agitatie si plans inexplicabil noaptea si in timpul mesei inainte de eruptie, apoi herpes si s-a plans ca "doare maselutza" aratandu-mi insa interiorul buzei pe care este herpesul. Am tratat-o doar cu glicerina simpla si un singur puf de tantum verde, o data, prima oara cand s-a plans ca o doare interiorul buzei.


Stiu ca este un virus, prima oara l-a luat de la sotul meu care tocmai avea o eruptie.

Rog doamnele Dr. daca imi pot da cateva amanunte despre aceasta afectiune.Intrebarile mele:

- herpesul si aftele apar de obicei impreuna sau este doar o coincidenta?

- din ce cauza re-apare? o eruptie pe an este ingrijoratoare?

- este nevoie sa merg cu ea la doctor in timpul eruptiilor sau sa ii fac investigatii suplimentare sau tratamentul local este suficient?


Multumesc anticipat




1. herpesul si aftele apar impreuna doar daca copilul este purtator de ambele virusuri, intr-un moment de imunodepresie 2. leziunile reapar la imunodepresie (infectii virale de exemplu); un episod pe an nu e ingrijorator 3. ar fi util de facut un consult dermatologic in timpul eruptiilor (pentru diagnostic de certitudine) si tratament specific.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui A_driana

am si eu o pb...baietelul meu de 1 an si 3 luni are laringo-faringita...de 2 zile face febra (maxim 39,7), haraie foarte urat, ii foarte ragusit si cand incearca sa tuseasca parca se sufoca, ii cam molesit si blegut. am primit tratament cu Nurofen, Ospamox 125 si Prednison, 4 zile. parca mi-e ,frica' de Prednison, citind atatea despre el, dar mi-e frica si sa-l las asa. ce parere aveti? ii nevoie de Prednison 4 zile? multumesc anticipat.


Adriana, mamica pufarinului David






Prednisonul este un antiinflamator steroidian. In laringite, atunci cand inflamatia peretilor laringelui este mare si exista riscul obstructiei cailor respiratorii, se recomanda Prednison sau alt preparat steroidian injectabil. Medicul care l-a consultat pe copilul dvs a considerat util de administrat acest antiinflamator. Eu, nevazand copilul, nu pot contrazice aceasta opinie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.C.Preda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miillyy

Am si eu 2 intrebari pentru baietelul meu de 3 ani si 7 luni:

1) Am avut pana acum 2 episoade de afte in gurita (ii apar 1-2). Sunt dureroase si prima oara s-au suprainfectat (doctorul ne-a prescris tratament cu antibiotic - Keflex si am avut diagnosticul de herpagina - scuze, nu stiu exact daca aftele si herpagina sunt acelasi lucru). Tot atunci i-a aparut si pe limba o zona rosie care se extinde, se restrange. Acum suntem la al doilea episod de afte, a debutat cu febra, am folosit spray Tantrum verde si pare sa fie mai ok. Am observat ca aceste episoade coincid cu debutul unei viroze. Cum sa evitam pe viitor aparitia acestor afte? Dar a modificarii aspectului limbii?

2) Baietelul meu are uneori un miros neplacut al gurii, in special dimineata. Eu am avut Helicobacter Pylori. Este posibil ca aceasta sa fie cauza mirosului? Ce analize ar trebui sa ii facem ca sa depistam de unde provine acesta?

Multumesc,

M. cu cei 2 iepurasi - Mihnea & Codrin





1. Pentru a evita aparitia aftelor este necesar sa se evite situatiile imunodeprimante (infectiile virale de exemplu); de asemenea, preparatele imunostimulatoare sunt utile in acest scop (intr-un alt post am vorbit despre imunostimulatoare). 2. Cauzele mirosului neplacut al cavitatii bucale sunt multiple: infectii amigdaliene, gingivale, carii, parazitoze intestinale, etc; Helicobacter pylori poate fi raspunzator de aceasta neplacere. Pentru a depista infectia cu HP se utilizeaza depistarea atigenului HP in scaun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dr.C.Preda

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

felicitari pentru initiativa!

si mi se pare si mie util un subiect separat despre vaccinuri, ca prea s-au dezbatut mult pe aici pe DC.

baietelul meu, care acum are 3 ani si jumatate, a facut ROR-ul la 1 an. in 2 saptamani a facut rubeola ca reactie la vaccin. (diagnosticul acesta l-am primit de la medic).
am aflat ca la 7 ani se face rapel la ROR. daca el a facut rubeola post-vaccinare, mai e "necesar" vaccinul ROR?


