Cum intarcam fara dureri fizice si psihice ??

Cum intarcam fara dureri fizice si psihice ?? | Autor: Cory_B

Link direct la acest mesaj

Hello girls,M-am tot uitat sa gasesc un subiect deschis cu ce ma "roade" pe mine dar nu am gasit asa ca m-am decis sa deschid acest subiect.Am un baietel de aproape 16 lunite si cred ca a venit momentul sa il intarc(mi-as dori...treptat). Am inceput serviciul, el cere tot mai des noaptea si simt ca nici eu dar nici el nu ne odihnim. Plus ca mi-a facut acum o rana la unul din sani(cel mai solicitat ,din care suge noaptea ffff des), rana capatata (din cate imi amintesc eu) in urma unei mici muscaturi(ii ies multe masele deodata si probabil are tendinta sa muste ceva-sanul fiind la "indemana"...presteaza). Poate nu par suficiente argumente astfel incat sa fac acest pas(f dureros pt mine,voi cele care alaptati(sau ati alaptat) si citit mesajul meu...ma intelegeti perfect) dar simt ca a venit momentul ala. Suntem, si eu si puiul meu, obositi. Noaptea la fiecare miscare a pozitiei cere tzitzi, eu amortesc pt ca nu vrea sa-i dea drumul f repede...ma gandeac apoi si la faptul ca la varsta asta nu ar tb sa mai aiba stomacelul plin noaptea...Este de mentionat si faptul ca am incercat cu LP, LV, LC...nici unul nu a fost pe placul lui, le-a refuzat categoric. Ce este curios...ca nu vrea nici laptele meu din biberon. Insa ceai bea la greu din bibe.Cam asta este povestea pe scurt. Va rog sa nu judecati situatia pripit. Nu este o decizie luata doar pt comfortul meu pt ca daca ma gandeam la comfort alaptam poate doar 2-3 maxim 6 luni dupa care renuntam.Astept,cu interes: pareri,sfaturi si experiente similare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Cory cred ca cea mai buna metoda de intarcare este ca bebele sa fie pregatit pentru asta.
Fettia mea s-a intarcat singurica..incepuse sa prefere sticla de lapte in locul sanului.
Cand avea 10 lunite eu am inceput munca la inceput cu juma de norma si o alaptam dimineata inainte sa plec la job, cand veneam acasa si noaptea, ori de cate ori isi dorea..apoi am inceput sa muncesc cu norma intreaga si la fel o alaptam dimineata (daca se trezea) cand veneam seara acasa si noaptea. Era tare bucuroasa cand ma vedea si tragea de mine sa-i dau tatzi. Pe zi cand eram la munca primea lapte.
Era destul de obositor, mai ales ca trezirile de noapte erau foarte dese dar am luat-o langa noi in pat si uite asa adormea cu sanul in gura..de multe ori se intampla sa nici nu suga, doar sa-l simta ca-i acolo si ca mami e langa ea.
Am ramas insarcinata si de atunci copila a inceput sa nu mai prefere sanul ci sticla de lapte(poate ca gustul laptelui s-a schimbat, poate ca si laptic nu mai era suficient..)..sanul doar sa-l guste putin iar sticla de lapte sa o savureze la mine in brate. Si uite asa la vreo 3 luni s-a intarcat singurica..era tare haioasa ca vroia sa vada sanul dar nu-l gusta ci zicea "tatzi papa bebe" (adica tatzi papa bebe din burtica)
Ca si tine am facut si eu rani la san(ajuta crema cu lanolina), dar au trecut.
Cat despre trezirile de noapte pot spune ca inca sunt..inca mi se trezeste nopatea ptr sticla de lapte sau ptr faptul ca nu are somn..si rar are un somn fara vreo trezire.

Asta-i experienta noastra, sfaturi nu prea pot sa-ti dau, dar sper sa reusiti impreuna sa faceti acest mare pas.

