ce parere aveti despre hormonii de crestere?

ce parere aveti despre hormonii de crestere? | Autor: crisa-raisa

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti,va rog sa mi spuneti si mie ce paree aveti despre hormonii de crestere.mi-a recomandat cineva ptr fetita mea care la 4 anisori este cam micuta de sttura si cam slabuta.voi ce credeti?a folosit cineva acest tratament?astept pareri.va poopic si va multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Crisa, nu te juca cu viata si sanatatea copilului pt ca "ti-a recomandat cineva". un asemenea tratament se face doar in urma unor investigatii si analize f. f. serioase si a unui diagnostic serios. Ce inseamna "este cam micuta de sttura si cam slabuta"? Cati cm, ce greutate are?



Am marfa la bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ioiii...Si fetita mea e slabuta,are 11700 la 2 ani si 9 luni si vreo 93 de centimetri,dar niciodata nu m-as gandi la hormoni...Si crede-ma ca eram intr-o vreme disperata sa fac orice sa pape si sa puna mai mult pe ea...
Vezi ca exista un laptepraf de la Nestle,Nutren parca se numeste,se gaseste la Sensiblu si este foarte hranitor.
Apoi poti incerca si cu lapte de capra,daca ai o sursa buna,zice ca e foarte bun,si da si pofta de mancare.Noi am inceput sa bem.
Apoi este o pudra,Polycal,se gaseste in farmacii,si este special pentru uz pediatric.Este maltodextrina.Poate la asta se referea persoan arespectiva,stiu ca este si in suplimentele pentru sportivi.Dar si asta trebuie calculata in functie de greutatea corporala.Noua pediatra ne-a recomandat-o.Dar sincer nu a functionat...
Ce greutate are fretita ta???Poate asa ii este felul...


Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)


2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Daca tu crezi ca este mult prea micuta (si in raport cu voi, parintii) primul pas ar fi sa vorbesti cu pediatrul copilului, care-ti poate recomanda un specialist endocrinolog. Numai acesta, in urma unor analize amanuntite, poate stabili daca fetita are un deficit hormonal si hotaraste la ce varsta si cu ce poate interveni.
Sa te joci cu hormonii e foarte periculos, toate glandele care secreta hormoni sunt legate intre ele, ca intr-o retea, cand pui pe o parte poti dezechilibra in alta parte si poti face foarte mult rau.



adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv


Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Ioiii...Si fetita mea e slabuta,are 11700 la 2 ani si 9 luni si vreo 93 de centimetri,dar niciodata nu m-as gandi la hormoni...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"



Eu ce sa mai zic: a mea are la 3 ani inpliniti luna asta 91 cm si 13kg imbracata (si cu vreo doua caramizi prin buzunar).

Insa materialul genetic e la fel, noi nu suntem uriasi, iar uitandu-ma la gradi cam toti sunt la fel la inaltime, diferente de 2-3 cm in plus sau in minus.

Fara analize adecvate si tratament prescris de un specialist zic si eu nu hormonilor de crestere. NU hotarat, pentru ca nu sunt bomoboane hormonii astia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Fetita mea a avut recomandare pt acest tip de tratament de la medicul specialist Mircea POPA, pe vremea aceea seful sectiei de pediatrie din cadrul institutului Parhon. Pt ca acest tratament nu a fost sustinut de analizele de laborator care au aratat valori normale, spre limita superioara, ale hormonilor specifici sau de un diagnostic si pt ca medicul nu mi-a putut aduce alte argumente in afara datelor fizice ale copilului, noi am ales sa nu urmam acest tratament. E adevarat ca si acum fetita este mai mica decat media varstei 10 ani - 134 cm/20 kg, dar ea a fost dismatur si acestea au fost datele ei de la inceput, undeva sub limita(39 s - 1800gr - 40cm)
Copilul creste in ritm constant, e sanatoasa, activa, se alimenteaza corect si mai ales nu am gasit medic cu competente similare care sa sustina parerea dlui prof.
Aceasta a fost alegerea noastra, luata insa in urma multor investigatii medicale si dupa consultarea specialistului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Revin cu o precizare: hormonii de crestere nu se comercializeaza, cel putin nu la noi in tara, ei se comanda de catre medic si vin direct la institut. Acum cinci ani cand eram noi in focul investigatiilor, dl prof POPA era singurul din tara care prescria si administra acest tip de tratament.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

buna
deci fiul sotului meu a luat( e bine , e inalt e destept!)
Ultimul lui copilas ia recomandat doctorul si lui si i se fac injectii ? parca in fiece zi
trebuie sa mai spun ca actiunile erau si sunt in Belgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyv spune:

buna ziua ! si eu am un baietel in varsta de 4 ani si 11 luni,{94 cm si 14 kg } i-am facut analizele recomandate de medic endocrinolog si au iesit bine ! in ciuda inaltimii care este mult sub media celor de varsta lui nu mi-a recomandat tratament cu hormoni de crestere !Trebuie monitorizat la 6 luni si mi-a recomandat sa-l inscriu la un sport ! indicat ar fi inotul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Pt. cei interesati, un medic endocrinolog(pediatru) competent, corect este d-na dr. Procopiuc de la Parhon. Daca nu e nevoie, cu siguranta nu va prescrie un astfel de tratament. Iar nevoia se stabileste nu dupa ochi ci pe baza analizelor de sange, radiografii ale oaselor mainii si craniului, tomografie pt. hipofiza. Evident ca toate investigatiile se fac la indicatia medicului endocrinolog pediatru. Diagnosticul de nanism nu se pune asa la prima vedere dar si daca e pus nu-i o tragedie, in conditiile in care depistat la timp exista solutii. De aceea cred ca parintii care sunt atentionati de pediatru cu privire la inaltimea mica a copilului ar trebui sa se adreseze specialistului. Hormonul de crestere se distribuie prin farmacii dar reteta n-o poate elibera decat medicul specialist.
Tonic, daca analizele erau in limite normale, eu nu inteleg cum ti-a propus un asemenea tratament, daca organismul secreta suficient hormon nu-i foloseste la nimic sa-i mai administrezi in plus, adica nu obtii nici un rezultat. Prematuritatea sau dismaturia nu conduc automat la probleme de crestere. Sunt o gramada de puiuti cu grad mare de prematuritate care evolueaza spectaculos si-i ajung din urma pe cei ce s-au nascut in limite normale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Lyv, eu in locul tau cred ca as face un efort sa-l aduc la Parhon si sa-i fac ica un set de investigatii. E drept ca inaltimea copilului depinde si de datele genetice pe care le are, totusi la 5 ani, inaltimea medie e 110 cm, ori din ce spui tu copilasul e destul de micut si mai e si baietel.

Mergi la inceput