alergia netratata

alergia netratata | Autor: nata18

Link direct la acest mesaj

buna mamicilor
Vreau si eu sa aflu parerea voatra, pentru cineva s-a confruntat cu alergiile la bebelusi Am un baietel de 7 saptamini, si cam pe la doua saptamini a facut alegie, la inceput era pe frunte, apoi a coborit pe obrajori, si prin par. Is bubite rosii, care uneori apar, apoi dispar, in mod deosebit la aer, iar daca plinge arata rau de tot. Am incercat sa exclud treptat cite un aliment ( ca si asa mincam limitat), pina si lacatele le-am scos pentru o saptamina, dar nici un rezultat
Medicul mi-a zis ca sigur e de la alimente, dar ca nu are rost sa-mi bat capul de la ce e , pentru ca e greu sa depistezi de la ce produs e, si ca sa-i dau tratament cu pastile Suprastin, cite 1/4 de doua ori pe zi si unguent Advantan amestecat cu crema pentru copii 1:1
dupa ce am citit prospectele, am vazut ca nici nu se foloseste pentru virste asa de mici, iar reactiile adverse m-au ingrozit, asa ca nu i-am dat nimic Acum insa dispre urechusa spre obrajori pielea parca se exfoliaza si arata ca o iritatie, care cred ca il si deranjeaza.
Si nepotica a facut exact asa si dupa ce i-au dat acelasi tratament s-a inrautatit situatia, iar de la pastile s-a invinetit pe fata si se sufoca Au intrerupt tratamentul, normal Problema e ca acum are un an si jumatate si inca le mai are

Intrebarea mea e : Cit de grav e daca nu se tarteaza o alergie, si daca trebuie neaparat tratata nu este altceva mai inofensiv decit Advantanul?
Sper ca cineva ma poate ajuta, pentru ca nu stiu ce sa fac, Am tot asteptat poate trece, dar nu mai stiu daca am facut bine sau nu

multumesc mult pentru orice sfat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

ce alimente consuma el la 7 saptamani ???

daca nu alaptezi, da-i numai lapte praf hipoalergenic (HA), spre exemplu NAN 1 HA. Este special conceput pt bebei alergici. La varsta asta nu ar trebui sa consume nimic altceva in afara de lapte !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nata18 spune:

probabil nu am fost eu explicita
Acum are 7 saptamini, si il alaptez Vorbeam de alimentele pe care le maninc eu. Normal ca nu ii dau nimic altceva
Medicul zice ca ar putea fi nu obligatoriu de la un produs anume, ci de la ce contin produsele, adica nitrati si tot felul de prostii Incer sa maninc cit mai sanatos, dar daca nu le-am crescut eu nu pot fi sigura ca is de calitate Si atunci ce fac?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

E important si ce produse folosesti pentru el, daca nu tratezi se poate agrava asa cum ai spus ca deja a facut cojitele..consulta alt dermatolog, sigur ca exista si alte tratamente mai usoare, noi pe forum nu putem da nume de tratamente..mai ales ca are 7 saptamani bebe



de Mamica îndragostita de comoara calare pe testoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Advantanul nu se da pe fata si niciodta mai mult de 3 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Pana la 2 luni scopilasii mei au avut o multime de bubite in special pe fata, bubite care apareau si dispareau. Nu a fost o alergie. Nu am tratat eruptia cu nimic. La mijlociu, se pare insa ca exista un teren atopic, fiindca pielea pe fata si pe maini a ramas mereu ceva mai rosie si mai "grunjoasa", insa desi unul din doctori ne-a recomandat sa-l dam cu diverse creme si unguente, am considerat ca atata vreme cat problema nu e foarte pronuntata si nu-l deranjeaza in nici un fel e mai bine sa nu iau masuri.
Daca e totusi o problema alergica, o sa vezi asta in timp, in momentul in care introduci alimente in alimentatia copilului trebuie sa ai mai multa grija. La fel, daca e o problema de alergie poate dezvolta o forma de astm alergic (care se asociaza cu dermatita atopica).
Lucrurile nu sunt chiar asa grave, doar trebuie sa fii putin mai atenta.
In cazul nostru, eu am decis sa fiu doar mai vigilenta si sa nu umplu organismul si pielea copiilor cu prea multe...
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cateva intrebari :

- in momentul in care a aparut alergia copilasului, tu faceai vreun tratament pentru ceva anume sau luai anticonceptionale ?