Numai bine




Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 33+ o printesuca mai mica

AMR: 7 saptamani!!!

Buburuza mea******In asteptare...
*********************
Povestea Printesucai
*********************

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu nu am trecut prin intarcare ghidata in felul asta, altceva vroiam sa impartasesc cu tine.
Cand am inceput si eu sa lipsesc de acasa mai mult, ambii copii "recuperau" noaptea cerand mai mult san.
cand s-au convins ca vin casa sistematic, nu doar plec;), nu s-au mai trezit asa de des si i-am alaptat fara prea mare chin.

dar acele luni de adaptare au fost grele, inteleg prin ce treci. E posibil sa aiba si probleme cu maselutele, e exact varsta "ideala" pt asa ceva....iar sanul il alina.

Partea riscanta la acest intarcat poate fi ca tot se va trezi, dar va f mai greu sa o adormi fara san:(
Nu are legatura cu stomacelul plin noaptea samd, astea sunt mituri.

Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, te inteleg, am trecut prin asta, e crunt, solutia mea a fost sa continui cu alpatatul, pentru ca trezirile sunt aceleasi si cu san si fara in perioade de acomodare afectiva la o situatie noua combinata cu maselutele.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

idem, eu servici, ea cresa- recuperare la greu dupa masa si noaptea. (la 1,9 ani).
Pur si simplu u am facut nimic, pe la 2 ani si 7 luni a renuntat la trezirile nocturne, cand am mutat-o de la cresa la gradi. Si a mai supt inca vreo un an, pana pe la 3 ani si 7 luni
Cum zice si Sabina, daca nu-i dai san noaptea, tot va cere altceva-ori biberon, ori luat in brate, ca de fapt pe tine te vrea.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cory_B spune:

Fetelor, va multumesc pt faptul ca ati impartasit cu mine experientele voastre. Si ms pt sfaturi. Inca nu am facut nimic concret...noaptea trecuta s-a trezit de vreo 10 ori pt tzitzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai e ceva, vezi sa nu-i fie si sete, da-i sa bea si un pic de apa inainte de culcare (banuiesc totusi ca adoarme la san seara)
Si mai e inca ceva, incearca sa te impaci cu situatia pe moment, adica sa nu o iei in tragic, abia la al doilea copil am inteles asta, ma duceam la culcare astpetandu-ma la ce e mai rau, deci mult mai relaxata....si in scurt timp s-a linistit si bebe.

daca tie ti-e frica mereu ca se trezeste, te simte.

Mie mi-a mai folosit si ajutorul de la tati in perioadele cele grele, macar in weekend poti sa ii trimiti la plimbare si tu sa dormi 2, 3 ore.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai poti incerca si un gel pt gingiute, ai mei nu l-au acceptat, dar poate ca al tau va fi cooperant.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Cand am nascut am pornit la drum cu ideea "doi ani. Alaptez in jur de doi ani" si mi se parea foarte rezonabil. Cand auzeam de copii peste doi ani alaptati mi se parea cam exagerat iar peste 3 ani...prea de tot!
Dar acum fata mea are imediat 1 an si 10 luni si-mi dau seama ca la modul in care decurg lucrurile e imposibil sa se intarce in 2 luni...iar eu sa-i "tai ratia" nu pot, pur si simplu nu pot, am visat o data ca am facut asta si m-am trezit aproape plangand:)))
Ma tem ca o sa ajungem in ritmul asta la alaptare 3+...zic asta fiindca ea acum nu bea alt lapte (nu am incercat sa-i dau alt lapte, nu vad rostul cata vreme e alaptata), noaptea se trezeste cam la 3 ore (ma rog, nu se trezeste propriu-zis, ma cauta-n somn si-si ia portia de fericire:))), cand i-au iesit maselele si caninii avea nopti consecutive in care se trezea din ora-n ora si sugea...la nesfarsit:)))
Nu e chiar usor (adica nu e greu, m-am adaptat la micile treziri de noapte) dar stiu ca mi-ar fi mult mai greu sa o intarc eu, cata vreme vad ca nu e deloc pregatita, n-as putea si gata
Sper sa inceapa singura procesul intarcarii, ca altfel va trebui sa ma duc cu ea in orasul in care va da admitere la facultate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Despre intarcat s-a vorbit si aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153417&whichpage=1