Traiesc in Orasul Alandala



Vaccinul de la 7 ani este de fapt un rapel, adica un “refresh” la imunitatea castigata anterior pentru rujeola, rubeola si oreion, deci il va face.



Imunitatea la rubeola (boala pe care a facut-o ca urmare a vaccinarii!) este imunitate castigata natural, ca urmare a declansarii bolii sau este limitata ca imunitatea data de vaccinare?

mai am un baietel de 9 luni. acum o luna a facut rubeola.
ce optiuni (m pentru a fi imunizat si contra rujeolei, insa fara a-i administra inutil vaccin anti-rubeolic (ROR)?
(mai) exista varianta de vaccin anti-rujeolic?

multumesc!




Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anda08 spune:

Dragi parinti,

Avem alaturi de noi doi medici pediatri care va pot ajuta cu sfaturi si raspunsuri la intrebarile voastre: Doamna Dr. Ioana Mihaescu si doamna Dr. Catrinel Preda.

Intrebari precum "Copilului meu ii apar vanataile cu usurinta; poate fi un semn al unei deficiente de vitamine?" sau "Este normal ca bebelusul meu sa aiba cearcane sub ochi?", a avut fiecare parinte. Acum aveti ocazia sa adresati aceste intrebari medicilor nostri.

Asteptam intrebarile voastre!


O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Felicitari DC
Multumim doamnelor doctor pentru bunavointa

Va rog sa-mi spuneti ce tratament recomandati pentru tratarea rahitismului la un copil de 5 ani?
Fetita mea este diagnosticata cu: rahitism(vizibil doar la coaste), hiperlordoza, cifoza si inceput de scolioza. Pentru cifoza, hiperlordoza si scolioza facem recuperare medicala. As vrea sa stiu daca pot trata rahitismul altfel decat prin D3 injectabil.
Va multumesc pentru ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christy76 spune:

buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. am un baietel in varsta de 5 luni, care de aproximativ o luna de zile a devenit foarte, foarte agitat, irascibil, nu mai vrea sa stea singur nici macar 1 minut, se linisteste doar plimbat in brate. de adormit, adoarme abia dupa o perioada lunga de leganat, plimbat, cantat, pornit uscatorul de par. noaptea se trezeste de mai multe ori, chiar si din jumatate in jumatate de ora si nu adoarme la loc decat in brate, leganat, plimbat, etc ...
totul a inceput cand a avut niste probleme cu stomacelul (a dezvoltat o intoleranta la lactoza) si s-a accentuat dupa vaccinul de 4 luni, cand au debutat si tulburarile de somn. este foarte iritat, iar daca nu il iau in brate atunci cand o solicita, incepe cu un plans nervos, care creste in intensitate din ce in ce mai mult. in masina sau plimbat cu caruciorul nu mai adoarme, plange, se agita, motiv pentru care nu mai putem iesi nici afara, la plimbare. il mai scot in brate, insa nu il pot duce foarte mult nici asa. in sling sta si nu prea, dupa o perioada scurta incearca sa iasa din el, isi intinde piciorusele, deci ajunge tot direct in bratele mele. nu inteleg ce se intampla, pana atunci totul a fost relativ ok. a avut el probleme cu stomacul, a avut colici, reflux acid, etc si intotdeauna a fost mai activ, mai agitat, dar nu asa. era mult mai linistit decat acum, adormea si singurel, jucandu-se cu jucariile lui, puteam sa il las macar zece minute cat sa apuc sa mananc sau sa aerisesc, etc. Acum nu mai pot nici macar sa mananc pana vine sotul meu acasa, nu mai pot face efectiv nimic. plus ma sperie toata agitatia aceasta a lui, e foarte, foarte nervos atunci cand nu ii raspunzi imediat cu ceea ce isi doreste. si nu isi doreste decat sa il plimb in brate si uneori nici atunci nu se linisteste in totalitate. am crezut initial ca e de la dintisori, insa nu am observat nici un semn concret. nu ma odihnesc, nu mananc, uneori nu merg nici macar la toaleta, pentru ca nu sunt adepta "cry it out", nu il pot lasa pur si simplu sa planga... insa am poliartrita si mi-a afectat toate articulatiile, care ma dor foarte rau (sunt in tratament), fapt care face ca situatia sa fie si mai dificila pentru mine. uneori simt ca lipsa de somn si oboseala fizica si psihica ma darama si incep sa nu mai am rabdare cu el atat cat mi-as dori, ceea ce ma face sa ma simt si mai rau. il ador, e puiutul meu iubit, insa pur si simplu nu ii mai fac fata. aveti vreun sfat pentru mine ? va multumesc !

Mergi la inceput