- ce detergent si balsam de rufe folosesti, pentru hainutele si lenjeria din patutul lui bb ?

- ai avut vreodata mucegai/igrasie in camera in care doarme copilasul ?

- ati renovat recent in casa, inainte sau dupa nasterea copilasului, asta insemnand zugravit sau vopsit, chituire, etc. ?

- ai animalute de casa (caine, pisica, pesti, broscute testoase, papagali, etc.) ?

- ai in casa mobila sau lucruri vechi (perne, cuverturi, covorase, perdele, draperii, plapumi, etc.) ?

- din ce este facuta salteaua patului in care doarme copilul ? are perna ? daca da, cu ce este umpluta?

- si nu in cele din urma, ce medic l-a examinat pe copilasul tau ? medicul pediatru sau un dermatolog/alergolog ?

pana te vei lamuri de unde a pornit alergia, incearca sa folosesti produse din gama mustela, pentru spalarea si ingrijirea pielii copilasului tau.
ceea ce descrii tu, exfolierea pielii dinspre urechiusa spre obrajor poate fi o candidoza la nivelul pielii sau poate fi provocata de saliva care curge in timpul somnului. pot fi multe variante...trebuie sa le excluzi pe rand.

ai putea sa ne spui ce mananci/bei tu de obicei ? iei suplimente alimentare, vitamine, ceva pentru stimularea lactatiei, bei ceaiuri speciale ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

genul acesta de cojite in are sotul meu exact cum descrii tu,pe el nu il deranjeaza a fost totusi la dermatolog pentru ca e inestetic si am constatat singuri ca e de la apa ;de ce pentru ca noi ne-am mutat de vreo doua ori pe perioada iernii la socrii si cum ajungeam acolo dispareau si iritatiile,dar eu mai mult am vrut sa ma bag in seama pentru ca in primul rand advantanul din cate stiu eu ,l-am utilizat la fata mea cand se irita de la scutec,deci nu se da pe fata,si nu se da mai mult de trei zile,asa ne-a spus dr.,la dermatolog cand a fost sotul cu iritatiile urate care se tot intindeau nu ne-a spus exact de ce sunt ,ti-am spus am constatat singuri,ia dat o crema foarte scumpa din franta si sampon si pastile ,dar parerea mea sa te duci la specialist cat mai repede,schimba dermatologul,in bucuresti gasesti foarte multi dermatologi priceputi cu cabinete particulare,care pot ajuta bebelusul,sper ca te-am ajutat intr-un fel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

neaparat sa scoti din alimentatia ta tot ce e pe baza de lapte (iarut, branza, si in plus atentie la laptele care se gaseste camuflat sub diferite forme in paine, mezeluri, biscuiti, ciocolata etc.)

asta e experienta mea... din pacate eu m-am prins abia cand baietelul meu a implinit 1 an ca laptele de vaca (si ouale) erau cauza eczemei care i-a acoperit aproape tot corpul si care de la 1 an s-a transformat in crize de astm. Cum am renuntat eu la lactate au trecut 2- 3 saptamani si pielea lui a devenit perfecta. Incearca ca nu ai ce pierde, eu sunt in totalitate convinsa ca asta e cauza.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

patou,
te intreb si pe topicul asta,poate la celalalt nu mai intri .
in cazul baiatului tau, analizele de sange (IgE specific) au iasit pozitive? sau nu?
te intreb fiindca fetita mea este alergica (IgE specific pentru lapte negativ, pozitiv pentru altele)si voiam sa stiu daca in ciuda acestui rezultat,poate fi,totusi, laptele responsabil de tuse si dermatita.
multam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Salut Nata....
Scriene cu ce te alimentezi la moment daca vrei.......
cartofii, morcovu , faina de calitatea superioara ( paste fainoase ,piine) si multe altele pot provoca alergie
Cauta un alergolog bun , cred ca medicu de familie tia spus sa ii dai suprastin ( exact si al meu asa ma sfatuia))
Offfff si medicii astia "nu are rost sami bat capu de la ce e"
normal ca are rost sati bati capu de la ce este ca altfel... asa si a mea nu dadea mare importanta la alergie si acuma am ajuns ca tot ce maninc ii face alergie.........

Mergi la inceput