mes p’tits riens

asa a fost

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

La noi primul pas a fost sa accepte apa in loc de san noaptea. Si acum la 2 ani si 3 luni bea o data sau de doua ori apa noaptea. A acceptat apa din canutza cu pai; sa zic ca a durat cam o saptamana pana sa il convingem - sotul ii oferea apa iar eu eram pe-acolo in caz ca nu se multumea. Insa a inteles rapid ca e mai comod sa bea repede apa, sa ii treaca setea si sa adoarma repede la loc, decat sa stea sa se chinuie cu sanul. Cel putin el este foarte prieten cu somnul si acum poti sa tai lemne pe el noaptea(avantaj mai ales cand il mai apuca plansul pe cel mic). Dupa ce a acceptat apa noaptea, intarcatul a venit in mod natural prin faptul ca productia mea de lapte a scazut treptat (eram insarcinata) de la sine. Insa si scazuta prin scoaterea cate unei mese de zi tot acolo o sa duca treptat, lent. Fiind foarte lent totul si tu si copilul nu o veti simti ca pe vreo despartire. Imi era teama sa il intarc simteam asa o tristete eu, insa in practica a fost usor. Asta a functionat la noi.... de nevoie. Acum am din nou lapte si suge din nou de 1-2 ori pe zi cat oi mai fi acasa cu el. Tine foarte mult la apropierea asta fizica, sa simta ca e si el bebele meu.


Mami de (28.10.2008)/unnecesarean si de (13.11.2010)/VBAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cory_B spune:

Sabina - am incercat cu ceai/apa...le bea, nu le refuza...insa dupa ce bea in 99% din cazuri cere si tzitzi Cu gel pt gingiute am incercat, ii dau cand vad ca isi tine mult degetelele in gura. Dar tot tzitzi e de baza Tati chiar ma ajuta f mult. E acolo mereu, pt amandoi. Ilinca M - si eu am pornit cu acelasi gand dupa ce am nascut: voi alapta 2 ani, sigur! Ma rugam la D-zeu sa am laptic cat mai mult timp. Si mi-a ascultat ruga Dovada ca pana acum , cand are 1 an si 4 luni am alaptat la cerere, nu prea am avut un program. Cand dorea venea si isi lua portia. Si eu am diverse vise in ultima perioada, ma framant tare cu intarcatul si de aia. Inca nu sunt 100% decisa sa fac pasul asa ca...o sa vad, in functie si de el. Ce am observat in ultima vreme de cand merg la serviciu: cand vin acasa e f happy si vine la mine chiuind de bucurie, imi ridica bluza dar ia cateva guri si gata, ma trage de mana sa mergem la joaca. Deci este doar pt alinarea dorului probabil, in nici un caz foame sau altceva. Noaptea trecuta a fost mai ok, s-a fatait o ora jum si apoi a dormit bine...cu vreo 3-4 treziri toata noaptea , pt tzitzi. (nu chiar treziri, cauta sanul si adormea bustean dupa ce lua cateva guri)Paulush - multumesc pt linkAlinushca - si al meu accepta apa dar...vrea si tzitzi. Mese inlocuite pe timpul zilei sunt, pt ca eu nu-i pot satisface ziua pofta de tzitzi. Pb mea este noaptea...El nu doarme lemn, imediat incepe foiala daca aude vreun zgomot mai tare. Lent as vrea si eu sa-l intarc(cand o fi,ca nu-s hotarata 100%)...sa vedem

Mergi la inceput