Nu stiu sa ma joc :(

Nu stiu sa ma joc :( | Autor: danangie

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Sunt Dana, si dupa cum scriam la titlu...nu stiu sa ma mai joc. Am un baiat de 1 an si 7 luni.....si altul de 3 luni.... Nu el e problema....ci cel mare: ALESSIO. Nu stiu ce jocuri atractive sa-i fac. El are o gramada de jocuri. De la lego-uri la camioane,avioane,etc. Dar se plictiseste repede de ele.....si as vrea sa-i fac sau sa ma joc cumva cu el incat sa-l fac sa uite de plctiseala, de faptul ca in unele zile tre' sa sta numai in casa. Asta se intampla cand afara ploua sau e frig tare si eu sunt singura acasa. Cum as putea sa-l incitez la joc? Credeti ca este prea mic ptr a cumpara lipici,etc...ptr a confectiona diferite chestii de exemplu cum am vazut aici la bloguri....de construit o albina, un brad,etc.....Mamici, tatici, help me!!!




S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Din lego-uri poti construi diverse ... chiar si piste pentru masini sau avioane, mai simple sau mai complicate, dvd-uri, colorati impreuna, citeste-i povesti , mai faceti gimnastica , puzzle simplu , faceti avioane de hirtie ,invatati din culori , cifre, litere, etc.
Ar fi multe jocuri interesante, mai inventeaza !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Chiar daca al meu e mai mare sunt momente in care se plictiseste de jucariile pe care le are. Oricum, eu i le rotesc, adica unele le ascund cand ii iau altel noi si i le scot cand se satura de cele noi. Cand nu are chef de nici unele, ne jucam cu baloanele (avem mai multe tipuri: care fluiera, cu urechi, subtiri, grase, apoi jucam un fel de volei- nu se intampla accidente si consumam si energie ), fie umflam fie suflam unele din sampon (am gasit un fel de trompeta care face multe balonase, dar se pot inventa si cu ce se gaseste prin casa)

Mai improvizam o scena cu ajutorul draperiilor si cantam si dansam sau interpretam povesti, ideal ar fi din cele existente pe CD-uri sau proiectoare.

In ambele cazuri eu impusc 2 iepuri dintr-o lovitura, adica si bb2 rade de se prapadeste, iar bb1 e si mai stimulat sa se joace.


Mai astept si eu alte idei ca am si obosit....


CAPRA CU 2 IEZI


mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Eu am o fetita, asa cum stii , de varsta apropiata lui Alessio. Ce jocuri facem noi? Plastilina e de mare succes. Eu ii fac diverse, ce imi cere, ii cer si eu ei sa imi faca o floare, un soare etc. sau ii place sa o bucataleasca cu un cutitas din ala de plastic. Sub stricta supraveghere si explicat ca nu se baga in gura, e ok.

Desenam ... tot asa, eu execut la cerere ce imi spune si o pun si pe ea sa mazgaleasca. De colorat carticele nu stie inca, adica o face, dar bineinteles ca nu coloreaza bine, sa nu depaseasca conturul etc.

Cu lego ... construim si apoi inventam povesti ... construim turnuri, castele. Bucatarim la greu, dar asta e mai mult indeletnicire de fetite, insa daca e pasionat, de ce nu?

Mai nou, avem ferma animalelor din lemn ... si iarasi inventam povesti pe seama asta ... ducem animalele la apa, le punem apoi in tarc la nani, incarcam lemnele si le transportam cu tractorul, apoi ne tragem sufletul la o barfa pe bancuta, in fata casei etc. Ferma e de la woody click, cauta pe google.

Iarasi de fetite ... imbracat papusi, spalat, dat sa manance, pus pe olita, baut ceaiul cu ele, de-a doctorul cu Cicciobello bua etc.

Ne mai place sa facem puzzle (de lemn, carton) cu animale sau scene din povesti ... de-alea cu piese mari si putine, mai pt. pitici. Adica eu le fac si ea le desface. Dar mi le da la mana sa le aranjez eu. Sau teatrul de papusi cu plusatii si personajele pe care le avem. Inventam situatii, povesti.

Am facut si de-alea cu lipici, decupat etc. Daca il supraveghezi si ii dai si lui sa faca ceva, eu spun ca e ok ... sa mototoleasca hartie, sa o coloreze ...

Poate ti-am fost de ajutor cu ideile noastre de joaca .



Inteleptul nu spune tot ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Aceeasi problema o am si eu cu fetita mea de 11 luni, se plictiseste f repede orice joc i-ar inventa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk_psk spune:

Baiatul meu este de-o varsta cu Alessio. E foarte jucaus, mereu cauta atentia noastra. Noi ne jucam de-a prinselea(eu catel si el in picioare), de-a cucu-bau sub plapuma(cand nu incep eu jocul isi trage plapuma in cap si zice cucu asteptand raspuns),ma mai ascund de el dupa bar si cand apare il sperii si fuge razand zgomotos. Are multe animalute si ne jucam de multe ori de-a ferma. Cu taticul lui se joaca cu masinutele, le aliniaza, se chinuie sa le bage in troller,etc.
In ultimele doua zile ii place sa alinieze plusurile pe perne in pat ca sa faca nani. Deseneaza f mult, i-am dat voie sa-si faca operele chiar si pe pereti(varuieste el tati,nu-i problema). Cel mai mult insa cred ca asteapta sa fac mancare la bucatarie pentru ca il pun pe blat si-i explic tot ce fac, de ce pun un anumit ingredient si tot asa. E foarte rabdator si chiar a invatat care e ceapa, nuca(cuvinte pe care le si rosteste).
Tu insa iti cunosti mai bine copilul si stii ce ii place. Mult succes si distractie placuta!

http://distaffs.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Multumesc tuturor ptr mesaje. Deci, lego-uri are si e satul de ele.Ii place foarte mult sa se joace cu ele si da, ii construiesc multe chestii cu ele: de la castele la garaje ptr minimasinutele care le are.....dar sa faci acelasi lucru in fiecare zi sau aproape ...e plictisitor....nu se mai joaca cu ele. Are avioane care da se joaca cu ele....faci jocuri cu ele cum ca ar decola, ar ateriza.etc.....dar ce poti face mai mult cu avionul? Uite eu pana acum nu i-am cumparat nici macar un creion.Mi-ati dat o idee.Ma gandeam ca e prea mic si da, cum abia am varuit.... nu ma gandeam la ele.....PETRO multumesc de site-ul care mi l-ai recomandat.....chiar acolo am gasit o idee cu vopseau de vopsit cu mainile pe planse.Tinut cupilu' in scaunelul de masa ca asa nu se apuca sa vopseasca prin jur. Ce mai era?RALUK si noi ne jucam asa...ascunselea, cucu-bau...dar cum spuneam...nu sunt jocuri atat de intereanste ptr el...adica sa nu intelegeti gresit.....ii place dar asta cam 5 minute....nu ii place sa stea o juma de ora la cucu-bau..... ma rog...intelegeti ce vreau sa spun......Cum Alessio incepe sa aiba tendinta de a fi agresiv....am citit ca un copil incepe sa se comporte asa cand e frustrat ca e plictisit, sau ca nu reuseste sa ne faca pe noi adultii sa intelegem ce vrea el.De exemplu, de zile intregi el imi cerea incontinuu ceva si eu nu intelegeam ce vroia......repeta intruna: biti!biti! Mama, mama....si ca sa descopar azi la el ca biti inseamna: biscuiti ! Sa innebunesc nu alta.Revin...



S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

poti sa-i iei creioane de colorat nontoxice, se gasesc in carrefour de expl, o carticica de colorat, macar un timp isi va gasi de lucru.

eu nu ii dau toate jucariie de-odata si cand nu le vede cateva zile e tare incantata. a mea a mers mai greu si acum nici nu prea sta sa se joace ca merge prin camera ca titirezul, cu poseta pe umar

-------------------------------------------------------------
a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg

multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Danangie, eu nu am copii inca, dar am imaginatie .
Hai sa iti zic ce am facut eu ieri timp de cateva ore cu vara-mea pe care a trebuit sa o babysit-uiesc (are 4 ani): i-am dat o rochita de vara de a mea care ii venea pana in pamant si pornind de la asta, m-a pus sa ma imbrac si eu ca sa fim amandoua printese , apoi am lasat-o pe ea sa vad cum decurge jocul - am fugit de crocodili, ne-am refugiat in gradina cu flori, cand s-a lovit la manuta am dat-o cu o crema cu sclipici si i-am zis ca e fermecata si pe cuvant ca i-a trecut pe loc :-)) si cand s-a saturat sa ma fugareasca (din cauze crocodilesti, evident ) i-am dat o bagheta magica (un bat de mos Nicolae mai sclipicios ) cu care ma putea tranforma in orice vroia ea - asa ca timp de cateva zeci de minute a fost printesa-zana si eu am fost stana de piatra/ catel/ floare/ etc ai prins ideea. In plus, am vazut ca ii vin tare multe idei si am ajutat-o sa dezvolte, am pus-o sa descrie locurile in care ne aflam, crocodilii, de ce e fermecata crema de maini, de ce au printesele rochii lungi etc.

Stiu ca tu ai baieti, dar poate inventati alt joc de genul asta, mai teatral, tu sa-i dai idei, iar ele sa le dezvolta, il poti masca (sigur o sa ii placa) pentru a se ascunde sau ar putea fi pirat - ideea e sa ai si tu imaginatie, sa ai rabdare si sa intri in jocul lui.

Sa vezi ce bucuroasa era vara-mea si ce plina de incantare povestea cum am fost noi printese si cum are farmec pe manute (sclipici). Si nu mai vroia sa plece de la mine :-)). Si mie mi-a prins bine, ca m-am distrat si m-am lasat purtata de imaginatie ca in copilarie, astept sa mai creasca sa o invat sa ii faca ( ) casa la Barbie sa am si eu motiv sa ma joc.



Explore. Dream. Discover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

ce frumos v-ati jucat, sper sa nu fiu prea prinsa cu rutina si stresul zilelor si sa ma joc si eu cu fetita mea asa, cand va creste

-------------------------------------------------------------
a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg

multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Dana, in afara de ce a spus abramburika, la noi cele mai de succes jucarii sunt cartile. Nu se plictiseste niciodata de citit si explicat pe ilustratii.
Scenele de teatru cu marionete au mare succes. De obicei, una dintre marionete o roaga sa o ajute sa deseneze, sa faca puzzle, dar marioneta e cam bleaga si face totul gresit, iar fii-mea se amuza teribil si ii arata ea cum se face
Mai avem un cort in care ne bagam amandoua, stingem lumina si aprindem o lanterna in cort, stam acolo si mancam fructe, spunem povesti, poezii.
Un trenulet pe sine in vagoanele caruia Eva pune bile sau jucarii. Dar p-asta mi-e mie lene sa-l montez mereu.
Seara, cu lanterna, facem umbre pe pereti din manute.

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv


Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput