ce parere aveti despre hormonii de crestere?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ILONA_21 spune:

Si baietelul meu este micut la 4 ani are 93 de cm si 12 kg iar noi parinti suntem mai inalti adica sotul 1,73 iar eu 1.68 noi avem si polipi si ni sa zis ca din cauza aceata nu creste.SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Liliana acum cinci -sase ani cand am fost noi la Parhon indiferent la ce medic mergeai la consult, numai dl profesor POPA prescria tratamentul. Noi am facut toate analizele de doua ori, (contra-cost intrucat spitalul nu avea fonduri si nu sunt deloc ieftine) in interval de doi ani. Toate au iesit bune, medicul a argumentat indicatia de tratament prin faptul ca in strainatate acest tratament se prescrie fara alte investigatii. Evident eu nu am putut verifica aceasta informatie, dar nu mi s-a parut normala contradictia intre rezultatul analizelor si nici faptul ca nu mi s-a dat un diagnostic. Noi am consultat atunci si un specialist in genetica care ne-a spus ca nu exista indicii de boala genetica.
Copiii dismaturi recupereaza mai greu deficitul de greutate/inaltime pt ca acesta nu este dat de varsta gestationala mica. Ar fi insemnat sa aiba un ritm de crestere accelerat, fortat si acesta poate avea consecinte. Acest lucru ni s-a spus de catre medic, am consultat si specialist in dezvoltare, nu am fost indiferenti. Insa la noi nici datele genetice nu sunt grozave, eu am 1.65 si 50 kg, sotul 1.72 cm, nu suntem inalti ca sa am asteptari de la copil.
Eu as fi vrut sa mai consult si alt endocrinolog pediatru din afara institutului Parhon pt ca cei de acolo nu "ieseau din cuvantul" dlui profesor. As fi vrut o explicatie a cauzei, pt ca asa vad pb sa tratam cauza, nu efectul. Si un diagnostic clar, scris pe foaie, cu scrisoare medicala catre medicul de familie...ceea ce nu am primit. Iar organizarea, atitudinea profesorului, care totusi am inteles ca este o somitate medicala, (nu si a medicilor de investigatii) si conditiile generale din Parhon mi-au lasat un gust amar.
Ideea e ca nu sunt impotriva acestor tratamente indicate de medicul specialist, doar ca ele sa fie sustinute de diagnostic si rezultatul investigatiilor specifice, ceea ce n-a fost cazul nostru.
Acum fetita mea este printre cei mai scunzi copii din clasa, dar nu cea mai mica, creste constant, datele generale sunt ok. Asta nu inseamna ca nu as mai face un control daca as gasi un pediatru endocrinolog in alta parte decat in Institutul Parhon.
Crisa daca medicul ti-a recomandat acest tratament, continua cu investigatiile pana ai toate datele si apoi vezi ce ti se recomanda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Tonic, prof. Popa a murit in februarie(parca) asa ca, Dumnezeu sa-l ierte! Eu am avut o discutie usor neplacuta cu el in urma cu 4 ani intr-o policlinica particulara, mi-a fost suficient ca sa-mi fac o parere si sa-l evit. E adevarat ca el aviza dosarele.
Eu am recomandat-o pe d-na Procopiuc pt. ca(cel putin in cazul meu) a fost primul medic endocrinolog care mi-a inspirat incredere din primul moment, n-a avut deloc atitudinea aceea superioara, atat de binecunoscuta, mi-a raspuns cu multa rabdare la multele intrebari, mai mult, n-a fost deloc deranjata de faptul ca i-am spus c-as vrea si-o a doua opinie, am avut copii dupa dosarul medical si le-am trimis unui medic din afara.
Eu am mai recomandat-o cuiva care are un baietel mai micut. Dupa ce-a fost la consult, mamica mi-a povestit ca-n primul rand i-a calculat inaltimea la care-ar trebui/putea sa ajunga baiatul avand in vedere mostenirea genetica, cum ei sunt amandoi mai mici de statura, asta e, apoi i-au facut analizele si pt. ca, asa cum spui si tu, acestea au fost in limite normale, d-na dr. i-a explicat ca nu-i cazul de tratament pt. ca nu l-ar ajuta cu nimic, singurul lucru recomandabil era sa faca sport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lyv spune:

liliana ,sincer eu i-am facut aici pe langa analize la sange si radiografie la pumn si eco la glanda , cariotipul este normal... nici eu nici sotul nu suntem foarte inalti [ eu 1.60 ,sotul 1.70 } dar momentan am mai cerut parerea si altor medici ,momentan astept . sper sa primesc un raspuns cat de curand trebuie sa tin legatura cu d-na doctor . saru-mana pentru sfat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sedna spune:

Buna tuturor,
Sunt mama unui baiat de 7 ani care are 116 cm si 24 kg. A crescut constant de cand s-a nascut, doar ca a avut greutate mica la nastere, 2,300 Kg, 46 cm, desi nascut la termen. Tot citesc pe internet despren tratamente pentru recuperarea deficitului de la nastere si am gasit pe acest forum diverse pareri, din informatiile pe care le gasesc insa pe internet, studii serioase ale unor clinici din strainatate spun ca hormonii de crestere au efect si pentru copii mici dar care nu au deficit de hormon de crestere. Mai jos un link catre un astfel de articol:
http://children.webmd.com/news/20081106/growth-hormone-therapy-ups-kids-height
La un alt "search" pe internet articole sunt foarte multe, care spun cam acelasi lucru.
As vrea sa cunosc experientele altor mame care au avut un copil nascut la termen dar cu greutate mica si daca au incercat tratament cu hormon de crestere.
Multumesc mult si multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Fata mea s-a nascut la 36 de saptamani, cu 1600g si 43cm. La 7 ani fara 2 luni are 112-114cm si aproximativ 17.5-18kg. Este un copil sanatos, care a crescut constant si nici un moment nu mi-a trecut prin cap ca ar avea nevoie de tratament cu hormoni de crestere. Pediatra care o stie si o urmareste de la nastere o considera un copil normal dezvoltat.
Consulta specialisti daca chiar ai indoieli, nu internetul.




Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sedna spune:

Eu iti multumesc pentru raspuns, desi nu un astfel de raspuns asteptam, desigur ca m-am programat la dr, dar am consultat si internetul si acest forum pentru a afla si despre experienta altor parinti. Acesta este de fapt scopul acestui forum, sa impartasim experientele noastre si celorlalti nu sa dam lectii.
Multumesc mult si numai bine la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Seda, imi cer scuze! Nu am vrut sa sune cum a sunat (aiurea, vad si eu acum). ideea e ca sunt multe mame care dau copiilor medicamente dupa ce citesc pe net sau in reviste. Ori hormonii de crestere chiar sunt o treaba serioasa.

Sanatate si bafta multa, sa nu aveti nevoie decat de sport si spor la crescut!



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput