Palatoschizis si formele sale (7)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

Buna sa ne fie ziua asta urata :)
Am reusit in sfarsit sa adorm amandoi piticii si acum ii pazesc din fata calculatorului :))

V-am spus mai acum ceva vreme ca ma intereseaza cum se procedeaza peste "mari si tari" si acum am aflat. Curiozitatea nu numai ca ucide pisica, dar goleste si buzunarul. Am facut programare la un anume doctor din Franta si am urcat piticul si sotul in avion sa-l vizitam. consultatia a fost acum , luni.
avantajul, ziceam eu, este ca acesti medici sunt specializati in chirurgie maxilo-faciala. ori la noi chirurgia pediatrica e un fel de ghiveci de specializari si, acelasi medic opereaza si rinichi si picior si nasuc. (asta nu inseamna ca ii stimez mai putini pe medicii buni de la noi)
daca drumul nu ar fi costat mult, consultatia nu ar fi o problema financiara. si ce am aflat a fost cam asa:
in primul rand ca ei nu imobilizeaza niciodata manutele. ca se feresc sa opereze micutii cand au intre un an si doi ani si jumatate pentru ca este greu sa te intelegi cu ei. ca, in urma studiilor finalizate in ultima perioada incearca sa nu opereze copilasi mai mici de trei luni pentru ca nu'sh ce gaze din anestezie ar putea sa afecteze dezvoltarea cerebrala. ca in general tipul acesta de operatie este grabit in multe spitale din lume pentru a usura cumva povara parintilor care nu isi vor aduce aminte ca au avut un copilas bolnav si, cei mai rapizi sunt in SUA, unde bebeii sunt operati in ziua nasterii. ca sunt lasati sa suga biberon, suzeta, san dupa operatie - asta in cazul cheiloschizis, nu stiu cum e pt operatiile de palat, etc - ca un parinte este internat cu copilul iar celalalt parinte poate sa vina in spital 24 din 24. si ca - noi am fost la un spital "de stat", nu particular - interventia chirurgicala in sine nu costa, ci zilele de spitalizare. bine si astea costa destul de mult, cat sa cuprinda si costurile operatiei. si... cam atat. cred.
daca aveti vreo intrebare la care nu m-am gandit eu sa raspund deja, va rog mult sa nu ezitati. nu am plecat din snobism, ci din curiozitate - cred ca stiti la ce ma refer - si acum urmeaza sa alegem unde il vom rezolva pe pitic.

s-aveti parte de caldura in suflet si ... calorifere :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

http://www.shopzilla.fr/8B--Alimentation_Bebes_-_cat_id--14989keyword--medela+et+tetine+pour+biberon+haberman


http://en.parapharmadirect.com/product-4077_+medela+biberon+250ml+tetine+taille+m+sans+bpa.html


aici sunt alte doua rezultate pentru biberoanele haberman, dar vad ca si cei de la http://bebelusultau.ro/detalii.php?cod=ME09 au avut asa ceva. daca nu mai au in stoc, ar putea sa faca comanda speciala. se mai face asa. doar ca dureaza mai mult pana intri in posesia lor.

multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaZ spune:

Eu iti multumesc pentru informatii. Sincer, din ce spui, nu sunt foarte multe diferente fata de sistemul romanesc. Si in Romania exista clinici de maxilo-facial care opereaza (Timisoara- prof. Urtila si Bucuresti- despre acestea 2 am citit eu). Nici in Romania nu se fac operatiile la bebelusi sub 3 luni. Cat despre imobilizatul manutelor, acest lucru se face mai mult pentru a nu se lovi cu branula, dar nu este nevoie in toate cazurile. Si noi am avut voie cu biberon, suzeta dupa aproximativ 36 de ore de la operatie.
Mie mi s-a luat o piatra de pe inima dupa ce am citit ce ai scris pentru ca ma intrebam daca in afara tarii ar fi cu totul altfel. Si imi faceam oarecum mustrari de constiinta gandindu-ma ca am facut totul sa mergem sa o operam pe soacra mea in afara tarii si ca pentru copilul meu nu am facut acest lucru (era cu totul o alta situatie- o operatie pe cord mai complicata).
Sincer, daca as fi avut banii pentru o operatie in afara tarii, poate ca as fi optat si eu pentru o clinica din Europa. Dar, totodata, acum nu imi pare rau ca l-am ales pe doctorul care a operat-o pe Ilinca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

Nicoleta, sunt ferm convinsa ca si la noi sunt specialisti foarte buni, dar, la fel ca si tine, ma intrebam cum e in afara. Plus ca informatiile despre cum se petrece treaba in tara le am mai mult de la voi - si va mutlumesc mult! Nu ca medicii s-ar fi purtat rau, dar in spital, fara o programare de tipul "cabinet" stiti si voi ca totul se petrece mai pe graba. In plus bebe era foarte mic , doua saptamani, cand am fost prima data la control si ne chema acum, la trei luni. Si nici eu nu eram suficient de documentata incat sa stiu ce sa intreb. Lucrurile s-au schimbat de atunci si la spitalul frantuesc am mers cu lista de intrebari. asa ca, iti dai seama, altfel s-a purtat discutia. stiam si eu despre ce sa vorbim.
cred ca merita mers in afara daca ai bani si pentru tine conteaza foate mult confortul. plus ca, fara problemele financiare din sistemul sanitar de la noi, medicii sunt mai relaxati. la fel si restul cadrelor medii. asta nu inseamna ca minuni nu fac si cei de acasa :)
Doamne ajuta sa le mearga bine copiilor, indiferent de cine i-a operat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna seara ...il avem si noi pe Spataru Radu - Medici MedLife - Medlife ..........el op impreuna cu doctora bratu ............nu as vrea sa supar pe nimeni dar nu am inteles care este diferenta????????daca ai bani si pleci sa op copilul in alta parte ce se intimpla ........sau daca optezi sa-l op aici in romania ........care este tehnica ????????nu este aceeasi???????????.....daca nu deranjez as vrea citeva detalii.........eu cred ca ar mai trebui sa ne facem probleme in privinta logopezilor ca la noi in rominia chiar nu exista logopezi care sa se ocupe special de acesti copilasi .........sau de medicii de familie( sunt unii) care habar nu au sa dea o medicatie pentru un copil cu o astfel de malfolmatie .......eu am schimbat 3 medici pina am gasit unul competent ,fiinca din experienta traita cu fetita mea am constatat ca acesti copii au o mai mare sensibilitate la infectii fata de ceilalti iar medici nu ia in considerare asta ,ii trateaza pe toti la fel ......alt dezavantaz mai e ca nu exista stomatologi cu experienta care sa stie cum sa te indrume sau ce proteze sa faca pentru acesti copii .......eu de acestia sunt dezamagita ................in privinta op eu sunt super multumita cu toate ca am un mic dezavantaj sau noroc nu stiu cum sal denumesc fiinca atunci cind eu am op copilul tehnica nu era asa de avansata ca acum si totusi sa reusit o op cu o despicatura destul de mare si chiar nu exagerez fiinca chiar si medicul mi-a zis ca e al 2 caz intilnit in cariera sa si-i era frica sa-mi op copilul dar impreuna cu doctorul spataru si el un medic cu suflet la fel ca d-ra bratu au hotarit sa op si chiar au reusit ............sincer te rog sa nu te superi dar si eu as fi facut orice si chiar hotarisem sa plecam sa op in afara tarii fiinca in momentul in care e vorba de copilul tau faci orice ,dar am fost indrumata de o mamica trecuta si ea prin aceasta experienta ,iar cind am stat de vb cu doctora mia transmis o mare incredere si putere pe care nu am simtit-o cu alt medic ........si credema ca am cheltuit suficienti bani la fel si fel de medici care numai cind isi dadeau cu parerea te ingrozeau dar sa mai lasi copilul pe mina lui .....daca as povesti toate pataniile si piedicile pe care lea-am intilnit si inca le mai intilnesc , timp de 9 ani v-ati ingrozii (orcum nu-mi face placere sa-mi amintesc).........................pot spune doar atit .........ca poti sa ai toti banii din lume daca nu e copilul bine si cred eu ca banii nu conteaza important e sa ai incredere si chiar sa crezi ca daca dai copilul in mina unui medic il va aduce bine inapoi si se va vindeca repede .............asta e marea dorinta a fiecarui -a .....

daca viata nu ne va ucide vom fi nemuritori......mergi inainte ...........viata nu e un film in reluare .....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

si eu pot spune ca am mare incredere in dr de aici;poate si pt ca am vazut cat de bine au reusit operatiile de acest gen;poate daca,Doamne fereste,era altceva...

eu am ales sa operam la dr.Spataru,am vazut ca maj ati operat la dr.Bratu,insa stiu ca opereaza impreuna si ca sunt la fel de buni si ca dr si ca oameni;sincer,mi-a fost greu sa aleg intre cei doi,dar m-a convins un tatic care a avut fetita tot cu cheiloschizis stang,cat si faptul ca am putut efectua consultatia la clinica particulara si am putut vb pe indelete si fara a astepta cu bebe de 1 luna 3 ore prin spital...

fetele,ati urmarit reportajul cu dr.Pesamosca la antena1?vai,cat m-a impresionat!nu se poate ca o asa valoare sa fie astfel data la o parte si neoferindu-i-se aproape nimic din partea nimanui...trist!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Da...Liliana am vazut si eu reportajul. Am inteles ca o sa fie si diseara la Acces direct o alta parte a reportajului. Omul asta a facut minuni cu f multi copilasi. Sora mea a fost unul din acei copii. Acum 28 de ani a fost operata la buza de acest prof. Un dr extraordinar, dar mai ales un OM CU SUFLET MARE. Emotionant!

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Despre dr de la noi si cei din afara? Eu as fi plecat sa-l operez pe Edi la o clinica din strainatate daca as fi avut o alta situatie financiara. Si nu pt ca noi nu avem dr buni, ci pt ca acolo ai alte conditii...nici nu se poate compara. De asta am si optat pt o clinica privata si nu pt un spital la stat. Si totusi, nu regret nicio clipa alegerea facuta.
Din pacate, Iuliana are dreptate...greu gasesti un dr pediatru/dr de fam care sa aibe habar cat de cat de aceasta malformatie si sa-ti trateze copilul raportat la necesitatile lui. Eu am gasit un pediatru in Bucuresti dupa ce am schimbat vreo 4 in Targoviste. Dr de fam e doar asa....sa nu zic ca nu mi-am inscris copilul la un dr. Cand s-a uitat prima data in gatul lui a zis ca ea nu stie daca are rosu in gat pt ca are malformatia asta. In sfarsit....
Cat despre logoped....si eu am cautat unul f mult. Am gasit unul printr-o recomandare. Astept la 2 ani jumate sa incepem lucrul si sa vedem cum merge.
Dr stomatolog...tot in Bucuresti imi pun baza ca o sa gasesc unul. Dar mai e ceva pana atunci.


Eu mereu am zis...dr cel mai bun pt copilul nostru e dr care ne inspira cea mai mare incredere ca o sa ne faca bine copilutul. Ascultati-va instinctul....eu una asa am facut.

Cecilia ne-ai parasit?

Cristina multumim pt informatiile aduse! Pe acelasi principiu se merge si in Italia.

O zi buna, fetelor!

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

iulyana din cate am inteles eu - ceea ce nu inseamna ca nu ma pot insela :) - la noi sunt putini medici specializati in chirurgie maxilo-faciala pediatrica. cei mai multi sunt numiti chirurgi pediatri si opereaza cam tot ce tine de copilasi. de la ortopedie, chirurgie de burta, plastica, etc. asta nu inseamna ca nu sunt medici extraordinari. si aici vine dar :) in afara chirurgia maxilo-faciala la copiii are locul ei. si oamenii astia nu opereaza altceva. ci doar fetisoare de copilasi care s-au nascut cu malformatii sau care au patit accidente. si din aceasta cauza tind sa le dau votul meu de incredere. pentru ca ei nu sunt nevoiti sa isi intinda "plapuma". domeniul de expertiza este restrans si exersat zi de zi.
in plus cand vorbesti de o operatie, te gandesti la o echipa intreaga de medici si asistente care au in maini viata copilului tau. si, chiar daca sotul meu este medic, experientele mele in spitalele romanesti nu au fost printre cele mai fericite.
ba chiar un pic de groaza :))
si daca eu am rezistat, nu vreau ca unul dintre copiii mei sa treaca prin asta. nu mai departe de maternitate, cel mare plangea de durere de burta - a constatat neonatologul a doua zi - iar asistentele ma faceau pe mine proasta ca nu stiu sa-mi linistesc copilul. a plans o noapte intreaga non-stop. eu eram mama de doua zile.

Flori am alfat cu bucurie ca lucrurile nu stau asa de rau la capitolul finante. am fost la un spital de stat unde consultatia la profesor a costat 44 euro. sa nu spun ca a iesit chiar el pe hol si intreba cine este Rares. sa nu spun nici cum pronunta francezii "Rares" :))
mai mult, se taxeaza zilele de spitalizare, nu operatia in sine. si asta ne-ar duce pe noi - cu operatie doar la buza - la o suma cumva dubla fata de ce am spaguit la stat cand l-am nascut pe bebe) plus ca m-am prezentat la maternitate cu tot ce era nevoie atat in sala de operatii cat si dupa. fase sterile, sonda urinara, perfuzoare, branule, seringi...tot). ne cocoseaza drumul si cazarea pentru parintele care nu e internat. deci costurile cresc mult, dar nu neaparat din cauza interventiei. trebuie sa ne gandim serios... dar tare ma trage ata in franta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Cristina du-te acolo unde iti spune inima. Cu atat mai mult cu cat este o clinica specializata pe operatii maxilo-faciale.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput